מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקה לאחר ביוץמעיין14/05/2009
שלום,
אני בעלת שחלות פוליציסטיות.
אחרי טיפול באיקקלומין ואסטרוגן (סיבוב שני) ומעקב זקיקים הושג ביוץ (וודא ע"י בדיקת דם ומעקב זקיקים שהראה שאריות של הזקיק + נוזל בקרקעית האגן)
הרופא שלי ביקש שאחזור על הבדיקות (דם + א.ס.) שבוע אחרי הביוץ. מה מטרת הבדיקה הזו? מה מצפים לראות?
תודה,
מעיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי14/05/2009אני לא יודע מה מבקש הרופא למצוא בבדיקת האולטרסאונד , אבל בבדיקת הדם ניתן להוכיח שאכן היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קול לגבי גלי חום דחוףףףףtelisi14/05/2009
היום עשיתי בדיקת דם וא.ס וכמו שדיברנו בטלפון ההשפעה של הדקפפטיל עדיין בגוף רציתי לדעת האם זה הגיוני כי קיבלתי אותה 20 לפבואר שזה כבר כמעט 4 חודשים מתי אמורהלעבור ההשפעה והפחד שלי שזה לא ישאר לי היום פרופסור בן עמי החליט לקחת אסטרופם 2מג" בשביל שההשפעה תעבור וגם להכנה של הרירית כי הגוף כרגע לא מגיב ומושפע מהדקפפטיל רציתי לדעת למה התכוונתה שאמרתה שאפשר להקל על הגוף את התופעות האם התכוונתה לאסטרופם אני רוצה לציין שכרגע נורא חשוב לי ההרגשה הכללית שלי יותר מהמשך הטיפול אשמח לתשובה מהירה נורא לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ' שחר קול14/05/2009בהחלט! הטיפול באסטרופם יעלים את גלי החום (בתוך יום - יומיים) ובמקביל יכין את הרחם להחזרת עוברים מופשרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום ה- 10 להחזרת עובריםמיכל14/05/2009
אתמול (ביום ה- 9) התחילו לי כאבי מחזור והיום היה לי דימום קל.
האם יש מקום להיות אופטימית לגבי הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלי
ד''ר דוד ישי14/05/2009למרות הפרשה הדמית , יש אפשרות שמתפתח הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימהרינת14/05/2009
ד"ר שלום רב,
יש לי חסימה דו צדדית רחיקנית בחצוצרות, שאלתי היא למה אתם ממליצים עם בעיה כזו לעבור להפריה חוץ גופית ולא למשל לפחו את החסימה, האין זה יותר פשוט???? פותחים את החסימה ואז אפשרי להיכנס להיריון ללא כל הטיפולים? אודה להסבר מפורט..... אציין שאני צעירה בת 24 וחצי והכל תקין אצלי ואצל בעלי.... תודה מקרב לב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי14/05/2009שתי האפשרויות קימות. הפעולה הנתוחית עלולה להיות לא פשוטה משום שנכנסים לבטן עם הדבקויות , לעיתים די רציניות. לעיתים , גם אם מצליחים לפתוח אותן , החצוצרות נחסמות שוב.
הIVF , יותר פשוטה לביצוע וכרוכה בסיכון קטן יותר לסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולחסוי14/05/2009
רציתי לדעת כמה טיפולי IVF מגיעה למטופלת במכבי בשנה?
כמה טוב שאתם פה ומקלים על כל מה שאנחנו עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ' שחר קול14/05/2009איני סבור שיש הגבלה.
מציע לברר עם מזכירות הסניף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמורן14/05/2009
לאחר הזרקה של דקא למשך כ3 שבועות
להלן התוצאות בערכי מכבי
אי 2 קטן מ200
פרוגסטרון3.8
אל אייג 3.6
אני אתייעץ עם הרופא שלי כמובן אבל כרגע אני קצת לחוצה...
האם ניתן להתחיל גירוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך שאלה נוספת
מורן14/05/2009יש סיכוי שהביציות יפגעו בגלל שזה קצת נראה גבוה?
