מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה נוספת לדוקטור..נטליה10/07/2009
האם דימום מהשרשה ..מעיד על אי תקינותו של ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ' שחר קול10/07/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור...נטליה10/07/2009
בוקר אור דוקטור שאלתי היא האם אחרי גירוי יתר שחלתי כמות הדם במחזור פוחתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא להאמין, שכחתי להזריק מנוגוןתמי10/07/2009
התחלתי להזריק מנוגון ביום ג' כשהבוקר נזכרתי ששכחתי להזריק אתמול (ה').
(יש לי תירוץ מצויין - בעלי עבר תאונת דרכים) מה עושים??
דחוף לי מאוד, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009ממשיכים רגיל.
באיחולי בריאות והצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכה ו-DHEAאיריס10/07/2009
שלום רב,
אני בת 37. הריון ולידה תקינים לפני 4 שנים. בשנתיים אחרונות 4 הפלות בשלבים מוקדמים. בדיקות קרישה תקינות, הידבקות שהוסרה לפני כחצי שנה בהיסטרוסקופיה. בשתי בדיקות בחודשים אחרונים נמצאו ערכים גבוהים של FSH - 16.6, 15.4. כל ההריונות אצלי הושגו בקלות ובמהירות ועל כן ממשיכים לנסות להכנס באופן ספונטני בינתיים.
קראתי מאמר אודות DHEA. אני מבינה שנערך עד כה מחקר קטן וראשוני בלבד בנוגע לפוריות, אולם לאור תוצאותיו קשה שלא להתפתות לקחתו. מה דעתכם? האם מישהו ממליץ על כך? אם כן, באיזה מינון? מהן ההסתייגויות?
אודה מאד על תשובות הרופאים בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009זה רלוונטי רק אם את לפני גירוי שחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
איריס10/07/2009ד"ר קול,
תודה רבה על תשובתך.
מאחר ואנחנו למעשה כבר חצי שנה מנסה באופן טבעי והפעם לשם שינוי ללא הצלחה, הוצע לי להתחיל טיפול באיקקלומין אם לא אצליח בעוד חודשיים. האם אז תוספת DHEA יכולה להוות גורם המסייע לטיפול כזה?
תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/07/2009אין נתונים על שילוב של איקקלומין עם DHEA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים לאחר החזרהמיקי09/07/2009
שלום אני 4 ימים לאחר החזרה. וסובלת 7 ימים מעצירות נוראית!!!
האם ניתן לעשות חוקן? או שמא זה מסכן את העובר או הווצרות הריון?
בברכה מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן לא יסכן תוצאות הטיפול.
פרופ' שחר קול10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמיכל09/07/2009
שלום
אני בהפרייה חוץ גופית ראשונה
האם הרופא יכול להחליט בשבילי כמה עוברים להחזיר
אני רוצה שלושה עוברים - אני מעוניינית להגדיל את הסיכויי לתאומים
הוא אומר שניים - הוא טוען שזה חוק .. על איזה חוק הוא מדבר רק לפני חודש
חברה שלי שעשתה הפרייה ראשונה החזירו לה 3 והיא יותר צעירה ממני
אני בת 39
בבקשה תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה להחזיר?
שירה09/07/2009לפי נסיוני הרופאים מתעקשים עד מאד להחזיר שניים בלבד.
במיוחד כשזו הפרייה ראשונה.
רק במקרים והעוברים נראים "על הפנים" הרופאים נדיבים להחזיר 3 ואפילו 4.
מצד שני אני יכוחה לספר לך על חברתי שהחזירו לה 4. וכל הארבעה השתרשו.
נאלצו לבצע דילול של 2 ומאד כואב הלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009לא חוק, אלא הוראה מיקצועית של משרד הבריאות המגבילה מספר העוברים להחזרה אצל נשים מתחת לגיל 35 ל - 2 .
ראי פרטים באתר משרד הבריאות.
רצוי מאוד להימנע מהריון של תאומים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החזרת עוברים סליחה אבל..
