מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אודה לתשובת הרופאים בפורוםרונית26/07/2009
שלום רב,
אני בת 32, מעולם לא נכנסתי להריון, גם לא ניסיתי
אני עוקבת אחר ימי הביוץ שלי כל הזמן כדי להמנע מהריון
המחזור שלי סדיר ומדוייק מאוד- מאז ומתמיד כל 27 ימים בדיוק
הוסת האחרונה היתה ב8.7.09
אני ובן זוגי מקיימים יחסי מין ללא גלולות, אני סובלת מהן ולא מסוגלת לצרוך אותן, לכן אני דואגת להזהר על פי חישוב ימי הביוץ, בן זוגי מאוד רוצה ילדים ואני עדיין לא .קרה שבתאריך ה 22 ליולי קיימנו יחסי מין, אני יודעת שזה מועד קריטי ולא לקחתי פרוסטינור , מה הסיכוי שאני בהריון ואיך ניתן לדעת עוד לפני איחור הוסת?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי26/07/2009עם פוסטינור , הסיכוי להריון קטן ( אחוזים בודדים ) . אין דרך לדעת אלא בבדיקת דם שבועיים אחרי המעידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמעיין25/07/2009
שלום ד"ר,
אני 4 ימים אחרי החזרה (IVF ראשון), מאתמול אחרי הליכה קצרה של כ10 דקות ועמידה של יותר מ5 דקות מתחילים לי כאבים בבטן התחתונה ובמפשעה.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מורן26/07/2009היום הכאב הוא יותר תמידי, מעיין הרגשת לחץ באזור הבטן התחתונה והמפשעה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר דוד ישי26/07/2009תחושה של אי נוחות מסויימת באגן היא נורמלית. כאב חזק , לא. לכן אני מציע שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1PNאנונימית25/07/2009
שלום,
לאחר החזרה של 1PN, רציתי לדעת:
1) מה הסיכוי להיכנס להריון במצב כזה?
2) אם אכן יתפתח הריון, האם יש סיכון כלשהו למומים בעובר? במילים אחרות, האם העובדה שהעובר שהוחזר היה 1 PN פוגעת באופן כלשהו בסיכוי להולדת ילד בריא (בהנחה שמתפתח הריון)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד''ר דוד ישי26/07/2009הסיכוי מעט נמוך מהסיכויים הרגילים. אם מתפתח הריון , הסיכוי למומים אינו גדול יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילסיון25/07/2009
שלום,
אני בפרוטוקול ארוך לקראת IVF ראשון.
מזריקה כבר 20 ימים קפפטיל 0.1.
שאיבה צפויה בעוד 5-8 ימים.
בימים האחרונים סובלת מכאבי ראש ההולכים ומתחזקים.
1. האם זו תופעת לוואי של דקפפטיל?
2. אם כן, מה עושים , ממשיכים להזריק ולסבול או
שאפשר להחליף דיכוי לקראת סוף הפרוטוקול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי26/07/2009אם את לקראת שאיבה אז את בודאי נוטלת עוד תרופות. יתכן שכאב הראש נגרם ( אם הוא בכלל קשור לתרופות ) ממשהו אחר ולא מהדקפפטיל. בכל מקרה , אם יש כאבי ראש מאד חזקים , ויש חשש שהם נגרמים ע"י תרופות , אני הייתי שוקל להפסיק את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא נפסקגאיה25/07/2009
אני לאחר כישלון של טיפול IVF,ה דימום החל לפני 7 ימים וטרם הפסיק (אך נחלש)
אני מתנצלת מראש על התיאור אבל במהלך כל הימים הדימום היה בצבע חום
וכמעט שחור.היום הדימום אמנם חלש יותר אך עדיין בצבע מאוד כהה.
האם הדבר עשוי להצביע על בעיה כלשהי ? אני צריכה להיבדק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול25/07/2009לא ברור איזה טיפול קיבלת, ומה לוח הזמנים , לכן רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ופרוגסטרוןאנה25/07/2009
לרופאים שלום
ביום ה- 14 אחרי IVF באט 578
פרוגסטרון 22.00 NG/ML
האם זה נמוך? כמה צריך להיות "בנורמה"?
האם להוסיף עוד כדורים של פרוגסטרון? (כרגע 3 3x של 100 )
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
ד''ר דוד ישי25/07/2009הבטא טוב, הפרוגסטרון נמוך. כדאי להעלות את המינון או להוסיף זריקת גסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב פיפל וAHrony4125/07/2009
שלום, בת כמעט 42, לפני סיבוב IVF שלישי, לאחר ביצוע פיפל החודש.
