מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריוןהי16/04/2009
שלום
אני אחרי החזרה ב 5/4
ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה עם פס חלש מאוד
האם הריון???????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד יתכן
פרופ' שחר קול16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחלל הרחםשרון16/04/2009
בוקר טוב .הבוקר הייתי בבדיקות ונאמר לי שיש לי מעט נוזל בחלל מה זה אומר העם זה מסוכן ?זה פשוט פעם ראשונה אני בת 27 נשואה פלוס תאומים מ i v f אף פעם לא הייה לי דבר כזה .אולי זה נובע מזה שבחודש שעבר עעברתי טיפול שכשל ולא המתנתי יש התחלתי טיפול נוסף כרגע אני מקבלת מנופור ..ועוד שאלה אחת יש לי זקיק בקוטר של 17 15 14ה 13 ועוד הרבה כאלו בלי העין הרע אז רציתי לדעת מתי לפי דעתך תיתבצע שאיבה
תודה רבה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול16/04/2009יתכן והנוזל נובע מלידה קיסרית בעבר???
שאיבה צפויה ביום ראשון - שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הייתה י לידת קיסרי תודה רבה
שרון16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?טל15/04/2009
שלום,
אני בת 36. אין לי ילדים.
מנסה להרות מבנק הזרע כך שאין לי היסטוריה של נסיונות להיכנס להיריון לפני ההזרעות .
עברתי 3 הזרעות טבעיות, 2 הזרעות עם גונל.
פרופיל הורמונלי תקין, גם צילום רחם.
הרופא המליץ במידה ולא יושג היריון, לעשות הפסקה החודש או הזרעה טבעית (מאחר והחודש בנוסף לציסטות הקבועות נוספו צלולות וכדי לתת לגוף לנוח לאחר חודשיים גונל רצוף).
בחרתי באפשרות של הזרעה טבעית (הזרעה כפולה מאחר ואני לא מעוניינת החודש באוביטרל בשל תופעות לוואי קשות). ומה אח"כ?
האם הפרייה היא הפתרון כרגע או שיש מקום להמשיך עם הזרעות בשילוב גונל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול15/04/2009מציע מחזור טיפול שלישי על בסיס גונל.
אם לא יצלח - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותשלי15/04/2009
ברצוני לדעת מה לעשות
אני נמצאת בשלב שבו אני לאחר שישה הזרעות מתוכם 2 הזרעות עם גונלF ,אני בחורה בריאה ללא שום בעיות פוריות הטיפולים הם כתוצאה מתרומת זרע עקב בעיות פריון של בעלי ברצוני לציין שבהזרעה הראשונה נכנסתי להריון אבל הוא היה מחוץ לרחם
אני מעוניינת לעבור כבר לטיפולי הפריה חוץ גופית כדי להגדיל את הסיכוי להריון הרופא לא ממליץ ולא מוכן לחתום על טופס הפריה
אני נמצאת בדילמה מה לעשות האם לנסות עוד מספר הזרעות או לעבור רופא אחר
האם אני טועה בכך שאני אנני מאמינה יותר בטיפולי ההזרעות ולא נותנת סיכוי לכך. ואם זה סביר מספר ההזרעות שאני עוברת
תודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
פרופ' שחר קול15/04/2009מציע צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללימור ולדוקטור קולtelisi15/04/2009
רציתי לדעת אם עשיתי אתמול אולטרסונד ביום השלישי של הוסת אחרי יומים של אסטרופם הרופאה אמרה שהכל בסדר והוסיפה שיש זקיק בגודל 21 או שזה צסטה היא אומרת שזה כנראה מהשאיבה האם זה צריך להלחיץ אותי או שזה דבר שעובר היא אמרה נראה את זה עוד שבוע והמשיכה את הטיפול אני מאוד לחוצה וחרדה שלא יגרם לי נזק בבקשה אם מישהי היה לה את אותו דבר אשמח להרגע זאת הפריה ראשונה בת 29 .לימור אשמח לדעת יותר פרטים על החזרת מוקפאים אם ישנם תופעות לוואי או שהכל רגיל כי אני קוראת פה על בנות שאומרות שהיה להם כאב אחרי החזרה לי לא החזירו טריים בגלל כאבים בבטן ושחלות מעט מוגדלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור הפשרה
פרופ' שחר קול15/04/2009הכל נראה סביר ותקין.
אין מקום ללחץ.
