מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר הזרעהשירלי22/04/2009
שלום דוקטור...
אני 10 ימים אחרי הזרעה, עם גונאל אף 75U X2 ואוביטרל יום לפני ההזרעה... יש לי שאלה אולי דבילית ואולי לא..
מאז ההזרעה כ4 ימים לאחר מכן התחלתי להרגיש מוזר.. עייפות לא מוסברת , הרגשה של דקירות מידי פעם ברחם, פצעים בפנים,ומזה יומיים הפרשות בצבע של ורוד חום משהו כזה אבל ממש בהיר.
הייתכן שמדובר בהריון? או שזה בעצם תופעות לוואי של ההורמונים, או סתם הכל בראש שלי והכל פסיכולוגי... אוף אני ממש מבולבלת.. כי אני יודעת שכל אחת מרגישה אחרת ושונה...
האם יש מצב לעשות בדיקת שתן ביתית לפני יום ראשון ה26/4 שבו אמרו לי לבצע בדיקת בטא, או שזה יצא שלילי ולא משתלם.
תודה וסליחה על השאלה הארוכה...
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה שלום
פרופ' שחר קול22/04/2009פורום תמיכה יכול לעזור.
לגבי מועד בדיקת דם להריון - מציע לא לסטות ממנו, ולא לבצע בדיקות ביתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או הריון?הללויה21/04/2009
שלום ד"ר,
ביום שני ה-13/4, כלומר לפני תשעה ימים, עברתי הזרעה+גונל+אוביטרל. כבר מיום שבת - היום החמישי להזרעה, אני מרגישה את כל הסמפטומים של לפני מחזור, רק ברמות גבוהות יותר- עייפות, כאבי ראש, עצבנות. קראתי איפשהו כי לעיתים תסמיני הריון דומים בתחילה לתסמיני הקדם וסת, האם זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות.
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קולtelisi21/04/2009
אני שואלת שאלה בשביל אחותי היא קצת לחוצה היא בת 27 הריון ראשון היא עשתה בדיקת הריון יומיים לפני קבלת הוסת והבדיקה חיובית כשהיא הלכה לעשות בדיקת דם לאחר ימים ספורים בטא יצא 6000 האם זה הגיוני או שזה מעיד על משהו לא תקין אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני?
פרופ' שחר קול21/04/2009אין טעם להתווכח עם עובדות...
מציע בדיקת א.ס. בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור קול דחוף
telisi23/04/2009סליחה על חוסר ההבנה לא הבנתי איזה בדיקה אם אפשר קצת יותר פירוט תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא התכוון לאולטרא-סאונד (א.ס.)
*שם בדוי*23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה חלשהעינת21/04/2009
בדרך כלל יש לי 6-7 זקיקים בכל שאיבה, והפעם רק אחד.
בחודש שעבר הייתי חולה רוב הזמן וגם לקחתי אנטיביוטיקה. האם יתכן שזו הסיבה לגובה החלשה או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן, קשה לדעת.
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל השלושה טפסומוגה21/04/2009
אני אם לשלושה בנים
עברתי טיפולי הפריה בפעם הזאת החזרנו 3 עוברים וכל השלושה טפסו אני מאוד רוצה להיות אם לבת
בהנחה שלפחות אחד מתוך השלושה עוברים יש עובר עם מין נקבה האם ניתן לדלל 2 ולהיות בטוחים שהשארנו בת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגה שלום
פרופ' שחר קול21/04/2009תיאורטית כן , אך מאוד מאוד לא מומלץ!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןתמי21/04/2009
בת 43 מנסה להרות, רופא הנשים עשה לי בדיקות דם הכל תקין, ואמר שיש לי ביוץ, הייתי אמורה לעשות צילום רחם, אבל 3 חודשים לא קיבלתי מחזור. המחזור הפסיק למרות שהיה תמיד סדיר.
