מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור במחזורבמבית25/08/2009
בוקר אור !!
המחזור מאחר לי בשלושה ימים, ויש לי כבר יומיים דקירות חלשות בבטן תחתונה בשני צידי הבטן....
עד עכשיו המחזור היה מגיע כמו שעון על 28-29 יום ופתאום איחור....
עשיתי בדיקה ביתית אתמול ויצא שלילי... מה יכולות להיות הסיבות לכך?
יתכן מצב שזה כן הריון ואגלה זאת מאוחר יותר?
אודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול25/08/2009יתכן ויש הריון, יתכן והיה ביוץ מאוחר, או שלא היה ביוץ כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הזריזות ד"ר קול !!
במבית25/08/2009במידה ולא מגיע מחזור, מתי כדי לערוך שוב בדיקת הריון? והאם רצוי בערכה ביתית או בבדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/08/2009בדיקת דם תמיד עדיפה , שכן אפשר גם לוודא ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לאחר פיפלענתי25/08/2009
אתמול עשיתי בדיקת פיפל היו קצת כאבים בשעה שאחרי וזהו ברב קיימתי יחסי מין והיום מהבוקר יש לי כאבים ותחושה כללילת לא נעימה האם יש קשר? יכול להיות שעשיתי נזק? שכחתי לשאול את הרופא אם מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול25/08/2009לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאיםסיון24/08/2009
שלום לאחר IVF שנכשל קיבלתי מחזור כואב במיוחד.
יש לציין כי יש חשד לאנדומטריוזיס.
בעבר לא היו לי כאבי מחזור וציסטות.
אבל לפני 10 חודשים הופיעו 2 אנדומטריומות על השחלה עם כאבי מחזור וגלי חום.
ומאז זה המצב...
1. מה הקשר בין אנודמטריומות - גלי חום - והשמנה?
הופיע ביום אחד ומאז נשאר (ולהערכתי מחריף...)
2. היום אני ביום השלישי למחזור וקיבלתי גלולות יסמין להתחיל ממחר.
האם גלולות מתחילים מהיום הרביעי או שיש פה טעות?
הגלולות הן עד להתחלת הפרוטוקול (אם זה ארוך אז עוד 17 יום ואם קצר אז במחזור הבא).
3. האם עלי לצפות לתופעות לוואי בזמן נטילת הגלולות / המחזור הבא?
(הפסקתי גלולות לפני 6 שנים מסוג מליאן / גינרה ואני לא זוכרת איך היה...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
ד''ר דוד ישי26/08/20091. אין קשר בין אנדומטריוזיס להשמנה ולגלי חום
2. עדיף להתחיל את הגלולות לפני , אבל יום 4 זה עדין סביר
3. יתכן שיהיו לך הפרשות דמיות , גודש בשדים ודימום קל מהרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדנה ולרופאיםשני24/08/2009
האם לאחר השאיבה הבטן מתנפחת מאוד? תמיד? ואם כן, מתי היא חוזרת לעצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי24/08/2009לא תמיד. אם הנפיחות משמעותית צריך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי הנכבד
שני24/08/2009מהם המקרים/הסיבות בהם יש סיכוי גדול יותר שהבטן תתנפח אחרי שאיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני זאות דנה
דנה25/08/2009השאיבה שלי היא ביום רביעי , אוכל להגיד לך את זה אחרי כי גרכי אני לא יודעת .
אבל אומרים שאחרי ההחזה מתנפחים קצת , בגלל גירוי שחלות והצטברות נוזלים .
זה לפי מה שהבנתי , ובנוסף שזה מעיד על הצלחה של הטיפול .
