מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם קרינון דוחה מחזור?שני14/04/2009
ואם כן, על איזה פרק זמן מדובר? מספר ימים או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009לא תמיד.
אם אין הריון הפסקת קרינון תביא במהרה לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אבל
שני15/04/2009אני אמורה לעשות בדיקת דם להריון רק ב- 16.4 ועד אז הרופא ביקש ממני לקחת את הקרינון.
אני לאחר טיפול בגונל + IUI + אוביטרל שהוזרק ב- 1.4 ויומיים אחריו התחלתי עם הקרינון ועד עתה. המחזור אצלי היה תמיד מגיע אחרי 12-13 ימים מזריקת האוביטרל . המחזור שלי מאוד מדוייק היה תמיד (כל 28 יום). החודש הזה זה החודש הראשון שאני לוקחת קרינון אחרי ה-IUI . השאלה שלי היא האם בגלל שאני עדיין לוקחת את הקרינון עד מחר (בדיקת דם) המחזור אמור להדחות? כלומר האם בגלל הקרינון בעצם אין מחזור עד היום?
שאלה נוספת - אתמול ושלשלום היו לי דקירות בבטן התחתונה שבאו והלכו שגרמו לי להתקפל לשניה ועברו , לסירוגין. הדקירות האלה הבוקר אינן אבל יש לי כאבים בבטן התחתונה וקצת בגב. מה קורה בגוף שלי? המחזור בדרך או שאלו יכולים להיות גם סימנים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/04/2009רק בדיקת דם מחר תפזר את הערפל.
כל התייחסות כעת היא בגדר ספקולציה, ולכן לא ממש לעינייין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול, דחוף, בבקשה
שני16/04/2009היום 16.4 בוצעה בדיקת דם. הבטא: 8
מה זה אומר? האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל הערך נמוך יחסית
פרופ' שחר קול16/04/2009לכן מחייב מעקב ע"י בדיקת דם חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא ביקש ממני
שני16/04/2009לעשות בדיקת דם חוזרת מחר (ו'). מה מצפים לראות בבדיקה זו מחר כדי להיות בטוחה שיש הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה של הבטא
פרופ' שחר קול16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא היום (ו') 12
שני17/04/2009לאחר שאתמול (יום ה) הייתה 8.
האם זה הריון תקין?
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלתי
שני17/04/2009הבטא כאמור היום (יום ו') היא 12 ויש לי דימום מסויים לא ברור. זאת לאחר שאתמול (יום ה) הייתה 8
האם זה הריון ? והאם תקין?
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/04/2009זה הריון. דורש המשך מעקב כדי לדעת אם תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה, אם אפשר
שני17/04/2009ומה פשר הדימום שיש לי כעת? יכול להיות שהמחזור בדרך למרות התוצאות של הבטא אתמול והיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/04/2009יתכן וההריון אינו תקין, ומדובר בעצם בהפלה מאוד מוקדמת.
בשלב זה אין טעם להיכנס לספקולציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורחסוי14/04/2009
שלום האם זה שיש לי מדי פעם כאבי מחזור ותחושה לקבל
ורטיבות יתר מרמז שאין הריון??
אני 13 יום אחרי ההזרעה!
מחזור אחרון היה 21.3.09
מחזור מקבלת כל 27-31
לפי החישוב אני צריכה לקבל מחזור ביום חמישי בתקווה שלא
אשמח לקבל תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009אין בכך רמז להצלחה או כישלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
חסוי16/04/2009שלום היום עשיתי בדיקת בטא ייצא 69
הרופא אמר לי לחזור ביום ראשון לבדוק שוב בטא
בגלל שאמרתי לו שיש לי כאבי מחזור אז רוצה לתת לי תמיכה
האם זה אומר שזה לא תקין האם הבטא נמוך??.
אשמח לקבל תשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמעיין14/04/2009
שלום,
כמה ימים לפני בדיקת זרע מומלץ להימנע מיחסי מין?
האם יש גם "גבול עליון" - כלומר התנזרות ארוכה מדי לפני בדיקת זרע שעלולה לפגום בבדיקה?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 - 5 ימים. לא יותר
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצסטיתלילך14/04/2009
ד"ר שלום רב וחג שמח
3 שאלות :
א. האם יכול להיות שאני מוגדרת פוליציסטית למרות שהמחזורים סדירים ואין את שאר התופעות , וזאת רק בהסתמך על תגובה חזקה להורמונים ? ובמידה וכן , איזו משמעות יש לזה, אם בכלל , כאשר המחזורים סדירים ?
