מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר שלוםמורן15/05/2009
בת 30 ביוץ סדיר אך בחודשיים האחרונים טיפול חודש ראשון בפיוריגון שלא הניב יותר מביצית אחת וחודש שני מנוגון שגם שיבש את הגוף והביוץ השתבש.
בבדיקה אחרונה FSH 20 LH 14 E-2 קטן מ=60 ביום שלישי לוסת.
בדיקות קודמות FSH 9.5 LH 3 E-2 200 ביחידות חדשות
1.האם מיציתי את עניין טיפול בהורמונים בגלל שאינני מגיבה לתרופות הנ"ל?
2.האם לאור גילי אפשר לפי דעתך ונסיונך להגיע ליותר מביצית אחת בחודש מסוים?
3.האם לאור FSH שזינק מעלה בשנה האחרונה כדאי לשקול תרומת ביצית או שלא לומר עדין נואש
4.האם כדאי לשקול הפרייה ללא הורמונים מאחר ואלו לא מיטיבים איתי?
5.מדוע אם יש ביוץ סדיר כל חודש הוא משתבש בגלל הורמונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש
פרופ' שחר קול15/05/20091. לא ניתן לקבוע שכן המינון לא ידוע, אם כי רמת ה - FSH אינה מבשרת טובות.
2. כן
3. לא לומר נואש.
4. לא יודע, שכן יש לקבל את מלוא המידע. מדוע בכלל יש הוריה ל - IVF?
5. לא ברור, שכן אין מידע לגבי מהות השיבוש, ומדוע נקבע שניגרם ע"י התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול תודה ובהמשך לתשובתך
תמי15/05/2009החודש הזרקתי 5 ימים 2 אמפולות של מנוגון ו-5 ימים 3 אמפולות.
מתשובתך שבה אמרת" מדוע יש הוריה לעבור ל-IVF"
1.אני מוסיפה כי חשבתי להעלות את הנושא אצל הרופא כי מאחר וה-FSH שלי גבוה אז אולי כדאי לדעת מה מצב הביציות -אם הן ברות הפריה וזאת ניתן לעשות רק מחוץ לגוף.זה נכון?
2.האם לדעתך במצב של FSH גבוה יש יתרון ל-IVF על פני הזרעות בהינתן צילום רחם תקין וזרע תקין?
3.האם IVF עדיף גם כאשר שואבים רק ביצית אחת במחזור טבעי?
4.יש לי פוליסת ביטוח של כלל -אתה מוכר בביטוח זה?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/05/20091. איכות הביציות תלויה יותר בגיל מאשר ב - FSH. לכן הסיכויים שלך טובים יחסית.
2. אם ניסיונות טיפול על בסיס הזרעות כשלו יש מקום לעבור ל - IVF.
3. לא ברור, אם כי עד כה לא קיבלת המינון במירבי המקובל. יש סיכוי להשיג יותר מביצית אחת בגירוי שחלות.
4. לא יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קולtelisi15/05/2009
רציתי לדעת מה השיקול לתת את הדקפפטיל 3.75 במינון כזה גבוה שהתופעות שלא עדיין ממשיכות ? ולמה לא נתנו לי את הדקא היומי של 0.1 ? והאם גם הוא יכול להשאר בגוף לתקופה כזאת ?.והאם התופעות האלה יעברו אני קיבלתי את הדקא 24..2 עברו כבר כמעט 3 חודשים מתי אמורה לעבור ההשפעה כרגע התחלתי אםטרופם אבל מבחינתי היה לי חשוב קודם כל להרגיש טוב לפני העוברים האם השיקול גם ללא החזרה לקחת אםטרופם להקלה אני מבחינתי מסיימת את הטיפול הזה ומקווה שיקלט וגם אם לא אז כנראה שזה מה שכתוב אני התחלתי וסיימתי עם טיפולים . ושאלה אחרונה אני התחלתי טיפול 24.2 ועד היום אני תחת טיפול של האסטרופם האם זה לא מסוכן לגוף זה בכל זאת הורומונים אודה לתשובתך המהירה ואתה פשוט עושה עבודה מדאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול15/05/2009השימוש בדקפפטיל ארוך טווח הוא מקובל.
לדעתי, עדיף לנצל את משך הפעולה הארוך כדי לבצע מחזור הפשרה מיד לאחר המחזור הטרי (אם לא הניב הריון).
אם מחליטים שלא לעשות כך, או אם אין עוברים קפואים, הרי יש מקום לטיפול הורמונאלי חליפי עד שוך פעולת הדקפפטיל, כדוגמאת פרוגילטון.
