מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנסה להכנס להריון ופשוט לא הולךשרון27/03/2009
ערב טוב ,
אני חדשה בפורום אבל לצערי אני לא חדשה בכל הקשור לטיפולי פוריות.
יש לי ילד מקסים בן שנתיים, לאחר טיפול ivf שלישי לבעלי יש וריקוצלה הוא לא רוצה לעשות ניתוח הוא טוען כי זה לא יעזור. חשבנו ואני עדיין מנסה להאמין כי אולי הפעם נוכל להכנס להריון באופן טבעי. אני מבייצת כל חודש הביוץ מורגש עם כל הסימנים האפשריים, מקיימים יחסים בימים האלו ולא הולך מצאתי את עצמי שוב בוכה ומתייסרת על כך שכנראה לא אוכל להכנס באופן טבעי, אני מיואשת מתביישת, מה עושים, האם יש מקום עדיין לנסות באופן טבעי או ישר ללכת לטיפולים, חשבנו על הזרעה , מהי דעתך, אשמח לתגובה וגם לתמיכה.
תודה.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009בלי להכיר את מלוא הפרטים המדויקים, הנטיה היא להמליץ על הטיפול שהצליח בעבר.
אם IVF קודם הניב הריון מוצלח, יתכן וזו הדרך ללכת בה גם עתה.
הסיכוי לשחזר ההצלחה הוא מצוין, בפרט אם את צעירה (פחות מ - 35).
קושי להרות אינו סיבה לבושה!!! כ - 10% מהזוגות מתקשים בהשגת הריון!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הביטא לא מתאפסת??אמא27/03/2009
אחרי הפלה ספונטנית בשבוע 5 - לפני כשבוע ימים, הבטא נשארת סטטית על סביב 300+ (אני במעקב ביטא כל יומיים).
ב US- במיון (מהיום) לא רואים שום זכר להריון. ללא שק הריון או שאריות ברחם או מחוץ לרחם,
שחלות: מבנה וגדול תקינים, ללא נוזל דוגלס, בטן רכה וללא כאבים.
מה קורה פה? מה יכולה להיות הסיבה ואיך מתמודדים עם סיטואציה כזו?
כמה זמן הביטא יכולה להיות סטטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול27/03/2009יש להמשיך במעקב, ולשקול מתן MTX כדי להמיס את התאים יוצרי הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה: ביטא
אמא27/03/2009אחרי כמה זמן מאפשרים לביטא להיות סטטית - עד שנותנים את הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/03/2009תלוי במידת הסבלנות...וגם ברמה עצמה, שכן סביב 300 הסיכון לארוע חרום עקב הריון חוץ רחמי הוא די קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהנחה שיש סבלנות, כמה זמן נותנים
אמא28/03/20091. כמה זמן (במקסימום) נותנים לביטא להשאר סטטית סביב ה 300? (בהנחה שיש סבלנות והיא לא עולה)?
2. ובאופן תאורתי: מה יכול לגרום לבטא להשאר סטטית (עד להתערבות רפואית)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/03/2009כל מחלקה והמדיניות שלה.
קיימות 2 אפשרויות - הריון תוך רחמי שאינו תקין, הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?שירה27/03/2009
איך קובעים איכות ביצית לפי הפרייה?אם הוצאו 8 והופרו 3 האיכות נקבעת לפי זה או תלוי בזרע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רננה שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009איכות הביציות נקבעת לפי פרמטרים מורפולוגיים, וביולוגיים (בשלות, תקינות הפריה, לו"ז חלוקה ראשונה).
אחוז ההפריה תלוי באיכות הביציות, מידת בשלותן, ואיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבהגל27/03/2009
שלום,
אני נמצאת לקראת שאיבה בטיפול שני- טיפול ראשון הריון נקלט אך לא היה תקין ובוצעה גרידה.
