מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופםענת26/08/2009
שלום, נטלתי 4 כדורים ביום (2 דרך הנרתיק ו- 2 דרך הפה) במשך 3 שבועות לצורך עיבוי הרירית אבל הריבית לא התעבתה ולכן הרופא אמר לי להפסיק היום את הטיפול. בעקרון אני אמורה לקחת פרוברה כדי שיגיע המחזור. האם חובה לקחת את הפרוברה והאם צריך במקביל לפרוברה להמשיך את האסטרופם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' שחר קול26/08/2009כן, כדי לקבל דימום יש לקחת פרוברה, עדיף במקביל לאסטרופם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני אפספס החודש IVFירדן26/08/2009
שלום רב!
תחילת מחזור 15/8/09
אתמול 25/8/09 בדיקת דם-
E2-224
LH-12.4
P-6.3
היום בדיקת דם 26/8/09
E2-310
LH-15.4
P-3.1
הרופא אמר לי לעשות מחר שוב בדיקת דם
אני הולכת החודש על החזרת עוברים במסלול טבעי ללא כדורים
האם יתכן שאני אפספס את הביוץ שאולי יהיה בשישי שבת ,
או שאולי יכולים לתת לי זריקת דקאפפטיל בשביל לדחות קצת את הביוץ?
או יכול להיות שהביוץ יהיה טבעי ביום ראשון?
שאלה אחרונה
הפרוגסטרון ירד מאתמול להיום האם בסדר?
תודה רבה וסליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס?
פרופ' שחר קול26/08/2009דקפפטיל - לא מתאים בשלב זה.
חבל שאין נתונים לגבי הזקיק המתפתח.
הפרוגסטרון - בסדר.
הביוץ - לרוב כאשר אסטרדיול סביב 1000 (פיקומול לליטר) אך יש מקום לקורלציה לממצא בא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאדל26/08/2009
שלום,
אני ובעלי קיימנו יחסים ללא אמצעי הגנה.
בתאריך 7/8/09 היה המחזור האחרון, המחזור אצלי סדיר כל 28 יום.
עפ"י חישוב הביוץ היה ב-20/8/09 נכון? קיימנו יחסים ב-16/8/09, יש סיכוי שאני בהיריון?!
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
אדל26/08/2009אני ממש חייבת תשובה...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדל
פרופ' מרתה דירנפלד26/08/2009כן יש סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנג'לה26/08/2009
השאלה שלי היא קצת מביכה...
אני יומיים לאחר החזרת עוברים, לוקחת לתמיכה utrogestan בבליעה ולא ואגינלית (לא סובלת מת.לוואי ). מאתמול הופיעו סימפטומים של פטריה בנרתיק - גרד, הפרשות...
השאלה שלי האם ניתן להשתמש בנרות אגיסטן בתקופה זו?
האם לא יפריע להשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ' שחר קול26/08/2009אגיסטן לא יפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ביוץלגיס26/08/2009
קיבלתי מחזור ב- 16/08/09 לאחר 33 יום מהמחזור הקודם. רציתי לדעת מתי אמור להיות לי ביוץ? (האם זה 14 יום מיום המחזור או יותר בגלל שאני לא מקבלת מחזור כל 28 יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול26/08/2009לרוב, 14 לפני המחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםגלית26/08/2009
הוחזרו לי 2 עברים. נאמר לי שאחד מהם נספג ויצר דימום ברחם.
הרופא אמר לי את שם התופעה כמו מוטומיה או מנוטומיה. אינני זוכרת את השם במדוייק. איך קוראים לתופעה זו שהעובר שנספג ויצר דימום ברחם ומה עושים?
האם זה אמור להשפיע לרעה?
תודה גלית.
אני בשבוע 7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול26/08/2009בלשון הרופאים דימום = המטומה.
לא ישפיע לרעה. אין צורך לעשות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר ומה אסור אחרי טיפול הפריה?איה26/08/2009
כמה ימי מנוחה צריכה אישה שעברה הפריה כשהעוברים טריים ?
למה הכוונה ימי מנוחה? מה מותר ומה אסור מבחינה פיזית?
אחרי כמה ימים מותר לאישה שעברה הפריה לנהוג ברכב?והאם הנהיגה נחשבת למאמץ פיזי?
האם מותר להתכופף להרמת משהו קל מהרצפה?ואחרי כמה ימים מותר לאישה להתכופף?
אחרי כמה ימים מותר לקיים יחסי מין?והאם רצוי?
כמה זמן אחרי ההפריה אסור לאותה אישה להרים דברים כבדים?
אחרי כמה זמן מותר לחזור לפעילות של ריקוד לא מאמץ במיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
פרופ' שחר קול26/08/2009ראי "שאלות נפוצות".
נהיגה - לא מאמץ כלל.
להתכופף - אין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות להעלמת ציסטותשירה26/08/2009
לרופאים שלום רב
בעקבות ציסטות שנותרו לאחר טיפול, הומלץ לי לקחת גלולות למשך שבועיים.
נטלתי 2 גלולות וחשתי רע ביותר. לא אקח אותן יותר.
אני מעדיפה להמתין חודש עד אשר הציסטות תעלמנה.
האם יש נזק עם 2 הגלולות שנטלתי?
מה יקרה כעת האם אקבל מחזור?
כאמור החלטתי להמתין עד בואו של המחזור הבא, בתקווה שהציסטות תיעלמנה.
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
שירה26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר דוד ישי26/08/2009ההחלטה שלך הגיונית וסבירה. אין נזק מהגלולות שכבר נטלת. יתכן שעם ההפסקה , יופיע דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםחסוי26/08/2009
בוקר טוב,
ב- 17/8 בוצעה שאיבה, ב- 19/8 הוחזרו 3 עוברים, ב- 23/8 לקחתי אוביטרל לתמיכה.
