מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהשרון25/08/2009
אנו עוברים טיפולי הזרעה +זריקות גונל עקב בעיות בזרע (תנועתיות נמוכה וגם כמות זרע תקין נמוכה) שאלתי האם הזרעה כפולה (יום אחרי האוביטרל ושוב למחרת)יכולה לשפר את סיכויי הקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול26/08/2009יתכן, אין וודאות מבוססת מחקר בנושא. זה מאוד מקובל, בעיקר אם הזרע בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין משבש מחזורדנה25/08/2009
האם הגיונני שאיקקלומין משבש מחזור? גורם לאיחור במחזור?
ממה שהבנתי דווקא איקקלומין אמור לעשות סדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול26/08/2009אמור לגרום לביוץ אם אין ביוץ טבעי, או מגביר מספר הזקיקים המבייצים.
יתכן ביוץ מאוחר בעת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה ן ivfיעל25/08/2009
בהמשך לשאלתי מ24 לאוג
הפיברואנדנומה נמצאת בשד ימין שעה 7
מה חשיבות המיקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה
פרופ' שחר קול26/08/2009לדעתי - חסר חשיבות. מומלץ להתייעץ עם כירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי25/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 6 להריון ברוך השם, יש לי כאבי גב תחתון ומידי פעם כאבי בטן כמו כאבי מחזור,
הבנתי שטבעי להרגיש כאבים, אך האם כאבים חזקים? אין דימום, יש לי בחילות מידי פעם במהלך כל היום וכאבי הבטן כמו כאבי מחזור כאבי בטן תחתונה, פעם באמצע פעם בצדדים..
האם טבעי?
מתי הכאבים הללו אמורים לעבור? יש לציין שיש לי גם כאבי חזה (בשדיים) בעיקר בשעות הערב אני מרגישה..
קצת לחוצה, מפחדת על הריון חוץ רחמי או חס וחלילה משהו אחר לא תקין...
יש לי בדיקת אולטרסאונד ראשונה ביום ראשון ואני כל כך מצפה לזה כבר ולשמוע בשורות טובות בעזרת השם ולהירגע כבר!!!!!
אשמח אם תוכלו להגיב ולהרגיע אותי קצת בנושא אם זה טבעי כל מה שאני מרגישה..
משתדלת לא לחשוב...
תודה רבה על עזרתכם!
המשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים? חשוב לי מאוד
חסוי26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי26/08/2009התחושות שאת מתארת והגודש בשדים הם דברים טבעיים. אם יש כאבים חזקים וחשד להריון מחוץ לרחם , עדיף לגשת לבדיקה כבר ולא להמתין עד יום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או השרשהדפנה25/08/2009
שלום רב,
אחרי 4 טיפולי הפרייה עשיתי החודש הפסקה וכמו כן המחזור האחרון שלי היה בתאריך 7 לאוגוסט (הפריה שכשלה) כמו כן אני מקבלת מחזור בכל 28 - 30 יום ואילו היום היה לי דימום, האם יכול מחזור להקדים כל כך כלומר 18 יום אחרי מחזור? או שמא ייתכן כי זה השרשה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ' שחר קול26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןליאת25/08/2009
עשיתי היום בבוקר בדיקת היריון אחרי הזרעה שעברתי ב14/8 וזריקת אוביטרל ב 12/8 בעשר בערב
HCG-B Quantitative =3
האם אני בהיריון????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול26/08/2009קשה לדעת, שכן רצוי לבצע הבדיקה 14 יום לאחר ההזרעה אם לא מגיע מחזור עד אז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא באסיגל25/08/2009
אני בטיפול של איקקלומין והזרעה, החודש היה לי דימום של יום וחצי כשבוע לפני המחזור והרופא אמר שזה לא מחזור אלא רק דימום ושאני כן אמורה לקבל מחזור בזמן, המחזור לא הגיע (מאחר כבר כמעט שבוע), ואינני בהריון (לפי בדיקה ביתית ובטא) מה עוד יכול להיות? למה אין מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
דנה26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
סיגל26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריאל
ד''ר דוד ישי26/08/2009לעיתים , בעקבות הטיפול משתבש הוסת. לעיתים , מלווה השיבוש ביצירה של ציסטה. כדאי שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםחסויה25/08/2009
היי האם אפשר לקחת כדור הרגעה לפני החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אך מיותר
פרופ' שחר קול25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע ומקרררונית25/08/2009
שלום רב
רציתי לשאול המ קורה אם שמנו בטעות את הזרע במקרר לחצי שעה-לפני שלקחנו אותו למעבדה לבדיקת זרע
האם זה יכול לפגוע בזרע/להרוג את התאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע ומקרר
פרופ' שחר קול25/08/2009כן. הבדיקה אינה אמינה.
