מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא עולה, פרוגסטרון יורד...שרון19/05/2009
בעבר היה לי דבר דומה עם בטא שעלתה באופן תקין (יותר מכפול) בפעם הראשונה ובפעם השנייה כבר החלה לדשדש, וגם הפרוגסטרון היה בירידה. עכשיו עשיתי אמנם רק הכפלה אחת, אבל זה מאוד מזכיר לי את מה שהיה ואני מאוד חוששת.
שאלותיי:
1. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהפרוגסטרון יורד למרות שאני עם תמיכה של גסטון (אמפולה כל יום) + נר של אוטרוגסטן 200 פעם ביום?
2. האם זו יכולה להיות אינדיקציה, חלילה, להיריון לא תקין?
3. האם העלאת המינון ל-2 אמפולות של גסטון יכולה לשפר את המצב ולא רק בעלייה של פרוגסטרון אלא גם בסיוע להתפתחות תקינה של היריון? (פעם שעברה זה מה שעשיתי ובכל זאת ההיריון לא היה תקין).
4. האם אתה מכיר מקרים של נשים שהיתה אצלן ירידה בפרוגסטרון ובכל זאת ההיריון היה תקין?
תודה,
שרון המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול19/05/2009לצערנו, גסטון (ולא משנה באיזה מינון) לא מסוגל לתקן הריון שאינו תקין.
אם ההריון תקין הוא ימשיך תקין.
אם הוא לא תקין - ההריון יפול.
רמת הפרוגסטרון כעת מורכבת מיצור אנדוגני, מאוטרוגסטן ומגסטון.
לכן, לא ניתן להעריך מה באמת קורה.
מציע המשך טיפול ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורציפי19/05/2009
שלום
נמצאת במעקב ביוץ. רירית 6 ממ.ללא זקיקים הרופא אמר לי שכנראה החודש לא יהיה ביוץ ושאני צריכה לקחת פרוגילוטון האם אני צריכה לחכות לוסת או להתחיל את הפרוגילוטון עכשיו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ציפי
ד''ר דוד ישי19/05/2009המידע שמסרת חלקי. בכל מקרה , אפשר להמתין לוסת , שאם באמת לא ביצת , יכול להתאחר. אפשר להתחיל את הפרוגילוטון כבר ואפשר גם לגרום לוסת ע" פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץמיכאלה19/05/2009
שלום ד"ר,
האם טיפול בפיוריגון (ללא אוביטרל) משפיע בדר"כ על מועד הביוץ? נוכחתי בסבב האחרון כי הביוץ העצמוני התרחש באותו יום בדומה למחזורים ללא טיפול- האם מקרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכאלה
ד''ר דוד ישי19/05/2009הביוץ עם טיפול אינו קשור בהכרח לביוץ הטבעי ובהחלט יכול להופיע בזמנים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ציטוטקרעות19/05/2009
קיבלתי ציטוטק לפני שבועיים- פעמיים. בפעם השניה לא היה כבר שק, אבל עדיין תוכן ברחם.
לאחר 3 ימים- עדיין תוכן, ודיממתי עוד.
ב-4 ימים האחרונים הדימום כמעט פסק.
ב-US האחרון המליצו לחכות ולראות אם מה שנשאר יצא במחזור, או ללכת על גרידה עכשיו.
1.האם העובדה שהדימום כמעט פסק (רק הכתמות) מעיד שהכל יצא?
נורא נורא רוצה להמנע מגרידה, מצד שני העיכוב עכשיו כבר יותר מחודשיים, וחבל לי על הזמן.
השעון מתקתק...
2. אם בטא גבוהה- יש סיכוי בכלל למחזור ספונטני?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
ד''ר דוד ישי19/05/2009גם אם הבטא הראשוני גבוה , הוא יורד בסופו של דבר והוסת מופיע אלא כמובן אם נשאר תוכן הריוני שממשיך להפריש את הבטא. העובדה שהדימום פסקאינה מוכיחה שכל התוכן יצא. צריך לאשר באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD ובדיקת סיסי שיליה - דחוףחסוי19/05/2009
שלום,
יש לי 10 מוקפאים. לאחר שנה של ניסיונות לא מוצלחים להכנס להריון טבעי + 4 ניסיונות עם איקקלומין + 2 ניסיונות הזרעה עם איקקלומין. אני במחזור ראשון של IVF + PGD. נוצר מצב שלא ניתן לבצע PGD החודש ואולי גם לא בחודש הבא מסיבות שלא קשורות אלי אלא בגלל החלטה כללית של ביה"ח. שאלתי:
היות ו- PGD לא מחליף בדיקת סיסי שיליה ויש לעשות אותה בכל מקרה האם יש טעם לבדוק אפשרות להחזרה ללא איבחון גנטי (ל- CF) ולעשות בדיקת סיסי שיליה כמו שממילא ניסיתי לעשות במשך שנה?
