מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכוי טוב..?מאיה16/07/2009
בהריון שבוע 4 (ממחר שבוע 5) אחרי החזרת טריים ,עם חשד לגירוי יתר.
אלה בדיקות הדם מהיום:
E2= 17,800
בטא = 3,400
פרוגסטרון = מעל 190
הבעיה היא שבמשך ה - 10 ימים האחרונים יש לי כתמי דם באים והולכים.
1. האם לאור נתוני בדיקת הדם אפשר להסיר חשד להריון מחוץ לרחם?
2. האם להריון יש סיכוי טוב למרות הדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול17/07/20091. לא בהכרח. רק ע"י בדיקת א.ס.
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ?סיון16/07/2009
חודש שעבר עשיתי א"ס ואגינלי ביום המחזור ה-10, נצפו זקיקים קטנים בלבד ו-4 מ"מ רירית רחם.
הווסת הגיעה ביום המחזור ה- 31.
האם זה אומר שבהכרח לא היה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא עוד יבוא...סבלנות
שירה17/07/2009יתכן בהחלט שהיה ביוץ בימים שלא נבדקת.
הביוץ גם אם מתבושש להגיע, סופו לבוא.
מנסיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ?
פרופ' שחר קול17/07/2009לא. יתכן ביוץ ביום ה - 17 - 18 למחזור.
כיוון שהבדיקה האחרונה בוצעה ביום 10, לא ניתן לנחש מה קרה 8 ימים מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתעות
שירה17/07/2009אני המתנתי לביוץ כמעט חודש. הרופאים אף הם היו מופתעים ולא ידעו לבאר את התופעה.
אך לבסוף הופיע הביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לצוות הרופאיםמאי16/07/2009
אני אחרי שני מחזורי IVF שלא הצליחו יש לי אנדומטריוזיס וציסטות בשחלה הימנית
הרופא המליץ על צריבת הציסטות שאלתי היא אם דרך לפרסקופיה צורבים את
הציסטות? כי הומלץ לי גם לעבור לפרסקופיה
ועוד שאלה יש לי עוברים מוקפאים האם ככול שעובר הזמן הם פחות יוצלחים?
אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלותי
תודה מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול17/07/2009הפעולה הניתוחית מתבצעת דרך לפרוסקופיה.
למשך ההקפאה אין השפעה על איכות העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי16/07/2009
מה נותנים כדי להכנס להריון אם לא מגיבים טוב לאיקקלומין ?(ציסטות..)האם פיוריג'ון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטי שלום
פרופ' שחר קול16/07/2009אם איקקלומין אינו מתאים משתמשים בזריקות המכילות גונדוטרופינים, כגון פיורגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה הורמונליתענת16/07/2009
שלום, עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי והתוצאות
יום 3 למחזור-
ESTRADIOL- 187 pmol/L
PROGESTERONE- 4.9 nmol/L
ביום 14 למחזור :
ESTRADIOL - 157
PROGESTERONE - 3.4
וביום 21:
ESTRADIOL- 443
PROGESTERONE- 2.7
האם הערכים תקינים? אם לא היכן מקור הבעיה וכיצד מטפלים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול16/07/2009הערכים רומזים על בעיית ביוץ.
יש מקום לחזור על הבדיקה ביום 28, כדי לברר אפשרות של ביוץ מאוחר יחסית.
אם אכן תמצא בעיית ביוץ - הטיפול הוא תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת16/07/2009ד"ר שלום, תודה על תשובתך. רציתי לשאול האם יש קשר בין בעיית הביוץ לבין העובדה שנטלתי גלולות במשך 10 שנים ברציפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנותלימור16/07/2009
שלום רב,
אני אחרי החזרה ואני שמה נרות, עם האצבע, הבעיה שחלק מיזה אחרי שהנר מתמוסס יורד לתחתונים, זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול17/07/2009לכל התרופות יש מוליכים מקוריים או מאולתרים.
בקשי היחידה המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
טלי17/07/2009פעם קראתי שבמינון של הנר, נלקח בחשבון שלא כולו מתרכז פנימה וחלקו אכן יוצא החוצה.
מציעה לך לקחת את הנר ולשכב לפחות רבע שעה, לא לקום!!!
אנ י עשיתי ככה (לאחר שראיתי שחלק מהנר אכן דולף החוצה) אני בהריון בשבוע 32
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיולשירה16/07/2009
שלום רב,
אני מטופלת בדקפפטיל ובמנוגון ומיועדת לשאיבה ביום ראשון אי"ה.
בבדיקה שבוצעה היום נמצאו הערכים הבאים:
pmol/L 6042.0 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 2.1 PROGESTERONE
האם ערכי אסטרדיול כה גבוהים הינם תקינים?
אודה לתשובתכם,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכים תקינים
פרופ' שחר קול16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשרי16/07/2009
שלום
השאלה שלי האם ניתן לבצע שאיבה שההורמונים בערכים של 10,000?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ' שחר קול16/07/2009ההחלטות ב - IVF מתקבלות על סמך תמונה קלינית מורכבת הכוללת פרטים רבים, בוודאי לא רק על סמך ערך של אסטרדיול (אם לכך הכוונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ערכים נורמלים לקליטת הריון-מודאגת16/07/2009
אני לפני טיפול הפרייה . ורציתי לדעת מהם הערכים הנורמליים או הסבירים של פרוגסטרון ואי 2
כדי לדעת שזה הזמן לעבור הפרייה . לאיזה ערכים הרופא מחכה כדי לדעת שאני מבייצת וזה הזמן
לעבור את ההפרייה .