אני חייבת להגיד לך משהו , תפסיקי לדאוג עם את מתנפחת או משמינה , בכל מצב בעזרת השם כאשר תכנסי להריון את תשמיני , אז לא נורא עם זה קורה קצת לפני , העיקר שהמטרה את הולכת לקראתה תצליח . אל תדאגי אין לזה כזאות משמעות של השמנה , את חייבת להיות רגוע כדי שזה יצליח . את יודעת איך זה אצלינו הכל פסיכולגי , קחי הכל בקלות את עוברת טיפול שהוא לא קל את חייבת להקל אל עצמך עם ההשמנה , תאמיני לי , בעלך יוהב אותך לא פחות , אפילו אולי יותר , אומרים שכל השאיבה זה שטויות , ושזה עובר מהר וההחזרה עוד יותר קל ,
תחשבי חיובי יהיה חיובי ,
שני , אצל איזה רופא את מטופלת ?
ואיזה בית חולים את עושה את הטיפול ?
ושיהיה לנו בהצלחה ...
יום טוב ,
אם את צריכה עוד משהו דברי איתי .( צריך להיות חזקות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
פרופ' שחר קול25/08/2009לא תמיד. תלוי בעוצמת הגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה,
שני25/08/2009דנה הי,
אמנם אנחנו לא מכירות, אבל התגובות שלך אלי הן כל כך אמפתיות ורגישות שזה מאד כיף לקרא, כי באמת אני דואגת.
לעניין ההשמנה - את כל כך צודקת בחשיבה החיובית שלך, אבל אני חייבת לומר לך שאצלי נושא ההשמנה הוא מאד רגיש וטבוע אצלי עוד מילדותי (אמי אישה שמנה שמאד סבלה מנושא ההשמנה וכל חייה נלחמת במשקל ללא הועיל ולי זה לא עשה טוב לראות את זה, וכנראה שספגתי את זה לאורך שנות ילדותי ועד היום, ולכן כל חיי הקפדתי לא להשמין כי אצלי זה הצטייר במחשבה שלהיות שמן זה להלחם כל הזמן במשקל ולנסות אינסוף סוגי דיאטות , והחלטתי כנראה עמוק בתת מודע שאצלי זה יהיה אחרת, ועמדתי עד היום בהצלחה בשמירה על הגזרה, מה שמוסיף לי הרבה בטחון עצמי לדימוי העצמי שלי בעיני עצמי).
אני יודעת שמשמינים בהריון ובכיף, כי עליה במשקל כתוצאה מהריון ספונטי (במידה ואוכלים מאוזן) היא גם קלה לירידה לאחר הלידה. לעומת זאת יש לי כמה חברות שהרו לאחר טיפולי פוריות והשמינו המון בזמן ההריון ונשארו שמנות לאחר הלידה (שומן בבטן בעיקר שלא יורד) והן אומרות לי בפירוש שאכלו מאוזן בתקופת ההריון ולפניו ולא ברור להן למה המשקל לא חוזר לקדמותו לאחר הלידה.
הן מאוד שמנות היום, בעיקר שומן בבטן. לי קשה עם זה. ומכאן חששותיי הרבים.
אני מקווה שקצת הבנת אותי. אשתדל מאד מאד לשמור על חיוביות וגם על המשקל .. :)
תכתבי לי בבקשה איך עברה השאיבה, וכמה הבטן מתנפחת אחרי, כי גם אני אמורה לעבור את זה אוטוטו ודואגת..
תודה דנה על התשובה הרגישה שלך אלי. את עושה רושם של בחורה חיובית וחמודה.
מחכה לשמוע ממך. והכי חשוב בהצלחה לשתינו . הדרך לא קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני זואת דנה
דנה25/08/2009רציתי להגיד לך , שאני ממש שמחה שאת כנה , קחי בחשבון שבהריון ( לא משנה עם זה הפריה או הריון ספונטהי משמינים )
לפי מה שאת מספרת את בחורה רזה , שקשה לך עם העובדה שאת תשמיני , אז יש לי חברה שגם עוברה טיפול הפריה וכיום כבר חזרה לעצמה ( קצת כושר , זה גם תלוי באיזה עבודה את עובדת )
ולאומת זאות יש לי חברה שלאחר הריון טבעי מתקשה לחזור למשקל הקודם , כל אחד וגוף שלו ,קחי בחשבון שיש כאלה שפשוט זה לא מפריע להם להישאר כמו שהם , אני מאוד חשוב לי גם להישו=אר רזה תאמיני לי .