מתי אמורה לבצע בדיקת דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 31.8
פרופ' שחר קול26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי להריון?
חסוי31/08/200917/8 שאיבה, 19/8 החזרה, 23/8 אוביטרל כתמיכה.
היום 31/8 עשיתי בדיקת דם:
E2 - 7289
פרוגסטרון- 127
בטא: 16
דיברתי עם הרופא שלי אמר לי שזה יחסית נמוך ויתכן שזה עדיין שאריות של האוביטרל ולבצע שוב בדיקה בעוד יומים.
מה דעתכם בנושא? יש מצב לשמוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול31/08/2009המתן המאוחר יחסית של אוביטרל מעלה החשש שהתשובה כזובה.
המלצת הרופא - נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא בבקשה
חסוי31/08/2009האם לא מסתכלים גם על ערכים של E2 ופרוגסטרון שהם מאוד גבוהיים..
האם יכול להיות פרוגסטרון ו- E2 כלכך גבוה ובכל זאת לא יהיה הריון?
מבולבלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול- אשמח לתגובתך
חסוי01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/09/2009בהחלט יתכן שהם גבוהים על בסיס ה"דלק" המסופק ע"י האוביטרל, ולא הריון.
יש לזכור: אוביטרל מכיל הורמון ההריון.
השחלה אינה יודעת אם מקור ההורמון הוא מהריון או מאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה של היום
חסוי02/09/2009היום בוצעה בדיקה דם להלן התוצאות:
E2 -6235
פרוגסרטן גדול מ- 127
בטא 21 .
היום זה היו העשירי אחרי שלקחתי את האוביטרל כתמיכה.
(לפני יומים היה E2 7000 , פרוגסטרון גדול מ- 190 , בטא 16 ).
יש עוד סיכוי? מה אומרים המונחים הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/09/2009עליית הבטא - מעודדת. מתחיל הריון, אך לא ניתן לדעת תקינותו.
יש להמשיך ולעקוב אחר קצב העלייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ודימוםאנני26/08/2009
בוקר טוב.
אני נוטלת אסטרופם במינון של 2 כדורים ליום (בוקר וערב), החל מהיום השני למחזור.
דימום הוסת פסק לחלוטין ביום שבת, והבוקר הופיע שוב דימום של דם טרי.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום?
אני לקראת החזרת מוקפאים.
אודה לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול26/08/2009יש צורך בבדיקה מסודרת לגבי מקור הדימום, וסיבתו. יתכן ויש עיוות אנאטומי כלשהו של הרחם, או בעייה בצוואר הרחם.
אם הכל יישלל, נישאר עם אבחנה של דימום דיס-פונקציונאלי, או ללא סיבה ברורה. בכל מקרה, יש לשקול נושא החזרת העוברים על רקע הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאיםמיכל25/08/2009
לפני כ 6 ימים הוחזרו 3 עוברים(יום חמישי). היום אני מרגישה כאבי בטן בנוסף לכאבים בשתמיד מופיעים לפני מחזור(כאבי רגליים וכאבי שרירים שמופיעים באופן תמידי ועקבי כשבוע לפני הוסת) האם זה סימן שאהעוברים לא נקלטו וזו תסמונת קדם וסתית רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ' שחר קול26/08/2009לא, אין בכך סימן לכישלון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתרחלי25/08/2009
במסגרת טיפולי פוריות הייתי אמורה להתחיל לקחת הורמונים אך מכיון שהייתי כבר ביום החמישי לוסת הרופא אמר שנמתין לחודש הבא. האם היה ניתן לפחות לבצע הזרעה כדי להגביר את הסיכויים להיכנס להריון במקום לחכות סתם עוד חודש? מה הסיבה לא להציע הזרעה במיקרה כזה? לצערי אני לומדת עם הזמן ואי אפשר להחזיר את הזמן אחורה, תודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
פרופ' שחר קול26/08/2009טיפול פוריות יש להתאים באופן אישי וספציפי לכל זוג לפי הנתונים שלו.
עקרונית, אם הזרע סביר ניתן לבצע הזרעה במהלך הביוץ הטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןרחלי25/08/2009
במסגרת טיפולי פוריות קיבלתי איקקלומין שגרם להיווצרות של 6 זקיקים גדולים. עקב החשש מריבוי עוברים עלי להמתין חודש נוסף. השאלה שלי היא - למה נתנו לי איקקלומין אם בכל מחזור ביוץ יש לי זקיק אחד גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול26/08/2009זה טיפול מקובל ושיגרתי.
לדעתי האישית - אין לו מקום בנשים מבייצות, כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל בפעם השניהrony4125/08/2009
שלום, לאחר כשלון נוסף ב-IVF מס' 3, כאשר בחודש לפני השאיבה האחרונה בוצע פיפל ולעוברים
(4) בוצע AH. לא נותרו עוברים להקפאה ולכן הוחלט על חודש מנוחה.
כדי לא "לבזבז" חודש לריק, חשבתי לבצע פיפל גם החודש.
1. האם יש איזושהי אינדיקציה לבצע פיפל בהפרש של חודשיים? זה עוזר?
2. מה ניתן עוד לבצע למען השתרשות העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול26/08/20091. לא
2. לנקוט בכל האמצעים כדי להביא ליצירת עוברים הטובים ביותר שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהענת25/08/2009
רציתי לדעת באיזה ימים של המחזור החודשי ניתן לבצע את בדיקת ההיסטרוסקופיה (לפני או אחרי המחזור? סביב הביוץ?) והאם צריך להמנע מקיום יחסים לפני או אחרי הבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול26/08/2009עדיף אחרי סיום הדימום ולפני הביוץ.
אין קשר לקיום יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)