ומה צריך להיות גודל הזקיקים ועובי רירית הרחם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
פרופ' שחר קול16/07/2009חסר מידע רב בשאלה. לכן נדרשות הנחות רבות שיתכן והן שגויות.
בהנחה שמדובר בטיפול על בסיס הזרעה תוך רחמית במסגרת מחזור טבעי ללא טיפול תרופתי כלשהו, הרי לקראת הביוץ E2 מגיע לסביבות 1000,(יחידות חדשות) P נשאר ללא שינוי ו - LH עולה בחדות.
רירית הרחם: 7 ממ ויותר ובמרקם תלת פסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי פרוגסטרון גבוה לפני IVF טבעימיטל16/07/2009
רציתי לדעת האם פרוגסטרון 7.5 ביחידות חדשות ביום 8 לוסת בטיפול ללא הורמונים כלל
עלול לפגוע בהצלחת הטיפול והאם כדאי מראש לשקול ביטול החודש?
ובנוסף ממה נגרם פרוגסטרון גבוה?האם בגלל DHEA שאני נוטלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול16/07/2009יתכן ו- DHEA גורם לעליה בערך הפרוגסטרון.
השימוש ב - DHEA נועד להגביר תגובת השחלות לגירוי תרופתי.
לא ברורה לי הסיבה לנטילתו במחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לשקול ביטול החודש בגלל הפרוג'?
מיטל16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/07/2009אם מדובר על שאיבת זקיק במחזור טבעי - אין כל יתרון בטיפול ב - DHEA
עדיף לבצע הפעולה במחזור הבא, ולהפסיק הטיפול ב - DHEA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהלימור16/07/2009
שלום רב,,
איך משתמשים בנרות אחרי החזרה, אני מכניסה את זה עם האצבע אבל לא נראה לי שאני מכניסה אותם עד הסוף, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול17/07/2009ראי התייחסות בשאלה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ונרותלימור16/07/2009
שלום רב,,
איך משתמשים בנרות אחרי החזרה, אני מכניסה את זה עם האצבע אבל לא נראה לי שאני מכניסה אותם עד הסוף, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מוליך מיוחד. תבקשי מהאחיות
שירה16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מוליך המצורף לכל אריזה בהצלחה
אפרת16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן ושאלה נוספת
לימור16/07/2009האם חלק מהנר יוצא לכן החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
מיכל16/07/2009אבל החומר הפעיל נספג. זה מה שחשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מלי הרגעת אותי (:
שירי16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרות
פרופ' שחר קול17/07/2009לרוב יש מוליך במגיע עם התרופה (אנדומטרין, קרינון).
לגבי אוטרוגסטרן - אפשר להשתמש עם מוליך אחר, לרוב היחידות יש מוליכים כאלה, בקשי מהרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי השבחה, כמה זמן יכול להשאר הזרעאמא16/07/2009
אחרי השבחה ולפני הזרעה: כמה זמן יכול להשמר הזרע בתוך המבחנה עד להזרעה?
אני מתכוונת להשמר במצב מעולה? (חצי שעה/ שעה?)
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתכוונת למשהו אחר:
אמא16/07/2009אולי לא ניסחתי נכון:
אחרי הצנטרפוגה, השבחה. אני מקבלת את המבחנה ונוסעת לרופא שלי לעשות הזרעה.
כמה זמן המבחנה יכולה להשמר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ' שחר קול17/07/2009הזרע יכול להישמר שעות רבות.
יש להקפיד על שמירתו בטמפרטורת הגוף לאורך כל הדרך עד מרפאת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לדימוםמאיה16/07/2009
אני בהריון שבוע 5 אחרי החזרת 3 טריים.
למרות שכתמי הדם אינם מפסיקים (בניגוב ובעיקר בלילה), הבטא ממשיכה להכפיל יפה.
האם הסיבה לדימום יכולה להיות אחד העוברים שאינו משתרש או שמא במצב כזה הדימום היה נמשך יום אחד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול16/07/2009לא.
רצוי בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
מאיה16/07/2009תודה על התשובה.
העניין הוא שאני מנסה לחסוך בבדיקות יתר שמלחיצות אותי.
השאלה שלי היא האם יכול להתגלות משהו ב- US שאני אוכל לטפל בו או שממילא לא ניתן לעשות שום דבר כדי לעצור דימום בתחילת הריון (מלבד תמיכת פרוגסטרון שאני ממילא מקבלת).
אם ממילא אין מה לעשות - נראה לי שכדאי לחכות עם ה - US לשבוע הבא אז כבר אפשר יהיה לראות דופק...
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלול הריון חוץ רחמי.
פרופ' שחר קול16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרת מוקפאיםמיכל16/07/2009
החזירו לי 3 עוברים מוקפאים בתאריך 10.7.
החל מיומיים אח"כ מופיעה לי הפרשה ורודה החל משעות אחר הצהריים (שאני חוזרת מהעבודה).
ההפרשה ממש מועטה ולא מופיעה בבוקר.
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול16/07/2009לא ניתן לדעת בשלב זה.
מומלץ להמשיך טיפול כסידרו, ולבצע בדיקת דם להריון במועד שניקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)