אחותי ילדה לפהי כ5 חודשים (הריון טבעי ,ילדה מקסימה שהיום כבר בת 5 חודשים )
לאחותי בהתחלה היה קצת קשה להוריד את הבטן (את צודקת שיש כאלה שזה לא יורד להם ) אבל בשביל זה צריך גם להיתאמץ כמו שאת עושה כיום , שומרת על גזרה , אז ארחי כחודשיים אחותי חזרה לעצמה והיום בכלל לא רואים שהיא הייתה בהריון , אין מה לעשות אחרי הריון צריך להשקיע כדי לחזור לעצמך ( וזה ממש לא משנה איזה הריון זה ).
לא ענית לי איפה את עושה את הטיפול ?
ואצל איזה רופא ?
סתם מעניין אולי אנחנו באותו מקום .
באמת מהלב שיהיה לנו המון בהצלחה ובעזרת השם הכל יהיה בסדר והעיקר שנהיה בריאות .
בהצלחה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שני
חסויה25/08/2009ראיתי את ההתכתבויות שלך עם דנה (מאוד מתוקה אגב) והרגשתי היא שאת קצת בלחץ בואי תתני לי להרגיע אותך בנושא השאיבה שעברתי ביום ראשון לפני 3 ימים.בפעם הראשונה אני רוצה לומר לך שאני הבחורה הכי פחדנית שיש בעולם אפילו מאולטסאונד וגינלי אני מפחדת כזאת אני "לחצנית" שבאתי ליום השאיבה התחלתי להלחץ וכל הגוף רעד לי והתחלתי להגיד לעצמי "בשביל מה" כל הזמן צעקתי לעצמי בראש "יש לך עוד היריון לעבור בגלל זה את מתבכיינת" תתפלאי וזה הצליח איך שנרדמתי כבר התעוררתי כאילו כלום לא קרה ובאמת הבטן שלי היתה נפוחה באותו יום ולמחרת אך היום היא ירדה פשוט שכבתי במיטה 3 ימים לא התאמצתי (נתתי לבעלי לפנק אותי קצת ננצל אותם מה קרה) שתיתי כל יום 2 בקבוקים של ליטר וחצי מים והיום הכל בסדר אין לי כאבים הבטן לא נפוחה ואני רוצה להגיד לך שאני גאה בעצמי. אני מבינה אותך שחוץ מהלחץ הנפשי שאנחנו עוברות הרי אנחנו באותה סירה יש גם את הלחץ הפיזי תחדירי לך לראש כל הזמן שהמטרה מקדשת את האמצעים הטיפולים זה הליך קשה אני לא יגיד שלא אבל תדמייני לך בראש תינוק שקורא לך אמא לא רק שתעברי את השאיבה בשלום עוד מההתתרגשות את תבקשי לעשות את זה בלי הרדמה חחח. בקיצור שני שיהיה לך בהצלחה ותהיי הכי רגועה בעולם יש לך עוד היריון לסחוב בעזרת השם ספרי איך היה ותראי שממש לא היה נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
דנה25/08/2009שלום לך ,
רציתי לשאול אותך איפה עברת השאיבה ?
וגם מתי ההחזרה שלך ?
אני מאוד אוטימית למצב זו הפריה ראשונה שלך ?
שיהיה לכולנו בהצלחה ובעזרת השם הכל יהיה בסדר , וכמו שאמרת המטרנ מקדשת את העמצאים ,
נחת בבית כי לא יכלת ללכת לעבודה ?
