מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- IVFשרי15/07/2009
שלום רב!!!
אני לקראת סוף הטיפול זקיקים בגודל 18,16,17 ויש הרבה זקיקים הרופא אמר לי שאני מגיבה טוב אבל ההורמונים גבוהים והוריד לי את המינון של הגונל מ 187.5 ל - 75 היום עובי הרירית 9.7 השאיבה כנראה תהיה ביום שישי.-
מה זה אומר ההורמונים גבוהים זה יכול לשבש לי את הטיפול??
בתודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופא יענה-גירוי יתר לשחלות
תותית15/07/2009ההורמונים הגבוהים (E2)יצביעו על גירוי יתר של השחלות ולכן עדיף לא להחזיר במצב הנ"ל עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הורמונים גבוהים
פרופ' מרתה דירנפלד15/07/2009זה לא נתון מספיק .אין לי את הערכים ולא אוכל לתת תשובה אמינה.
אני מקווה שהכל ייסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ומטפורמיןאנה15/07/2009
שלום רב.
אני סובלת משחלות פוליציסטיות, ועומדת החודש להתחיל לראשונה טיפול IVF.
ברצוני לדעת האם למטפורמין משפיע על הצלחת הטיפול, או שבטיפולי IVF לעומת IUI, השפעת הכדור אינה גדולה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין
פרופ' שחר קול15/07/2009הצורך במטפורמין במהלך טיפול IVF אינו ברור, ונתון בויכוח.
סביר כי לא יגרום לנזק.
לא בטוח שיש בו תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהאביבית15/07/2009
שלום דוקטור אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כ 3 חודשים יש שאלה שמטרידהאותי. שאנחנו מקיימים יסי מין ובעלי גומר אני מרגישה שהוא גומר בפנים והכול תקין אבל כשאני קמה מהמיטה לאחר מספר דקות אני מרגישה שנוזל הזרע נשפך מהנרתיק החוצה ואני רואה כתם על המיטה .
האם הדבר תקין? ולא מהווה בעיה להכנס להריון? ולמה זה קורה? נוזל הזרע למיטב הבנתי צריך להשאר בנרתיק ולהפרות את הביצית? אני גם לא יודעת אם נשפך הכול או רק חלק מנוזל הזרע. אני מאוד מבולבלת ומודאגת אנא עזור לי להבין.
תודה רבה אביבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית שלום
פרופ' שחר קול15/07/2009זה תקין ונורמלי.
לא לדאוג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאיה15/07/2009
בוקר טוב ,
אני עוברת טיפולי פוריות של השבחות זרע והזרעות בעקבות בעיית וריקוצלה אצל בעלי כבר עברתי 3 מחזורי טיפול עם איקקלומין ואטרוגוסטן ללא הצלחה שבטיפול האחרון הסתבכתי והיו לי 3 ציסטות של 4 ס"מ בשחלה השמאלית ונוזל בדוגלס שבעקבות כך אושפזתי ונאמר לי שאני צריכה ליהיות בהפסקה מהטיפולים עש שהציסטות יצאו החוצה בתקופה של האפסקה מהטיפולים עשיתי כמה ברורים עקב הפרעות קצב לב שאני סובלת מהם והפרופסור שמטפל בי מבית חולים שיבא אמר שהוא ממליץ שאני יעבור את המשך הטיפולים שלי בבית חולים שיבא על מנת שאוכל ליהיות במעקב קרדיולוגי שלו ושל מחלקת פוריות בבית חולים מכיוון שיש סיכון שההורמונים שאני מקבלת יכולים לעורר את ההפרעות קצב ולפגוע בי .
רציתי לדעת אם יש לי מכתב מהקרדיולוג שלי שממליץ שאני יעבור את הטיפולים במסגרת בית חולים ציבורי הרטפא נשים שלי חייב להתיחס לזה ולתת לי הפניות לעבור את הטיפולים שם ??? אני נמצאת בקופת חולים מכבי ושם נאמר לי שלמכבי יש מכונים שלהם ששם עוברים את הטיפולים האלה ושלא נהוג לשלוח לבתי חולים ציבוריים למרות שאני יודעת שמבחינת סל הבריאות מגיע לי ליהיות מטפולת בבית חולים ציבורי ...
אודה לכן אם תעזרו לי מה עליי לעשות ???
ולעזור לי יותר במידע לגביי הזכויות שלי ...
