מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- iuiעדי16/05/2009
שלום רב.
אני ובעלי מנסים להכנס להריון כחצי שנה. אני בת 34 ולכן ניגשתי כבר לפני חודשיים לפרופ מוכר שהחל במעקב טבעי. עברתי את כל הבדיקות וכך גם בעלי. הכל בסדר למעט תנועתיות מתחת לנורמל אצל בעלי, הרופא אמר שאין בעיה להיכנס עם זה להריון אבל התחיל איתי בטיפול של iui . לקחתי 5 ימים איקקלומין והיום את הזריקה. מחר צפויה לנו הזרעה .
שאלותיי:
אתמול והיום אני עם כאבים איומים תחילה בבטן תחתונה והיום בצד שמאל למטה - למה?
במעקב זקיקים ביום חמישי מצאו זקיק בגודל 22 מ"מ ועוד מספר קטנים - זה מספיק?
אם הכל תקין אצלנו , מדוע הרופא החליט על תחילת טיפול?
במידה ולא נצליח החודש אני מתכוונת להפסיק את התהליך הלא טבעי (הכדורים וכו) ולנסות באופן טבעי.. מה דעתך? האם כעת עלולה להיות בעיה בגלל שאני לא ממשיכה עם הכדורים? יש לציין שאני בלחץ בגלל הגיל (ולא עוזר כשאומרים לי לא להיות בלחץ)
האם יש דרך אחרת מלבד להכניס את כל החומרים הללו לגוף?
אני כמעט ולא מבינה כלום בתחום... ולכן אודה לתשובות.
תודה רבה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI
פרופ' שחר קול16/05/20091. אולי מבשר ביוץ קרב?
2. זקיק אחד עשוי להניב הריון.
3. מציע לשוחח עם הרופא המטפל.
4. מקובל, אם צילום רחם תקין.
5. מציע חיפוש בפורום זה לפי מילת מפתח איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד הרופאיםאופיר16/05/2009
ב 13 לחודש היתה לי החזרת מוקפאים הרופא אמר לי להגיע ב25 אבל זה רק 13 יום אחרי ולא 14 זה בטוח שאני יכולה לעשות את הבטא ביום ה 13?
שאלה שנייה: אחרי כמה ימים יש השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול16/05/20091. כן
2. 5 -6 ימים לאחר השאיבה.
אם קפואים: יש להוריד את גיל העוברים ביום הקפאתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ורסיטלדקלה16/05/2009
שלום,
האם ישנן השפעות בין תרופתיות בין שתי הנ"ל? האם יכולה להמשיך עם שתיהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין השפעה
פרופ' שחר קול16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת פרוטוקול חדש- IVFאמא16/05/2009
אני אמורה להתחיל פרוטוקול חדש ביום הראשון לוסת (עם דקא).
היום יש לי מעט מאוד הפרשות חומות (רק בזמן ניגוב וגם בקושי)- סליחה על התיאור.
האם להתחיל היום את הטיפול או לחכות שממש יהיה וסת (מחר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ' שחר קול16/05/2009מציע בדיקת דם מחר, והחלטה על התחלת טיפול לפי התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי וסת, עדיין לחכות למחר?
אמא16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/05/2009איני נוהג להתחיל בטיפול בדקפפטיל בלי וידוא המצב ההורמונאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אני לא יודעת מה לעש
אמא16/05/2009מצד אחד לא רוצה להפסיד את היום הראשון לוסת... האם ניתן להתחיל גם ביום השני של הוסת פרוטוקול שמיועד ליום הראשון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/05/2009תלוי בסוג הפרוטוקול. האם FLARE?
האם DOWN REGULATION?
קשה מאוד לייעץ בלי לדעת את מלוא הפרטים.
יתכן ועדיף לבצע בדיוק מה שהרופא אמר לך לעשות, אם אין אפשרות לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים-לאחר אי הצלחת טריים
אמא מצפה19/05/2009כל החזרת עוברים נקלטה ברחמי, הראשונה הובילה להולדת בני הבכור והשניה והשלישית לשתי הפלות בשבועות 8 ו 7 . הפעם עשיתי הסרת מחיצה -אני לאחר ניתוח קיסרי לפני 3 שנים- וטיפול ivf שלב החזרת הטריים... לא הצליח. היום אני כבר בת 37. חוששת מאוד מהחזרת העוברים הקפואים- יש רק 4- 2 מבחנות כששניים מהם מתוארים כ aa אבל גם השניים שהוחזרו היו כאלה...האם הניתוח להסרת המחיצה יכול ליצור שינוי מטבולי- בחלבוני הרירית ובכך ביכולתה להפיק-לפתח השרשה? הסרתי את המחיצה בכדי לא להפיל, ע"א שהיא היתה רק 25% בחלל הרחם. הרירית התעבתה יפה, היו פחות ביציות מטיפולי הקודמים- ובכ"ז 14 ביציות 11 בשלות מתוכן 6 עוברים . מתוך 8 הפריות. האם נתון זה מעיד על גילי ה"זקן" או אני סתם פסימית יום אחרי בתא שלילית? האם עלי לבקש תמיכה נוספת לקראת ההחזרה? הרופא נתן לי לקחת 5 מ"ג חומצה פולית. האם יכול ליור נזק לאורך זמן? נוטלת אותה כבר חודש וחצי.