למעט הגיל, אין בעיות רקע ומגיבה היטב לטיפולים (11 ביציות בטיפול ה-1 ו-20 ביציות בשני. 85% הפריות ואיכות עוברים די טובה). האם שילוב AH במחזור טיפולים הקרוב יועיל ויגביר את הסיכוי להשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום rony
ד''ר דוד ישי25/07/2009AH יכול לעזור. שוה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע וחצי אחרי החזרת עובריםjuli25/07/2009
בוקר טוב יש לי שאלה חשובה עשיתי לפני כשבוע וחצי החזרת עוברים החזרתי עובר אחד הכל הלך חלק הייתי אמורה לעשות מחר בדיקת היריון ופיתאום אופ היום קיבלתי מחזור מה הסיבה לכך?יש לציין שזה החזרה ראשונה שלי הרי בדרך כלל כשמחזירים עוברים זה אמור להיתפס אחרי כמה ימים לא? ועוד שאלה האם יש סיבה בכלל לעשות מחר בדיקת היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום juli
ד''ר דוד ישי25/07/2009אחוז הטיפולים שמצליחים הוא כ 30% . אז אני לא רואה שום דבר מפתיע בזה שלא הצלחת הפעם.
תעשי בדיקה. בחלק מהמקרים , למרות דימום , מתפתח הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלjuli
עדי25/07/2009אני עברתי פעמיים IVF בפעם הראשונה הוחזרו לי 2 עוברים וטריים שכביכול הסיכוי להקלטות גדולים יותר אבל לא נקלטתי ובפעם השניה הוחזרו לי 2 עוברים קפואים ונקלטתי אז אל תתייאשי ותהיי אופטימית ורגועה...
לגבי בדיקת הריון, לי כמה ימים אחרי ההחזרה היתה טיפת דם ומעט הפרשות חומות לכמה ימים ובכל זאת היה הריון ולכן מציעה לך לעשות בדיקת הריון ביתית אם את לא בטוחה שזה מחזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהטל25/07/2009
שלום,
אם שאבו לי 11 ביציות ובבוקר למחרת הודיעו לי שיש רק הפרייה אחת, האם זה סביר?
האם יכולות להיות עוד הפריות בהמשך עד ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי25/07/2009זה פחות מהצפוי.
יש הפריות מאוחרות והתפתחות עוברים מביציות שלא אובחנה בהן הפריה אבל ההפריות האלה בעייתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןשירה25/07/2009
בוקר אור רופאים יקרים
לתמיכה בהחזרת מוקפאים קבלתי אנדומטרין בלבד. האם כך מקובל?
נגמר לי האנדומטרין. האוכל להשתמש בקרינון שנשאר לי מהטיפול הקודם?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי25/07/2009אנדומטרין לבד מספיק. עדיף לא להחליף , אבל אם אין אפשרות אחרת זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהובאולגה25/07/2009
מה הוא משך חי הגופיף הצהוב?
במידה ואין הפריה, כמה זמן יקח לו להתנוון מרגע הביוץ ועד לקבלת הווסת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אולגה
ד''ר דוד ישי25/07/2009כ 14 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה להיכנס להריוןדנה25/07/2009
שלום רב
אני בת 31 ואני ובעלי מנסים כבר 7 חודשים להיכנס להריון בלי הצלחה.
אני במשקל תקין, אוכלת בריא ומתעמלת.
מאז שהפסקתי גלולות המחזור תקין ומגיע כל 28 יום.
החטא היחיד שלי הוא כוס יין אדום כל יום.
יש לציין כי כבר 3 שנים המחזור יחסית חלש ואני לא משתמשת בתחבושות או טמפונים (תחבושות יומיומיות מספיקות לי במחזור לצערי). אני לא שעירה ואין לי חצקונים.
כבר 3 חודשים אני עושה את בדיקות הביוץ מיום 8 עד יום 24, ואף פעם לא ראיתי קו באותו צבע או חזק יותר מקו הביקורת. אבל כן יש הגברה בהפרשות מיום 11 עד יום 28
מכיוון שאני גרה בחו"ל, אשמח אם תגיד לי איך אני יכולה לבדוק שאני מבייצת בוודאות? אני יודעת שאני צריכה לעשות בדיקת פרוגרסטרון ביום ה-21, וחוץ מזה בדיקת FSH ביום ה3- אבל חוץ מזה איזה בדיקות אתה היית ממליץ לעשות ובאיזה יום במחזור? האם יש בדיקה שיכולה לזהות בדיוק אם אני סובלת מחוזר ביוץ כרוני?
אני מאוד מודה לך על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי25/07/20097 חודשים הם זמן קצר מכדי להתחיל לחשוש שיש בעיה.
אישה שיש לה מחזור סדיר של כ 28 יום , מבייצת .