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה שלום
פרופ' שחר קול15/07/2009מציע לבצע הטיפול במסגרת מכבי, תוך שיתוף פעולה בין רופא הנשים לקרדיולוג שבקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךרינת15/07/2009
שלום
אני אמורה להתחיל בפרוטוקול ארוך בתחילת שבוע הבא, עם זריקות דקפפטיל, האם ניתן להמיר את הדקקפטיל בסופרפקט,
1. מה ההבדל בין השנים מבחינת פעילות הדיכוי,
2. איזה מדכא נחשב ליעיל יותר ?
3. האם יש הבדל מבחינת זמן עד להגעת הדיכוי ?
בתודה מראש על תשובתך
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרון הפעולה של סופרפקט ודקפפטיל
פרופ' מרתה דירנפלד15/07/2009זהה,שניהם זהים מבחינת יעילות ומשך הזמן עד הדיכוי ללא הבדל.יש נשים שלא אוהבות להסניף ואחרות לא אוהבות זריקות .יש גם את בחירת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב ווסת אחרי החזרת מוקפאיםא.א.15/07/2009
שלום. ביום שני לפני שבועיים עברתי החזרת מוקפאים. אתמול בדיקת בטא שלילית. הווסת מתעכבת מאד. היום כבר היום ה32 לתחילת הווסת הקודמת.האם תקין? (אחרי זריקות גסטון, אסטרופם וקרינון). אודה מאד לתשובתכם בהקדם. מודאגת שמשהו לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ' שחר קול15/07/2009לאחר הפסקת כל התרופות יש לצפות לדימום בתוך ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFהללויה15/07/2009
שלום לרופאים,
בת 40 ללא הריונות קודמים.
לקראת IVF קיבלתי פרוטוקול ארוך:
מהיום ה-19 למחזור פרוברה שני כדורים ליום למשך 8 ימים.
במקביל מהיום ה-21 דקא 0.1 למשך 14 יום, אחרי 14 יום להתחיל גונל 375 ובמקביל להמשיך דקא' 0.1 חצי.
אני כבר 12 יום מזריקה את הדקא', ואני כבר בלי הפרוברה כבר ששה ימים וטרם קיבלתי מחזור ואני מודאגת.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לשי לי
פרופ' מרתה דירנפלד15/07/2009במקרה כזה בדיקת דם ואולטראסאונד רירית יכולים להסביר את התופעה
דברי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לפרופ' מרתה, ושאלה נוספת..
הללויה15/07/2009בנתיים איני תופסת את הרופא ומחר אלך לאולטרסאונד ובדיקת דם.
אך האם עלי להמשיך לקחת גם היום את הדקאפפטיל? או להפסיק (כי הרי הוא זה שדוחה את המחזור לא כן?)
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובת הרופאים
הללויה15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/07/2009מציע לא להפסיק עד בדיקת המצב לאשורו.
גם אם יש הריון ספונטאני הוא לא ייפגע משימוש בדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר שחר קול ושבת שלום
הללויה17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטו לפי ביוץשירה14/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
מדוע יש משמעות להחזיר בלסטוציסטיים לפי גילם בהתאמה לספירה אחרי הביוץ?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009יש לתזמן את גיל העובר עם חלון ההשרשה של רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתכנו כאבי בטן משונים עם השימוש באנדומטרין?ד``ר אליעזר גירש14/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
היתכנו כאבי בטן משונים עם השימוש באנדומטרין?
כשלקחתי בעבר פרוגינובה, פקדו אותי כאבי בטן מעין גזים בלתי נסבלים
לבסוף החליפו באסטרופם.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין אינו גורם לכאבי בטן
פרופ' שחר קול14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי ביוץטלי14/07/2009
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון (בפעם השלישית - שני הריונות ספונטניים ומהירים לחלוטין), בחודש שעבר השתמשתי בערכת ביוץ ביתית, קיימנו יחסים יומיים לפני שהערכה הראתה שני פסים, באותו יום ויום לאחר מכן, הייתי בטוחה שנקלטתי מאחר ולאחר מכן היו לי כאבים חזקים בחזה, עייפות, ולפתע מוקדם מהרגיל, הגיע המחזור שונמשך כיומיים, וכמו שאני יודעת זה גם יכול להיות סימן להריון. רצתי ועשיתי שתי בדיקות הריון ביתיות בהפרש של מספר ימים זו מזו, ושתיהן יצאו שליליות.
כעת אני אמורה לבייץ שוב (על פי הערכה כנראה מחר כי היום הופיעו שני פסים) אתמול קיימנו יחסים, והשאלה שלי האם כדאי להמשיך בקיום היחסים גם היום וגם מחר או לעשות יום כן או יום לא.
