מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטרוגסטוןגל11/10/2009
שלום רב
לאחר שחיפשתי במאגר השאלות ולא מצאתי תשובה אני שואלת..
בת 37, שני ילדים , מחזור לא סדיר (לא קיבלתי מזה כחודשיים) ואי הצלחה בכניסה להריון (מזה כ- שנתיים)
הרופא אומר שכנראה אין ביוץ ( והמחזורים שהיו לי הי ללא ביוץ),נתן לי אורוגסטן 200 למשך 7 ימים החל מהיום אמר שבתום 7 ימים תוך 2-3 ימים אקבל מחזור ואז ביום ה-3 למחזור לעשות פרופיל הורמונלי במקביל שלח אותי לבדיקת US וגינלי.
בבדיקת US וגינלי הרופא ראה רחם בגודל תקין, רירית מעובה 14 מ"מ.
שחלה ימין: 23X65 מ"מ עם ריבוי זקיקים קטנים בהקפה וזקיק 16 מ"מ במרכז.( באמת באותו יום הרגשתי כאב עמום ולחץ בצד ימין)
שחלה שמאל:בגודל 18X28 מ"מ עם זקיקים קטנים בהקפה.
ללא נוזל חופשי באגן.הרופא שעשה לי US אמר שהתופעות האלה מעידות על הורמוניים זכריים.
שאלותי:
1. אני 5 ימים אחרי הביקור אצל הרופא וה-US האם אני יכולה לחכות קצת עם האוטרוגסטן 200 אולי לפי ממצאי הUS אני בדרך למחזור?אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי?
3. אם אני אקבל מחזור ללא האוטרטגסטן האם בהכרח זה יהיה מחזור ללא ביוץ? ועם האוטרוגסטן יהיה מחזור עם ביוץ?
2. אחרי 3 ימים הפסיק הכאב והלחץ בצד ימין- האם זה אומר שאני בהכרח אבייץ? מה יכול היה לקרות עם הזקיק הגדול במרכז השחלה הימינית?
הרבה תודה על העזרה שלכם אני די בלחץ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול11/10/20091. כן, יתכן והיה ביוץ, ולכן אולי הטיפול מיותר.
2. רצוי לבדוק פרוגסטרון מחר כדי לדעת האם היה ביוץ. הדימום עם אוטרוגסטן אינו קשור לביוץ.
3. יתכן והוא בייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןמיקי11/10/2009
שלום
אנחנו מנסים להרות מזה מס' חודשים, בחודשיים האחרונים יש לי הפרשה חומה יומיים לפני קבלת המחזור ( אני יודעת בוודאות שזה לא וסת בגלל שאני יודעת מתי הביוץ, ובנוסף אין לי התכווציות בבטן כמו במחזור), כשאמרתי את זה לרופא הוא שלח אותי לבדיקת פרוגסטרון מה המשמעות?איזה עוד סיבות יכולות להיות להפרשה זו?
תודה רבה ושבוע טוב!
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר דוד ישי11/10/2009קרוב לודאי שאין להפרשות האלה שום משמעות. הפרוגסטרון מופרש לאחר הביוץ . תפקידו לייצב את הרירית ולעשות בה שינויים שמתאימים אותה לקליטת ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס.הללויה10/10/2009
שלום רופאים יקרים,
לאחר תזמון הביוץ המפרך והמייגע הגעתי למחלקה והתברר שעובריי לא שרדו. זוהי היתה אמורה להיות החזרת מוקפאים שניה, אחרי שנשארו אחרי שאיבה 4 מוקפאים. כעת לא נותרו לי מוקפאים ואני צריכה להתחיל את הכל מחדש.
שאלתי היא - יש לי חצוצרה חסומה אחת. השניה בסדר. אני רוצה לדעת אם החצוצרה החולה מוציאה נוזל הגורם לאי השרשה. באיזה אולטרא סאונד ניתן להבחין בכך שהיא מלאה? האם זהו אותו אולטרא סאונד שאני עושה לבדיקת זקיקים או שיש לבצע א.ס. מסוג אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל.ג.