ב. באופן קבוע 10 ימים לאחר ביוץ הפרשות חומות שמשתכללות לוסת כעבור מס' ימים - אני מכירה את עמדתך לפי אין מקום לתמיכה בטיפולי השראת ביוץ - אבל האם יתכן כי זוהי הסיבה לכישלון שעה שכל המשתנים האחרים תקינים ? {יצויין כי ערכי הפרוגסטרו שבוע לאחר ביוץ תקינים כ- 80 }
ג. אני בצומת דרכים אם לעבור לIVF {לאחר 5 הזרעות על בסיס ביוץ טבעי + 2 הזרעות עם פוריגון - מה משתנה בIVF שאמור לשנות את הסיכויים ?
ד. מהם הסממנים לאיכות ביצית ירודה ? וכיצד ניתן לאבחן זאת {מלבד IVF] ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול14/04/20091. סתם מילה, חסרת משמעות.
2. לא מזיק לתת תמיכה. לצערי, לא ממש מועיל.
3. סטטיסטית - עליה משמעותית.
4. אין סימנים, רואים רק ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא ביוץ וטיפולים והורמוניםחסוי14/04/2009
שלום,
אני בת 32.
ביום ראשון (לפני יומיים) עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות הן:
רירית 7.8
שחלה ימנית 18.5
שחלה שמאלית 12
אין נוזל חופשי
יש לי כמה שאלות:
1. מהי משמעות הבדיקה? הרופא שלח אותי לקיים יחסי מין יום כן יום לא במהלך 3 ימים מאז יום ראשון. מדוע?
2. בבדיקה ביתית לביוץ שאני עושה כבר מלפני שבוע עדיין אין תשובה חיובית. האם ייתכן כי אני לא מבייצת??? עליי לצייו שהמחזור שלי נע בין 21 יום ל-28 יום עד כה (מאז שהפסקתי גלולות ביוני האחרון).
3. אם לא אכנס להיריו ב"סיבוב זה"ן, האם כדאי להזריק אוביטול? האם אין בכך סיכון? כמו כן, מהו בדיוק תהליך ההזרעה?האם עליי לעשות גם ספירת זרע?
4. הרופא אמר לי שיש לי איזשהו הורמון שערכיו עולים עם הגיל וככל שהוא עולה הסיכויים להרות פוחתים. הערך שלי כרגע הוא 9.9, כאשר לדבריו בארהב לא מתחילים טיפול בערך 12. מה זה בדיוק אומר? מהו ההורמון הזה? האם הסיכויים שלי להרות נמוכים? זה קצת מלחיץ....
תודה רבה מראש על התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/04/20091. מתאים ליום יומיים לפני הביוץ.
2. יש לשער שיהיה/היה ביוץ במחזור זה.
3. אוביטול, כנראה הכוונה לאוביטרל. חיובי, רצוי להשתמש בו, אין סיכון. תהליך ההזרעה: הכנת הזרע במעבדה, הזרקתו לרחם האישה. ספירת זרע - חלק אינטראלי של ברור הפוריות, וכמובן של ההזרעה.
4. כנראה FSH - הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח, ורמתו עולה ככל שהרזרבה השחלתית יורדת. אין טעם למדוד אותו לבדו. תמיד, אבל תמיד, יש למדוד במקביל את רמת האסטרדיול. ערך ה - FSH אמין רק אם רמת האסטרדיול נמוכה מ - 200 פיקומול לליטר. לכן גם לא ניתן להוציא כל מסקנה מהרמה שאת מציינת: 9.9 . אפשרות אחרת - למדוד רמת AMH - רמתו אינה משתנה לאורך המחזור.
כדי להעריך את סיכוייך יש לדעת את מלוא הפרטים הרפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי14/04/2009ראשית, תודה על התגובה המהירה.
בדקתי עכשיו בבדיקות המעבדה שלי ואכן הרמה מתחת ל-200.
זה צריך להלחיץ אותי? אני יודעת שלאלמנט הפסיכולוגי יש משקל לא מבוטל בעת ניסיונות כניסה להיריון...