לא צפוי כאב לאחר ההחזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל ובדיקות דם- דחוף!מעיין15/04/2009
שלום,
אני פוליציסטית, ב- US יום 5 נצפתה ציסטה של 15 מ"מ. התחלתי טיפול עם גונל 3 ימים 75 יח' (פעם 1) ומחר אני אמורה לבצע שוב US ובדיקת מעבדה.
לצערי אין לי הפנייה לבדיקת המעבדה אך יש לי הפניות קודמות ואינני יודעת אם הן אכן מתאימות לבדיקות שעליי לבצע מחר.
מהן בדיקות הדם הסטנדרטיות שמבצעים בזמן שימוש בגונל?
תודה רבה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 LH P
פרופ' שחר קול15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד:)
מעיין15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקותטל15/04/2009
שלופ ד"ר
אחרי 11 ימים גונל 112 (בדיקה אחרונה יומיים לפני ביוץ): פרוג' 1.2 ואסטרדיול 6900.
2 ציסטות עכורות, 2 ציסטות צלולות (כל הציסטות באותה שחלה) 2 זקיקים גדולים .
7 ימים אחרי ביוץ (9 ימים אחרי אוביטרל) הערכים: פרוג' 113, אסטרדיול 2340.
1. האם אלו ערכים תקינים לאחר הביוץ?
2. האם בשלב הזה עפ"י הבדיקות ניתן להעריך אם יש השרשה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול15/04/20091. כן
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר וגם לבנותמאי15/04/2009
אני אחרי ivf ראשון- הוחזרו 2 ביציות ועכשיו אני עם אוטרגוסטרין 200 שלוש פעמיים ביום.
צריכה לעשות בטא ב-19 עוד 5 ימים.
עד אתמול היו לי כאבים חזקים בחזה וכאבים בבטן- מאתמול הכאבים כמעט ונעלמו והנפיחות בבטן מתחילה לרדת. ואני מתחילה להרגיש את התחושות הרגילות שלי לפני מחזור.
בנוסף יש לי תחושה שהאוטרגוסטרין יותר יוצא החוצה- יותר הפרשות של החומר .
רציתי לדעת האם יש עוד בנות שהרגישו כך ונקלט להן, וגם האם יש מצב שהגוף מכין את עצמו לווסת ולכן "דוחה" את התמיכה?
תודה רבה- כבר משתגעת מרוב סימנים- חוסר סימנים- מנסה לשמור על אופטימיות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול15/04/2009ספיגת האוטרוגסטון אינה משתנה, בין אם יושג הריון, או לא.
הגוף אינו דוחה את האוטרוגסטן אם אין הריון, ולא מגביר את הספיגה אם יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ועוד שאלה
מאי15/04/2009אמרו לנו שאין בעיה בקיום יחסים- אך בכל פעם שאני מגיעה לאורגזמה מתלווה אליה גם כאב בבטן התחתונה מאין התככוצות ןחולשה פתאומית לכמה דקות ואז עובר- האם זה תקין?
אני כמעט שבועים אחרי שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשימרית15/04/2009
שלום,
בתאריך 1/4 עברתי שאיבה (שאבו 12 ביציות) לאחר 36 שעות בוצעה החזרה. מאז יש לי כאבים חוזרים בבטן תחתונה(שמאלית) באולטרסאונד חיצוני לא נמצא דבר. ביומיים האחרונים החלו תחושות של מעין מתיחות. האם זה אופייני לתהליך זה? מהו מקור הכאבים?
המון תודה,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימרית שלום
פרופ' שחר קול15/04/2009כאב קל לאחר מחזור IVF אינו נדיר.
מקור הכאב - לרוב השחלות המוגדלות, וכן מעט דימום תוך בטני הנובע מפעולת דיקור הזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמוני14/04/2009
שלום אני בשבוע ה- 25 להיריון.
בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
IGM חיובי חלש
יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
CMV IGG AVIDITY 45%
EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
ערכי ייחוס:
IGG WITH LOW AVIDITY
קטן מ- 35%
IGG WITH HIGH AVIDITY
גדול מ- 45%
בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:
CMV IGG גדול מ- 250
CMV IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
CMV IGG AVIDITY 45%
אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
האם הבדיקה השנייה תקינה?
יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?
נודה על קבלת תשובה לכל השאלות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להפנות השאלה לפורום המתאים.