הרבה הרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרוטיידשירה16/05/2009
רופאים יקרים
האם בכל מקרה חייבים לקבל צרוטייד?
בטיפול הקודם לא קבלתי. האם השפעתו כמו דקפפטיל?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול16/05/2009לא חייבים לקבל ציטרוטייד. יש חלופות.
ציטרוטיד - אנטגוניסט של GNRH
דקפפטיל - אגוניסט של GNRH
דרכי הפעולה - שונות לחלוטין, אך שתיהן אמורות למנוע ביוץ מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וטיפולשירה16/05/2009
רופאים יקרים
קראתי כי לעתים מחזור ראשון לאחר הנקה הוא בלתי תקין. האמנם? ואם כן, מדוע מבחינת הרופאים אפשר להתחיל טיפול כבר מהמחזור הראשון שמגיע?
תודות חמות
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול16/05/2009לדעתי, אפשר להתחיל טיפול במחזור הטבעי שלאחר ביוץ ספונטאני.
ביוץ ספונטאני מוודא שאכן המערכת ההורמונאלית מוכנה להריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותס.ד.16/05/2009
43.5, ללא ילדים. הפלה יזומה בגיל 21. fsh - 4.9 (יום 3 למחזור) , צילום רחם תקין. הורמונים לא משפיעים. 3 הזרעות. זרע תורם מעולה. הפריה אחת על בסיס טיבעי. ביצית הופרתה לאחר מיקרו, 4 תאים ללא שברים. אין הריון. לא מוותרת וממשיכה לנסות. לאור הנתונים::
1. להמשיך טיבעי או לנסות שוב הורמונים?
2. האם יש סיכוי להזרעות בין ההפריות למרות שהפריית הביצית הייתה לאחר מיקרו או להמשיך רק בהפריות?
3. פרוטוקול להורמונים: החל מיום 2 למחזור: גלולות גינרה ל 15 יום ואז להמתין למחזור הבא. בהמשך : ביום 3,4,5 למחזור: 450 יחידיות גונל f, ואז אולטרה ודם. בתכנון : מיום 6 למחזור - להזריק 6 אמפולות של מנוגון המקסימום שקיבלתי בעבר היה 3 אמפולות של אבקה).
כמות ההורמונים נראית לי מפחידה.
4. מה הסיכויים לקבל בפרוטוקול זה יותר מביצית אחת?
5. האם יש סכנת לגירוי יתר של השחלות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
פרופ' שחר קול16/05/20091. אם הורמונים לא משפיעים, כנראה שעדיף מחזור טבעי.
2. בוודאי שיש סיכוי. להדגיש: מיקרו אינו טיפול בביצית. מיקרו הוא טיפול בזרע גרוע.
3. סביר .
4. סיכוי טוב.
5. סיכון אפסי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין,ביוץ,זקיקים ועובי ריריתעינת16/05/2009
בעלת שחלות פוליציסטיות, ביוץ קיים אבל לא סדיר (בין היום ה-18 ליום ה-23 למחזור בד"כ). נטיה לבייץ בזקיקים קטנים יחסית וברמות E2 נמוכות יחסית.
כרגע בסבב ראשון של איקקלומין לקראת הזרעה.
יום חמישי (יו"מ 10) בבדיקות דם פרוגסטרון 0.6 ,E2 1023 , LH 5
יום שישי (יו"מ 11) במעקב זקיקים:
רירית במרקם סדיר ותלת שכבתי, עובי 6.1 מ"מ
2 זקיקים מובילים בשחלה שמאלית (13 מ"מ) וזקיק נוסף בשחלה ימנית (14 מ"מ)
1. אני יודעת שהאיקקלומין עלול לגרום לתופעת לואי של רירית דקה, האם רירית בעובי 6 היא סבירה לשלב הזה? האם היא אמורה עוד להתעבות עד הביוץ? האם יש אפשרות/צורך בטיפול תרופתי בשלב זה? (ללא איקקלומין הרירית מגיעה אצלי לעובי של סביב 11 מ"מ לפני ביוץ, וסביב 9 מ"מ ביו"מ 11 )
2. האם בדיקות הדם מתאימות לתמונת האולטרסאונד?
