מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מותר לקחת רסקיו טיפות הרגעה לאחאיר26/08/2009
שלום האם מותר לקחת רסקיו טיפות הרגעה לאחר החזרת עוברים או בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איר
ד''ר דוד ישי26/08/2009מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשות?שני26/08/2009
אני מזריקה גונל, ומידי יום סובלת מבחילות מגעילות של ממש, ועייפות נוראית. למה זה קורה?
והאם הורדת המינון יפתור את הבעייה? זה ממש לא נעים והופך לבלתי נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי26/08/2009זו לא תופעת לואי שכיחה של גונל F אם כי לא ניתן לשלול את הקשר. יתכן שהורדת המינון תפחית את הבחילות אבל היא עלולה לפגוע בטיפול . אם זה בלתי נסבל פני לרופא שלך . יתכן שאין מנוס מלהפסיק את הטיפול ולשנות את התרופה.
ואולי את בכלל בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להזרעהרונית26/08/2009
שלום רב
מנסים להרות כשנה וחודשיים ללא הצלחה
לאחר צילום רחם-הסתבר שחצוצרה ימנית חסומה, הצד השמאלי תקין
הומלץ לי על לפרוסקופיה, אך החלטתי לפני כן לנסות הזרעות.
הזרע תקין..
חודש שעבר הביוץ היה בשחלה הימנית(ששם יש חסימה בחצוצרה) וההזרעה לא צלחה
החודש בייצתי בחצוצרה השמאלית(קיבלתי גם אוביטרל) ועברתי הזרעה היום ואעבור עוד אחת מחר.
רציתי לשאול האם החודש יש יותר סיכוי להיקלט?
יש לציין כי אני מרגישה דקירות בצד השמאלי של הרחם לאחר ההזרעה(משהו שלא הרגשתי חודש שעבר)
האם זה מעיד על משהו?...
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי26/08/2009הסיכוי להריון טוב יותר החודש. אם כי יש סיכוי להריון גם כאשר הביוץ הוא בצד החסום. הדקירות לא אומרות כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך..שאלה נוספת-
רונית26/08/2009במקרה כזה שיש חסימה בחצוצרה..אתה ממליץ לעבור את הניתוח או לנסות הזרעות?
אני קצת חוששת מהניתוח ומנסה לבדוק אופציות אחרות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונית
ד''ר דוד ישי27/08/2009אם החצוצרה אינה מורחבת , אני חושב שניתוח לא ישפר את הסיכויים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בחצוצרה מורחבת?
רונית27/08/2009התשובה שקיבלתי בצילום רחם היא:
צוואר הרחם במבנה תקין
חלל הרחם במבנה תקין עם פגם מילוי בפונדס ליד החצוצרה הימנית
חצוצרה ימנית ללא מעבר
חצוצרה שמאלית עם מעבר ופיזור תקין
במצב כזה אתה ממליץ על ניתוח?
האם ההזרעות יכולות להצליח במקרה כזה אן שאני סתם מבזבזת את זמני?...
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונית
ד''ר דוד ישי27/08/2009במצב כזה אני לא ממליץ על ניתוח.
אם הבעיה היחידה שלכם היא החצוצרה החסומה , את לא מבזבזת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מגוכחתא26/08/2009
אבל בכ"ז אשאל כי זאת פעם ראשונה של ivf . למה אומרים לבוא ליום השאיבה עם ציפורניים לא צבועות? ואם יש לי בנייה מה עושים? האם זה קריטי אם לא אעשה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי26/08/2009זה קשור בניתור בזמן ההרדמה. אפשר להסתדר בדרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהאורלי26/08/2009
בת 39 לאחר 3 טיפולי IVF ללא הצלחה ידוע על חסימה בחצוצרה שמאל,ימין מעבר נקי,מבנה רחם תקין
האם ממולץ להוציא את החצוצרה החסומה?האם זה יישפר את סיכויי הכניסה להריון,והאם יש קשר בין חסימת חצוצרה לבין איכות ביציות.?אם כן,האם הוצאתה תשפר את איכותן?
דיי אובדת עצות האם להסיר או לא?