אם מעוניינים להמשיך למחזור טרי נוסף, יש לדעתי מקום לחודש הפסקה בין מחזור טרי למחזור נוסף.
בחודש זה אפשר לתת פרוגילוטון כדי למנוע תופעות לוואי הקשורות בחוסר אסטרדיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךמאיה15/05/2009
האם כאשר מתחילים פרוטוקול ארוך חדש (דקפפטיל 0.1) חשוב לעשות גם US או שמספיק בדיקת דם לפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתכוונת לבדיקות ביום ה-21
מאיה15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיק בדיקת דם
פרופ' שחר קול15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUI ודלקת גרוןרוני15/05/2009
שלום רב,
עברתי הזרעה לפני 9 ימים (לאחר 6 ימים של גונל אף ואוביטרל) כיום מקבלת תמיכה - קרינון.
לפני 3 ימים החלה דלקת גרון (חום וכאבי גרון) אשר טופלה רק מאתמול בלילה (חשבתי שזה וירוס אבל לא עבר אלא החמיר). חום הגיע אתמול ל- 39. מטופלת כעת במוקסיפן. במידה והיתה הפריה בהזרעה, האם הדלקת גרון, החום הגבוה, או הטיפול האנטיביוטי עשויים לפגוע בעובר? האם יש צורך בעדכון של רופא הנשים שלי בדלקת הגרון ובטיפול האנטיביוטי. בנוסף כבר שבוע שיש לי תחושה של דלקת ביד ימין, כאבים מזרוע ועד לכף יד דרך המרפק. זה קצת נחלש אבל עוד שם. ודבר אחרון אני מזריקה קלקסן בשל APLA ויש לי גם ITP.
לאור כל הרקע, האם כדאי לערוך בדיקות כלשהן או לעדכן את רופא הנשים או ההמטולוגית?
תודה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
פרופ' שחר קול15/05/2009מוקסיפן אפשר לתת בהריון.
לא ניתן לדעת מידת פגיעה אפשרית בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון יחסים לאחר זריקת אוביטרלתמר15/05/2009
שלום,אני מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות וכעת אחרי סבב שני של איקקלומין. הפעם הרופאה צירפה גם זריקת אוביטרל. לאחר מעקב זקיקים שביצעתי היום בבוקר ונראה זקיק בגודל 18.5 (בדיקות דם E2-1280, פרוגסטרון 2.3) נאמר לי להזריק מחר אוביטרל ולקיים יחסים. שכחתי לשאול כמה זמן לאחר הזריקה יש לקיים יחסים לתזמון אידיאלי. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
פרופ' שחר קול15/05/2009עדיף לקיים ביום מתן האוביטרל, וביומיים שלאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת דקא יומיד15/05/2009
שלום רב. לאחר IVF שישי. היום עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית. הטיפול הנוכחי היה בפרוטוקול ארוך אך עם דקא יומ י0.1 ולא עם דקא חד פעמי.
1. האם ניתן לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי (לצורך בירור ה FSH) ביום 3-5 של הוסת הנוכחית שתגיע בימים הקרובים (לאור הפסקת התמיכה) או שלדקא היומי עדיין תהיה השפעה של דיכוי כך שהבדיקה לא תהיה אמינה?
2. עברתי כבר שתי היסטרו' שיצאו תקינות, ואיכות העוברים תקינה אף היא (אני מסיקה זאת מן העובדה שבטיפול הזה נעשתה החזרה כפולה, ולפי הבנתי העובדה שהצליחו לגדל בלסטוציסט מעידה על איכות טובה). האם בשלב זה ולאור הכשלונות הרבים יש מקום לבירורים עמוקים יותר, כגון לפרוסקופיה או כל בדיקה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
פרופ' שחר קול15/05/20091. אפשר, אך זו בדיקה מיותרת לחלוטין, שכן התגובה השחלתית שלך ברורה וידועה, ואין צורך לחזות אותה על סמך FSH. באנאלוגיה: לתת תחזית מזג אויר של אתמול.
2. לפרוסקופיה לא תסביר כישלונות חוזרים, אלא אם צילום רחם הדגים חשד להידרוסלפינקס (במקרה זה יש מקום להרחיק החצוצרה/ות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הורמוניםאתי15/05/2009
שלום,
אני בת 26 ומנסה להיכנס להריון. הבעייה היא שיש לי PCO שאובחן לפני 6 שנים. לפני ארבעה חודשיים הפסקתי לקחת גלולות והרופאה שלי הציעה שזה הזמן הטוב ביותר להיכנס להריון ללא תרופות. לצערי אמנם בדיקות הביוץ הראו כי היה ביוץ אולם אני לא בהריון.