התחלתי פרוטוקול ארוך ב-6/3 חצי קדפפטיל ביום ומ-20/3 הוספתי גונל 150 ומנוגון אחד.
באולטרסאונד ביום 25/3 כ-12 זקיקים הגדול מהם היה9 עובי רירית 4מ"מ,ורמת E2 1811 . בבדיקה היום כ-15 זקיקים בגודל 11-13 עובי רירית 6 מ"מ ורמת E2 5800 . בטיפול הקודם לקח יותר זמן לE2 לעלות ובסוף הייתי ממש על הגבול של גירוי יתר, אני חוששת שהעלייה המהירה הפעם תוביל לאותו מצב ואז לא יחזירו לי עוברים. מה הגבול העליון של E2 לגבי ההחזרה? האם יש סיבה לחשוש? האם ישנה קואורולציה בין הזקיקים לרמת ה-E2?
קצת מודאגת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009יש מתאם בין מספר הזקיקים וקוטרם לבין רמת האסטרדיול.
בידי הרופאים שיטות וכלים להימנע מגירוי יתר שחלתי.
אני משוכנע שהמטפלים בך בקיאים בשיטות אלו.
ההחלטה לגבי החזרה אינה תלויה רק ברמת האסטרדיול.
יש תוצאות טובות מאוד במחזורי הפשרה, היה ויוחלט להקפיא העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחרנועה27/03/2009
עשיתי הזזרעה ב 12.3 והיום 15 יןם אחרי ההזרעה חום השחר נמצא על 36.8, 36.9 כשביום ההזרעה הוא היה על 36.4 האם זה מעיד על משהו ומה הסיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי, לבדיקת דם מחר.
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?שירה27/03/2009
לאחר הפרייה 1 שנכשלה - היו 8 ביציות 3 עוברים האם נכון להגיד שבטיפול הבא תהיה אותה תוצאה ? האם היא תוצא הטובה? בטיפול ה1 לקחתי מונופור האם אם סוג זריקה אחר אפשרות לתוצאות טובות יותר???פרגיון ? גונלף או לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רננה שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009לא בהכרח. במחזור הבא - נקווה שיושג הריון!!!!
התגובה השחלתית משתנה באופן אקראי, ואינה במיוחד תלויה בשימוש בתכשיר כזה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ומחזורגל27/03/2009
בעקבות טיפולי פיורוגן הרופא ראה ציסטה בגודל של 4 ס"מ
האם ייתכן שבשל הציסטה יש לי איחור בקבלת המחזור ? (אני ביום ה 35, בדרך כלל מקבלת ביום ה 28)
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול28/03/2009אולי הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה המשך
גל28/03/2009אני כבר ביום ה 36 - לצערי לא הריון - עשיתי בדיקת הריון ביתית...
יכולים להיות כאלה איחורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ורירית הרחםטל27/03/2009
שלום,
אני עוברת טיפול ע"י הזרקת דקפפטיל. התחלתי להזריק לפני 24 יום. ביום שלישי
האחרון עברתי שאיבת ציסטות. לפני השאיבה רירית הרחם היתה 8 מ"מ.
היום עברתי בדיקת א.ס והרירית עדיין לא ירדה,
למרות שנאמר לי שהרירית תרד מהר מאוד לאחר שאיבת הציסטות.
האם יכול להיות שהגוף שלי פשוט לא מגיב לדקפפטיל?
מנסיונך תוך כמה זמן אתה מעריך שהרירית צריכה לרדת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול27/03/2009הרירית מגיבה לאסטרדיול.
יש לדעת את רמתו לפני שאיבת הציסטות, ורמתו לאחר מכן.
לפעמים יש לתת פרוגסטין כלשהו כדי להביא לקילוף תקין של רירית שנחשפה לאסטרדיול, אך ללא חשיפה לפרוגסטרון בהמשך.