נסי עוד כמה חודשים , בסבלנות ובלי לחץ. אם לא תצליחי בקשי הפניה לפרופיל הורמונלי ובדיקת זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
עדי25/07/2009קודם כל לגבי בדיקת הביוץ הביתית, גם אצלי הקו לא כהה כמו קו הביקורת ובכל זאת ברגע שהוא נעשה כהה זה אומר שזה לפני ביוץ.
לגבי המלצת הרופאים לחכות שנה עד שבודקים אם יש בעית פוריות, ממליצה לך בחום לא לחכות, אולי לא להתחיל טיפולים אבל בהחלט להתחיל לבדוק אם הכל תקין מבחינת בדיקה הורמונלית לך ולבעלת שזו בדיקת דם פשוטה ובדיקת זרע לבעלך, מנסיון של חברות ומכרות רבות שלי שכמעט כולן עברו טיפולי פוריות כשהחלטתי לנסות להרות לראשונה והרופא שלי אמר את אותו הדבר לחכות שנה ואז לבדוק אם יש בעיה, לא הקשבתי לא (למזלי) והלכתי לרופא אחר ואמרתי לו שאנחנו מנסים כבר שנה כי רק כך ידעתי שיתן לי לעשות בדיקות וגילינו שאצלי אמנם הכל תקין ואגב גם המחזור שלי קצר מאוד ולא משתמשת בטמפונים וזה בסדר גמור, אבל גילינו שלבעלי יש בעיית זרע והתחלנו מיד בטיפול וטוב שלא הקשבתי ילכל הרופאים וחיכיתי שנה לשווא, סך הכל בדיקות הורמונליות ובדיקת זרע וחסכתי שנה של אכזבה וייאוש מכל מחזור שמגיע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthank you so much both- last questi
dana26/07/2009שלום לשניכם ותודה על התשובות
לדוקטור
למה הקו אף פעם לא נעשה כהה יותר או כהה כמו הקו הביקורת בבדיקות ביוץ?
מתי נעשה הפרופיל ההורמונלי? רק ביום ה-3 או ביום ה-3.14 ו-21?
לעדי- המון המון תודה על התשובה! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ליאת26/07/2009גם אני הסתבכתי עם הערכות של הביוץ של השני פסים.
ואז רכשתי ערכת ביוץ דיגיטלית של קליר בלו
שבערכה הזו אם יש פרצוף מחייך אז הביוץ יום למחרת ,ואם אין פרצוף אז צריך לבדוק שוב למחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםא24/07/2009
עברתי ivf (שאיבה) ומ3 זקיקים היתה לי רק ביצית אחת למחרת הודיעו לי שההפריה לא הצליחה .מה עושים שהשחלות לא מייצרות הרבה בייציות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי25/07/2009צריך הרבה יותר נתונים עליך ועל הטיפול שקבלת . באופן כללי אפשר להגיד שבשלב ראשון צריך להעלות את המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי
א25/07/2009תודה שענית לי,המינון שלקחתי 5 מונוגון וכעבור כמה ימים צטרוטיאד .אני בת 36 וזה ivf ראשון שלי ואני מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א
ד''ר דוד ישי26/07/2009המינון שקבלת גבוה והתוצאה אכן מאכזבת. צריך להעלות את המינון עוד ולקוות שההתוצאה האחרונה היתה מקרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום ושבת שלוםמיכל24/07/2009
אני ב 4.7 עברתי החזרה ולפני כמה ימים הרופאה עשתה לי אולטרסאונד ונצפה שק הריון אבל עדיין אין דופק אני מאמינה שהשבוע או שבוע הבא בע"ז
מה שמדאיג אותי היא ראתה בשתי השחלות שלי ציסטות
בימינית ציסטה פשוטה בקוטר 6 ס"מ
בשחלה שמאלית שתי ציסטות פשוטות בגודל 3.4 על 3.1 ס"מ.
שניה בקוטר 2 ס"מ
אין נוזל חופשי באגן
מה זה אומר?
והאם עלי להיות מודאגת או שהציסטות יעברו לי לבד.
והאם זה מסכן את המשך ההריון או שלא?
והאם צריך לקחת איזה תכשירים כדי שיעבור לי.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי25/07/2009אם את לאחר טיפול IVF , ציסטות הן דבר נורמלי. בד"כ הן נעלמות ללא צורך בהתערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים המקסימים ובכלל מי שיודעמורן24/07/2009
האם לאחר החזרה יש דברים מסוימים שכדאי לעשות??
איך אפשר לשמור על העוברים ולגרום להשרשה ??
אמרו לי שיש שרצוי לשמור על הרחם חם..... האם זה רלוונטי גם לקיץ??
למי יש הצעות או רעיונות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי24/07/2009פשוט להיות אופטימית ושמחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)