בבקשה ענו לי מהר, אני מנסה להחליט אם ללכת מחר בבוקר לבדיקות או לוותר לחודש הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירלי
ד''ר דוד ישי19/05/2009החשיבות של PGD היא לאנשים שמסיבות דתיות או אחרות נמנעים לעשות הפסקת הריון. אם אתם לא כאלה , אפשר כך ואפשר כך. לכל אחת מהאפשרויות יתרונות וחסרונות ללא הכרעה לכאן או לכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםמיכל19/05/2009
אני ביום שישי קיבלתי מחזור וביום ראשון בערב לקחתי 2 כדורי פרוגינובה ו 2 בלילה ו 2 בבוקר וככה יום שני והיום 2 כדורים בבוקר ו 2 כדורים בערב.
רציתי לשאול אני היום עשיתי אולטרסאונד לגבי עובה הרירית והרופאה אמרה לי שהרירית היא דקה והעובי זה 4 3 מ"מ
השאלה שלי ביום חמישי אני אמורה שוב לעשות אעולטרסאונד לעובי הרירית.
ואני עכשיו אם 4 כדורי פרוגינובה דרך הנרתיק האם עד יוםפ חמישי הרירית שלי יכולה לעלות ומה לדעתך צריך להיות ביום חמישי איזה עובי היא נחשבת לבסד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי19/05/2009התעבות הרירית נמשכת מס' ימים. אני לא רואה טעם לבדוק את העובי לפני 7-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהדנה19/05/2009
שלום רב,
סוף סוף הושג הריון ב"ה. האם ערך פרוגסטרון 195.40 , 16 יום אחרי הזרעה הוא תקין?
אני נוטלת 2 אנדומטרין ליום. עד איזה שלב צריך להמשיך עם הנרות?
מתי הפעם הבאה שאצטרך שוב לבדוק את הבטא והאם צריך להמשיך ולבדוק את הפרוגסטרון?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי19/05/2009רמת הפרוגסטרון טובה ואין צורך לחזור עליה.
צריך לחזור על הבטא פעם או פעמים בפער של יומיים בין בדיקה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקשני19/05/2009
שלום דר',
ראשית אומר שהפורום הזה נפלא ועוזר מאוד...המשיכו במלאכת הקודש!
ולשאלתי, אתמול ביום השמיני למחזור ואחרי 5 זריקות גונאל 75 נצפה זקיק בגודל 20 בצד ימין ועוד שני זקיקים 8,9 בצד שמאל. היה חשד שהזקיק בצד ימין הינו ציסטה. אחה"צ הרופא קבע שיש לי זקיק בצד ימין בגודל 18.
למרחת בא.ס. לא נצפה זקיק זה
בבדיקת הדם לא נצפה כי אני עומדת בפני ביוץ וגם לא הרגשתי בשום תופעת ביוץ (כאבי ביוץ בד"כ)
מה זה אומר? האם הביוץ התרחש אתמול והיום אני כבר אחרי ביוץ? מה יכולות להיות האפשרויות לזקיק שנעלם?
אני כמעט בטוחה שלא בייצתי, בדקתי זאת גם בבדיקת שתן
אני נורא מבולבלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסנת
ד''ר דוד ישי19/05/2009יתכן שמדובר באמת בציסטה שפקעה. יתכן שמדובר בזקיק שבייץ. את זה אפשר יהיה להוכיח או לשלול ע"י בדיקת רמת הפרוגסטרון בעוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוךזהבה19/05/2009
שלום רב
היום אני 18 יום אחרי הביוץ עשיתי בדיקת דם ויצא בטא נמוך 80, וגם חום גוף שלי ירד
האם זה סוף ההריון? (זו בדיקת הדם הראשונה שעשיתי)
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זהבה
ד''ר דוד ישי19/05/2009אין שום אפשרות להסיק מרמת הבטא הזאת על הצלחת ההריון. חשוב יותר לראות כיצד עולה הרמה. זה בהחלט יכול להיות הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת מוקפאים-חשש כבדאמא מצפה19/05/2009
כל החזרת עוברים נקלטה ברחמי, הראשונה הובילה להולדת בני הבכור והשניה והשלישית לשתי הפלות בשבועות 8 ו 7 . הפעם עשיתי הסרת מחיצה -אני לאחר ניתוח קיסרי לפני 3 שנים- וטיפול ivf שלב החזרת הטריים... לא הצליח. היום אני כבר בת 37. חוששת מאוד מהחזרת העוברים הקפואים- יש רק 4- 2 מבחנות כששניים מהם מתוארים כ aa אבל גם השניים שהוחזרו היו כאלה...האם הניתוח להסרת המחיצה יכול ליצור שינוי מטבולי- בחלבוני הרירית ובכך ביכולתה להפיק-לפתח השרשה? הסרתי את המחיצה בכדי לא להפיל, ע"א שהיא היתה רק 25% בחלל הרחם. הרירית התעבתה יפה, היו פחות ביציות מטיפולי הקודמים- ובכ"ז 14 ביציות 11 בשלות מתוכן 6 עוברים . מתוך 8 הפריות. האם נתון זה מעיד על גילי ה"זקן" או אני סתם פסימית יום אחרי בתא שלילית? האם עלי לבקש תמיכה נוספת לקראת ההחזרה? הרופא נתן לי לקחת 5 מ"ג חומצה פולית. האם יכול ליור נזק לאורך זמן? נוטלת אותה כבר חודש וחצי.