מיכל10/07/2009אני בת 39 והמלצה היא לנשים מתחת לגיל 35
אז במקרה שלי אתה לא חושב שרצוי להחזיר שלושה
ושאלה נוספת אם אני מתעקשת על החזרת שלושה עוברים??
שבת שלום ותודה רבה על הזמן
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/07/2009ראי
http://www.health.gov.il/download/forms/a2491_mr08_2004.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומי לא בא?שירה09/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
היתה אמורה להיות החזרת מוקפאים אולם הביוץ לא הגיע.
האם חייב להיות ביוץ או שמא אפשר להחזירם לרירית עבה דיה?
ואם הביוץ לא חיוני האם די במתן אסטרוגן ופרוגסטרון מס' ימים ואז לבצע ההחזרה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009עקרונית אפשר לבדוק המצב כעת, ולהחליט האם יש אפשרות להמשיך ע"י מחזור מושרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית מבחנההילה09/07/2009
שלום,
לפני חצי שנה עברתי הפלה בשבוע 8, כתוצאה מהריון שלא התפתח. לקח לנו 5 חודשים להיכנס להריון ללא טיפולים.
מאז הגרידה יש לי דימומים או הפרשות דמיות ברוב ימי החודש, ואין ביוצים.
נשלחתי לעשות בדיקות הורמונליות ובעלי נשלח לעשות בדיקות זרע רק ליתר ביטחון.
הבדיקות ההורמונליות הראו באמת על שיבוש בביוץ. בדיקת הזרע, הראתה, באופן מפתיע, על בעיה:
נפח- 1.5
חומציות- 8
צמיגות- N
מראה- N
ריכוז תאי זרע- 15
סה"כ תאי זרע- 22.5
% תאי זרע נעים- 20%
איכות תנועה- בינונית עד גרועה
% תאים חיים- 70%
% תאים תקינים- 3% (תקין מעל 14)
נאמר לנו ע"י הרופא, כי בדיקת הזרע אינה תקינה וכי הטיפול היחידי במקרה זה הוא הפריית מבחנה.
שאלתי היא- כיצד יתכן שבדיקת הזרע כ"כ לא תקינה, אם כן הצלחנו להיכנס להריון לפני כן, ללא טיפולים?
והשאלה הנוספת- האם באמת הפריית מבחנה היא הפיתרון במקרה זה??
אודה מאוד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009לדעתי האישית, יש לבחון את הזרע בעיקר לפי היכולת הביולוגית שלו להשיג הריון, ולא לפי הספירה בבדיקה תחת המיקרוסקופ.
להערכתי, מכיוון שהזרע השיג הריון רק לפני חודשים ספורים, יש לשער שאיכותו אינה כה גרועה, ואינה מחייבת IVF.
מעבר לכך - לדעתי, אין לבסס החלטות טיפוליות על סמך בדיקת זרע אחת.
יש לברר מה קורה עם השיבוש בביוץ? האם הרחם נקי? האם החצוצרות פתוחות?
גרידה אינה גורמת לשיבוש בביוץ.
אם אין בעייה מכאנית ברורה, להערכתי, יש סיכוי טוב להשיג הריון שלא ע"י IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתמירי09/07/2009
נקבע לי תור להיסטרוסקופיה אבחנתית לקראת IVF ראשון .
התור נקבע לי ע"י הפקידה של הרופא ליום ה 13 מקבלת המחזור.
נראה לי שזה היום היחידי שהיה פנוי . האם זה תקין לעשות את הבדיקה 13 יום לאחר קבלת המחזור או שצריך לעשות את זה קודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול10/07/2009מקובל לבצע היסטרוסקופיה לפני הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקראת ivfהללויה09/07/2009
שלום לרופאים,
בת 40, נשלחתי לעשות בדיקות לקראת הפריה.
אני מזריקה דקא 0.1 כבר למעלה משבוע.
היום עשיתי את הבדיקות ונמצאו התוצאות הללו לגבי תפקודי הכבד:
ALTׂ(GPT) -62 הנורמה- עד 40
AST (GOT)-41 הנורמה גם עד 40
ה-ALK.PHOSPHAT הוא בטווח הנורמל
וגם ה- BILIRUB TOTAL בטווח הנורמל.
