מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ לא תקין?מיכל13/04/2009
בעבר אנורקסיה (14 שנה), כיום, בת 30, בריאה. מחזור שלישי של מנוגון+אוביטרל, איכות זרע טובה.
הפרוגסטרון לאחר שבוע מהביוץ המשוער נמוך (15nmol).
מה יכולות להיות הסיבות לביוץ לקוי (ערך כה נמוך)?
האם הסיבה יכולה להיות שבמהלך שנות המחלה נהרסו כל הבייציות ואין לי ביציות תקינות להפרייה כך שגם IVF לא יפעל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009קשה לדעת, אולי משקף איכות ביציות ירודה.
תשובה מלאה תינתן ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלחץ!
מיכל14/04/2009מה המשמעות של ביצית באיכות ירודה?
האם הפרוגסטרון הנמוך יחסית בהכרח אומר שמדובר בביצית פגומה שלא יכולה להיות מופרית ולהוביל להריון או שיכול להתרחש ביוץ עם ביצית תקינה ורמות פרוגסטרון כאלה שיגרמו מסיבה אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/04/2009על סמך מדידה חד פעמית אין מקום להרחיב בספקולציות.
יתכן והזקיק בחודש מסוים היה לקוי ולכן הפרוגסטרון אינו תקין. יתכן וזה ארוע חד פעמי, שאין לו משמעות מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףשרון13/04/2009
בס"ד
היי, ד"ר.
אני מחר מתחילה שבוע 8 ברוך ה'...
הרופא המטפל שלי אמר לי לחזור אליו רק כשאהיה בשבוע 11.... מאחר וההריון הושג לאחר הרבה ניסיונות, אני נורא מפחדת... איך אני אדע שהכל בסדר? האם במידה וחס ושלום היה משהו משתבש אני הייתי יודעת מזה.??
האם אולי אתם מכירים רופא מאיזור חיפה, קריות, נהריה שנקבל בפרטי ועושה מעקב הריון??? אני מוכנה לשלם כל מחיר :)
תודה רבה... אין פה שום פורום שמשתווה אליכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009מציע לשוחח עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
לימונית14/04/2009שרון שלום,
במקרה, שני הרופאים בפורום הנהדר הזה הם מחיפה, שניהם עובדים גם ברפואה הציבורית, ולכל אחד מהם גם מרפאה פרטית.
נותר לך רק להביט למעלה, ולראות את הפרטים של כל אחד מהרופאים ולהחליט.
לפי מה שיכלת כבר להתרשם, שניהם רציניים ועונים מהר על שאלות.
אציין שאני מכירה את ד"ר ישי - ולכן אני יכולה להמליץ רק עליו, ובעיניים עצומות. רופא מדהים, נותן יחס נהדר, סבלני מאוד, רגיש מאוד למצוקות שלנו וכו' וכו'. פשוט בן אדם מדהים. וכל זאת מבלי לפגוע במוניטין של ד"ר קול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה סיכוי התעברות מהזרעות חוזרות?רוני13/04/2009
שלום רב, אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר שנתיים, מתוכם שנה באופן טבעי, לאחר שנה התחלתי לקבל איקקלומין כדור ביום למשך 5 ימים ומעקב זקיקים, לאחר 8 חודשים עברנו להזרעות שאותם אנחנו מבצעים יום לפני ביוץ ויום לאחר ביוץ, (איכות הזרע לא טובה, אך לאחר השבחה אמרו שזה בסדר גמור, הכל יחסי כמובן) 3 ניסיונות כאלו עברנו כאשר באחרון גם קיבלתי כדורי אוטרוגסטן 200 מ"ג. כמובן שהתהליך מייאש. הרופא ממליץ להמשיך בדרך זו עוד מספר ניסיונות לפי דבריו הסיכוי הוא טוב יש לציין כי אני בהחלט סומכת על הרופא אך "השעון מתקתק". השאלה האם לא עדיף לעבור שלב? ומה בכלל הסיכויים הסטטיסטיים להתעבר מטיפולים חוזרים?
ואם יש המלצות נוספות, אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009מציע להפסיק טיפול על בסיס איקקלומין ולעבור שלב.
