מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלגוליזין וטיפול פוריותהללויה20/07/2009
שלום לכם רופאים יקרים,
אני לקראת הפריה חוץ גופית,
כבר למעלה משבועיים מזריקה דקא' והתחלתי גונל לפני שלושה ימים, כשיש לפני עוד כשבוע של הזרקות, (אחרי הגונל עוברת למנוגון).
לפני כשלושה ימים נתפש לי הגב באופן כואב במיוחד. הרופא המליץ על אלגוליזין. רציתי לשאול האם יש חשש כלשהו שנטילת כדור זה תפריע לטיפול של כל הדקא הגונל וכו'.
החשש שלי הוא כי הכדור יגרום להשפעה פחות טובה של כל הטיפול שלי לקראת ההפריה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין השפעה
פרופ' שחר קול20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר IVFאנונימית120/07/2009
שלום
ביצעתי החזרת עוברים ב 12.07 אני מטופלת באנדומטרין 3 פעמים ביום
רק היום גיליתי הפרשה ורודה בהירה מאד וקטנה מאד
האם זה סימן לווסת קרובה ? האם זה אומר שהעוברים לא נקלטו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לקבוע.
פרופ' שחר קול20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
יעל27/07/2009זה סימן שיש השתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים המקסימיםתותית20/07/2009
לאחר שאיבה ביציות 17 ביציות מתוכם 12 הפריות האים זה מראה על איכות טובה
לאחר החזרה של 2 עוברים לפני שבוע וכאבי גב תחתון קלים האים זה בסדר בע"ה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ' שחר קול20/07/2009איכות הבציות והעוברים נקבעת לפי יכולתם ליצור הריון.
לכן, יש צורך במעט סבלנות.
בשלב זה - המהלך נראה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממתגוררת בחו"לEba20/07/2009
כרגע אני עובדת על כול המסמכים שאני צריכה להביא לארץ על מנת שאוכל לקבל IVF בארץ. קראתי שכתוב שבישראל חייבים לעשות 3 הזרעות עם טיפול הורמונלי לפני שאני זכאית להפרייה מלאכותית. במדינה בה אני גרה, החוקים שונים. עשיתי הזרעה אחת ומיד שתי הפריות. האם הברירה שעומדת לפני היא רק בטיפול פרטי? יש סיכוי שלא אוכל לקבל טיפולי מבחנה אם לא עברתי שלושה הזרעות לפני כן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחו"ל
פרופ' שחר קול20/07/2009לא. בכל קופת חולים יש וועדה הבוחנת הבקשות ל - IVF על סמך קריטריונים מקצועיים.
כך למשל, מטופלת ללא חצוצרות תופנה ישר ל - IVF בלי לעבור קודם ניסיונות שוא על בסיס הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה
הללויה20/07/2009לך להכנס למכבי אם ברצונך לזרז את העינינים, הם הרבה יותר קלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתלי20/07/2009
בוקר טוב,
אני נוטלת מזה כשנתיים חומצה פולית. לפני כשבועיים עברתי IVF בפעם הראשונה ומאז אני לוקחת קרינון ואסטרופם. האם יש סיכון בלהמשיך ולקחת חומצה פולית במקביל לתרופות שציינתי או שאין כל קשר/השפעה וניתן ליטול חומצה פולית ללא הגבלת זמן?
תודה,
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי20/07/2009אין קשר. חשוב שתמשיכי לקחת את החומצה הפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר והפלותדנית20/07/2009
שלום רב
האם יש קשר בין חיידק ההליקובקטר לבין הפלות ?
אני מטופלת ב IVF עברתי שני הריונות שהסתיימו בשבוע 7-8
האם מומלץ לעבור בדיקה לבדוק אם קיים אצלי החיידק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי20/07/2009למיטב ידיעתי אין קשר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרליעל20/07/2009
שלום
קיבלתי זריקת אוביטרל לפני 15 יום (5.7), בזריקה הקודמת המחזור הגיע בדיוק לאחר שבועיים
וכעת הוא עדיין לא הגיע.
עשיתי 2 בדיקות ביתיות ואין הריון. כמו כן,ישנן הפרשות חומות מעטות.
האם יש סיכוי להריון שטרם נראה בבדיקות הביתיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי20/07/2009יש עדין סיכוי כזה. תחזרי על הבדיקה עוד יום יומיים. אם היא שלילית ועדין אין וסת , פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחם ובדיקותשחר19/07/2009
שלום לרופאים. בצילום רחם נכתב: "מילוי הומוגני של חלל הרחם, מעבר ופיזור משני הצדדים, קיימת התרחבות אמפולרית חצוצרתית דו"צ המתפוגגת (לא לחלוטין) במהלך הבדיקה, צוואר רחם מורחב". במהלך הבדיקה ביקש ממני הרופא להתהפך כדי לראות אם החומר מתפזר. רופא אחד אמר הכל תקין, רופא אחר אמר עם חצוצרות כאלה רק הפריה. בנוסף: בדיקות הורמונליות ביום ה-3 למחזור הראו: tsh - 3.87 prolactine - 116
lh - 3.6; fsh - 6.8; e2 - 447; progeserone - 3.2; testosterone - 1.7; dhea-s - 3.2
מה אומרות התוצאות? יש לי עוד קצת זמן, או לעשות כבר הפריה? אוטוטו בת 42, הריון ראשון טבעי. תודה רבה על התשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי19/07/2009ההורמונים תקינים ולדעתי גם הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםהללויה19/07/2009
שלום,
לקראת הפריה חוץ גופית.
