מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיבה להפלהמאיה20/04/2009
אחרי החזרת עוברים, בשבוע 5 עברתי הפלה טבעית כאשר הבטא הפסיקה להכפיל ובסופו של דבר התחילה לרדת ונגרם דימום (הבטא בשיאה היתה 1,115).
החזרת העוברים נעשתה על בסיס מחזור טבעי, ללא תמיכה.
השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות שההפלה נגרמה בגלל שההחזרה נעשתה באיחור? או שמא עצם השגת ההריון מעיד על החזרה במועד?
(לפי החישוב אז ההחזרה היתה צריכה להיות ביום שבת ובגלל אילוצים היא נדחתה ליום שני..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009השגת ההריון מעידה שההחזרה בוצעה בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד"רהללויה20/04/2009
שלום ד"ר, עשיתי הזרעה לפני שמונה ימים. הזרקתי אוביטרל וכן נטלתי לפניכן גונל. וידאתי שלושה ימים לאחר ההזרעה כי אכן נגרם ביוץ. נמצא כי התרחש ביוץ וכן נמצא ממצא ציסטי. עדיין, כמובן, איני יודעת האם נקלטתי.
שאלותיי -
1.האם נוכחותה של ציסטה (כתוצאה מגונל. גם האיקקלומין גרם לי לציסטות) משפיעה על הקלטות הריון או מעידה על קליטה/ אי קליטה?
2. כשבוע לאחר ההזרעה ועד היום אני חשה כאבי ראש נוראיים וכן עייפות עצומה. האם זה יכול להיות עדיין בהשפעת הגונל? כולי תקוה... גם לפני מחזור אני חשה כאבי ראש אך לא ברמות הללו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורוניקה שלום
פרופ' שחר קול20/04/20091. לא משפיעה, לא מעידה על הצלחה או כישלון.
2. לא, לגונל יש טווח השפעה של יום - יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנילי20/04/2009
ערב טוב דר'
היום (יום ה-11 למחזור ולאחר טיפול של איקקלומין), נצפו במעקב זקיקים 2 זקיקים גדולים 23,24
ובדיקת דם הראתה ערכים של : E2- 4659
פרוגסטרון- 7.9
L.H- 8
האם אני לקראת ביוץ? אם כן, מתי אמור להתרחש, או שמא כבר איחרתי את מועד הביוץ?
בד"כ יש לי כאבים מאוד חזקים בזמן ביוץ , עדיין לא הרגשתי כלום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009קשה לקבוע . רמת הפרוגסטרון מעט גבוהה ויכולה להעיד שתהליך הביוץ החל לא מזמן.
מציע לקיים יחסים היום - מחר, ולהמשיך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי הביוץאור20/04/2009
ברצוני לדעת
האם הביוץ מתרחש בזמן שהאסטרודיול גבוה מעל 1000והפרוגסטרון נמוך בערך 3 או למחרת כשהאסטרדיול יורד לפחות מ800 והפרוגסטרון עולה ליותר מ8 או10?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחרת
פרופ' שחר קול20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכוןשני20/04/2009
האם זה נכון שאחרי שהריון נקלט פעם והסתיים בהפלה טבעית ממש בתחילתו ,האם יש סיכוי גדול יותר להריון נוסף להקלט בזמן קצר שלאחר מכן, או שזו סתם שמועה שמקורה בעידוד ללא כל ביסוס? (אני אחרי טיפולים רבים שכשלו והאחרון שסוף סוף נקלט הסתיים בהפלה טבעית כנראה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009שמועה חסרת ביסוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הפריהענת20/04/2009
שלום, אני לקראת טיפול הפריה. בעלי סובל מתת פעילות של בלוטת התריס מזה כשנה ולכן נוטל כדורי אלטרוקסין 100 מ"ג ביום. כיום רמת ה- TSH מאוזנת. קיבלנו לעשות בדיקות דם לפני הביקור הראשון. הפרולקטין של בעלי יצא מאוד גבוה (1380 בעוד הערך המקסימלי 380). קראנו באינטרנט שאולי זה קשור לריטלין שהוא נוטל בגלל בעיית קשב וריכוז. שאלתי: האם זה יעכב את טיפול ההפריה? האם יצטרכו לסדר לו את הפרולקטין לפני שנעבור את הטיפול? אנחנו לחוצים בזמן בגלל הגיל שלי (37 ועם עוד כמה בעיות שלי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009להפריה יש צורך בזרע.