בהצלחה בהחזה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
חסויה25/08/2009כן זו הפריה ראשונה שלי עברנו הזרעות טיפולים לא הלך עד כה אבל ילך. עברתי את זה באסותא רמת החייל איזה שירות בחיים שלי לא התייחסו כל כך יפה אחרי השאיבה נתנו לי חדר לבד ממש יפה עם מקלחת ושירותים ממש אחרי ההפריה יה שמו לי באינפוזיה חומר כנראה נוזלים איך שהסתיימו 2 השקיות כאילו כלום קמתי הלכתי הביתה. אממ וכן הייתי בבית 3 ימים הרופא יביא לי אישור מחלה אני עובדת במוקד טלפוני וקשה לי לדבר 8 שעות ממש מבינים את זה בעבודה במקרה גם האחראית שלי עברה הפריה. ואם לא יתן לי אישור גם לא נורא כשהטיפול יצליח תאמיני לי כסף זה הדבר האחרון שיעניין אותי כרגע אני כל כך יהיה מאושרת שיבוא לי לעשות איזשהוא מסיבה חחח בעזרת השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
דנה25/08/2009ארחי כמה ימים ההחזרה שלך ( הבנתי שזה מחר אבל כמה ימים עברו )?
את יודעת לכמה תאים התפתחו ?
וכמה עוברים את מחזירנ ?
אני יודעת שזה לפי המלצת הרופא , אבל כמה את רוצה ?
שיהיה לך בהצלחה מחר ובעזרת השם זה יתפס והכל יהיה בסר עוד 13 יום מהיום תוכלי לדעת את התשובה .
בהצלחה בהצלחה כולנו צריכות את זה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
חסויה25/08/2009ההחזרה 3 ימים אחרי השאיבה. אני יודעת שהוציאו לי 17 ביציות והופרו 13 כמה תאים אני לא יודעת ונשמע מחר מה הדעה של הרופא לפי דעתי 2 זה מקובל נשמע את דתעו וכן בהצלחה לכולנו מתי את עוברת את השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה ושני
דנה26/08/2009מחר יש ליאת השיאבה באסותא בראשון , הרופא שלי מתל אביבי , אל את כל הטיפולים אני עושה בראשון .
לחסויה - שיהיה לך בהצלחה מחר ( ותהיה מוכנה לתאומים ), עם מחזירנ שניים , יש לי חברה שיש לה תואמים מהפריה . ומחר תרשמי לנו איך הייתה ההחרה , למרות שהבנתי שזה שטויות
לדנה - מחר אני אספר לך איך היה ( מבטיחה ) אני בטוחהשזב יקל אלייך בהמשך הטיפול ,
ל תתפלאו על השעה עד עכשיו היינו עם חברים , שני כמו שאמרתי לך קודם תמשיכי בשגרה שאת נמצאת בה , אל תשני כלום .
חסויה , בהצלחה בהצלחה בהצלחה , בעזרת השם עוד 12 יום תודיעי שאת בהריון ,
וכך גם אני ושני ..
לילה טוב לכולם והמון הצלחה וחיזוקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו...
חסויה25/08/2009אגב ההחזרה מחר טיפה חוששת אבל שלושת רבעי מהדרך כבר עברנו נעבור גם את זה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה וחסויה
שני25/08/2009היי בנות,
ראיתי את התגובות שלכן, ואני אנסה לשמור על אופטימיות ולהתחזק.
דנה - אני מאוד אשמח שתספרי לי (אם תרצי כמובן) איך הייתה השאיבה מחר (תפני אלי בפורום הזה, אני נכנסת לכאן לא מעט) , ואני מאחלת לך בהצלחה רבה מאוד מאוד!
בקיצור - חסויה ודנה - תודה על התמיכה, ההבנה והסבלנות - בשבילי צריך המון :) ואני מקווה שמכאן נעבור שלשתנו בחודש הבא לפורום הריון ולידה :)
בינתיים, אשמח אם לשמוע איך מתקדם, כי אמנם אנחנו עוברות דרך דומה, אבל אתן בשלב טיפה מתקדם ממני ולכן אשמח לשמוע.
תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופהשירה24/08/2009
רופאים יקרים שלום רב
מה עדיף לעשות כשיש ציסטות כתוצאה מהטיפול?
לקחת גלולות להעלמתן או שמא להמתין להתמוססותן של הללו?
האם נטילת גלולות מעכבת את ההריון המיוחל?
מתחבטת וחוששת מאד מהגלולות(שעלי להתחילן היום למשך 14 יום)
יש לי ציסטות בגודל 30 ו25.
תודות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי24/08/2009אפשר כך ואפשר כך. הגלולות מזרזות מעט את התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד ברשותך
שירה24/08/2009תודה רבה לך ד"ר על תשובתך המהירה.
שאלתי האם נטילת הגלולות מעכבת את ההריון?
כיצד עוזרות הגלולות להמסת הציסטות?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעההללויה24/08/2009
שלום,
1. לפני הזרעה, גונל 150, בת 40, E2 יומיים לפני ההזרעה-483 , התפתחו שני זקיקים. האם ה-E2 לא נמוך מידי? הבנתי שבביוץ טבעי עם זקיק אחד יש להגיע ל-1000..
2. לאיזה ערך צריך להגיע הפרוגסטרון ביום הביוץ? גם הערך שלו נראה לי נמוך- יומיים לפני ההזרעה- 0.39
תודה על התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מונה
ד''ר דוד ישי24/08/2009אם הזקיקים בשלים , הרמה אכן נמוכה. זקיק בשל צריך להפריש כ 800 E2 .
הפרוגסטרון צריך להיות נמוך ביום הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר . המשך שאלה
הללויה25/08/2009הזקיקים אכן בשלים- 19+20, ממה נובע ה-E2 הנמוך? ומה אפשר לעשות? האם ניתן להכנס להיריון עם E2 כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה..
הללויה25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מונה
ד''ר דוד ישי26/08/2009ה E2 הנמוך נובע מתגובה לא טובה אני מקווה חד פעמית , של השחלה לטיפול. לא ניתן לשנות את זה. הסיכוי להריון קיים אבל נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים, האם בסדר?שני24/08/2009
1) רשום שצריך להזריק את הגונל במרחק שתי אצבעות בערך מהטבור. היום הזרקתי וראיתי שההזרקה במרחק אצבע מהטבור. זה בסדר?
2) קניתי צטרוטייד בחודש שעבר ולא פתחתי אותו ומאז הוא במקרר.
זה בסדר שהוא במקרר? אפשר להשתמש בו?
נ.ב- אני מאחסנת גם את הגונל וגם את הצטרוטייד גם לאחר הפתיחה במקרר. ככה צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שני25/08/2009כי דילגו עלי :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא נענתה :(
שני26/08/2009דילגו עלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא נענתה :(
שני26/08/2009דילגו עלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי26/08/2009עדיף להתרחק מהטבור , אבל קרוב לודאי שלא קרה שום נזק.
זה בסדר לשמור אתהתרופות בקירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואנדיומה וivfיעל24/08/2009
שלום רב
לאחרונה התגלתה אצלי פיברואנדיומה בגודל 0.3X0.6
לא ביצעתי ביופסיה לאחר התייעצות עם שני מומחים שטענו שאין צורך,
כדי להכנס להריון אני חייבת לעבור הפרייה, כמו בהריונותי האחרים.
יש לי שני ילדים ועברתי 4 הריונות
אני חייבת לציין שכיוון שהבעיה היא מכנית אני נכנסת להריון בקלות.
האם ניתם להתחיל טיפול הורמונלי( אין לי קפואים) כשיש פיברואנדיומה?
האם כדאי לעשות ביופסיה כדי לאמת את הפענוח?