תודה על תשובתכם
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי26/08/2009אם החצוצרה אנה נפוחה ומלאה בנוזל , אין הכרח להוציאה. אין קשר בין בעיה מכאנית לאיכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטיפולי IVFיעל26/08/2009
שלום וברכה. אני עם אנדומטריוזיס בת 36. לאחר ;לפרסקופיה טיפולית ווהיסטרוסקופיה טיפולית. הוחלט על טיפול IVF. היום אני לאחר 10 ימים של זריקות דפרלין. ממחר אמורה להזריק גונל F ומנופור לשבוע ולבצע בדיקת דם. של אסטרדיול LH ופרוגסטרון, לא הצלחתי למצו א מידע לגבי הערכים אליהם שואפים שיגיעו. אשמח לקבלמידע על כך.... מודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
יעל26/08/2009מצורפות תוצאות בדיקת הדם שנעשתה ביום ה5 למחזור לאחר עשרה ימים שלדפרלין
Estradiol < 37 pmol/L
Progesterone 0.4 nmol/L
LH 1.0 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנה
ד''ר דוד ישי26/08/2009כל הערכים נמוכים כפי שהם אמורים להיות בשלב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר דוד ישי27/08/2009רמת ההורמונים נמוכה כפי שהיא אמורה להיות בשלב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יעל26/08/2009תודה רבה על התשובה. שאלתי היתה מה מצפים ורוצים שיקרה לערכי הבדיקות בעוד שבוע לאחר הזרקת גונל F ומנופור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר דוד ישי27/08/2009ה E2 אמור לעלות. הפרוגסטרון וה LH להשאר נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפריהגליה26/08/2009
סיפרתי לך על הפריה שהיתה ביום חמישי 8\13
ולאחר מכן דימום קל ואח"כ כנראה שאכן היה מחזור שהיום הסתיים 8\26
האם ההתייחסות היא למחזור כמחזור רגיל ז"א האם יהיה ביוץ בעוד כמה ימים או שלא ניתן להתייחס
חשבתי על קיום יחסים בתקופת ביוץ אם תהיה כזו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גליה
ד''ר דוד ישי26/08/2009אם המחזור שלך סדיר. סביר מאד שיהיה החודש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ללאחר הזרעהדניאל26/08/2009
שלום ד"ר
ותודה מראש על אדיבותך.
עברתי הזרעה בשל שחלת פוליציסטיות ובעיית צמיגות בזרע של בעלי.
לאחר ההזרעה במשך יומיים סבלתי מכאבי בטן חזקים.
מה זה אומר?
האם זה סימן לבאות?
מתי ניתן לדעת אם הטיפול הצליח ? מתי עליי לעשות בדיקת דםלגילוי הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים
פרופ' שחר קול26/08/2009כאבי בטן חזקים לאחר הזרעה מחייבים בדיקה רפואית מסודרת ע"י רופא הנשים המטפל.
לגבי בדיקת הריון - ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?ס.ד.26/08/2009
טיפול הורמונלי. לאחר 15 יום גינרה, קבלת מחזור. מהיום השלישי של המחזור גונל 450 ליום .
יום 8 למחזור : זקיק אחד 12 מ"מ ועוד מספר זקיקים עד 10 מ"מ. רירית: 6 .
e2 - קטן מ 200. פרוג' - 4.9
הוראת הרופא: היום גונל - 450.
מחר: גונל 450 וצטרוטייד.
יום שישי אולטרה ודם.
שאלות:
1. האם יש סיכוי שיש עוד זקיקים שיתפתחו או שהסיכוי קלוש?
2. מה תפקיד הצטרוטייד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר?
פרופ' שחר קול26/08/20091. לצערי, קלוש. סימן שאלה סביב תקינותו של הזקיק 12 ממ, שכן E2 אמור להיות גבוה יותר.
2. למנוע ביוץ מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כדאי לעשות?
ס.ד.27/08/2009תודה על התשובה.
אז מה כדאי לעשות?
האם כדאי להפסיק את הטיפול החודש? האם מיותר לדעתך להזריק מחר את הגונל 450 והצטרוטייד?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/08/2009זו החלטה הדורשת יעוץ מסודר על בסיס הרקע הספציפי שלך וכל הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול 1292לילי26/08/2009
שלום רב,
אני בת 39 + 1 לאחר הפלה טבעית וניקוי בציטוטק ולאחריה זיהום וגרידה מבקשת לקבל הסבר על ערכי הבדיקה הבאים :
אסטרדיול 1292 , פרוגסטרון 14.3 פרולקטין 158, LH - 49.4
FSH 31.1
יובהר כי עשיתי את הבדיקה ללא קשר לימי מחזור כיון שאינני מקבלת מחזור .
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול26/08/2009יתכן ומדובר בבדיקת דם ממש סביב הביוץ, לאחר נחשול ה - LH ו - FSH, עם תחילת עליית הפרוגסטרון.
לא ברור מדוע אין וסת.
יש לחזור על הבדיקות (E2 P LH FSH ) כדי לוודא המצב.