רצוי לבטל ולבצע שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צוואר הרחם והריון.חסויה25/08/2009
שלום רב
אני מעוניינת לבצע את חיסון צוואר הרחם וכן אני מעוניינית גם בהריון ,האם דבר נוגד דבר ?
האם ישנה סכנה לעובר אם בזמן כניסה להריון אני מבצעת את החיסון?
והאם ניתן להיכנס להריון בזמן שמבצעים חיסון או שאסור וצריך להימנע?
והאם כאשר יש הריון ניתן לבצע חיסון?
תודה אשמח לתשובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צוואר הרחם והריון.
פרופ' שחר קול25/08/2009לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVF- שאלותפולי3825/08/2009
עשיתי שאיבה ב- 18/8 מתוך 8 ביציות הופרו 6 והוחזרו ב- 20/8 2 עוברים שהתחלקו ל- 4 תאים
מה- 19/8 אני לוקחת תמיכת אנדומטרין(אחד בוקר אחד ערב) ופרוגינובה(כנ"ל במינון) כי ידוע לנו שיש בעייה עם רמת פרוגסטרון נמוכה.
הרירית היתה 11 מ"מ בעת ההחזרה
ביום ראשון 23.8 עשיתי בדיקות דם והתוצאות:
E-2 2800
פרוג' גדול מ- 127
בבדיקה הקודמת לפני השאיבה E-2 היה 4200 ופרוג' 1.5
אני מקבלת כל חודש (שבו אני עוברת טיפול) תמיכה של אנדו' ופרוגינובה אבל אף פעם לא מגיעה לרמת פרוג' של יותר מ- 70
האם רמה של 127 ורמת E-2 שנשאר גבוהה יחסית מעיד במשהו על קליטת הריון?
דבר נוסף, אני שמה בנרתיק אנדומטרין אחד פעמיים ביום ויש לי נזילה של החומר החוצה כאילו לגוף יש מספיק פרוג' והוא מוציא החוצה את העודפים. האם התיאוריה שלי הגיונית? האם כדאי לבדוק אם יש צורך להפסיק תמיכה?
אודה לתשובתכם ותודה על הסבלנות(-:
פולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי IVF- שאלות
פרופ' שחר קול25/08/2009רמת הפרוגסטרון - תקינה, אך לא ניתן להסיק מסקנות לגבי הריון.
הפרשה נרתיקית לאחר אנדומטרין - תקינה.
מציע לא להפסיק תמיכה לפני בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאנג'לה25/08/2009
בת 30, ניסיון IVF 4
אתמול הוחזרו לי 3 עוברים מוקפאים. 2 עוברים לא עברו טוב את ההפשרה 2 תאים נהרסו, אך למרות זאת הוחלט על החזרתם. עובר אחד בעל 6 תאים (אחרי 72שעות מהפרייה).
אני קוראת בפורום על עוברים של 8 תאים אחרי זמן זה, האם 6 תאים זה בסדר??????
שאלה נוספת היא על רירית. שלושה ימים לפני ההחזרה רירית 6.5-7 מ"מ, נאמר לי שזה מספיק שכן הפרוגסטרון שניתן כתמיכה 3 ימים לפני ההחזרה גם כן מעבה ומחזק את הרירית.?????.
(פשוט אני חרדה כי אני קוראת על רירית של 12-13 מ"מ ואני אף פעם לא מגיעה לערכים האלה.