השאלה אם אני יוכל להיכנס להיריון שהחמזור הופסק והאם אפשר לעשות צילום רחם כשאין מחזור.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
פרופ' שחר קול21/04/2009מציע לברר מדוע נעלם המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת קפואיםגל21/04/2009
שלום,
אני אחרי 2 מחזורי IVF בגלל בעיית זרע, פעם ראשונה נקלטו 2 עוברים (איכות 1 ו-2) אך ההריון לא התפתח- בוצעה גרידה ואח"כ עוד מחזור שלא נקלט (הוכנסו 3 עוברים איכות 2-3). בשבוע הבא מחזירים לי עוברים קפואים שהיו באיכות 3-4 לפני ההקפאה. מה הסיכויים של עוברים באיכות כזאת להקלט לאחר ההפשרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי די נמוך
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה 2%, מה הסיכויים?galit21/04/2009
בבדיקת זרע התגלה: מורפולוגיה של תאים תקינים-2% כאשר המינימום 14% . האם אפשר להיכנס להריון ביחסי מין ואם כן מה הסיכוי? והאם בכל זאת צריך השבחת זרע, לאחר ההשבחה יש לנו אותו סיכוי כמו לזוג ללא בעיות זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
פרופ' שחר קול21/04/2009יש סיכוי להריון ביחסים רגילים, אך הסיכוי משתפר עם הזרעה.
"השבחה" היא פיקציה.
אין דבר כזה.
סתם מילה...
המונח הנכון - הכנת זרע להזרעה תוך רחמית.
ככל שהזרע טוב יותר בבסיסו, כך סיכויי ההזרעה טובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקות דחופות לביצועאלמונית21/04/2009
אני לפני פגישה ראשונה בבנק הזרע והתבקשתי לבצע בדיקות מעבדה רבות: פרולקטין ,TSH, LH, E2 , FSH , פרוגסטרון , טסטוסטרון ועוד.
את הבדיקות עלי לבצע ביום השלישי למחזור הווסת.
התחיל דימום ראשוני של הווסת אתמול בערב.(יום שני)
האם עלי לבצע את הבדיקות מחר בבוקר (יום רביעי) או ביום חמישי בבוקר?
אודה לכם על תשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רביעי
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
אלמונית24/04/2009בצעתי את הבדיקות, יש לציין שאני בת 40, חולה כרונית עם יתר לחץ דם ואפילפסיה.
ללחץ דם החליפו לי את התרופות יום לפני הבדיקות לאלדומין כרגע במינון 500 מ"ג ליום ועולה בהדרגה. לאפילפסיה טופמקס 300 מ"ג ביום ומאוזנת במשך שנים מיום אבחון המחלה. טופמקס ילווה אותי במשך כל הטיפולים וההריון המיוחל עם כל הבעיות המתלוות לתרופה זו. אין לי ברירה אחרת. עברתי יעוץ טרטולוגי.
תוצאות הבדיקות הן:
tsh 2.43
prolactine 250
Lh 5.4
fsh 7.3
E2 קטן מ - pmol/L 200
פרוגסטרון 1.8
טסטוסטרון 1.4
urea 18
creatinine B 0.8
EGFR גדול מ ml/min/1.73m2
uric acid 3.6
בגלל שאני רק בתחילת התהליך וזו פעם ראשונה בחיי שאני עושה את כל בדיקות ההורמונים , אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בתמונת המצב.
אני יודעת שגילי משחק תפקיד מכריע בכל התהליך.
אז מה כל התוצאות האלה אומרות ?יש סיכוי ? הזרעה או הפריה?
הפגישה שלי בבנק הזרע היא עוד חודש. מצפה לתשובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרופיל ההורמונאלי - תקין.
פרופ' שחר קול24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלמונית24/04/2009תודה רבה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ההזרעהgalit21/04/2009
אני שבוע אחרי ההזרעה. שמתי לב שהיום במיוחד יש לי הפרשות מרובות שהן בצבע לבן ומאוד נוזלי. האם זה יכול להעיד על תחילת הריון או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך21/04/2009
שלום רב ,
אני מטופלת בפוריגון . היום בבדיקת זקיקים זקיק 22 מ"מ ועוד 3 קטנים של 11 ו 13 .