בדיקה בודדת אינה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
לילי26/08/2009לד"ר קול תודה מקרב לב על התשובה המהירה -לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זרעמוש26/08/2009
שלום,
ביצעתי פעמיים בדיקת זרע להלן התוצאות (מנסים שנה וחצי ללא ילדים):
בדיקה ראשונה: תקופת הינזרות- 3 ימים,צמיגות 1 , PH 7.6, נפח 4.6 מ"ל, ריכוז 11 מיליון,תנועה 27% (a 18%),אגלוטינציה שלילית, TMC 14 מיליון,swim up test 3 Milyon, קרוגר 4% תאים תקינים.
בדיקה שניה:תקופת הינזרות- 14 ימים,צמיגות 1 , PH 7.6, נפח 7 מ"ל, ריכוז 13 מיליון,תנועה 23% (a 5%),אגלוטינציה חיובית, TMC 21 מיליון, קרוגר 3% תאים תקינים.
הזרע בבדיקה השניה עבר השבחהשל swim up התוצאות הם: ריכוז 9 מיליון תנועה 56% סה"כ תאי זרע בתנועה 2.5 מיליון.
בוצעה הזרעה ראשונה שלא צלחה לצערנו.
ולשאלתי: האם בנתונים האלה יש לנו סיכוי להצלחה בהזרעה או שאין סיכוי וכדאי לעבור ל IVF מיד?
דרך אגב אישתי בת 27 ואני בן 35
בתודה,
מוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול26/08/2009יש סיכוי סביר להשיג הריון בהזרעה.
מציע לנסות עד 6 פעמים עם גירוי שחלות של בת הזוג.
אם לא יעבוד - ל - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני26/08/2009
לאחר שלשה ימים של גונל, היום ב- US נצפה זקיק בגודל 12 ועוד 10 קטנים בשחלה ימין , ועוד 5 קטנים בשמאל. עובי הרירית - 4.2.
עוד כמה ימים לדעתכם אני אמורה לקחת גונל, עד השאיבה? ומתי בדר"כ מתחילים להזריק צטרוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול26/08/2009צפויים עוד 3 -4 ימי גונל.
ציטרוטייד - לרוב מתחילים כאשר הזקיק הגדול מגיע ל - 14 ממ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
שני26/08/2009האם זה תקין לקראת שאיבה שלאחר שלשה ימי הזרקת גונל יהיה רק זקיק אחד בגודל 12 והיתר קטנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/08/2009זה לא נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול , לא הבנתי אותך
שני27/08/2009סליחה, אבל לא הבנתי מתשובתך, האם זה תקין לקראת שאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/08/2009השאיבה עוד רחוקה.
יתכן ויתפתחו זקיקים נוספים. יתכן ולא.
קשה מאוד לנחש בלי לראות את כל המכלול.
אם ייוותר זקיק אחד בלבד לשאיבה - הסיכוי להריון אינו טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה רחוקה ד"ר?
שני27/08/2009כמה ימי הזרקה להערכתך (הערכה בלבד) של גונל יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוצע 8 - 9 ימי גונל.
פרופ' שחר קול27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה רחוקה ד"ר?
שני27/08/2009כמה ימי הזרקה להערכתך (הערכה בלבד) של גונל יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר קול
שני27/08/2009אני כאמור מזריקה גונל כבר חמישה ימים - והיום, היום החמישי להזרקה, ואני לא מרגישה שום תחושה שהזקיקים צומחים (בעבר כשהייתי מזריקה הייתי ממש מרגישה מעין מיחושים בבטן), ואני גם להבדיל מפעמים קודמות שהזרקתי - הפעם עד עכשיו לא התנפחתי . אני דואגת שאולי הזקיקים שם לא מתפתחים ואני לקראת שאיבה . האם יכול להיות שהם צומחים על אף שאני לא מרגישה כלום, ועל אף שלא התנפחתי החודש?
אציין שבעבר 75 יחידות גונל (בהזרעות)הצמיחו לי כ-7 זקיקים יפים עם רירית 8, והחודש הזרקתי שלשה ימים 150 ועוד יומיים 112.5 והיום עוד 75 ואני לא מרגישה כלום - על אף שהכמות של הגונל גדולה הרבה יותר לקראת השאיבה.
ייתכן שלא יהיה מה לשאוב בגלל שאני לא התנפחתי ואני לא מרגישה כלום? (למעט בחילות ועצירויות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/08/2009קשה להוציא מסקנות מהתחושות. יש להמתין למדידות: זקיקים, בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ד"ר קול, תגובתךשירה26/08/2009
לרופאים שלום רב
בעקבות ציסטות שנותרו לאחר טיפול, הומלץ לי לקחת גלולות למשך שבועיים.