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרינון דוחה מחזור?שני14/04/2009
ואם כן, על איזה פרק זמן מדובר? מספר ימים או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009לא תמיד.
אם אין הריון הפסקת קרינון תביא במהרה לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אבל
שני15/04/2009אני אמורה לעשות בדיקת דם להריון רק ב- 16.4 ועד אז הרופא ביקש ממני לקחת את הקרינון.
אני לאחר טיפול בגונל + IUI + אוביטרל שהוזרק ב- 1.4 ויומיים אחריו התחלתי עם הקרינון ועד עתה. המחזור אצלי היה תמיד מגיע אחרי 12-13 ימים מזריקת האוביטרל . המחזור שלי מאוד מדוייק היה תמיד (כל 28 יום). החודש הזה זה החודש הראשון שאני לוקחת קרינון אחרי ה-IUI . השאלה שלי היא האם בגלל שאני עדיין לוקחת את הקרינון עד מחר (בדיקת דם) המחזור אמור להדחות? כלומר האם בגלל הקרינון בעצם אין מחזור עד היום?
שאלה נוספת - אתמול ושלשלום היו לי דקירות בבטן התחתונה שבאו והלכו שגרמו לי להתקפל לשניה ועברו , לסירוגין. הדקירות האלה הבוקר אינן אבל יש לי כאבים בבטן התחתונה וקצת בגב. מה קורה בגוף שלי? המחזור בדרך או שאלו יכולים להיות גם סימנים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/04/2009רק בדיקת דם מחר תפזר את הערפל.
כל התייחסות כעת היא בגדר ספקולציה, ולכן לא ממש לעינייין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול, דחוף, בבקשה
שני16/04/2009היום 16.4 בוצעה בדיקת דם. הבטא: 8
מה זה אומר? האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל הערך נמוך יחסית
פרופ' שחר קול16/04/2009לכן מחייב מעקב ע"י בדיקת דם חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא ביקש ממני
שני16/04/2009לעשות בדיקת דם חוזרת מחר (ו'). מה מצפים לראות בבדיקה זו מחר כדי להיות בטוחה שיש הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה של הבטא
פרופ' שחר קול16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא היום (ו') 12
שני17/04/2009לאחר שאתמול (יום ה) הייתה 8.
האם זה הריון תקין?
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלתי
שני17/04/2009הבטא כאמור היום (יום ו') היא 12 ויש לי דימום מסויים לא ברור. זאת לאחר שאתמול (יום ה) הייתה 8
האם זה הריון ? והאם תקין?
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/04/2009זה הריון. דורש המשך מעקב כדי לדעת אם תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה, אם אפשר
שני17/04/2009ומה פשר הדימום שיש לי כעת? יכול להיות שהמחזור בדרך למרות התוצאות של הבטא אתמול והיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/04/2009יתכן וההריון אינו תקין, ומדובר בעצם בהפלה מאוד מוקדמת.
בשלב זה אין טעם להיכנס לספקולציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורחסוי14/04/2009
שלום האם זה שיש לי מדי פעם כאבי מחזור ותחושה לקבל
ורטיבות יתר מרמז שאין הריון??
אני 13 יום אחרי ההזרעה!
מחזור אחרון היה 21.3.09
מחזור מקבלת כל 27-31
לפי החישוב אני צריכה לקבל מחזור ביום חמישי בתקווה שלא
אשמח לקבל תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009אין בכך רמז להצלחה או כישלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
חסוי16/04/2009שלום היום עשיתי בדיקת בטא ייצא 69
הרופא אמר לי לחזור ביום ראשון לבדוק שוב בטא
בגלל שאמרתי לו שיש לי כאבי מחזור אז רוצה לתת לי תמיכה
האם זה אומר שזה לא תקין האם הבטא נמוך??.
אשמח לקבל תשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמעיין14/04/2009
שלום,
כמה ימים לפני בדיקת זרע מומלץ להימנע מיחסי מין?
האם יש גם "גבול עליון" - כלומר התנזרות ארוכה מדי לפני בדיקת זרע שעלולה לפגום בבדיקה?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 - 5 ימים. לא יותר
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצסטיתלילך14/04/2009
ד"ר שלום רב וחג שמח
3 שאלות :
א. האם יכול להיות שאני מוגדרת פוליציסטית למרות שהמחזורים סדירים ואין את שאר התופעות , וזאת רק בהסתמך על תגובה חזקה להורמונים ? ובמידה וכן , איזו משמעות יש לזה, אם בכלל , כאשר המחזורים סדירים ?