שכחתי לציין אני כבר" זקנה"בגיל-43 אך צעירה בגוף ובנפש והפרופיל ההורמונלי צעיר מהגיל הכרונולוגי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי24/08/2009תלוי היכן היא נמצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת מלאותשני24/08/2009
הזרקתי אתמול גונל בכמות 150 יחידות וכבר היום אני מרגישה תחושת מלאות, ובעיות העיכול כבר החלו (עצירויות ונפיחות). אציין כי זה היום הראשון מתוך שלשה ימים בהם אני אמורה להזריק 150 יחידות ורק אח"כ לעשות US ובהתאם לתוצאות להמשיך.
אני לקראת IVF.
אני חוששת מגירוי יתר שחלתי שיביא להפסקת הטיפול, כי עד כה בהזרעות שעשיתי עם גונל הייתי מזריקה 75 יחידות כל יום עד האוביטרל והגבתי יפה בכל פעם (6-8 זקיקים) וגם רירית יפה הייתה.
לא ברור לי מדוע לקראת IVF הרופא הגדיל לי ל- 150 יחידות לשלשה ימים, הרי הגבתי יפה ל- 75 יחידות, אז למה להגדיל ל-150?. אני לא רוצה להגיע למצב של הפסקת טיפול וסבל בגלל גירוי יתר.
האם יש צדק בדבריי? ולמה אי אפשר לעשות IVF במצבי עם 75 יחידות בלבד כל יום עד האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי24/08/2009לא סביר שתחושת הנפיחות קשורה ליום אחד של גונדוטרופינים , ללא קשר למינון. בודאי שלא יכול להיות גירוי יתר בשלב כ"כ מוקדם. אפשר לעשות IVF עם מינון של 75 . אני מניח שהרופא רצה להשיג קצת יותר ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני זאות דנה
דנה25/08/2009שני , כתבתי לך בהודעה לפני , את חייבת לקחת את זה בקלות ,
זה לא הגיוני שאחרי פעת את של גונאל 150 את כבר מתנפחת , אמרתי לך אצלינו הכל פסיכולגי ,
קחי הכל בקלות אל תחשבי על , תמשיכי בחיים שלך כרגיל , ואת אפילו לא תרגישי בהבדל .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני24/08/2009
1) כמה ימים בדר"כ (אני יודעת שיש סטיות לכאן ולכאן) בממוצע, צריך להזריק גונל F וצטרוטייד עד לשאיבה?
2) לאיזה גודל הזקיקים צריכים להגיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול24/08/20091. 9 ימים עד האוביטרל
2. 17+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץ לקראת החזרת מוקפאיםהללויה24/08/2009
ד"ר שלום,
תודה על תשובתך הקודמת.
החזרת קפואים על בסיס טבעי. בדרך כלל הביוץ שלי הוא ביום ה-13-14 שאז מגיע הזקיק לגודל- 19-20. בד"כ מקבלת מחזור מידי 26 -27 יום.
חודש שעבר טיפול בפרוטוקול ארוך מאוד. קיבלתי ווסת אחרי הטיפול ביום ה- 28 (איחור של יומיים)
היום הוא היום ה-13 עשיתי US - הזקיק 14 בלבד.
אתמול זקיק 13. E2 היה 370
לפי הבדיקות אני רואה שהביוץ שלי אינו כתמול שלשום, היום הזקיק כבר היה אמור להיות בגודל של לפחות 19 מ"מ.
מה קרה לדעתכם?
תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מאוחר מהרגיל
פרופ' שחר קול24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה/הזרעהשרית24/08/2009
שלום,
קיבלתי מחזור ב-14.7.09 ובתאריך 31.7.09 ו-1.8.09 עברתי השבחה/הזרעה
עדיין לא קיבלתי מחזור ובדיקת הדם יצאה שלילית.
אני אני בכל זאת בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול24/08/2009אם בדיקת הדם שלילית - אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזי,מדוע יש לי איחור של 10 ימים????
שרית24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עשית בדיק דם?