נטלתי 2 גלולות וחשתי רע ביותר. לא אקח אותן יותר.
אני מעדיפה להמתין חודש עד אשר הציסטות תעלמנה.
האם יש נזק עם 2 הגלולות שנטלתי?
מה יקרה כעת האם אקבל מחזור?
כאמור החלטתי להמתין עד בואו של המחזור הבא, בתקווה שהציסטות תיעלמנה.
תודות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול26/08/2009לרוב ציסטות אלו חולפות ללא גלולות.
אין נזק מנטילת 2 גלולות.
לגבי המחזור - אם הטיפול היה על בסיס אגוניסט לטווח ארוך יתכן שיבוש בביוץ הבא.
אם היה טיפול על בסיס אנטגוניסטים או אגוניסטים קצרי-טווח- לא צפוי שיבוש בביוץ הבא, או במועד הגעת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלף תודות ד"ר קול
שירה26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
מעיין26/08/2009שלום,
אחרי טיפול באיקקלומין בו לא התפתחה רירית הוחלט לחכות למחזור (בדר"כ ביוץ מושג ע"י אוביטרל).
בלי האוביטרל - גדלה ציסטה. בבדיקה 3 שבועות אחרי סיום הטיפול באיקקלומין - 33 מ"מ.
הרופא אמר לחכות חודש ולבוא לבדיקה.
אתמול (אחרי חודש) גודל הציסטה 65 מ"מ.
הרופא אמר להתחיל לקחת גלולות לשבועיים ואז לבוא אליו כשמתחיל המחזור.
האם נשמע תקין?
האם הציסטה בגודל חריג מאוד? האם יש סיכונים (חוץ מסיבוב סביב עצמה שכבר הסבירו לי).
האם הגלולות אכן יעזרו לספיגת הציסטה מהר יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בזריקהטלי26/08/2009
שלום, בשל כאבים כרונים באגן/מפשעה הומלץ לי על זריקת לוקרין. אני חוששת שבגילי 41+ ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שמימלא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקרין
פרופ' שחר קול26/08/2009לוקרין מומלצת באנדומטריוזיס.
האם זו האבחנה?
קשה לצפות מראש את משך הפעולה של לוקרין, בעיקר בגיל 40 +
אם את מעוניינת בהריון - יש מקום להתייעץ עם רופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להכונה....- ד"ר קולהילה26/08/2009
ד"ר קול שלום,
בעבר נבדקתי על ידך (צילום רחם) ואף עזרת לי באמצעות הפורום פעם/פעמיים.
בעלי ואני מנסה להיכנס להריון (יש לי בן בן 3, הריון ראשון ספונטני ומהיר מאד) כבר 9 חודשים אך ללא הצלחה.
ביצענו בדיקות: צילום רחם, ספירת זרע, פרופיל הורמונלי, בדיקת אולטרסאונד והכל נמצא תקין. לפני בערך 10 שנים נכנסתי להריון ומסיבות אישיות בצעתי הפלה יזומה.
אני בת 33, בריאה וללא עבר רפואי וכן גם בעלי.
שאלתי היא: אני מבוטחת זהב של מכבי. האם ניתן להגיע למרפאתך דרך מכבי? האם יש זמן שיש להמתין לפני ההגעה? מתי בעצם זה הזמן להתחיל טיפולים (מיד השבחות או שיש משהו נוסף לפני)?
אבקש לציין כי המחזור שלי יחסית סדיר כל 30-31 יום. ביוץ נבדק בקפידה ע"י ערכות ביוץ ומגיע כל 17 יום (קבוע).
תודה על עזרתך.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה
פרופ' שחר קול26/08/2009יש צורך במכתב הפנייה מאת הרופא המטפל, ולקבוע תור בבריאות האישה, מכבי, חיפה.
טלפון 8810766
עדיף להגיע לפני המחזור, וכמובן עם כל החומר הרפואי הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכונה- המשך-ד"ר קול
הילה27/08/2009ד"ר קול שלום,
שוב תודה על הענותך לפניתי.
האם המכתב הפניה צריך להיות מרופא המשפחה או מהרופא נשים שלי?
כמה זמן לפני הביוץ להגיע? (מספר ימים?)
האם זה לא מוקדם מידי?? עברו להזכירך 9 חודשי ניסיונות?
שוב תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/08/2009מרופא הנשים.
כמה ימים לפני המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)