מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת בטא... תוצאה חיובית?רותי23/07/2009
שלום רב (אחריIVF ) אני 11 יום לאחר החזרת עוברים . תאריך החזרה12-7-09. הקדמתי לעשות בדיקה יום לפני כי המעבדה שעובדת ביום שישי היא כשעתים נסיעה ממני. תוצאות- E2- 906, פרוגרסטרון- גדול מ164 ,HCG164. האם לאחר 11 יום זה לא שאריות אוביטריל שהזרקתי באותו יום להחזרה וניתן לסמוך על בטא חיובית סוף סוף ב"ה ?האם הבטא גבוהה מדיי ?
אם כן ,מתי אני צריכה להגיע לרופא על מנת לראות את העובר בתוך הרחם ? שק שליה וחלמון ?
מחכה ומצפה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף - שאיבה ב9.7.09
רותי23/07/2009כך שהיום זה היום ה14 מאז שהזרקתי אוביטרל. אני על קוצים!!!!! זה הריון נכון? לא שאריות אובטריל? פליז תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את ההודעה כי מחכה לתשובה???
רותי24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמאיה23/07/2009
אני בהריון שבוע 6 אחרי הפריה.
בגלל שהופיעו כתמי דם הרופא אסר עלי לקיים יחסי מין.
השאלה היא האם האיסור הוא רק בגלל סכנה בחדירה או שיש סכנה גם בעצם הגעה לאורגזמה גם בדרכים אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול24/07/2009זו המלצה מקובלת ושיגרתית.
אבל:
אין כל הוכחה שאורגזמה מסכנת הריון.
אין כל הוכחה שהימנעות מיחסי מין תשפיע על גורלו של ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומירין | גסטון לרופאים המקסימיםתותית23/07/2009
האים אנדומיטרין היא תמיכה חזקה
הייתי לוקחת גסטון ורציתי לדעת התחילו לי גירודים ואז הרופא אמר לעבור אבל איך יתכן
גירודים אחרי הזרקה של 20 אמפולות כבר הרי עים יש אלרגיה זה לא אמור להיות ממש בהתחלה
והאים אולי יש קשר בין ביצים הוא חומצה פולית לעניין תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון
פרופ' שחר קול24/07/2009אכן זו תופעת לוואי מוכרת של גסטון.
הרופא צודק בהמלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהיא יכולה להגיד ליא23/07/2009
שלום רב לכל הפורום, אני מתחילה חודש הבא את הivf רועדת מפחד לא יודעת מה מצפה לי רק יודעת שמבדיקת דם פשוטה אני מתעלפת, צילום הרחם היה בשבילי השיא אז לשמוע שאני צריכה שאיבה החזרה זריקות וכו' אני מתה מפחד
האם מישהיא יכולה לשתף אותי בשלבים שעברה בטיפול מאוד אשמח לדעת..
תודה מראש ובהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא'- הסבר על השלבים
לימונית24/07/2009א' שלום,
אנסה להסביר לך כאחת שעברה כבר מספר פעמים IVF.
התהליך בדרך כלל מלווה בתרופות לגירוי זקיקים. בפרוטוקול ארוך, מתחילים קודם כל בתרופות לדיכוי המערכת (בערך כשבועיים) ולאחר שמוודאים שאכן הושג דיכוי (על ידי בדיקות דם ואולטרסאונד), מתחילים בתהליך של גירוי הזקיקים. רוב התרופות לשני השלבים הללו הן בדרך זריקות. גם בשלב הגירוי מתחילים לאחר כשבוע בערך לערוך בדיקות דם ואולטרסאונד עד שרואים שיש זקיקים בגודל מתאים לשאיבה ושרירית הרחם התעבתה.
מרגע שהתגלו זקיקים בגודל מתאים, את מקבלת הנחיה להזריק את זריקת האוביטרל, שגורמת לביציות להשתחרר מהזקיקים. מכיוון שלאחר 36 שעות מתחיל תהליך ביוץ, השאיבה צריכה להתבצע לפני שחולפות 36 השעות (פחות או יותר בין השעה ה-34 - ל-35, או קצת לפני).
