מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה..lola22/08/2009
שאלה.
המחזור אצלי מופיע כדימום קל מאוד בהתחלה ואחר כך נעלם ליומיים וחוזר ל4 ימים ..
האם עליי לספור את ההתחלה כהיום הראשון או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי להתחיל לספור?
lola23/08/2009אז להתחיל לספור מהיום שיש דימום קצת יותר מאסיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להזריק אוביטריל?דניאל22/08/2009
שלום ד"ר ותודה על התיחסותך המקצועית והאדיבה.
מטופלת במונוגון וביום שני אעבור הזרעה בערך ב: 3:00 בצהריים. שאלתי היא
מתי עליי ללהזריק את האוביטריל - באיזו שעה?(הרופא שלי אמר לי ביום ראשון אחר הצהרים)
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להזריק
פרופ' שחר קול23/08/2009אני מאמין שרופאך שקל את כל השיקולים הנכונים, ולכן יש לבצע את הוראתו: יום ראשון אחר - הצהריים. שעה מדויקת - לא ממש עקרוני. 3 , 4 , 5, - בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןמורן22/08/2009
יש לי שאלה אחרי הריון IVF יש סיכוי שההריון יעבור את שבוע ה40 כמו בכל הריון או שבגלל שזה ב IVF זה יגיע עד שבוע 40 ....????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות
פרופ' שחר קול23/08/2009ככל הריון אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' לברון ולשאר הבנותרותם3222/08/2009
אני מטופלת בטיפולי פריון ל IVF האם הרופא יכול לדעת מה המצב של הביציות שלי אם הן בשלות או לא ? ואם זה פקטור לעשות את ההפרייה ?
בתודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי
רותם3222/08/2009הבדיקה האחרונה של איסטרודל מראה 599 יחידות ופרוגסטרון 2.5 יחידות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלי22/08/2009
האם ניתן להיכנס להריון כמה שעות לאחר הביוץ??ואם מופיע הגופיף הצהוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול22/08/2009הביצית שומרת על יכולת ההפריה למשך כ - 12 שעות ממועד הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלי22/08/2009
יש לי מחזור בין 21-24 יום כל פעם משהו אחר יש לי 3 ילדים ואנו מנסים לההכנס להריון במשך שנה וחצי ללא הצלחה .החלטנו על הזרעה והשבחה.ביום שישי עשיתי אולטרסנד שראה זקיק בגודל 17 ורירית 9 הרופא אמר שבשבת בערב הוא יזריק לי אוביטרל 250 וביום ראשון אני יעבור הזרעה השאלה שלי אם זה לא מאוחר ואני יפספס את הביוץ כי ביום שישי בערב התחילו לי כאבים ואני חוששת שאני לא בייצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול22/08/2009התזמון נראה טוב מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
לי22/08/2009ראשית תודה על התשובה המהירה.אם אפשר בבקשה רציתי לשאול האם הטיפול ההזרעה כואב?ואם הזריקה אוביטרל יש לה תופעות לוואי?פשוט זו פעם ראשונה שאני עוברת תהליך זה... וךמה אני צריכה זריקה אם אני מבייצת טבעי וגם פוריה?לציין שלבעלי זרע חלש ולכן אנו עוברים טיפול זה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/08/2009הטיפול אינו כואב.
לאוביטרל אין תופעות לוואי.
הזריקה נדרשת כדי לתזמן ההזרעה עם הביוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפולסיון22/08/2009
שלום,
עברתי 7 הזרעות והפרייה החודש.
הבטן שלי מאד נפוחה אחרי כל טיפול ולא חוזרת לקדמותה, מלבד הבטן יש השמנה גם בירכיים.
נאמר לי שהורמונים לא משמינים, אבל אני אוכלת אותו הדבר ומתעמלת יותר מהרגיל ובכל זאת.
1. אם יש נוזלים בבטן, נוזלים חופשיים באגן, הם לא יוצאים מעצמם לאחר המחזור?
האם יש משהו שניתן לעשות כדי להוציא את הנוזלים?
2. כיצד הגוף חוזר לאיזון לאחר טיפול?
3. האם גלולות לאחר IVF שנכשל הוא פתרון טוב (לחודש אחד) כדי לאזן את המערכת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול
פרופ' שחר קול22/08/20091. נוזל חופשי שלאחר טיפול - נספג בד"כ בתוך מספר ימים, בוודאי לאחר המחזור.
2. התרופות שבשימוש לגירוי שחלות פועלות למשך 24 שעות.