יש לציין שבניסיון 1 נכנסתי להריון, אך נאלצתי לעבור גרידה, כי לא היה דופק עוברי בשבוע 8.5.
לאחר כחודשיים עברתי היסטרוסקופיה שהיתה תקינה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול25/08/20096 תאים ביום 3 להפריה - תקין.
רירית של 7 ממ - בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהחסויה25/08/2009
שלום לכל הרופאים ברשותכם יש לי שאלה ביום ראשון עברתי שאיבה בפעם הראשונה ונתנו לי לפני השאיבה 2 נרות לפי הטבעת להקלה על הכאב אז ביום הראשון של השאיבה היו לי ממש כאבים מועטים אתמול והיום אני סובלת מכאבים יותר חזקים ובטן שהיא קצת נפוחה אלה כאבים שבאים הולכים רציתי לשאול האם זה מצב נורמלי? ומה אפשר לקחת בכדי להקל על הכאב, ומחר אני הולכת בשביל לעשות החזרה האם אפשר להחזיר שיש כאבים ברחם? שהדבר חס וחלילה לא יגרום לבעיות אח"כ. תודה על תשובתכם. וצהריים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול25/08/2009כאבים לאחר שאיבה אינם נדירים. לרוב , לא מונעים החזרה.
מציע להסב תשומת לב הרופא המטפל לפני החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם - דחוףענת25/08/2009
שלום, נטלתי 4 כדורים ביום (2 דרך הנרתיק ו- 2 דרך הפה) במשך 3 שבועות לצורך עיבוי הרירית אבל הריבית לא התעבתה ולכן הרופא אמר לי להפסיק היום את הטיפול. לטענתו אקבל מחזור בעוד כמה ימים. הבנתי מחברה שלי שגם נטלה את האסטרופם, שהאסטרופם מונע ביוץ ולכן נתנו לה לקחת 5 ימים כדורים שגורמים למחזור ובמקביל אמרו לה להמשיך את האסטרופם עד ליום החמישי של הכדורים ואכן היא קיבלה מחזור שבוע מסיום הכדורים. רציתי לדעת מה הנכון - אם אני אפסיק היום את האסטרופם מתי אני אמורה לקבל מחזור והאם אני צריכה לקחת כדורים שיגרמו למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קרה
תותית25/08/2009היי
גם אני נטלתי 3 פעמים ביום (לא דרך הנרתיק) רק שאצלי הרירית לא התעבתה ודיממתי לאחר שבוע ונכון גם לי אמרו ליטול עוד 5 ימים הפסקתי את האחרונה ביום שישי והיום בבוקר הופיע דימום
קחי את הזמן הוסת באמת מגיעה לאחר כמה ימים
ב-ה-צ-ל-ח-ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה של תותית
ענת25/08/2009הי,
1. האם את לקחת כדורים שיגרמו לך למחזור או שהמחזור הגיע לבד?
2. האם הצליחו לעבות לך את הרירית? ואם כן באמצעות איזה טיפול? הרופא שלי טוען שאין הרבה מה לעשות ושאני צריכה ניתוח ברחם.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם - דחוף
פרופ' שחר קול25/08/2009רצוי לחשוף הרירית ךפרוגסטרון (כגוןפרוברה) כדי לוודא קילוף מלא בעת הווסת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותאני25/08/2009
שלום
ןסת אחרנה היתה ב7/8
קיבלתי פרוטוקול טבעי להחזרת מוקפאים
ב20/8 עשיתי IUI
וב24/8 החזרתי את המוקפאים
כבר יומיים אני עם כאבי ראש נוראיין וגם אחרי ההחזרה היו לי כמה טיפות חומות
מה זה יכול להיות?
והאם זה נורמלי
ומה אפשר לקחת על מנת לעקל על כאבי הראש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופ' שחר קול25/08/2009דימום קל לאחר ההחזרה יכול להיות על רקע קושי טכני להעביר הצינורית עם העוברים דרך צוואר הרחם.
לגבי תרופות בהריון אפשרי - פורום הריון בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)