כ-8 שעות לפני השאיבה את מתבקשת להיות בצום כללי.
תהליך השאיבה מתבצע בדרך כלל בהרדמה מלאה. מגיעים קודם לכן לקבלה לחדר ניתוח, עוברים תשאול ובדיקות כמו לחץ דם, דופק, מדידית חום וכו' ומתארגנים לקראת הניתוח, שזה כולל לבישת החלוק וכו', ובדיקה ותשאול גם על ידי הרופא המנתח וגם על ידי המרדים.
זהו, לאחר מכן נכנסים לחדר ניתוח, שם את כבר מורדמת, ואת מוצאת את עצמך אחר כך בחדר התאוששות.
בחדר ההתאוששות את עדייין מחוברת בשלב הראשון למסכת חמצן ולאינפוזיה, לאט לאט מתחילים לשחרר אותך מכל הציוד הזה, ובתום כשעתיים את הולכת הביתה.
בשלב הזה הביציות שנשאבו ממך עוברות למעבדה, ומופרות בתהליך חוץ גופי בזרע הבעל (או תורם). למחרת הם רואים כמה הפריות היו ויתקשרו אלייך מהמעבדה להודיע לך מתי להגיע להחזרת העוברים. אבל... למעשה, רק ביום שאת מגיעה, ניתן לראות כמה עוברים באמת נוצרו, כי לא כל מה שהתחיל בתהליך הפריה הופך להיות בסוף עובר (עובר זה כאשר רואים למחרת יום ההפריה, שיש חלוקה נוספת של תאים).
בהתהליך ההחזרה - מדובר בהכנסת הספקולום לפתיחת צוואר הרחם, ודרכו מחדירים את העוברים ישר לחלל הרחם. ההליך מבוצע ללא הרדמה, ונמשך מספר דקות.
מקווה שעזרתי לך בינתיים,
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימונית
א26/07/2009ראשית תודה רבה על ההסבר המפורט אני לא יכולה להגיד שאני רגועה יותר כי שום דבר בעולם לא ירגיע אותי כי פחד זה פחד פשוט רציתי ממש לדעת יותר לפרטים מה הולכים לעשות לי ואת באמת פרטת לי אז לפחות אני יודעת לקראת מה אני הולכת, יש רק סעיף אחד שלא ממש הבנתי אמרת שצריך לבוא יום לפני לקבלה של חדר ניתוח אז בעצם אני מאושפזת יום לפני השאיבה?
תודה שוב והמון הצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
עדי24/07/2009את יכולה להיות רגועה, עברתי 2 IVF ובשני נכנסתי להריון ועברתי גם צילום רחם ואני יכולה להגיד לך שהצילום רחם זה החלק הכי קשה וכואב בכל התהליך הזה.
הטיפולים לא נוראיים בכלל ביחס לצילום ובכלל, לזריקות מתרגלים המחט מאוד דקה, הרבה יותר ממחט של בדיקת דם וזה ממש לא נורא, החלק הקשה פה שצריך להזריק כל יום באותה שעה ולפעמים יותר מזריקה אחת וזה קצת מעיק שצריך לתכנן הכל לפי זה אבל חוץ מזה באמת לא נורא, לגבי השאיבה, היא מתבצעת בהרדמה מלאה כך שאת לא מרגישה כלום וזה לוקח 10 דקות, לי אחרי זה לא היו כאבים כלל חוץ מכאבים של השחלות המוגדלות כמו כאבי ביוץ רק ליותר זמן שחלפו מהר וההחזרה בכלל לא כואבת ולוקחת 5 דקות, החלק היחידי שהיה "קשה" בהחזרה הוא שצריך להתאפק מלעשות פיפי חחח אבל זהו אחר כך תקבלי כדורים ואולי נרות לתמיכה שהם כמובן לא כואבים וזהו חוץ מאי נוחות שאי אפשר להיות ספוטניים בתקופה הזו וכל דבר מתוכנן לפי שעת ההזרקה וכו' התהליך באמת לא נורא והכי חשוב עובר מהר ויותר חשוב שווה כל אי נוחות או נעימות!