3. יש להתאים הטיפול לכל מטופלת לפי הפרופיל האישי שלה, ולפי תכנית הטיפול האישית שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהאילנית22/08/2009
אני לפני שנה וחצי עברתי הפריה ועד היום נשאר לי בטן תפוחה אני רזה ולא היה לי בטן לפני הטיפולים האם זה ישאר לי לנצח או שזה ירד מה יכול להיות שעדייו נשארו לי הורמונים בגוף תענו לי בבקשהההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפוחה
פרופ' שחר קול22/08/2009התרופות שבשימוש לגירוי השחלות (כגון גונל, פיורגון מנוגון וכו') פועלות למשך 24 שעות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי הזרקה ובשלות ביציתרחלי22/08/2009
פוליציסטית, החודש מחזור טבעי. בבדיקת זקיקים- זקיק בגודל 17 ללא נוזל בדוגלס, רירית הרחם 11, אסטרדיול 1130, פרוגסטרון 7.6.
למרות שהזקיק היה 17, הרופא המליץ על הזרקת אוביטרל באותו יום, והסביר זאת בערך פרוגסטרון הגבוה יחסית.
לפי הוראתו אכן הזרקתי אוביטרל באותו יום (10 שעות לאחר שנצפה הזקיק).
שאלותיי הן:
1. האם לא הזרקתי מוקדם מדי?
2. האם יכולה להיות ביצית ברת הפריה בזקיק 17, או שהיה עדיף להמתין עוד קצת?
2. איך אפשר להסביר את זה שהפרוגסטרון היה גבוה יחסית?
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות
פרופ' שחר קול22/08/20091. לא
2. 17 ממ - גודל מצוין!
3. אפשרויות: פרוגסטרון גבוה לאורך כל השלב הפוליקולרי, תהליך ביוץ טבעי שהחל (רצוי לדעת רמת ה - LH ) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה כואבת ופוצעתאילנית22/08/2009
היי לכולם אני בת 34 ולפני שנה וחצי עברתי הפריה ללא הצלחה ובפעם השניה שהגעתי לשלב של השאיבה לא שאב לי פרופסור שולמן כי בן זוגי לא היגיע ונשלחתי הביתה נאנחת מכאבים היום אני נשואה לגבר אחר ושנינו בסדר כי לציין שאת ההפריה עברתי בגלל הבן זוג הקודם שהיה לו ספירת זרע נמוכה אני ובעלי מנסים כבר 5 חודשים להכנס להריון טיבעי ולא מצליחים האם יש קשר להפריה שעברתי אני מאוד מפחדת לחשוב שאני יזריק שוב פעם בבקשה תענו לי אם מישהו עובר או עברה את מה שאני מרגישה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית שלום
פרופ' שחר קול22/08/2009בהנחה שלבן הזוג הנוכחי ספירת זרע תקינה, יש לקוות שיושג הריון ספונטני, ללא צורך בטיפולים כלשהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר בכל זאת להרוויח חודש זה?שני22/08/2009
רופאים שלום,
בגלל שלא היה ברור אצלי אם הבטא התאפסה (לאחר שביום ג' ירדה ל-32 ובבדיקות דם שעשיתי ביום ו', נעשתה פשלה ולא ידעו לומר לי אם הבטא התאפסה) החלטתי ביעוץ עם הרופא לא להתחיל טיפול כרגע ולהמתין למחר (יום א') כדי לראות שהבטא אכן אפס.
קיבלתי מחזור (הפלה ספונטנית כתוצאה מבטא שלא התפתחה כאמור) ב- 18.8, כאשר הדמם של ממש (דמם חזק) התחיל ב- 19.8 (שזה נחשב ליום הראשון למחזור).
אני מאוד רוצה להתחיל החודש טיפול IVF ראשון וסוכם כי אדבר עם הרופא מחר ונראה לפי הבטא אם אפשר להתחיל בטיפול.
מחר, יום א' 23.8, זה יהיה היום החמישי למחזור.
האם אפשר להתחיל טיפול IVF מהיום החמישי למחזור? (ניתן לי מרשם לצטרוטייד ולגונלF לקראת IVF שהייתי אמורה להתחיל אילו הייתי בטוחה שהבטא התאפסה).
אני פשוט פוחדת לאבד את החודש הזה ככה סתם ואני כבר כל כך רוצה להתחיל IVF שיהיה כמו שצריך כדי לא להתאכזב שוב, ולכן אני שואלת אם יש טעם להתחיל להזריק ביום החמישי למחזור לקראת IVF או שזה מאוחר מידי (כי אני יודעת שבדר"כ נהוג להתחיל להזריק ביום השלישי למחזור).