כל זמן שיש זרע מתאים , רמת הפרולקטין - לא חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר והריוןיעל20/04/2009
שלום, מזה כ- 4חודשים לא קיבלתי מחזור. אני רוצה להיכנס להריון אך אין לי וסת, רופאת הנשים אמרה שאני אתחיל לקחת כדורים לקבלת מחזור בצירוף איקקלומין. חשוב לציין כי כל בדיקות הדם תקינות כולל אולטרסאונד.
האם זה נכון ישר להתחיל טיפול הורמונלי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009כנראה שאין ביוץ טבעי, לכן טיפול תרופתי נראה חיוני כדי להביא לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
יעל21/04/2009תודה על התגובה המהירה, אבל נראה כי יש לי ביוץ טבעי מכיוון שקניתי ערכות לבדיקת ביוץ ובמשך מס' חודשים כשבדקתי התוצאה יצאה חיובית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול21/04/2009אם אכן יש ביוץ ואין מחזור, הרי יש מקום לברור יסודי יותר, עם דגש על הרחם.
בכל מקרה, מציע לא לסמוך על ערכות ביתיות, ולוודא ביוץ ע"י בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמאיה20/04/2009
בבדיקת דם מהיום
פרוסטרון = 4.2
E2 = 451
האם היום מתאים לתחילת הכנת הרחם להחזרת מוקפאים? (פרוגינובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009E2 גבוה - עלול להיגרם ביוץ מוקדם ספונטאני ושיבוש של לוח הזמנים מבחינת הכנת רירית הרחם.
מציע לא להתחיל כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה20/04/2009אם במקרה הנ"ל תושג רירית בעובי מספיק להחזרה (+לא יהיה זקיק מוביל בשחלות)- האם אז יוסרו החששות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהרונית20/04/2009
שלום דר' קול
אני נשואה בת 32 + 2 ילדים מהריונות טבעיים בני 6 - 7 לפני כשנה וחודשיים אחרי חצי שנה של נסיון להרות נכנסתי להריון אך לצערי היתה ה"ט בשבוע 14 עובר ללא דופק. מאז אנו מנסים להכנס להריון ללא הצלחה לאחר 7 חודשים עם נטילת איקקלומין.
עשינו את כל הבדיקות הנדרשות וכולן יצאו תקינות לחלוטין.
אנחנו עכשיו לפני הזרעה. ברצוני לדעת האם הסיכויים טובים להכנס להריון כבר בהזרעה הראשונה.
בתודה מראש על התייחסותך ותשובתך, נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009סיכוי טוב.
האם צילום הרחם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
רונית20/04/2009ערב טוב דר' קול תודה רבה על תשובתך.
עשינו צילום רחם, בדיקת זרע בדיקת נוגדנים לזרע בדיקות הורמונליות והכל יצא תקין בהחלט.
בקשו ממני להתחיל זריקת גונל מחר ומעקב זקיקים על מנת לבצע הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהשרון20/04/2009
שלום בשבת עברתי שאיבה של 31 ביציות ומאז כאבי בטן שלא פוסקים.. לא ממש חזקים אבל בינוניים הכאבים שאני נושמת מתהלכת שוכבת אני מרגישה בכאבים לוקחת משכי כאבים שלא ממש עוזרים ..בעבר היה לי גירוי יתר של השחלות..ובשבת נאמר לי שהשחלות שלי גדולות מאוד וגם הייתה שאיבה כשההורמונים שלי היו די גבוהים ..האם הסיכוי שיש לי שוב גירוי יתר הוא קיים יש צורך בללכת להבדק?