עילית25/08/2009אולי כדאי שתעשי בדיקה נוספת ואם עדיין שלילי, לכי לרופא כי מנסיוני וממה שענו לי פה אז כשאין הריון אחרי השבחה והזרעה אז המחזור לרוב מקדים בכמה ימים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא היה ביוץ???
פרופ' שחר קול25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
שרית25/08/2009ב-23.8.09 עשיתי בדיקת דם והתוצאה יצאה שלילית,
לא ברור לי מדוע יש לי איחור של 10 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור
האם בגלל שלקחתי איקאקלומין זה משבש את קבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/08/2009יש לברר ע"י בדיקות דם ו.א.ס. כדי לוודא שאכן היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול הפריה שאלה לד"ר שחר קולדנה24/08/2009
ד"ק שחר קול שלום.
אתמול עשיתי בדיקת דם נוספת ובנוסף לכך אולטרסאונד,התוצאות הם :
רחם : עובי רירית הרחם 8 מ"מ
רירית סדירה
הד קו אמצע : כן
נוזל דוגלס : מעט נוזל
שחלה ימנית :גודל שחלה ימנית 50*35
גודל זקיקים : ממוצע : 19,17,14,15,15,15,14,14,14,13,13,13
נמצאו עוד מספר זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
שחלה שמאלית גןדל : 30*45
גודל זקיקים: ממוצע : 19,18,18,17,17,14,14,13,11,10,
ועוזקיקים קטנים של 10 מ"מ .
יש לי שאיבה ביום רביעי וכנראה החזרה יום שישי
איזה גודל צריכים להיות הזקיקים?
למה יום שלישי לא מזריקים כלום ?
רציתי לשאול עם במקרה כזה יכולים לצאת תאומים ?
או שזה קשור לזרע של הגבר ?
כמה עוברים לדעתך צריך להחזיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול24/08/20091. הזקיקים בגודל מתאים.
2. ביום שלישי אין צורך בזריקות.
3. תאומים? לפי מספר העוברים שיוחזרו לרחם. בלי קשר לזרע.
4. ראי "שאלות נפוצות".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
שני24/08/2009אשמח אם תכתבי לי איך עברה השאיבה, והאם הבטן מתנפחת מאוד אחריה. כפי שהתכתבנו כאן, גם אני לפני IVF ראשון ואשמח לשמוע ממך איך עבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהרינה24/08/2009
שלום,
יש לי שאלה לגבי התרופה פרוגינובה.
אובחנתי אצל הרופאה כבעלת שחלות פוליציסטיות. היות שכך אני לא מקבלת מחזורים באופן סדיר. לאחרונה היה לי מחזור לפני 4 וחצי חודשים.
הרופאה נתנה לי לקחת תרופה בשם "פרוברה" על מנת לקבל מחזור, ולאחר שלושה ימים היא אמרה לי להתחיל לקחת את התרופה "פרוגינובה".
השאלה שלי היא כזו, אני מעוניינת להיכנס להריון. האם התרופה "פרוגינובה" הינה תרופה המונעת הריון או לא?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ' שחר קול24/08/2009פרוגינובה מכילה אסטרדיול.
שימוש בפרוגינובה מתחילת המחזור עשוי למנוע ביוץ, ולכן גם הריון.
מציע לברר עם הרופאה הרקע למתן התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבים לאחר הזרעההילה24/08/2009
היום עשיתי הזרעה ובאתי הביתה וראיתי דימום בניגוב האם זה בסדר?וגם מהאוביארל יש לי כאבי בטן וחולשה ובחילות מתי הזריקה מפסיקה את הפעולה ןהתופעות עוברות כי ממתי שעשיתי אותה לאחר 3 שעות התחילו הסימפטומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול24/08/2009קושי טכני להעביר את הצינורית לרחם עלול לגרום לדימום.
אוביטרל גורם לביוץ, יתכן והכאבים על רקע זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)