לא רוצה סתם להתחיל להזריק מחר שזה היום החמישי למחזור ולהיות בספק שהזריקות יכולות לרדת לטמיון כי הטיפול ממילא התחיל ביום הלא נכון, ולכן יש ספק שלא יצליח. אני מותשת מכשלונות ולפחות אם אני מתחילה IVF ראשון אני רוצה לדעת שאני עושה הכל נכון וכמו שצריך, ככה שאם לא יצליח אדע שעשיתי לפחות הכל כמו שצריך ולא בגלל שההזרקות התחילו מאוחר מידי.
מה דעתכם? האם ניתן להציל את החודש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול22/08/2009עדיף להתחיל טיפול ברגל ימין, בזמן המדויק, לאחר ביצוע כל הבדיקות הנדרשות.
קיצורי דרך עלולים לגרום לשיבושים ואכזבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני מחזורדנה22/08/2009
אני מטופלת באיקקלומין בשילוב הזרעות, הפעם כשבוע לפני המועד הגיע לי דימום של יום וחצי, דימום שמזכיר מחזור אבל הסתיים מוקדם מדי, אחרי שלושה ימים הלכתי לרופא שיבדוק מה זה והוא אמר שבגלל שהרירית עבה מאוד, לא היה מחזור וזה היה רק דימום, ושאני כן צריכה לקבל מחזור במועד. אני עכשיו כבר ביום ה-17 להזרעה, (שלושה ימים איחור). האם יכול להיות הריון? מפחדת לבדוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול22/08/2009מציע בדיקת דם להריון מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרחל22/08/2009
לאחר החזרה - כחימשה ימים ,
ביום הרביעי להחזרה החלו אצלי כאבי בטן חזקים מצד ימין
אתמול לא הצלחתילעמוד לכמה רגעים בשל הכאבים הבטן הפכה להיות קשה ובלחיצה על המקום
כאב מאוד ...
התופעה הפסיקה לאחר כ רבע שעה ומאז הכאב קיים אך במינון קטן מזה של הבוקר..
האם יש קשר לתהליך שבוצע ...?
חשבתי אולי מדובר באפנדציט ?
לא ברור מה נכון לעשות ..
אנא עזרתכם .
תודה רבה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ' שחר קול22/08/2009בהנחה שמדובר במחזור שאיבה ואחריו החזרת עוברים: יש לקחת בחשבון: סימני גירוי יתר של השחלות, תסביב של שחלה. אין לשלול דלקת בתוספתן.
אם הכאב מתגבר - לחדר מיון.
אם נחלש - להתייעץ מחר בוקר עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרסוקפיהמיכל22/08/2009
האם נכון לבצע ניתוח היסטרסוקפיה עד שבועיים מסוף המחזור או שבועיים מתחילת המחזור או שזה לא משנה??
כמה זמן אחרי הסרת מחיצות אפשר לנסות להיכנס להריון ?
האם 30 אחוז מחיצה מהרחם משמעותי כסיבה להפלות?
תושה רבה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול22/08/2009שבועיים מתחילת המחזור, ואפילו - כמה ימים קודם.
אפשר לנסות להרות מיד לאחר המחזור הבא.
לגבי הצורך בניתוח - הנושא בויכוח. אין תמימות דעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הזרעה שניהשרית22/08/2009
שבת שלום.
בהזרעה הקודמת שלי, עשיתי זריקת אוביטרל ביום שישי ונאמר לי ללכת ביום ראשון בבוקר להזרעה.
כמובן שהטיפול לא הצליח.
כעת עשיתי את אותה זריקה אתמול (יום שישי) ב 1900 בערב, ושוב נאמר לי ללכת ביום ראשון בבוקר להזרעה.
כעת עשיתי בדיקת ביוץ ביתית. והמקלון נצבע תוך שניה.. כלומר אני ממממש בביוץ.
אני מפחדת מהעובדה כי מחר כשכבר אגיע להזרעה לא יהיה ביוץ. נאמר לנו לא לקיים יחסים היום ואולי חבל כי אפשר לנצל את האפשרות הטבעית לא?
שאלותיי:
1. האם כדאי לקיים יחסים היום (לבעלי אין בעיית זרע).
2. מדוע עושים את הזריקה יומיים לפני הזרעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול22/08/20091. כן
2. הביוץ מתרחש כ - 40 שעות לאחר הזרקת האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)