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מתוקה
א26/07/2009המון תודה על הרצון להרגיע, טוב זה מאוד אישי אני פשוט לוקחת יותר קשה ותהליכים מסויימים שהיו פשוטים לאחרות אצלי עוברים בסבל אבל נעבור גם את זה בעה' שיהיה לך גם המון הצלחה בריאות ומלא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעהאהבה23/07/2009
שלום,
אני מזריקה פיוריגון, 25 יחידות, מזה 8 ימים ועליי להמשיך עוד יומיים. היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד והנתונים הם שבצד שמאל יש זקיקים בגודל 16.5 ו- 11. רירית בעובי 7 .
מה משמעות הנתונים? כיצד הגוף שלי מגיב לטיפול זה ? (זו הפעם הראשונה...) במרפאה רק נותנים הוראות ללא הסברים והייתי רוצה לדעת מה מצבי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש התייחסות להודעתי....תודה :)
אהבה23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני הזרעה
פרופ' שחר קול24/07/2009המצב נראה טוב מאוד, שכן יש זקיק אחד בשל לפני ביוץ.
בהנחה שיש לך בעיית ביוץ, הרי התגובה היא טובה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרהמורן23/07/2009
קודם כל תבורכו על עבודת הקודש שאתם עושים "יישר כוח"
ביום שלישי ה 21/7 בוצעה שאיבה.... מיום רביעי אני עם אונדמטרין 3 ביום
מחר בעזרת ה' ההחזרה.... הבעייה אצלנו היא באיכות ובתנועה בזרע ובוצע מיקרו מניפולציה
הודיעו לי אתמול ששאבו 7 ביציות ומתוכן 6 מופרות..... לא פירטו ואלא אמרו באיזה איכות....
מה זה אומר?? שאיבת 7 ביציות ו 6 מופרות זה נחשב לבסדר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי??
מורן23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לו
מתרגשת24/07/2009היום ההחזרה ואני נורא ממודאגת.....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף: עצירות קשה לאחר החזרת עובריםשירה23/07/2009
שלום רב,
עברתי ביום ראשון שאיבת ביציות, והחזרה של שני עוברים בוצעה לפני יומיים (יום שלישי). נוטלת תמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום. החל מיום ההחזרה אני סובלת מעצירות נוראית והיום החלה להתלוות לה אף בחילה וכאבי בטן (בזמן הליכה לשירותים וגם לאחר מכן).
ב- IVF הקודם שעברתי, נטלתי תמיכה של אוטרוגסטן ולא חוויתי תופעות אלה.
שאלתי היא האם תופעות אלה נובעות כתוצאה מהאנדומטרין והינן תופעות לוואי שלו (במידה וכן- האם יש אפשרות לבקש החלפת כדורים?), והחשוב מכל שמאוד מטריד אותי- האם כתוצאה מהלחץ המופעל על הבטן (בעיקר בשירותים) יש סיכוי לפגיעה בסיכויי היקלטות העוברים.
אודה לתשובתכם המהירה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם נעניתי, אודה לתגובתכם
שירה23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מורן23/07/2009היי שירה קודם כל בהצלחה....
אפשר לשאול כמה ביציות נשאבו וכמה מופרות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה שלום
פרופ' שחר קול24/07/2009אנדומטרין אינו גורם לעצירות.
לחץ תוך בטני לא יגרום נזק לעוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםיעל23/07/2009
שלום,
במסגרת טיפולי פוריות עשיתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי,בזמן הוסת.