זוהי הפעם הראשונה עם תוצאות כאלה.
האם יכול להיות שהדקא' השפיעה על התוצאות של ה- ALT וה- AST? והאם לדעתכם יש בעיה לעשות IVF עם תוצאות כאלה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול10/07/2009מדובר בעליה קלה באנזימי הכבד. אין לכך קשר לדקפפטיל.
יש לברר הרקע ע"י רופא פנימי / מומחה למחלות הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות וכאבים לאחר החזרת מוקפאיםטלי09/07/2009
שלום,
ב-21.6 היתה החזרת מוקפאים, בדיקה בטא ראשונה 600, בדיקה שניה קרוב ל-3000.
בבדיקת אולטראסאונד נראו 2 שקים.
לפני יומיים התחילו הפרשות חומות וכאבים בבטן התחתונה, כמו כאבי מחזור.
היום הכאבים פסקו, אך ההפרשות ממשיכות.
האם יש סיבה לדאגה? או שאלו תופעות טבעיות לתחילות של הריון אחרי הפריה?
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
טלי09/07/2009אין לי תופעות מיוחדות כמו בחילות, הקאות, גודש בחזה, וכד'.
אני מרגישה בעיקר עייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
פרופ' שחר קול10/07/2009אין טעם לדאגה, אך בהלט רצוי לחזור על בדיקת ה - א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מחזור לאחר פרימולט נורדנדי09/07/2009
שלום רב אני בת 27 נשואה ללא ילדים מנסה להיכנס להריון. פעם ראשונה בחיי לא קיבלתי מחזור החודש הרופר רשם לי פרימולט נור 2 כדורים לשבוע. עבר שבוע מהכדור האחרון ולא קיבלתי מחזור מה הסיבה? חוץ מהריון שלא נראה לי?? האם זה תקין? ומה עושים במצב כזה מפני שאני רוצה לעשות פרופיל הורמונלי ולדעת את יום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול10/07/2009יש לברר 2 אפשרויות:
1. הריון.
2. לא היתה חשיפה של רירית הרחם לאסטרוגן.
ברור: בדיקת דם, בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב תאריך לידה אחרי ivfללי09/07/2009
בהריון שנוצר מהפרייה חוץ גופית
מחשבים את תאריך הלידה מיום ההחזרה
או שמוסיפים עוד 14 יום כמו בהריון רגיל?
(על אף שלא היה לפני כן וסת)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי ב"שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון במקלוןללי09/07/2009
אני לאחר ivf ואמורה לעשות ביום שלישי בדיקת דם להריון (אחרי 12 יום מההחזרה)
האם אפשר לעשות באותו יום בדיקה במקלון בנוסף לבדיקת דם
זאת על מנת לקבל תוצאה מיידית
או שבדיקה ביתית במקלון בשלב זה עדיין לא מהימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול10/07/2009עדיף בדיקת דם בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהסיון09/07/2009
שלום,
29.6 במעקב היה זקיק 21.5 מ"מ, רירית 12, אסטרדיול 1500 ופרוג' 2.7
30.6 יחסי מין
1.7 כנראה ביוץ.
אחרי הביוץ כאבי מחזור 5 ימים ואח"כ החלו נפיחות בחזה ובחילות שנמשכים עד היום.
9.7 בטא שלילי, אסטרדיול 860 ופרוג 87.
1. האם ערכי בדיקות דם מתאימים ליום 9 אחרי ביוץ?
2. פרוג' בשלב הזה לא נמוך להשרשת עובר?
3. יום 9 בטא שלילי, האם יש טעם לחזור על הבדיקה?
4. מתחילה היום להזריק דקפפטיל 0.1 (יום 25 למחזור) לקראת הפרייה ראשונה.
האם ערכי הבדיקות מתאימים להתחלת דקפפטיל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול10/07/20091. כן
2. לא
3. כן
4. כן, אך יתכן ויש הריון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)