הרופאה שלי נתנה לי לערוך בדיקות הורמניות.
בבדיקות לא מופיעים טווחים ואני לא מבינה מה המשמעות שלהן:
- IU/L 2.1 FSH
- IU/L 3.2 LH
- pmol/L 225.0 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 12.9 PROGESTERONE
אשמח לדעת האם ישנה משמעות מיוחדת לתוצאות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול15/05/2009התוצאות תקינות, מעידות על ביוץ.
יש מקום לבדיקת זרע, ואם תקינה, לצילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להליךיעל15/05/2009
שלום לכם רופאים יקרים,
יש לנו בת בת 3 בעלת ליקוי ראייה קשה שכיום כמעט עוורת. לאחרונה אובחנה כסובלת ממחלת בסט.
נאמר לנו שהמחלה נגרמת עקב מוטציות שונות בגן
הנמצא על כרומוזום 11. VMD2
עכשיו אנחנו רוצים עוד ילד אבל מפחדים שהמחלה תחזור אצלו גם.
השאלות שלנו: האם אפשר בתהליך של הפרייה חוץ גופית לבדוק אם העובר נושא את המחלה ואז להחזיר לרחם רק עוברים שלא נושאים אותה? ואם כן, האם הקופות ממנות את זה?
תודה רבה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול15/05/2009לפי התאור שלך ניתן להקים מערכת לזיהוי הגן הפגוע.
אפשר לבצע איבחון גנטי טרום השרשה (PGD) ולהחזיר לרחם עוברים בריאים.
ההליך כלול בסל הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
יעל17/05/2009תודה רבה על התשובה. אם ככה שאלתי עכשיו: האם אפשר לעבור את הפרוצדורה הזו של שאיבת ביציות והפרייה שלהן רק פעם אחת גם בשביל הילדים שנרצה בעתיד? כלומר האם אפשר בתהליך הזה שנקרא אני מבינה PGD לברור יותר מעובר אחד, להחזיר לי לרחם אחד בריא ואת שאר הבריאים לשמור בהקפאה לפעם הבאה, כשנרצה עוד ילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, תלוי במספר העוברים שיתקבלו.
פרופ' שחר קול17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה אחרונה.
יעל17/05/2009שאלות אחרונות. סליחה שאני שואלת הרבה פשוט כל העניין חדש לנו והאבחנה של הילדה נפלה עלינו לא מזמן ומנסים למצוא דרכים להביא עוד ילדים בריאים. 1. האם התהליך הזהPGD יכול בעצמו לפגוע בילד? 2. האם יש ליקויים מסויימים שיש יותר בילדים האלה מאשר בילדים שנולדו רגיל? 3. האם יש יותר הפלות בהריון? ושאלה אחרונה: 4. איפה עושים את זה? יש מקומות מיוחדים? אנחנו גרים בדרום. תודה רבה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לעצמי. סליחה על הנידנוד.
יעל18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/05/20091. לא
2. לא
3. לא
4. באר שבע - בספק. רצוי לבדוק. אם לא - הדסה, או באזור המרכז (שיבא איכילוב בילינסון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר גינתרם 700אביטל15/05/2009
שלום, אני עוברת טיפולי פוריות וסובלת מאנדומיטריוזיס והמליצו לי על מכשיר גינתרם 700 לחימום הרחם, שאלותיי: 1. האם המכשיר הוכח כיעיל? 2. האם אין סכנות בשימוש המכשיר? 3. היכן ניתן למצוא את המכשיר בארץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
פרופ' שחר קול15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריון?שרון15/05/2009
שלום, אני 12 יום אחרי ביוץ (טבעי ללא טיפולים) ואנו מנסים להיכנס להריון. בשבוע האחרון יש לי סחרחורות, הבטן נפוחה בחילות גזים הפרעות בשינה ועוד. פרוגסטרון 91.האם זה יכול להיות כבר תסמיני הריון בשלב כה מוקדם? פעם קודמת זה התחיל לי רק משבוע 6. מתי עלי לעשות בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ביום א
פרופ' שחר קול15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה דחוףמיכל15/05/2009
שלום!
השאלה שלי היא האם הגיוני שאתמול ביצעתי החזרה של עוברים מוקפאים כאשר אני ביום ה 21 של המחזור. ז"א שאני צריכה לקבל מחזור עוד שבוע.