3. מה הסבירות שכל הזקיקים ימשיכו להתפתח ויבייצו?
4. האם ניתן לשער מתי צפוי הביוץ או שעוד מוקדם מדי?
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול16/05/20091. הרירית סבירה. אין צורך בטיפול תרופתי.
2. כן
3. סיכוי טוב.
4. מוקדם מידי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןלחוצה15/05/2009
בהמשך לתשובתך,מהיא הסיבה שעליי להימנע מיחסי מין למרות שאני אחרי גירוי שחלות מה הבעיה עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות גדולות מגורות ורגישות לטראומה
פרופ' שחר קול16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי15/05/2009
אני אם ל 2 בנים, ומוכנה לעשות הכל כדי שתהיה לי בת!
האם ניתן לתכנן זאת ולהצליח בוודאות?
עשיתי כבר דיאטות ושטיפות חומץ ללא הועיל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק ע"י איבחון גנטי טרום השרשה.
פרופ' שחר קול16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירי16/05/2009האם ניתן/מקובל לעשות טיפול כזה בארץ?
אם לא, היכן ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/05/2009בארץ: טכנית - אפשר, חוקית - אסור.
בחו"ל - אין מיגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דוד ישיחסוי15/05/2009
ד"ר דוד ישי
האם אתה עובד אם קופת חולים מכבי ואם לא איך אפשר להגיע לך ליעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי16/05/2009אני לא עובד עם מכבי.
אם תרצי יעוץ התקשרי לטלפון 0504505825* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןחסוי15/05/2009
למה אסור לקיים יחסי מין לארח החזרת עוברים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי15/05/2009הדברים אינם חד משמעיים. העוברים מוחזרים לרחם ביום השני או השלישי לחייהם. הם משתרשים רק ביום החמישי. עד אז אנחנו מעדיפים שהאשה תהיה במנוחה, לא תתאמץ ולא תקיים יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין
חסוי15/05/2009אז אני מבינה שבעיקרון אין שום סיכון אם יחסי מין בזמן הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - ייעוץ חוזר בקשר לקלקסאןלימונית15/05/2009
ד"ר ישי ערב טוב,
רציתי להתייעץ איתך לגבי שינויים גופניים והעלאת המינון של הקלקסאן.
ביום ד' הקרוב, ה-20/5 - יש לי בדיקה ראשונה לבדוק אם הושג דיכוי, כך שהשאיבה צפויה ב-31/5 או יום יומיים אחר כך (לפי התכנית).
להזכירך, לפני כשנה וקצת רופאת הקרישה נתנה לי הוראה להזריק קלקסאן לפי משקל, ואתה התנגדת, ולאחר שיחה ביניכם סוכם שארד ל-40 מ"ג ליום.
אבל... לצערי, בינתיים, השמנתי יותר מ-10 ק"ג. האם זה לא משנה משהו בנוגע לעניין?
ואולי גם לגבי שלב התחלת הטיפול של הקלקסאן? (בזמנו היא המליצה מתחילת הטיפול ההורמנאלי, ולאחר מכן סוכם ביניכם - מיום החזרת העוברים).
אודה לתשובתך,
שבת שלום,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי15/05/2009אני מאד מעדיף , שבעיות אשיות מסוג זה , יפתרו במסגרת היחידה ולא במסגרת הפורום. כל תשובה שאתן כאן תהיה חסרת תוקף משום שהדיון לא ירשם בתיק וההוראה לא תנתן כנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאיהל15/05/2009
שלום לרופאים,
האם עושים בדיקת בטא ביום ה 14 לשאיבה = יום 11 להחזרה ?
או ביום ה 12 להחזרה ?
תודה
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול15/05/2009תמיד 14 יום מהשאיבה, בלי קשר ליום ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום הוראות לצטרוטיידלחוצה15/05/2009
לפני הפריה ראשונה ביום שני. ההוראות מהרופא הם לקחת מחר עד 14:00 צטרוטייד אחרון וב21:30 אוביטרל,שאלתי היא מתי הכי טוב להזריק את הצטרוטייד כשהאוביטרל אמור להיות ב21:30?
ועוד שאלה אם אפשר מה עלי להביא לשאיבה המתוכננת(פדים?בגדי החלפה?האם אדמם אחרי השאיבה?)האם ניתן לקיים היום ומחר יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות
פרופ' שחר קול15/05/2009מועד הציטרוטיד - כפי שקיבלת הוראה מהרופא - 1400
יתכן דימום קל לאחר השאיבה.
מומלץ להימנע מקיום יחסים כבר מהיום, בהנחה שאת לאחר גירוי שחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)