רק לציין שאני בת 39 וחצי, ומפלס החרדות שלי נמצא בסימן עלייה בכל חודש שאני לא מצליחה להיכנס להריון, דבר שגורם לי להיכנס לפורומים ו"לחטט" ולחפש מקרים זהים לשלי, אבל זה פשוט מכניס אותי יותר ללחץ ובלבול.
בקיצור, מה עלי לעשות בקשר ליחסים? האם עדיף יום יום או יום כן יום לא?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי14/07/2009אפשר כל יום אם זה נותן לך הרגשת ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFתמי14/07/2009
ד"ר שלום
רציתי לדעת איך התבצעת השאיבה.הרי אחרי צוואר הרחם מגיע חלל הרחם ואילו השחלות מצידי הרחם-חיצוני מחלל הרחם אז איך יש גישה ישירה לשחלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול14/07/2009מחט השאיבה חודרת מכיפת הנרתיק, לחלל הצפק (פריטונאום) וישירות לרקמת השחלה. צוואר הרחם או הרחם עצמו אינם חלק ממסלול המעבר של המחט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי ביוץטלי14/07/2009
שלום
אני מנסה להיכנס להריון,תוך כמה זמן מרגע שערכת הביוץ הביתית הראתה שני פסים, עלי לקיים יחסים?
אם קיימתי יחסי מין יום לפני שהופיעו שני פסים על ערכת הביוץ הביתית, ולאחר מכן יום כן יום לא, האם סיכויי להרות גדלים?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי14/07/2009קיימת יחסי מין נכון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוןדנה14/07/2009
שלום ד"ר,
אני בטיפול IVF ראשון. פרוטוקול ארוך עם דקאפפטיל 3.
14 יום לאחר הזרקת הדקאפפטיל התחלתי להזריק גונל F בכמות 112.5.
תוצאות המעקב מהיום לאחר חמישה ימי הזרקת גונל:
רירית 6.5
זקיקים ימין: 13,11,10+ קטנים
זקיקים שמאל: 17,13,11,11,10+ קטנים
E2- 2316
P- 1.2
קיבלתי הנחיה להמשיך להזריק היום גונל F באותו מינון ולהגיע שוב למעקב מחר.
עפ"י הערכתך למתי צפויה השאיבה?
והאם בהמתנה לשאר הזקיקים שיגדלו לא נאבד את הזקיק הגדול (17)?
(ברקע שחלות פוליציסטיות ואנדומטריוזיס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי14/07/2009אני מעריך שלקראת תחילת השבוע הבא. יתכן שהזקיק הגדול ילך לאיבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה ונפיחות לאחר שאיבתעדי14/07/2009
עברתי שאיבה לפני 6 ימים. היו לי כאבי בטן תחתונה מאוד חזקים שחלפו כמעט לגמרי (יש לי שחלה פוליצסטית, שאבו 8 ביציות, הנוטה לתגובתיות יתר).
הבעייה הנוספת - לווה בכאבי בטן עליונה ונפיחות גדולה, עם עצירות. את העצירות פתרתי אך נשארו כאבי בטן עליונה, למרות שפחות. אך בעיקר נפיחות גדולה בבטן עליונה ואמצעית. האם יש מה לדאוג? האם זו תופעה מוכרת אחרי שאיבה?
האם התרופות יכולות לגרום לנפיחות/כאבי בטן עליונה? אני לוקחת מיקרופירין, גלוקופג', נרות אנדומטרין, פרוגינובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי14/07/2009התופעות שאת מתארת יכולות להיות בהשפעה של הטיפול שקבלת והתגובה ההורמונלית שהוא יוצר. מה שמטריד אותי הוא שהאפשרות האחרת היא שזה חלק מגרוי יתר שחלתי ולכן את חייבת ללכת ולהבדק . תוכלי להיות שקטה רק אם הבדיקה תהיה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחהאהבה14/07/2009
שלום,
אני בת 27 ובעלי בן 33. שנינו בריאים בד"כ.
אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות ועברתי שלושה מחזורים של איקקלומין והזרעה.
עכשיו עברתי לטיפול של פיוריגון (בהתחלה מינון מינימלי של 25 ) שאתחיל לאזריק בקרוב.
שאלתי היא, מהם סיכויי ההצלחה של טיפול כזה של פיוריגון והזרעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים טובים מאוד.
פרופ' שחר קול14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)