לי טכנית אין בעייה(רק בזרע יש לנו בעייה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור, מה נראה גבוה?
פרופ' שחר קול14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיערמיכל14/05/2009
אני ביצעתי החזרת עוברים בתאריך 30/04/09 ולשמחתי התבשר לי ביום שלישי בבדיקת דם כי אני בהריון ,יש לי תור מחר לספרית האם מותר לי לצבוע את השיער בשלב הזה של הריון .
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי14/05/2009מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אנדורקינולוגיותיעל-יעל14/05/2009
שלום
אני ובן זוגי מנסים כשנה להיכנס להריון.
רופא הנשים שלי שלח אותי לבדיקות. התור אליו הוא בעוד הרבה זמן.
אשמח לעזרה בפענוח התצואות (שלא יחליפו כמובן את הביקור אצל הרופא).
מודה מאוד
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לקרוא....
פרופ' שחר קול14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
יעל-יעל14/05/2009האם יש מוקד/רופא שניתן לפקסס אלי/לשלוח במיילו את הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, מציע להעתיק בלי הנורמות
פרופ' שחר קול14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
יעל-יעל15/05/2009אלו התוצאות ביום ה- 23 למחזור
TSH - 2.39
PROLACTINE - 513
LH- 2.7
FSH- 2.1
ESTRADIOL - 1065
PROGESTERONE - 55.4
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/05/2009התוצאות תקינות, ומעידות על ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל-יעל15/05/2009תודה רבה. הכוונה היא שהיה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת מוקדםאני14/05/2009
שלום וברכה
אני כבר 4 שנים בניסיונות להיכנס להריון שנה עשיתי הפריות וכרגע עשיתי הפסקה של 3 חודשים קצת לתת לגוף לנוח.
כמובן שממשיכים לנסות טבעי
השאלה היא :
וסת אחרונה היתה ב20/4 וכבר יומיים אני כבר מרגישה כאבי כמו מחזור ואתמול והיום ניגבתי כמה פעמים טיפה דם
האם זה מחזור או יכול להיות משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול14/05/200924 יום - סביר ותקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואווו תודה על התשובה המהירה
אני14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןיוליה14/05/2009
שלום,
היה לי ווסת פעם אחרונה ב 13.2.09
שאיבת עוברים ביום 25.2.09
החזרת עוברים ביום 27.2.09
מהו גיל ההריון שלי היום?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ד''ר דוד ישי14/05/2009שלום
קחי 14 יום אחורה מיום השאיבה ומשם תתחילי לספור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוך- מודאגתיוליה14/05/2009
שלום רב,
ביום 30.4.09 הוחזרו לי 2 עוברים "יפים". ביום 11.5.09 ערך הבטא היה 10
ביום 13.5.09 ערך הבטא היה 27 .
מה יכולה להיות הסיבה שערך הבטא הוא כל כך נמוך? והאם מדובר בהריון תקין?
אודה להתייחסותכם בהקדם.....מודאגת מאוד
בברכה ותודה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול14/05/2009מכיוון שהיתה הכפלה + בתוך יומיים, יש מקום לאופטימיות.
מציע המשך מעקב.
בשלב זה לא ניתן לקבוע תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אחרי 2הפלותתותית14/05/2009
היי
יש לי חברה אשר עברה גרידה 1. ולידה יזומה בשבוע 22 עקב בעיה בעוברים
היום היא כבר כמה חודשים אחרי בודקת ביוץ בערכות אשר מראות כי ככל הניראה יש ביוץ אך ללא קליטה של הריון.
בבואה היום לרופא אחרי כביכול שקיבלה וסתלפני כ-שבועיים לבדוק ביוץ אצלו נאמר לה כי היא אינה מבייצת ושעליה לבצע בד' דם ביום רביעי הבא
האם יכול להיות מצב בו אחרי הפלה ייזומה מסוג כזה "נעלם" הביוץ הרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ' שחר קול14/05/2009ההשפעה היא לטווח קצר, חודש - חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך יכול להיות שאין ביוץ
תותית14/05/2009הרי היא ניקלטה להריונות טיבעי ללא שום טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/05/2009הביוץ יחזור...