לטענת הרופא מחזירים מוקפאים אחרי ביוץ והוא עקב אחרי זה באמצעות בדיקות דם ואולטרסאונד
ואני שוב שואלת האם זה הגיוני?????
חשוב לציין שרירית הרחם הייתה בעובי של 12 מ"מ אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
מיכל15/05/2009רציתי עוד לציין שהחל מההחזרה אני מרגישה כאבי מחזור לכן הכל לא מסתדר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תשובה דחוף
ד''ר יעקב לברון15/05/2009זה בהחלט הגיוני. הרופא שלך איתר את מועד הביוץ ולפי "גיל" העוברים המוקפאים הוא חישב את מועד ההחזרה. המיחושים שלך קשורים קרוב לודאי בפרוגסטרון שאת לוקחת וזה נורמלי.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' לברון עזרת לי מאוד
מיכל20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי20/05/2009אם תזמון הביוץ היה מדוייק , אין לך מה לדאוג. הוסת מופיע שבועיים אחריו. אין לי הסבר מדוע התאחר הביוץ אבל זה לא ממש משנה. התחושה של לפני וסת נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה14/05/2009
ב-9.4 עברתי שאיבה, לאחר שבועיים בטא חיובית שעלתה יפה
ביום א(שבוע6+3)לא ניצפה דופק רק שק וחלמון
היום יום ה(שבוע 7)עדיין לא ניצפה דופק וגודל העובר מתאים ל6+1
ביום ראשון אני חוזרת על הבדיקה(שבוע 7+3)
אם לא יהיה שינוי האם זה מספיק זמן כדי להסיק שההריון לא תקין ולהפסיק אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב לברון15/05/2009תיארוך ההריון כאן הוא מדוייק כך שהתשובה חיובית.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בזמן גיל מעבר מוקדםאורית14/05/2009
התחלנו טיפולי פוריות ולפתע בדיקות הדם הראו בעיה ב-LH , FSH. אני בת 35 וחצי. האם יכול להיות שנכנסתי לגיל המעבר כ"כ מוקדם, ואיך ייתכן שזה קרה בשנייה אחת, בלי התראה מוקדמת (לפני מס' חודשים עשיתי בדיקה הורמונלית שהייתה תקינה).
האם יש לי אפשרות בכל זאת לעבור טיפולי פוריות בכדי לזכות להיות בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בזמן גיל מעבר מוקדם
ד''ר יעקב לברון15/05/2009התחלה מוקדמת של "גיל המעבר" מוגדרת ככזו כאשר זה קורה לפני גיל 34. צריך בכל מקרה לחזור על הבדיקה ביום 3-5 למחזור הוסת ולבדוק E2 FSH, LH . חשוב לדעת גם עד כמה זה גבוהה. בד"כ הסיכוי להרות טוב יותר ככל שהגיל בו זה קורה צעיר יותר.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - מינון קלקסאןלימונית14/05/2009
ד"ר ישי ערב טוב,
רציתי להתייעץ איתך לגבי שינויים גופניים והעלאת המינון של הקלקסאן.
ביום ד' הקרוב, ה-20/5 - יש לי בדיקה ראשונה לבדוק אם הושג דיכוי, כך שהשאיבה צפויה ב-31/5 או יום יומיים אחר כך (לפי התכנית).
להזכירך, לפני כשנה וקצת רופאת הקרישה נתנה לי הוראה להזריק קלקסאן לפי משקל, ואתה התנגדת, ולאחר שיחה ביניכם סוכם שארד ל-40 מ"ג ליום.
אבל... לצערי, בינתיים, השמנתי יותר מ-10 ק"ג. האם זה לא משנה משהו בנוגע לעניין?
ואולי גם לגבי שלב התחלת הטיפול של הקלקסאן? (בזמנו היא המליצה מתחילת הטיפולההורמנאלי, ולאחר מכן סוכם ביניכם - מיום החזרת העוברים).
אודה לתשובתך,
ערב נעים,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
לימונית15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותמישר14/05/2009
לאחר 2 ניתוחים קיסרים נוצרו הדבקויות שחסמו חצוצרות, האם יש סכנת חיים לאחר הניתוח בשל ההדבקויות ? נאמרו לי שיש סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
פרופ' שחר קול14/05/2009ניתן להבין שהכוונה ללפרוסקופיה בניסיון להפריד הידבקויות באגן.
אם אכן - מדובר בניתוח פשוט יחסית, בטוח, וכרוך בסיכונים נדירים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)