ד''ר דוד ישי11/10/2009כדי שתפריע , צריכה החצוצרה להיות חסומה בקצה , נפוחה ומלאה בנוזל. חצוצרה כזאת ניתן לראות באולטרסאונד רגיל. אם לא רואים את החצוצרה באולטרסאונד , קרוב לודאי אין בעיה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל ביון IVF לבין IVMפידה10/10/2009
שלום ד"ר
אני בעלת שחלות פוליציסטיות בת 29
עשיתי טיפול אחד IVF ונקלט הריון אחרי 5 שבועות הפלה.
אחר כך עשיתי טיפול IVM ונוצרו עוברים אך לא נקלט הריון.
עכשיו אני צריכה לעבור עוד טיפול והרופא המליץ על IVM . הוא אומר אם לא נקלט הריון זה לא אומר שהטיפול אינו יעיל כי נוצרו עוברים באיכות טובה.
אני מתלבטת אפשר לדעת מה ההבדל בין שני הטיפולים? ומה אתה ממליץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פידה
ד''ר דוד ישי11/10/2009ב IVF נותנים הורמונים שגורמים לשחלות להבשיל הרבה ביציות. ב IVM נותנים עט מאד הורמונים או בכלל לא ואת ההבשלה של הביציות עושים במעבדה. הסכנה לגרוי יתר של השחלות לא קיימת ב IVM.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וצילום רחםרעות10/10/2009
רציתי לשאול- מתי מומלץ לקחת אנטיביוטיקה סביב צילום רחם?
האם מניעתית?
באילו מצבים לאחר הצילום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
ד''ר דוד ישי10/10/2009אין הוראה חד משמעית לאנטיביוטיקה בצילום רחם. כמובן שיש מקום לאנטיביוטיקה אם מתפתחים סימנים המעידים על זיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעותלי10/10/2009
שלום,
בצעתי החודש הזרעה בהתאם להוראות הרופא:
יום 11- זקיק 20, פרוג: 1.3, אסט: 1144, עובי רירית- 8: בצעתי הזרעה בצהריים.
יום 13- זקיק 23, פרוג: 5.6, אסט: 932, עובי רירית- כנ"ל. בצעתי הזרעה בבוקר.
ההזרעה לא צלחה.
האם ההזרעה ביום ה 11 היתה מוקדמת מידי?
האם ביום ה 13- מאוחרת מידי?
מתי לפי נתונים אלה היה המועד הטוב ביותר לבצע את ההזרעה?
האם כאשר הפרוג' עובר את ה 5 זה כבר מאוחר מידי להזרעה?
כרגע איני רוצה אוביטרל, מחזור סדיר 28-29 יום.
(ביום ה 21 בצעתי בדיקת פרוג- 76.5)
* שואלת שאלות אלה כדי ללמוד יותר לקראת ההזרעה הבאה.
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאה
ד''ר דוד ישי10/10/2009קשה להשיב לך על פי הנתונים שמסרת. רמה של LH היתה עוזרת. שימוש באוביטרל היה מתזמן את הביוץ וחוסך את ההתלבטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צילום רחםרעות10/10/2009
ערב טוב,
עברתי צילום רחם לפני 5 ימים- במהלכו הרופא פתח את שתי החצוצרות, שהיו חסומות.
בהמשך היה דימום די רציני ליממה, שחלף.
כעבור יומיים החל דימום קל מאוד, אדום, שנראה כי מקורו בנרתיק\ צוואר.
האם סביר שהדימום (קל ביותר) קשור לצילום ולפרוצדורה שבוצעה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
ד''ר דוד ישי10/10/2009זה סביר . אין להפרשות הקלות האלה משמעות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהתותי10/10/2009
עברתי הזרעות ללא הצלחה על רקע אי פריון בלתי מוסבר וכעת לפני הפריה.
שאלתי היא אם במקרה יש בעיה של חוסר הקלטות (למשל נוצרה ההפריה עצמה וזה לא מחזיק מסיבה כלשהיא,)איך הפריה תצליח במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תותי
ד''ר דוד ישי10/10/2009לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת אומרת חוסר הקלטות. הדבר החשוב ביותר הוא איכות העוברים. עצם ההפריה אינה ערובה להצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהתותי10/10/2009
15 יום אחרי הזרעה עם גונאל + אוביטרל + אוטרגסטן.