לפעמים לוקח קצת יותר זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית ללא טיפול הורמונליטליה14/05/2009
שלום רב.
אני סטודנטים לחינוך ומדעים.
במסגרת העבודה הסמינריונית שלי אני אמורה לחקור את השאלה - "הפריה חוץ גופית ללא טיפול הורמונאלי, האם זה אפשרי?"
אני יודעת שיש חומר רב על הנושא.
אשמח אם תוכלו להפנות אותי למחקרים, מאמרים ועובדות ממש!
תודה מראש..
טלי-ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ' שחר קול14/05/2009לגבי IVF על בסיס זקיק בודד - מציע לפנות לדר' אדריאן אלנבוגן מבי"ח הלל יפה.
לגבי IVM - מציע חיפוש ב = medline - יש הרבה חומר בספרות המדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברי וגיל הריון IVFגולן14/05/2009
שלום,
אנחנו זוג המנסים להרות יותר משנתיים, אנחנו אחרי הפריה, ההחזרה נעשתה ב 1/4/09
לפי הרופא מטפל אנחנו בשבוע 6(+1) אבל לפי מה שאנחנו קוראים ברשת יש גם חישוב אחר שמביא אותנו לשבוע ה8
אנחנו ממש מבולבלים וחרדים מפני שעשינו בדיקה ולא נמצא דופק עוברי
אבל אנו לא יודעים האם להתייחס לכך שאנחנו בשבוע השישי או השמיני...
עד כה ההתפתחות הייתה מצויינת מבחינת בדיקות הדם, חלבון, שק וכו' אבל כאמור לא נמצא דופק ונאמר לנו לחזור ביום ראשון הקרוב אבל עד אז נשמח לכל פיסת מידע שתוכל להבהיר לנו את המצב כמה שניתן כי חוסר הוודאות קשה מאוד.
תודה על כל מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החישוב נעשה לפי...
תותית14/05/2009לוקחים 14 יום מיום השאיבה לאחור ואז מוסיפים את יתר השבועות
מתי הייתה שאיבה ?
אם יומיים לפני אז חלפו כבר58 יום חלקי ב-7 את בשבוע-8 +2
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה-
גולן14/05/2009השאיבה נעשתה שלושה ימים לפני ההחזרה
כלומר לפי החישוב שלך
3+30(כל אפריל)+13הבדיקה נעשתה ב 13/5/09=46 ימים+14=60 לחלק 7=שבוע שמיני +5
לפי החישוב של רופאים אחרים בניהם פרופ' זיידמן
הספירה מתחילה בהחזרה כלומר במקרה שלנו זה שבוע שישי+1
לפי החישוב הראשון ההריון בבעיה כי אין דופק ולפי החישוב השני זה עדיין מוקדם מידי לראות דופק...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק עוברי וגיל הריון IVF
ד''ר יעקב לברון14/05/2009את גיל ההריון מחשבים באופן רגיל מתאריך הוסת האחרונה. בטיפולי IVF מחשבים לפי יום השאיבה. תאריך "הוסת האחרונה" יהיה לכן 14 יום (שבועיים) אחורה. בתוספת השבועות שעברו מיום השאיבה ניתן לחשב את גיל ההריון בו את נמצאת כעת.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, החישוב-
גולן14/05/2009החישוב מביא אותנו לשבוע שמיני+5
ולפי המדידה העובר הוא 1ס"מ האם זה מתאים לחישוב הנ"ל?
ואם בשבוע שמיני+5 אין דופק אז ההריון כנראה בבעיה חמורה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הייתה בטא ראשונה
תותית14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשני14/05/2009
שלום,
אני אמורה לעבור הזרעה, רציתי לדעת כמה ימים לפני הזרעה לא מומלץ לקיים יחסים, אם בכלל?
האם לאחר ההזרעה, ע"מ להגביר את סיכויי ההצלחה ניתן לקיים יחסי מין רגילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
ד''ר יעקב לברון14/05/2009שלושה ימים לפני ההזרעה. אח"כ רצוי.
דר' לברון יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)