ויש לי עוד שאלה מחר בע"ה אני אמורה להחזיר עוברים...האם כדאי להחזיר מחר בגלל הכאבים.
תודה מרש שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009מציע בדיקה מדוקדקת מחר, והחלטה על החזרת עוברים. יתכן ועדיף להקפיא כל העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון ושק הריוןאנושקה20/04/2009
שלום,
אני בשבוע 5 +3. אתמול עשיתי אולטראסאונד ראשון, הרופאה ראתה שק הריון בגודל 8.6מ"מ*9.1מ"מ,ושק חלמון.
האם תקין? מתי ניתן יהייה לראות דופק?
(אני דואגת עקב הפלה קודמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין, דופק עוד שבוע.
פרופ' שחר קול20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםיעל20/04/2009
שלום, אני אחרי 3 טיפולי איקקלומין פעלות שחלות פוליצטיות לפני הטיפול עם איקקלומין היה מחזור לא סדיר כל 3 חודשים מקבלת ללא השגת היריון קבלתי מחזור ב 7/4 אני ביום 13 למחזור אתמול היה לי ביקור אצל הרופא בדק אותי וראה שיש זקיק קטן ורירית מאוד דקה ואמר לעשות מעקב זקיקים ביום רביעי ורשם לי תרופת אסטרופם פעמים ביום דרך נרתיק השאלה שלי :
מה המטרה מהתרופה הזות ?
האם החודש המחזור יתעקב בגלל התרופה ?
האם בגלל שלא נטלתי איקקלומין לא יהיה ביוץ ולא אקבל מחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעל20/04/2009אני בת 23 והשאלה שלי מה תופעות הלוואי של תרופת אסטרופם ?
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנה שלום
פרופ' שחר קול20/04/20091. לא יודע, אולי לעבות הרירית.
2. עלולה לעכב הביוץ.
3. יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביוץמ20/04/2009
מנסה להכנס בהריון כבר 8 חודשים. לא היה לי מחזור כמה חודשים. מקבלת פרוגילוטון 3 חודשים כבר בשביל שיהיה לי מחזור אבל אבל ביום ה14 מהמחזיר בודקת ואין לי ביוץ. מה לעשות? האם יש תרופה שמאורר ביוץ או אני צריכה להתחיל כבר טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009פרוגילוטון לרוב מונע ביוץ.
יש מקום לברור פוריות מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה רופה, בבקשה תענה
מ20/04/2009אם פרוגילוטון מונע ביוץ מה אני יכולה לעשות כדי להיקלט,בלי פרוגילוטון לא היה לי בכלל מחזור, האם בלי מחזור יכוליות ביוץ? תמליץ מה לעשות בבקשה
האם בלי טיפול לא אקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע לפנות לרופא נשים לברור מסודר.
פרופ' שחר קול20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חשוב לחכות?מאיה20/04/2009
אני לאחר הפלה טבעית.
לפני 11 ימים בטא היתה 1200 ואתמול בטא 19.
היום הייתי באולטרסאונד, הרופא אמר שהרירית טובה, ההפלה הושלמה ושאפשר היום להתחיל לקחת פרוגינובה לקראת החזרת מוקפאים.
בעצה שנתת לי אתמול, אמרת שצריך לחכות למחזור הבא לפני החזרת המוקפאים.
למה חשוב לחכות?
האם סיכויי הריון במחזור הזה יהיו פחותים בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול20/04/2009עדיף על רירית שלא נחשפה לבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה -
מאיה20/04/2009מתי אני אמורה לקבל מחזור?
האם כעת אני אמורה להיות לפני ביוץ
(מחזור סדיר 30 יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע?שירה20/04/2009
מחזור אחרון 10/02/2009
שאיבה 1/03/2009 החזרה 4/03/2009
הושג הריון ברוך השם
איזה שבוע אני נמצאת נכון להיום.
תודה והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום השאיבה + שבועיים
פרופ' שחר קול20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)