מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיפור איכות ביציותאלין14/07/2009
ביצעתי שאיבת ביציות כבר חמש פעמים, אך כמעט תמיד העוברים לא התפתחו לאחר היום השלישי ולא ניתן היה להקפיאם.
בכל הפעמים נשאבו 9-16 ביציות והופרו כ-80% מהם (מלבד הפעם האחרונה, שנשאבו 8 והופרו 3. בניסיון הרביעי, גם נכנסתי להריון, אבל הפלתי מספר ימים מועט לאחר הגילוי.
לדברי הרופא המטפל בי, יש ככל הנראה בעיה באיכות הביציות. לפני הפעם האחרונה נשלחתי לבדיקה הורמונלית נוספת, ובעקבות כך נטלתי מדי יום סוג כלשהו של סטרואידים במינון נמוך (שכחתי כעת את השם). למרות זאת, גם הניסיון האחרון לא צלח.
ברצוני לדעת, אם יש דרך כלשהי לבדוק את איכות הביציות...והאם יש דרך לשפר את איכות הביציות? אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפני.
אגב, אני בת 35 ומנסה להרות מגיל 32. מעולם לא נמצאו אצלי בעיות הורמונליות כלשהן בבדיקות קודמות. ביצעתי כבר צילום רחם וגם היסטורוסקופיה (שבה התגלה כפל ברירית והבנתי שאין עם זה בעיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ' שחר קול14/07/2009לצערי, לא ניתן לשפר איכות ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- דיקור לפני הזרעה מחראלמונית14/07/2009
לפני הזרעה שלישית מחר.
טיפול 7 ימים זריקות מנוגון 3 אמפולות.
אתמול בערב זריקת אוביטרל. בת 40.
האם מומלץ לעשות דיקור היום, יום לפני ההזרעה?
אודה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי14/07/2009אין תשובה מדעית לשאלה שלך. לדעתי שוה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלמונית14/07/2009אני מודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון בטיפולIVFשירה14/07/2009
שלום רב,
הינני במהלך טיפול ivf (שאיבה תבוצע ככה"נ בעוד כחמישה ימים), נוטלת דקפפטיל 0.1 מזה 20 יום ומנוגון (2 אמפולות ליום) מזה 10 ימים.
בבדיקת דם היום התקבלו התוצאות הבאות:
pmol/L 3043.0 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 1.9 PROGESTERONE
האם אין המדובר בערכי פרוגסטרון נמוכים מידי? בהשוואה לבדיקות שבוצעו בי בשבועיים האחרונים ערכי האסטרדיול עולים במהירות, בעוד ערכי הפרוגסטרון כמעט ואינם זזים.
אודה לתשובתכם.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המהלך תקין
פרופ' שחר קול14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהטל14/07/2009
שלום,
בתאריך 29.6 נצפה זקיק 21.5 מ"מ (עפ"י בדיקות דם לא החל ביוץ) למחרת 30.6 הזרעה.
הביוץ כנראה ב-1.7 לכל המאוחר 2.7.
בתאריך 12.7 אסטרדיול 800, פרוג 95 ובטא שלילי. ובאותו יום באולטרא סאונד נכתב בשחלה שבה היה הזקיק: ממצא ציסטי 20X28 ממ. רירית 16 סדירה ללא נוזל. מחזור לא הגיע.
1. האם ישנה אפשרות שלא היה ביוץ והזקיק הפך לציסטה? האם מדובר באותו זקיק שכביכול נראה יפה ותקין לפני הביוץ?
2. האם הממצאים מתאימים להיריון או לקבלת מחזור? (היום יומ 30 והמחזור שלי סדיר 28-31 יום).
3. בתאריך 2.7 היתה לי מעט הפרשה דמית. לא קרה לי מעולם דבר כזה , האם יכול להיות שזה היה ביוץ? האם ההזרעה שהיתה יומיים קודם לא היתה מוקדמת?
4. אני מזריקה כבר 5 ימים דקפפטיל לקראת הפרייה ראשונה. בהנחה שאין היריון, ממה נובע האיחור במחזור מביוץ מאוחר (יום 17) או מהדקפפטיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול14/07/20091. לפי רמת הפרוגסטרון - היה ביוץ.
2.אם בטא שלילי - אין הריון, יש להמתין ולבצע בדיקה חוזרת.
3 . לא ברור.
4. דקפפטיל עלול להאריך חיי הגופיף הצהוב, למרות שאין הריון, ולדחות בכך הופעת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת מטוטרקסט-שאלה לרופאבת 2814/07/2009
שלום, רשמתי לגבי הזריקה והופנתי לפורום הזה קיבלתי זריקת מטוטרקסט בשל הריון מחוץ לרחם לפני כחודשיים והרפא אמר לי שצריך להמתין שלושה חודשים לפחות, לאחר שבועיים מיום הזריקה היה לי דימומים חזקים למשך שבוע וחצי, ומאז לא קיבלתי מחזור ואני חוששת שאני בהריון (בדיקה ביתית הראתה שכן) האם זה אומר שאצטרך לסיים את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009יש לבצע בדיקת דם להריון, ולפנות לבית החולים בו עברת את הטיפול לצורך בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןשירה14/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
מה ניתן למרוח על המוליך של אנדומטרין להחדרה קלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל ג'ל נרתיקי
פרופ' שחר קול14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטושירה14/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם נהוג לתת תמיכה כלשהי לקראת ההחזרה או לאחריה?
רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטושירה14/07/2009
שלום רב רופאים יקרים!