האם התוצאה הזאת מראה שעליי לפנות מייד לטיפולים שמציע הרופא?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/04/2009לא, יש לערוך ברור פריון מלא. לא רק רמת FSH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית - עזרהרויטל14/04/2009
שלום עשיתי הזרעה לפני 9 ימים עם זרקיות גונל ,אני אמורה לעשות יום א' בדיקת דם היום עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא שללי מה זה אומר שאני לא בהריון ...
או שזה חא אמין בגלל עצם הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להמתין ליום א
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וטיפול אנטי דפרסנטימעיין14/04/2009
לרפאים שלום,
רציתי לשאול האם במהלך טיפולי פוריות ניתן לשקול טיפול אנטי דפרסנטי להורדת המתח הנפשי.
אני אמנם בתחילת הטיפולים אך הלחץ הנפשי מאוד מקשה עלי.
באם ניתן לקחת תרופות אנטי דפרסנטיות, האם ידועה ההשפעה שלהן על טיפולי הפוריות?
אשמח לשמוע גם האם יש בנות בפורום שנעזרות בטיפול נגד דיכאון במהלך טיפולי הפוריות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איליה שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009האספקט החשוב - נטילת תרופות במהלך הריון כתוצאה מטיפולי פריון.
אין השפעה משמעותית על הטיפול עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות אחרי ההחזרהדנה14/04/2009
שלום,
ביום שבת בוצעה החזרה ומיום ראשון אני מקוררת עם מעט חום ושיעולים,המצב משתפר ואז שוב נסוג
האם יש קשר לתהליך שעברתי?
האם זה קשור לקרינון שאני לוקחת, פרוגסטרון מעלה את חום הגוף?
ושאלה אחרונה והכי קריטית האם זה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול?
אני קצת מודאגת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
פרופ' שחר קול14/04/20091. לא
2. בכחצי מעלה
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים קטניםלואיז14/04/2009
שלום רב,
אני שנה לאחר לידה,עדיין לא קיבלתי מחזור ואני עדיין מניקה,לא הנקה מלאה משם שהתינוק שלי כבר ממש אוכל אוכל רגיל ומוצק.
בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי לאחרונה מרקם שתי השחלות נראה תקין אך נצפו בשתי השחלות זקיקים קטנים,מה זה אומר?וכמו כן,חשבנו לנסות ילד שני בקרוב...האם זה מצביע על איזושהי בעיה?אשמח מאוד לתשובתך,חג שמח,
לואיז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לואיז שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009הבדיקה תקינה לגבי אישה מניקה.
אין מקום לברורים לפני סיום מוחלט של הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסופיה14/04/2009
יש לי שאלה בקשר לבנק הזרע:אם אינני מצליחה להכנס להריון מהזרעות רגילות ואני צריכה טיפולים האם הטיפולים נעשים בבנק הזרע או ע"י הגניקולוג שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הנשים המטפל.
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץשרון14/04/2009
שלום. ד"ר קול, שבוע לאחר המחזור האחרון, הרופאה אמרה לי ע"פ א.ס. שהחודש אבייץ מימין, היו הפרשות ביוץ וחום ביום 14 למחזור. ביום 20 למחזור היו לי כאבים בצד ימין פניתי למוקד מכבי, ושם הרופא אמר לי שלדעתו היה ביוץ מצד שמאל כי יש מעט נוזל סביב השחלה השמאלית ושזה כנראה כאבי ביוץ (למרות שהכאבים בצד ימין בכלל).היום שוב חזרו הכאבים בצד ימין אבל הם לא חזקים. מה שמטריך אותי זה עניין הביוץ ויש לי כמה שאלות:
-האם ייתכן שהביוץ לא היה מימין אחרי שחשבו שכן ומה קרה לזקיק שחשבו שיבייץ?
-האם ייתכן שהזקיק שחשבו שיבייץ התפתח לציסטה ולכן הכאבים? האם בפרק זמן קצר כזה תיתכן התפתחות של ציסטה?
- האם ייתכן שפתאום בייצתי משמאל אחרי שהיה זקיק מימין?
- י ש לי תור לרופאה בשבוע הבא האם ניתן יהיה לראות אם היה ביוץ אחרי שבועיים מהמועד בו חשבתי שבייצתי ולעשות סדר בבלאגן?