ב. באופן קבוע 10 ימים לאחר ביוץ הפרשות חומות שמשתכללות לוסת כעבור מס' ימים - אני מכירה את עמדתך לפי אין מקום לתמיכה בטיפולי השראת ביוץ - אבל האם יתכן כי זוהי הסיבה לכישלון שעה שכל המשתנים האחרים תקינים ? {יצויין כי ערכי הפרוגסטרו שבוע לאחר ביוץ תקינים כ- 80 }
ג. אני בצומת דרכים אם לעבור לIVF {לאחר 5 הזרעות על בסיס ביוץ טבעי + 2 הזרעות עם פוריגון - מה משתנה בIVF שאמור לשנות את הסיכויים ?
ד. מהם הסממנים לאיכות ביצית ירודה ? וכיצד ניתן לאבחן זאת {מלבד IVF] ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול14/04/20091. סתם מילה, חסרת משמעות.
2. לא מזיק לתת תמיכה. לצערי, לא ממש מועיל.
3. סטטיסטית - עליה משמעותית.
4. אין סימנים, רואים רק ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא ביוץ וטיפולים והורמוניםחסוי14/04/2009
שלום,
אני בת 32.
ביום ראשון (לפני יומיים) עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות הן:
רירית 7.8
שחלה ימנית 18.5
שחלה שמאלית 12
אין נוזל חופשי
יש לי כמה שאלות:
1. מהי משמעות הבדיקה? הרופא שלח אותי לקיים יחסי מין יום כן יום לא במהלך 3 ימים מאז יום ראשון. מדוע?
2. בבדיקה ביתית לביוץ שאני עושה כבר מלפני שבוע עדיין אין תשובה חיובית. האם ייתכן כי אני לא מבייצת??? עליי לצייו שהמחזור שלי נע בין 21 יום ל-28 יום עד כה (מאז שהפסקתי גלולות ביוני האחרון).
3. אם לא אכנס להיריו ב"סיבוב זה"ן, האם כדאי להזריק אוביטול? האם אין בכך סיכון? כמו כן, מהו בדיוק תהליך ההזרעה?האם עליי לעשות גם ספירת זרע?
4. הרופא אמר לי שיש לי איזשהו הורמון שערכיו עולים עם הגיל וככל שהוא עולה הסיכויים להרות פוחתים. הערך שלי כרגע הוא 9.9, כאשר לדבריו בארהב לא מתחילים טיפול בערך 12. מה זה בדיוק אומר? מהו ההורמון הזה? האם הסיכויים שלי להרות נמוכים? זה קצת מלחיץ....
תודה רבה מראש על התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/04/20091. מתאים ליום יומיים לפני הביוץ.
2. יש לשער שיהיה/היה ביוץ במחזור זה.
3. אוביטול, כנראה הכוונה לאוביטרל. חיובי, רצוי להשתמש בו, אין סיכון. תהליך ההזרעה: הכנת הזרע במעבדה, הזרקתו לרחם האישה. ספירת זרע - חלק אינטראלי של ברור הפוריות, וכמובן של ההזרעה.
4. כנראה FSH - הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח, ורמתו עולה ככל שהרזרבה השחלתית יורדת. אין טעם למדוד אותו לבדו. תמיד, אבל תמיד, יש למדוד במקביל את רמת האסטרדיול. ערך ה - FSH אמין רק אם רמת האסטרדיול נמוכה מ - 200 פיקומול לליטר. לכן גם לא ניתן להוציא כל מסקנה מהרמה שאת מציינת: 9.9 . אפשרות אחרת - למדוד רמת AMH - רמתו אינה משתנה לאורך המחזור.
כדי להעריך את סיכוייך יש לדעת את מלוא הפרטים הרפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי14/04/2009ראשית, תודה על התגובה המהירה.
בדקתי עכשיו בבדיקות המעבדה שלי ואכן הרמה מתחת ל-200.
זה צריך להלחיץ אותי? אני יודעת שלאלמנט הפסיכולוגי יש משקל לא מבוטל בעת ניסיונות כניסה להיריון...
האם התוצאה הזאת מראה שעליי לפנות מייד לטיפולים שמציע הרופא?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/04/2009לא, יש לערוך ברור פריון מלא. לא רק רמת FSH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)