לגבי הסיכוי - יש לדעת מלוא הפרטים הרפואיים של שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא בקשה להבהרהדפנה13/04/2009
תודה על התשובה, אך האם קצב עליית הבטא תקין, שוב מזכירה, 6.4 128 13.4 2590. בברכה דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדפנה13/04/2009
מחזור אחרון התחיל ב-8.3. בדיקת בטא 6.4 128בדיקת בטא 13.4 2590 האם קצב עליה תקין, מתי אפשר לבדוק דופק? בתודה דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 20.4
פרופ' שחר קול13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והריוןאביגיל13/04/2009
האם יתכן שאני בהריון על אף שקיבלתי מחזור? תופעות רגילות של מחזור אך זרימה נמוכה יותר של דם..בשל החג המרפא סגורה כך שאיני יודעת באם כדאי או לא להגיע לבדיקת דם להריון ביום חמישי שנקבע לי כיוון שקיבלתי מחזור...
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביגיל
ד''ר דוד ישי13/04/2009הסיכוי כמובן לא גבוה , אבל הדבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אינו שולל אפשרות להריון.
פרופ' שחר קול13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךסיגל13/04/2009
תודה על התשובה.
האם אתה ממליץ על בירור? או שאין טעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם יחלפו לפחות 6 חודשים
פרופ' שחר קול13/04/2009של ניסיונות ללא השגת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור איקלמליןשרית3313/04/2009
בחודש שעבר לקחתי בפעם הראשונה את הכדור הנ"ל למשך כ-5 ימים
קיימנו יחסי מין מהיום ה-10 לסירוגין
אני במשך החודשים האחרונים מקבלת את הווסת כל 28 יום קבוע
כרגע אני עומדת על היום ה-29 ועדיין לא קיבלתי
אני מרגישה את הכאבים של הווסת שאמורה להגיע (כבר כמה ימים), אבל כל פעם שאני הולכת לבדוק אני רואה שעדיין לא קיבלתי
אומנם עדיין אין לי איחור...אני לא רוצה לעשות בדיקת הריון ואז שוב להתאכזב..מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול13/04/2009לפי תאורך קשה מאוד לדעת מתי היה הביוץ.
מציע בדיקת הריון עוד 6 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרית3313/04/2009ווסת האחרונה 16 לאפריל
בדיקת ביוץ 28 באפריל (הבדיקה הראתה 2 קווים)
ובאופן כללי יש לי וסת סדירה כל 28 יום
אני כרגע עם כאבי ווסת כבר כמה ימים של הרגשה שזה מגיע...ואני עומדת על 29 יום
האם זה סתם התלהבות...והווסת כן תגיע...אני כבר מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול13/04/2009בהנחה שאת מתכוונת לחודש מארס, לא אפריל, ובהנחה שבאמת היה ביוץ ב - 28.3, הרי אפשר לבצע בדיקת דם כבר מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לפני מחזורסיגל13/04/2009
שלום!
אני מעוניינת להכנס להריון שני. לפני כל מחזור יש לי מספר ימים של הפרשות חומות מאוד קלות. רציתי לדעת האם זה יכול להפריע בכניסה להריון, האם זה יכול להצביע על בעיה הורמונלית כלשהי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב הסיכויים שלא יפריע.
פרופ' שחר קול13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ - בטא נמוכה מאוד והריון?שירן13/04/2009
אני בעלת שחלות פוליציסטיות ולכן מקבלת איקקלומין(זה הסיבוב הראשון שלי). מחזור אחרון8/3 מעקב זקיקים ביוץ משוער בערך ב-23/3 (אכן היה ביוץ). בדיקת דם 6/4 בטא 4 . בדיקת הריון - פס חלש. אתמול עשיתי בדיקת הריון נוספת והפס היה חזק וברור. האם יכול להיות שאני בהריון? לפי מה שהבנתי בטא 4 זה שלילי? אשמח להסבר שירגיע אותי כי אין עכשיו בדיקות דם בגלל חופש פסח....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול13/04/2009כנראה שכן.
בדיקת דם - ביום שיתאפשר (חמישי?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהסיגלית3113/04/2009
שלום רב, אני בהריון שבוע 6 לאחר IVF הבטא הראשונה הייתה 129 והשנייה כעבר יומיים 238.2 ז"א שגדל אך לא הוכפל פי 2, אני לפני דופק ראשון, ללא בחילות בכלל אך סובלת מרגישות בחזה וכאבי בטן חזקים כמחזור, האם הערכים הללו תקינים?
בתודה רבה מראש
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית שלום
פרופ' שחר קול13/04/2009כפי שציינת, הבטא לא הוכפל לאחר יומיים, לכן היה מקום להמשיך מעקב.
האם בוצע?