הרבה הרבה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא מצפה
ד''ר דוד ישי19/05/2009אם ההפלות שעבר נגרמו ע"י המחיצה , הסרתה אמורה היתה להוריד את הסיכון בהריונות הבאים. סביר להניח שהפעולה אינה הסיבה לאי ההצלחה להרות. יש השפעה של הגיל על הצלחת הטיפולים אבל אין לך סיבה להתיאש. החומצה הפולית אינה משפיעה על סיכויי ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור לא נורמלילי19/05/2009
שלום רב לרופאים היקרים,
אני לאחר 3 הזרעות שנכשלו .קיבלתי מחזור אחרון בתאריך 5.4.09. עברו כבר 44 ימים והמחזור מסרב להגיע(לא נעשתה הזרעה נוספת מאז האחרונה עקב חופשת פסח). עשיתי לפני כיומיים בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. יש לציין שללא הזריקות המחזור שלי היה מגיע בין ה- 34-41 יום. בנוסף רציתי גם לעדכן שישנם ימים עם תחושות כמו כאבי ראש, ברכיים, חולשה כמו לפני מחזור וימים כמו היום ואתמול, למשל, שאינני מרגישה דבר.
מה יכולות להיות הסיבות לעיכוב?
תודה רבה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי19/05/2009בוסת לא סדיר שאורכו מגיע עד 41 יום ,האיחור אינו גדול . יכולות להיות כמה סיבות , כמו שיבוש של המחזור בעקבות הטיפול שקבלת או איחור של הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד הרופאיםאופיר19/05/2009
לפני 7 ימים החזירו לי 3 מוקפאים אני מרגישה לא טוב חולשה, בחילות, מידי הפעם הקאות
ממה זה יכול להיות לפי מה שאני יודעת סימנים של היריון אין לפני
אשמח לתשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לרשום
מעיין19/05/2009שיש לי גם המון גזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר דוד ישי19/05/2009את צודקת. לא סביר שאלה כבר תופעות של הריון. צריך לחפש סיבה אחרת. כדאי שתבדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אופיר19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחסוי19/05/2009
שלום
אני שלושה שבועות אחרי החזרת עוברים מופשרים
E2 - 690
PROG - 56.6
Beta - 5281
אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 200 , בבוקר 1 בצהריים 1 ובערב 2 .
שתי שאלות:
1. האם הפרוגסטרון נמוך ?
2. האם עדיף לקחת את האוטרוגסן דרך הפה לפחות בערב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2009הפרוגסטרון תקין. אין צורך להוסיף לטיפול או לשנות את צורת הלקיחה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיפית19/05/2009
לפני חודש התחלתי לעשות הזרעות עם איקקלומין שאלתי היא כמה סבב של הזרעות עושים עד שעוברים למשהו אחר? הבעיה אצלנו שלבעלי יש זרע חלש התוצאות היו: דגימה מקורית - נפח - 2מ"ל צמיגות - 3 ריכוז - X10בחזקת 6/ 14 מ"ל תנועתיות - 42% תנועה פרוגרסיבית טובה - 28%.
לאחר ביצוע gradient ריכוז 11 מ"ל תנועה 55% סה"כ תאי זרע בתנועה 3 . אני בת 26 בעלי בן 31 שאלתי הנוספת האם יש סיכוי כלשהו להיכנס להריון טבעי?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית שלום
פרופ' שחר קול19/05/2009יש סיכויל הריון באופן טבעי.
אם הביוץ שלך סדיר, עדיף לעבור לטיפולים על בסיס גונדוטרופינים במקום איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר
יפית19/05/2009מה זה הטיפול הזה? אני בד"כ מקבלת בין 26 ל-30 יום האם זה נקרא סדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/05/2009זה די סדיר. ניתן לוודא שאכן את מבייצת.
גונדוטרוםפינים: גונל, פיורגון, מנוגון מנופור ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת מוקפאיםrony4119/05/2009
שלום, האם כאבי "מחזור" שמופיעים מדי פעם החל מ-10 ימים אחרי החזרת מוקפאים אומרים משהו על הצלחת הטיפול, ביחוד לאחר שבהחזרות הקודמות אכן בישרו את בוא המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא!!!!
פרופ' שחר קול19/05/2009יש להמשיך בטיפול כסידרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)