E2- 1400 ופרוגסטרון - 1.3.
אני מתוכננת להזרעה מחר ומחרתיים .
1. האם התיזמון למחר נכון { היום אוביטרל ב 12 בלילה } ?
2. ושאלה חשובה נוספת - למרות שהיום ב 12 בלילה צריכה לקחת אוביטרל הרופא אמר להמשיך להזריק את הפוירגון לפני האוביטרל לפחות ב 6 שעות . - מדוע צריך עדין פוריגיון אם אני מקבלת היום אוביטרל ? והאם זה לא מסוכן להזריק את שניהם במקביל ? והאם לא בעייתי שאני מזריקה את הפוירגון היום מוקדם ב - 5 שעות מכל הימים הקודמים שהזרקתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול21/04/20091. כן
2. עקרונית אפשר לוותר על הפיורגון, אך הוא לא יגרום נזק. כנ"ל לגבי שינוי השעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיי שפיר, דעהאור21/04/2009
שלום רב,
לאחר טיפולי פיריון ארוכים והגעת המיוחל - הגעתי דיי לזמן ש בו אני נדרשת להחליט לגבי בדיקת מיי שפיר...
מה דעתכם באשר לבדיקה זו בהנחה והבדיקות המקדימות ואומר שקיפות עורפית , סקירה מוקדמת וחלבון עוברי , תקינות לחלוטין..
שמעתי רופא שאומר חד משמעי שלא אלא בתנאים מסויימים וללא קשר עם האישה עברה גיל 36 , שמעתיי על פרופסור מכובד אשר לגמריי בעד הבדיקה באופן גורף.
איך מ ח ל י ט י ם ????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקחים אחריות
פרופ' שחר קול21/04/2009אף רופא לא יקח במקומך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה דעתך בנשוא ? רק דעה ..
אור22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/04/2009אם הסיכון נמוך מאוד לפי הבדיקות (פחות מ 1 ל - 500) - לא לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אור26/04/2009האם תשובתך תעמוד במקומה גם אם גילי הוא 33 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםיהודית21/04/2009
שלום רב
אני מטופלת באיקוקלומין בפעם הרביעית
ביצעתי מעקב זקיקים ונראה החזר נוזלי עם מחיצה עובה בגודל 30*32
האם איתכן שזאת ציסטה
ומה ניתן לעשות להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודית שלום
פרופ' שחר קול21/04/2009התיאור מעט מעורפל, אך יתכן ומדובר בציסטה.
יתכן ויהיה רצוי להמתין להיעלמותה לפני טיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה21/04/2009
החזרת עוברים ביום שבת ה-11.4
אמורה לעשות בטא ביום חמישי,האם היום ה-12 הוא לא ברביעי?חבל לי לקחת עוד יום תמיכה אם אין הריון,לא הגיוני?
שאלה נוספת, האם הקרינון מעלים כל תופעות קדם וסתיות?אין לי סימנים טרום הריון ולא טרום וסת
משונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
פרופ' שחר קול21/04/2009בדיקת בטא - 14 יום מהשאיבה.
קרינון לא מעלים תופעות קדם וסתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה22/04/2009אך אם רירית הרחם לא מתפרקת בגלל הקרינון איך יהיו תופעות קדם ויסתיות?התכווצויות והכתמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה ברמת הפרוגסטרון
פרופ' שחר קול22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל מול אוביטרלחנה21/04/2009
שלום רב,
אני לפני טיפול ivf על מחזור טבעי. ורציתי לשאול לגבי פרגניל -בדר"כ אני מקבלת אוביטרל להשארת ביוץ והפעם,האחות עצמה החליטה שאולי כדאי לי לשנות ונתנה לי מרשם לפרגניל
5000 2X . האם הפרגניל מתאים במקרה של זקיק בודד שכן מדובר במחזור טבעי של ivf (כשגודלו של הזקיק יהיה כ-13 יתנו לי מנופור וצטרוטייד), או שזה מינון גבוה ועדיף לקבל אוביטרל להשארת הביוץ.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני.
פרופ' שחר קול21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)