אם לא - מציע בדיקת א.ס. מוקדם ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר זוגיות ופוריותאירית נודל13/04/2009
שלום שמי אורית אני בת 32 גרושה ללא ילדים, אך לפני כשנה וחצי התגרשתי לאחר שמונה שנות נישואים שבמהלכם עברתי טיפולי פוריות שבסופו הגיע לivf עד שכמובן החלטתי להתגרש. השאלה שלי היא כזאת היום אני נמצאת בזוגיות אך איני רוצה להתחתן השאלה על מנת לעבור טיפולי פוריות האם זה אפשרי ללא חתונה ומה הפרוצודורה לכך הודה אם אקבל תשובה. תודה מראש אורית וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
פרופ' שחר קול13/04/2009אם בין זוגך אינו נשוי - אין בעיה.
יש לחתום על טופס מיוחד לזוגות לא נשואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דעתך בבקשהתמי13/04/2009
אני בת 30 מבייצת כל חודש.הוחלט על פיוריגון שהתחיל ממינון 75 יחידות ועלה בהדרגה עד 200 יחידות בשלושה ימים אחרונים.
פרופיל הורמונלי תקין מלפני שנה וחצי.
אני כבר ביום וסת 21 ללא זקיקים.הרופא מבולבל ולא החלטי ואני יותר מוטרדת שכבר מזריקה 20 ימים ללא תוצאות.
1)איך יתכן דבר כזה?
2)החודש כנראה אבוד ?
3)האם יכול להיות שיש נשים מסוימות שהורמונים דווקא פועלים אצלם הפוך (לא מתפתחים זקיקים) או לא משפיעים עליהן?
4)איך כן ניתן לבייץ עם הורמונים במקרה שלי?
5)יש טעם לדעתך לחזור על פרופיל הורמונלי או שזה מיותר?
6)האם נתקלת במצב כזה שאין תוצאות אחרי 20 ימים של פיוריגון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול13/04/20091. עובדה...
2. לא
3. אם הרזרבה השחלתית נמוכה.
4. יש לדעת את מלוא הפרטים, בעיקר FSH יום 2 - 3 למחזור (במקביל ל - E2) או בדיקת AMH
5. שנה וחצי זה הרבה זמן. רצוי לחזור.
6. כן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילחסוי13/04/2009
שלום,
התחלתי השבוע טיפולים עם זריקות דקפפטיל במחזור ארוך.
בהוראות השימוש כתוב שצריך לוודא שהאשה לא בהריון. המחזור הארוך מתחיל מס' ימים אחרי תאריך הביוץ שאמור היה להיות. איך יודעים שאני לא בהריון? אפשר לדעת את זה אחרי שבוע או פחות? (בד"כ כאשר לא מדובר בטיפולים אפשר לבדוק רק אחרי 10 ימים לפחות אז אני קצת מבולבלת ובעיקר סקרנית).
אני לא מודאגת, יש עוד הרבה כמוני אז כנראה שמישהו חשב על זה:) פשוט מסקרן אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי שלום
פרופ' שחר קול13/04/2009לא מאוד נדיר שמטופלת החלה בטיפול עם דקפפטיל, ובעצם היא בהריון.
נתונים ממאמרים בנושא מראים כי לא ניגרם כל נזק להריון.
לרוב, האבחנה נעשית כאשר המטופלת מגיעה לבדיקת דם לפני תחילת הגיורי השחלתי.
מטעמים מובנים היצרן אינו מוכן ליטול אחריות היה ויש הריון, לכן הכיתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתחסוי13/04/2009
שלום אני 12 יום אחרי ההזרעה עם איאיקלומין וזריקת אובריטל הזרעה ראשונה
רציתי לדעת מתי אני יכולה לדעת אם יש הריון??
הכוונה לבדיקת ביתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 4 ימים.
פרופ' שחר קול13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עברתי הזרעה ב 2 לאפריל- האם
השואלת13/04/2009יש טעם לבצע בדיקה ביתית מחר או ביום רביעי ? הסקרנות הורגת אותי ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה18.4
פרופ' שחר קול13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מחזור
חסוי14/04/2009שלום יש לי עוד 3 ימים לבדיקת דם להריון
הזרעה 2.4.09
אובריטל 1.4.09
מאתמול יש לי כאבי מחזור ותחושה לקבל
האם זה אומר שהטיפול לא הצליח??
האם יש הריון למרות הכאבים והתחושה לקבל???
יש לציין שאני רטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)