המון המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009כדי לדעת בוודאות איזה זקיק מבייץ יש צורך במעקב תכוף לפני הביוץ.
בדיעבד - קשה מאוד לקבוע.
כללית עדיף לקבוע ביוץ על סמך בדיקת דם, לא א.ס.
אם יש חשש לציסטה - יש לבצע א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןהי14/04/2009
שלום
ביצעתי החזרה ב 5/4
ביצעתי בדיקת הריון ביתית ב13/4
האם יתכן הריון?
2 זריקות אוביטרל ב31/3
אני יודעת שעדיין מוקדם
אבל אולי זה אומר משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי טוב שכן
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם בתחילת הריוןאריאל14/04/2009
שלום
אני מטופלת בהח"ג ולאחרונה (אחרי כמה סבבים) נאמר לי שאני בהריון!!!!
אני בשבוע רביעי , מטופלת עדיין באונדומטרין פעמיים ביום.
הבוקר הבחנתי בכתם אדום-ורוד .
על מה זה מעיד???
מחרתיים אמור להיות לי אולטרא ראשון, האם לחכות עד אז?
אשמח מאוד מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאל שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009קשה לדעת.
לא סביר שאת בשבוע רביעי. אולי שישי.
אם רק דימום מועט - אפשר להמתין עוד יומיים.
אם יש כאבים - להיבדק קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי היום. אכן הבטא נפלה. מה צפוי
אריאל16/04/2009נבדקתי היום. בדם זוהה שהבטא נפלה ובאולטרא זוהה ששק ההריון נמצא.
נאמר לי שיתכן וימשיך דמם איטי עד שכל העובר ייצא אבל יתכן גם שאצטרך פתאום מיון...
בינתיים יש התכווצויות וכאבי בטן. הדמום ממשיך להיות איטי מאוד (כתמים בלבד)
אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/04/2009מדובר בהפלה טיבעית מוקדמת.
יתכן ותהיה שלמה, כך שלא יהיה צורך בהתערבות יתכן ולא יהיה מנוס מריקון הרחם באופן תרופתי או כיורורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותאני14/04/2009
שלום
אני 1 יום אחרי ביוץ והתחילו לי היום הפרשות לבנות שנמתחות מעט. האם זהו סימן שאין הריון והמחזור יגיע בקרוב? אני יודעת שהתשובה תגיע מעצמה בעוד מספר ימים אבל אודה מאד לדעתך בכל זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות כתיב-אני 11 יום אחרי ביוץ ולא1
אני14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לדעת
פרופ' שחר קול14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיררותם14/04/2009
שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כ-4 חודשים .
במהלך 4 חודשים אלו עקבתי אחר אורכי המחזור: 50יום, 37 יום, 41 יום (לפי ערכה ביתית במחזור זה היה ביוץ) .
בדיקות הזרע של בעלי תקינות.
הבדיקה ההורמונלית שלי בזמן מחזור תקינה.
כמו כן בעבר נכנסתי להריון (-לא רצוי עברתי הפלה בעזרת כדור- לאחר 5 שבועות).
החודש הרופא המליץ לי להזריק אוביטרול לאחר שגודל הזקיק יהיה 17 מ"מ.
אתמול התחלתי מעקב ביוץ להלן התוצאות:
e2 2888', פרוגסטרון 1.9
רירית הרחם 9.8 מ"מ
שחלה ימנית: נצפו זקיקים (במ"מ) 25
שחלה שמאלית : נצפו זיקיקים בגודל (במ"מ) מספר זקיקים קטנים.
חלל הדוגלאס: נצפה מעט נוזל בדוגלאס
אתמול לקחתי זריקת אוביטרול ובצעתי הזרעה (לאחר השבחה).
הרופא אמר שהסיכוי לבייץ בלי אוביטרול הוא 90% ושאוביטרול מעלה את הסיכוי לבייץ.
בימים הקרובים נמשיך לקיים יחסי מין.
מה הסיכוי לבייץ ולהכנס להריון? האם ישנן תופעות לוואי לאוביטרול? האם זה הטיפול שהיית ממליץ עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם שלום
פרופ' שחר קול14/04/2009סיכוי טוב להריון.
לא צפויות תופעות לוואי לאחר האוביטרל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)