היום הופיעה הפרשה חומה. האם יש סיכוי להריון למרות שזה הגיע ממש ביום שאמור להגיע המחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תותי
ד''ר דוד ישי10/10/2009יש סיכוי. תעשי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםחסוי.10/10/2009
1. מה מטרת לקיחת כדור האסטרופם ?
2 והאם כל עוד לוקחים אסטרופם לא יהיה ביוץ ?
3. בהנחה שלוקחים אסטרופם + נרות אוטרוגסטרון ממהם תווך הערכים שצריכים להיות שבוע לאחר החזרת עוברים מוקפאים של פרוגסטרון ו e2 ?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי10/10/2009האסטרופם בונה את רירית הרחם
במינונים האלה מונע האסטרופם את הביוץ
לא מודים את רמת ההורמונים האלה. הבדיקה הבאה אחרי החזרת העוברים היא בדיקת דם להריון כעבור 12 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ויחסי מיןיעלה10/10/2009
במחזור סדיר של 28 יום אם קיימתי יחסי מין ביום 15 זה אומר שקיימתי ביום הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלה
ד''ר דוד ישי10/10/2009הביוץ הצפוי הוא ביום ה - 14 פלוס מינוס. ביום ה 15 זה סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציטית ודיכאוןקרן10/10/2009
שלום ד"ר
ו
האם יש קשר בין תסמונת השחלות הפולציסטית שיש לי ולדיכאון שאניססובלת ממנו ושינוי מצב רוח בצורה קיצונית מאוד לפני הווסת
8 האם לקיחת גלולות יעזרו לי לאיזון? אני נשואה ולא לקחתי גלולות בגלל בעיות בפוריות שלי ושל בעלי.
ואם כן אילו גלולות עלי לקחת כדי לאזןל את מצבי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי10/10/2009אין קשר בין השחלות הפוליציסטיות והשינויים במצב הרוח. אם כי יתכן קשר להורמונים של המחזור הוסתי.
יש סיכוי טוב שגלולות ישפרו את המצב. כמובן שאי אפשר לקחת גלולות כאשר מנסים להרות. לא ניתן להגיד מראש איזה גלולות תהיינה טובות לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרויטל10/10/2009
אני ובעלי מיזה כמה חודשים שמנסים שאכנס להיריון . אם המחזור שלי מופיע חודש אחד אחרי 26 יום וחודש אחר אחרי 32 יום .. איך עלי לדעת במדויק מתי הביוץ? או שאי אפשר לדעת ורצוי לעשות ממוצע וכל יום לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול10/10/2009יום הבוץ בין יום 12 למחזור ליום 18.
סביב חלון זמן זה מומלץ לקיים יחסים בערך פעם ביומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציסטיתיפעת10/10/2009
אני בת 32 פוליציסטית , הריון קודם לפני 6 שנים עם איקוקלומין
מחזור חודשי בין 28 יום ל 35 יום
שאלתי היא :
1) האם אני מבייצת באופן טבעי בצורה מספקת להריון טבעי ?או שאני חייבת עזרה בביוץ
2)האם שחלות פוליצסטיות הן תופעה מולדת או נרכשת ?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקלה שלום
פרופ' שחר קול10/10/20091. יש לוודא ביוץ טבעי ע"י מדידת פרוגסטרון כשבוע לפני מועד הווסת הצפוי.
2. גם וגם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הזרע על קליטת השרשת העובראנדי09/10/2009
האם לזרע השפעה ישירה על קליטת השרשת העובר ברחם או שתפקיד הזרע מתמצא ומסתיים ביצירתצ עובר
ואם התשובה חיובית האם זה אומר שאותו גבר לעולם לא יוכל להוליד או שזה תלוי באישה או בביצית של אישה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול10/10/2009הזרע אינו קשור להליך ההשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)