להלן התוצאות:
Free testostetrone- קטן מ-0.01
Total testosterone- 1.4
LH-4.6
FSH- 6.9
E-2- 144
פרוגסטרון-1.1
413
האם התוצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה- הפרולקטין בסוף הוא 413
יעל23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה
יעל24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה. אני קצת חוששת
יעל25/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר דוד ישי25/07/2009התוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר החזרהשיר22/07/2009
האם אפשר לטוס/ להיכנס לבריכה עם מים קרים/חמים לאחר החזרה. האם זה לא פוגע בסיכוי ההשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מיגבלה
פרופ' שחר קול27/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות שלא נענו - בבקשה, אני מחכרונה22/07/2009
שלום,
יש לי שתי שאלות. אני בת 42, לאחר 10 טיפולי IVF "רגילים" + שני טיפולים במחזורים טבעיים. כעת אני בטיפול נוסף, לאחר 12 ימים שבהם נוטלת מנופות + דקפפטיל (6 ימים ראשונים 6 מנופור+0.1 דקפפטיל, וב-6 ימים אחרונים - 8 מנופור + חצי דקפפטיל). מאז האולטרסאונד הראשון לפני (15.7) ועד היום - U.S שלישי, אין כמעט התפתחות בגודל של הזקיקים (תוצאות ה-U.S מהיום - צד ימין זקיק 10+11, צד שמאל זקיק אחד קטן מ-10).
1) האם יש סיכוי לשאיבה החודש?
2) לאור הבעיות שנתגלו בעניין תרומות ביציות ברומניה, רציתי לדעת האם תרומת ביציות בקפריסין או בקייב הן חוקיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול23/07/20091. לצערי, סיכוי קלוש.
2. מציע לברר במשרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ובדיקת הריוןנעמה22/07/2009
שלום.
עברתי הזרעות ב- 12/7 וב- 13/7. כבר שלושה ימים שאני מרגישה כאבים בצידי החזה וחשבתי שזה סימן טוב. היום, 22/7 עשיתי בדיקת הריון ונתקבלה תוצאה שלילית. האם יש סיכוי לטעות? האם עליי לחכות ליום ה- 12 כמו שאמרו לי במרפאה או שזה לא קריטי?
ד"א, האם יש קשר בין שתי ביציות באותו גודל באותה שחלה לסיכוי גדול יותר לתאומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ובדיקת הריון
נעמה23/07/2009שכחתי לציין שנעשתה בדיקהת הריון ביתית ולא במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריחון לאחר הפריהללה22/07/2009
בדיקת הדם הראתה ערך בטא הנמוך מ5 12 ימים לאחר ההחזרה
האם תיתכן טעות עקב השרשה מאוחרת מעט של העובר ברחם?
האם הפסקת התמיכה ההורמונלית תחבל בהריון באם לא אובחן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול23/07/2009אם הבטא קטן מ - 5 - אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמלכה22/07/2009
היי,
עשיתי הזרעה ביום ראשון שעבר, אחרי שימוש בגונל וביום שבת אוביטרל..
ביום ראשון השבוע, שבוע אחרי ההזרעה, בדיקות דם הראו את הערכים הבאים:
פרוגסטרון - מעל 190
E2 - 3852
היום, 11 יום אחרי ההזרעה, אלו הערכים:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | * 950
Progesterone Urgent | nmol/l | * 35.7
HCG-B Quantitative (UR) | IU/L | * 5
הבטא הוא עדין תוצר לוואי של האוביטרל? או (הלוואי) התחלה של משהו..
הפרוגסטרון וה E2 צנחו ממש..
האם יש עדין סיכוי?
אודה לתגובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם נעניתי, אשמח לתגובה
מלכה23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבים באיי וי אףא22/07/2009
אני הולכת לקראת טיפול ivf מכיוון שבבית החולים הטעו אותי מס' פעמים בשל קצרים בתקשורת מתי צריך להתבצע הטיפול אני רוצה בכל זאת כדי להיות רגועה לבדוק דרככם בבקשה אם קבלתי את המחזור ב 15.7 וקבעו לי תור להגיע לבדיקת דם ואולטרסאונד ב 4.8 האם זה הגיוני, כיוון שלדעתי כבר אהיה אחרי הביוץ האם לא צריך להיות בביוץ על מנת לבצע את הטיפול? את שאיבת הביציות וכיוב' או שאין קשר לזמן אשמח לקבל תשובה אין מי שיענה לי פיזית במקום בו אני מתעתדת לעבור את הטיפול
אגב זה התאריך שהאחות אמרה לי ובנוסף אמרה כבר לקנות את התרופות - דקטטפיל ועוד..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים
פרופ' שחר קול23/07/2009נשמע סביר כי כנראה מדובר בפרוטוקול "ארוך" המתחיל כשבוע לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר
א23/07/2009ראשית תודה רבה על התגובה, שנית מה זה פרוטוקול זה נשמע כמו מסמך משפטי מה זה אומר? ולמה דווקא ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/07/2009באופן טבעי מידי חודש אישה מבייצת ביצית אחת בלבד. כדי לשפר את הסיכוי להריון, נעשה שימוש בתרופות המגדילות את מספר הביציות שניתן לאסוף ולהפרות. תהליך זה מתבצע תוך כדי מעקב קפדני וצמוד ע"י בדיקות אולטרסאונד ("מעקב זקיקים"), ובדיקות דם. על סמך בדיקות אלו קובעים את המועד האופטימלי לביוץ. הביוץ עצמו מושג אף הוא ע"י שימוש בתרופות. כ - 35 שעות לאחר מתן הזריקה לביוץ נשאבות הביציות .