יש לברר מתי הח הטיפול בדקפפטיל מבחינת יום המחזור, והאם לפני כן וידאו תקינות הורמונאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גונל Fren27/03/2009
שלום,
3 שנים וקצת אחרי לידה עם הריון טבעי שהסתיים בקייסרי . אני מטופלת חודש שני עם גונל F חודש ראשון המינון לאורך כל התקופה היה 150 יחידות לאחר הזרעה, ללא הריון. הווסת הקדימה ב-3 ימים. החודש נתבקשתי לעבור ל 225 יח' 3 ימים ראשונים . לאחר בדיקת US ביום ה-3 לווסת בשחלה שמאל נמצא זקיק 15x14 בתהליך ספיגה.
האם תקין במצב שכזה להתחיל סבב נוסף ? האם אין חשש להווצרות ציסטה?
שאלתי את הרופא מדוע העלו את המינון , ונענתי שזהו פרוטוקול הטיפול בתרופה ? האם אכן כך הדבר או שישנם שיקולים נוספים?
שאלה נוספת:
בימי הווסת כאבי בטן חזקים לכ- 36 שעות עם כדורים נגד כאבים, בעבר כאבים בעת כיום יחסי מין, לעיתים דימום לאחר קיום יחסי מין גם שלא בימיי ביוץ - האם ייתכן קשר בין הנ"ל ואי פריון .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל
פרופ' שחר קול27/03/2009המינון ניקבע לפי התגובה השחלתית. כנראה רופאך מבקש להכביר את התגובה ע"י העלאת המינון.
עדיך לערוך הפסקה של חודש בין מחזור למחזור.
לתת לגוף ולנפש לנוח...
כאבי בטן חזקים בזמן המחזור מעלים אפשרות לאנדומטריוזיס.
דימום לאחר קיום יחסים מחייב בדיקה קפדנית של צוואר הרחם, לקיחת משטח פאפ, ואולי אף ביצוע קולפוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד?רעות27/03/2009
שלום ותודה מראש, האם יש לך רעיונות מה לא בסדר?
התחלתי ב-3 סבבים של החזרות של מוקפאים מטיפול מוצלח (שנולד לפני 3.5 שנים)- עובר יפה אחד לפחות בכל סבב- כלום.
רירית יפה, פעמיים הכנת אסטרופם, פעם טבעי.
אחכ שאיבה ראשונה- 13 נשאבו, 8 הופרו, 3 יפים הוחזרו- כלום.
שאיבה נוספת- נשאבו 11, הופרו 11 טובים, הוחזרו 3- כלום.
נשמע כמו בעיה בהשרשה.
בשאיבה הקודמת הרירית 12ממ, תלת שכבתית, אבל הרופא ראה נוזל בחלל הרחם ביום השאיבה , שנעלם כעבור יומיים.
בשאיבה האחרונה שוב- תלת שכבתית 11 ממ, אבל ביום השאיבה שוב נוזל בחלל, שעדיין היה קיים ביום ההחזרה, אבל בכמות קטנה, והחליט להחזיר. הבנתי שיכול להוות בעיה?
בכל הסבבים עשיתי פיפל, הנצה בסבב הקודם. מקבלת קלקסן 60מג בשל קרישיות יתר.
עברתי קיסרי, ועל כן עשיתי היסטרוסקופיה לפני חודשיים- תקינה. הרופא שולל הידרוסלפינקס על סמך US.
מה עוד? יש רעיונות?
אגב, בת 39, FSH תקין, תגובה שחלתית טובה. IVF בשל בעית זרע קשה.
נואשתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
פרופ' שחר קול27/03/2009הופעת הנוזל קשורה כנראה לניתוח הקיסרי שעברת, ועיוות אנאטומי שנוצר עקב כך.
פיפל והנצה - לא יעזרו.
הנוזל פוגע בסיכוי להריון, אך עדיין יש סיכוי סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה- מהמיואשת
רעות27/03/2009תודה על התגובה, אך אני מוטרדת מאוד.