אני מודעת לכך שהרופאים נותנים מינונים שונים לגונל/מנוגון ודומיהם על מנת ליצור מקסימום ביציות, ועל כן מתאימים את הסוג והמינון לגיל האישה, משקל וכו', ואכן הכמות שמתקבלת בסופו של דבר, תלויה במספר גורמים.
אך מעניין אותי לדעת, מהי כמות הביציות האופטימלית שלה הרופאים מצפים בשאיבה?
(ברור לי כמובן שמה שחשוב יותר הוא כמה הופרו )
תודה
שי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שי לי
ד''ר דוד ישי19/07/200910 -15 ביציות זה מס' גבוה מספיק שאינו מעלה סיכון לגירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו משך הטיפול?Eba19/07/2009
אני מתכננת להגיע לארץ לטיפול IVF, התהליך בארץ שונה למדי מחו"ל. אני בודקת את האפרות שלהתחיל את הטיפול בארץ ולהמשיך אותו בחו"ל אם זה בכלל אפשרי. כמה זמן לוקח הטיפול מהרגע שמתחילים להזריק עד לרגע של השאיבה, הפרייה.. כמה פעמים במשך הטיפול יש צורך לעשות בדיקות דם ואולטראסאונד? (בחו"ל זה יהיה אפשרי רק בפרטי ולא בטוח שאני יקבל תוצאות מעבדה באותו היום כמו שרוצים פה.) אשמח לכול תשובה תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום Eba
ד''ר דוד ישי19/07/2009השאלה כללית מדי. יש פרוטוקולים שונים והתשובות שונות לגבי כל פרוטוקול. כדאי שתתיעצי עם רופא ותקבלי הסבר מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - קצת מודאגתחסויה19/07/2009
שלום רב!
בת 30, בעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר טיפול ראשון בפיוריגון + אוביטרל ב-30.6. נתקבלה בטא 76 ביום שלישי, ובטא - 476 היום. ביום שלישי הפרוגסטרון היה גדול מ-127, E2 - 2144. היום פרוגסטרון ירד ל-94.9 , E2- 2640. (אני כנראה בשבוע 5)
- האם יש סיבה לדאגה בשל הירידה בפרוגסטרון? האם עליי לבקש תמיכה כלשהי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי19/07/2009אפשר לקחת תמיכה. אני לא משוכנע שזה ישנה . הכי חשוב כמובן הוא איכות העובר. העובדה שהבטא עולה מעודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרון בתחילת היריוןגלי19/07/2009
שלום רב,
אני בשבוע 8 , לשמחתי נצפה כבר דופק.
ההיריון שלי הוא שלישי במספר - אחד נפל לפני דופק , ולידה אחת מוצלחת...
כעת אני אחרי טיפולי IVF , הוחזרו 2 עוברים טריים "טובים" ואחד התפתח...
אני מטופלת מיום ההחזרה של ה - IVF - בנרות פרוגסטרון, מסוג אנדומטרין.
עד מתי עלי לשים נרות אילו?
עד איזה שבוע עלי לשים את האנדרומטרין ?
הרופא - המליץ עד שבוע 7 , בבית חולים בו עברתי את ההפרייה אמרו עד שבוע 9 , אני ממש מבולבלת..
ואם שמים עד שבוע 9 את הנרות לתמיכה, זה יכול "להזיק"??
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד''ר דוד ישי19/07/2009בד"כ אין צורך מעבר לשבוע 7. אבל אין נזק אם ממשיכים עוד שבוע שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריומותמיקה19/07/2009
שלום,
יש לי 2 אנדומטריומות בגודל 25X25 מ"מ על אותה השחלה.
שחלה זו מעט מוגדלת .
האם אפשר ב-IVF לשאוב את האנדומטריומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי19/07/2009כן. אבל הן מתמלאות מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
סיון20/07/2009לא היו לי אף פעם.
הן יצאו בנוב' מלווים בכאבים חזקים (כרגע רק בזמן המחזור ) ומאז חיי השתנו לבלי היכר ונוסף
התואר "אנדומטריוזיס". עד אז לא היו לי ציסטות ולא כאבים.
תוך כמה זמן הן מתמלאות מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי בשם עדי כיון שאיננה מחוברת
סיון20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי ( עדי )
ד''ר דוד ישי20/07/2009תוך כמה שבועות - חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהדנה19/07/2009
היום עברתי שאיבה בפעם הראשונה.
מאז השאיבה בכל פעם שאני צריכה לעשות פיפי, אני צריכה ממש להתרכז כדי שיצא משהו, הכל מלווה גם עם כאב בנרתיק.
האם זה נורמלי? האם יחלוף בימים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי19/07/2009התלונה מוכרת ולא נדירה. חשוב אבל לודא שהיא הולכת ונעלמת ככל שחולף הזמן. אם לא , כדאי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאנונימית19/07/2009
שלום,
לפני כ-3 ימים עשיתי החזרה של "עובר". היתה בו חלוקה של 6 תאים.
והיום אחה"צ עשיתי בדיקת הריון ביתית.
אני לוקחת קרינון ואסטרופם.
הבדיקה יצאה שלילית...האם להאמין לבדיקת הביתית? או שיש עוד תקווה ואפשר להמשיך לחייך עד לבדיקת הדם?
תודה,
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא אמורה לעשות בדיקה לאחר 12 יום
בתאל19/07/2009??.. נראה לי שהקדמת קצת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנונימית
ד''ר דוד ישי19/07/2009הבדיקה שעשית מוקדמת מאד ולא משמעותית . לא ניתן להסיק ממנה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)