פרוטוקול גירוי השחלות נקבע לפי משתנים רבים: גיל האישה, פרופיל הורמונאלי, ניסיון עבר, זמינות התרופות מבחינת סל הבריאות (יש לזכור כי תרופות אלו יקרות מאוד), לוח הזמנים המתאים למטופלים ולמטפלים. באופן כללי מבחינים 2 פרוטוקולים: "פרוטוקול ארוך" ו"פרוטוקול קצר". הטיפול הקצר מתחיל ביום 2 – 3 למחזור, במתן יומי של תרופה לגירוי השחלות, כאשר לאחר 5 ימים (לרוב) מוסיפים תכשיר שהוא אנטגוניסט ל – GnRH ותפקידו למנוע ביוץ מוקדם. ממשיכים בטיפול המשולב עד השגת זקיקים בקוטר של 17 מ"מ ויותר. מקובל כי זקיקים בקוטר זה מכילים בציות "בשלות" עם סיכוי טוב לעבור הפריה תקינה.
הפרוטוקול הארוך מתחיל לרוב ביום ה – 21 למחזור (כשבוע לאחר הביוץ) במתן אגוניסט ל – GnRH . תפקידו של האגוניסט לנטרל את בלוטת יותרת המוח ובכך למנוע ביוץ מוקדם. בניגוד לאנטגוניסט הפועל בתוך שעות ספורות, האגוניסט מגיע להשפעה הרצויה רק לאחר כשבועיים. בתום פרק זמן זה בודקים רמות הורמונאליות, ובודקים באולטרסאונד כדי לוודא שאומנם הושג נטרול של בלוטת יותרת המוח. רק לאחר מכן מתחילים בגירוי השחלות. משך הטיפול בפרוטוקול זה הוא כ- 4 שבועות, וזה חסרונו העיקרי. לעומת זה, המידע בספרות הרפואית מצביע על יתרון מסוים של הפרוטוקול הארוך מבחינת הסיכוי להשגת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
א26/07/2009רופא יקר על הפירוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותרונה22/07/2009
שלום,
יש לי שתי שאלות. אני בת 42, לאחר 10 טיפולי IVF "רגילים" + שני טיפולים במחזורים טבעיים. כעת אני בטיפול נוסף, לאחר 12 ימים שבהם נוטלת מנופות + דקפפטיל (6 ימים ראשונים 6 מנופור+0.1 דקפפטיל, וב-6 ימים אחרונים - 8 מנופור + חצי דקפפטיל). מאז האולטרסאונד הראשון לפני (15.7) ועד היום - U.S שלישי, אין כמעט התפתחות בגודל של הזקיקים (תוצאות ה-U.S מהיום - צד ימין זקיק 10+11, צד שמאל זקיק אחד קטן מ-10).
1) האם יש סיכוי לשאיבה החודש?
2) לאור הבעיות שנתגלו בעניין תרומות ביציות ברומניה, רציתי לדעת האם תרומת ביציות בקפריסין או בקייב הן חוקיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול23/07/20091. סיכוי קלוש.
2. מציע לברר עם משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)