כמה ימים לאחר הביוץ מקובל להחזיר בלסטוציסטיים במחזור טבעי?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009אם הוקפאו ביום 5 - 5 ימים לאחר הביוץ.
אפ הוקפאו ביום 6 - 6 ימים לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFשרון14/07/2009
אני בת 42, יש לי ילדים ונכנסתי להריון בקלות רבה ובטבעיות. כעת אחרי 11 שנה אחרי הריון אחרון- ונישואים שניים, לבעלי אין ילדים כך שזהו ילד ראשון משותף, אנחנו מנסים להרות כבר שנה, אחרי הזרעות.אני מופנית עכשיו ל-IVF, האם הטיפול מוכר ע"י הקופ"ח או לא?
האם מומלץ לעשות פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009אם יש הוריה רפואית ל - IVF קופת החולים שלך תיתן התחייבות לטיפול, שכן סל הבריאות מאפשר טיפולי IVF לשם השגת 2 ילדים משותפים לזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה לפני IVFמיטל14/07/2009
שלום
ביום חמישי לוסת הפרוגסטרון עומד על 5.1 ביחידות חדשות.
1.האם זה תקין או שכדאי לוותר על החודש?
2.מדוע פרוגסטרון גבוה בתחילת טיפול עלול לפגוע בביציות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול14/07/20091. בגבול התקין.
2. לא יפגע בביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
מיטל14/07/20091.עד איזה ערך של פרוגסטרון הטיפול לא מבוטל?
2.האם יש קשר בין פרוגסטרון גבוה ביום חמישי לוסת(כאשר אני ללא הורמונים כרגע)לבין רזרבה שחלתית נמוכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/07/2009תלוי ברקע, עבר רפואי, טיפולי פריוןקודמים, בדיקות הורמונאליות בסיסיות והגישה ביחידה המטפלת.
אין קשר לרזרבה שחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה פרטיתאיריס14/07/2009
היכן ניתן לבצע הפרייה באופן פרטי בקריות מהו ההליך ומה העלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009באזור הצפון יש רק יחידת הפריה חוץ גופית אחת שהיא בבי"ח פרטי - באלישע.
אפשר להתקשר לקבל פרטים בטלפון 8309008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית מבחנה פרטיתטלי14/07/2009
שלום
עברתי 2 לידות בניתוח קיסרי וידוע לי שלא מומלץ לעבור יותר מידי ניתוחים קיסריים. רציתי לשאול, האם יש אופציה לבצע הפריית מבחנה פרטית בכדי שאוכל ללדת בלידה אחת תאומים או שלישייה?
אני ובעלי באנו ממשפחות מעוטות ילדים ואנו רוצים לפחות 5. חשבתי אולי דרך הפריית מבחנה אוכל לסכן פחות את הגוף שלי בלידות חוזרות בניתוחים קיסריים.
תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול14/07/2009השיקול אינו נכון.
הריון עם תאומים או שלישיה במצבך- אינו מומלץ, ואף מהווה הריון בסיכון גבוה.
ההמלצה היא לנסות ולהשיג הריון של עובר אחד בלבד!
הסיבה ל - IVF אינה ברורה. בוודאי שאין לבצע IVF כאשר המטרה היחידה היא להשיג הריון מרובה עוברים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' מרתה דירנפלד - ברוכה הבאהפרופ' שחר קול14/07/2009
לכל המשתתפים: הפורום שלנו צובר תאוצה! הפורום הכי תוסס ברשת בתחום הפריון והפריה חוץ גופית.
לצוות הרופאים נוספה היום פרופ' מרתה דירנפלד!
ברוכה הבאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה יישר כח :-)))!!!!!!
תותית14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני האישי זה אכן הפורום ה...
בתאל14/07/2009הכי מיקצועי, הכי מספק תשובות בזמן , תשובות עיניניות ..מקצועיות ומאוד חשובות לנו :אתם כאן כל פעם שצריך אותכם ובתקופה כה רגישה ומשמעותית בחיינו זוהי עבודת קודש של ממש!
וברוכה הבאה פרופסור מרתה נוכחותך כבוד לנו אתם כולכם ביחד:צוות מנצח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגסטון יכול לאחר את הוסת?אמא14/07/2009
שלום ד"ר,
האם הגסטון יכול לאחר את קבלת הוסת, ואם כן, בכמה ימים?
הפעם האחרונה שקיבלתי גסטון היתה בשישי (לפני 5 ימים). בראשון ביטא שלילית.
עדיין לא קיבלתי וסת. לא מבינה מה קורה?!
אודה לתשובתך.
(נ.ב: אני בכלל מרגישה בהריון... ועדיין מקווה שיש טעות בתוצאות :-)).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון יכול לאחר את הוסת
פרופ' מרתה דירנפלד14/07/2009אם לא יגיע תוך מספר ימים מומלץ לחזור על בדיקת דם ולהוסיף אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בזמן הטיפולטלי14/07/2009
שלום רב ד"ר,
אני שוב כותבת את שאלתי
אני נמצאת בטיפול פוריות, מזריקה דקפפטיל עד יום חמישי ולאחר מכן פוריגון, מיועדת לIVF.
מצאו אצלי חיידק אליקובקטר ונתנו לי טיפול אנטיביוטי מוקסיפן וקלרידקס למשך שבוע.
האם אני יכולה לקחת אנטיביטיוקה בזמן הטיפול?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בזמן הטיפול
פרופ' מרתה דירנפלד14/07/2009אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)