האם אתה סבור כי יש סיכוי טוב להריון גם בנוכחות נוזל בחלל?
האם יש משהו שניתן לעשות בנושא? לשאוב אותו?
האם הית שוקל לשאוב ולהקפיא עוברים (לאור גילי) ולבצע החזרות בעתיד
בחודשים בהם יש פחות נוזל?
האם יש מקום לתיקון ניתוחי? (ב-US נאמר לי כי הצלקת דקה, ועליה נוזל)
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/03/2009יש סיכוי להריון, אך הימצאות הנוזל פוגע בסיכוי.
לא ניתן לשאוב הנוזל.
לא ממליץ להקפיא, אלא להחזיר טרי.
אין מקום לתיקון ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה, חשובשיר26/03/2009
הי
כעת אני בחודש שני של טיפול באיקקלומין, בחודש הראשון נטלתי 50 מג עם הכוונת יחסים ללא הצלחה למרות שהיה ביוץ (לפי רמות פרוגסטרון 41.5) us שנעשה לפני התחלת האיקקלומין הראה שהשחלות נקיות.
החודש בus שנעשה ביום ה-4 למחזור השחלה השמאלית הייתה מוגדלת והייתה ציסטה (בערך 4 ס"מ שניהם)והורו לי ליטול איקקלומין 100 מג. בדיעבד הייתה מחלוקת אם הייתי צריכה לקחת את האיקקלומין. (בדיקות הדם הראו שהציסטה "לא פעילה"),
מעקבי הזקיקים שעשיתי השבוע הראו שיש ירידה הדרגתית בגודל הציסטה כיום 21 ממ ו יש שני זקיקים מובילים 15+16בכל צד (יום 13) .
אני לפני הזרעה שמתוכננת ליום א' ואמורה להזריק אוביטרל מחר (יום שישי) בערב, אך בעלון המצורף רשום שאין להשתמש בתרופה במקרה של ציסטה,
הבנתי שלא ככ ברור שזה ציסטה נראה כמו זקיק אבל הנוכחות שלו כבר במחזור מלמדת שזה לא זקיק. אני חוששת שהרופא היום פיספס את הציסטה ואולי יש טעות בהנחיה להזרקת האוביטרל- מה דעתך האם אסור לי להזריק? (אני חוששת שיהיה לי עם מי להתייעץ מחר )
מצפה לתשובתך שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול27/03/2009מציע להמשיך בטיפול כפי שהרופא הינחה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויות בחצוצרהיעל26/03/2009
שלום ד"ר.
אהיה בת 36 באפריל הקרוב. מאחורי מסכת של ניסיונות להיכנס להיריון טבעי קצת יותר משנה עם בן זוג בן אותו גיל שזרעו נמצא תקין (וגם יש לו 2 ילדים משלו- הוא גרוש). לאחר 4 ניסיונות להתעבר בעזרת איקקלומין העביר אותי רופא הנשים שלי לטיפולו של רופא מומחה לפיריון. בצילום רחם נראה כי בחצוצרה ימין יש הידבקות. לא ברור מה קורה בחצוצרה שמאל. טיפול ראשון בעזרת גונאל וניסיון טבעי להיכנס להריון-לא צלח. ניסיון שני בעזרת גונאל והזרעה-לא צלח. הרופא שלי (שמתמחה בהפריה חוץ גופית) ממליץ לעבור ישר ל-IVF. בהתייעצות טלפונית עם רופא אחר (שמומחה בלפרסקופיה) הוא ממליץ על לפרסקופיה.
מה כדאי ורצוי לעשות לפי דעתך? לתשובתך ממתינה בכיליון עיניים. תודה מראש, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009הממצא בצילום רחם אינו ברור.
יש לברר בדיוק מה טיב ההידבקויות מימין, ומה קורה עם חצוצרה שמאל.
האם היעוץ הטלפוני כלל הסתכלות מדוקדקת בצילום הרחם?
הנטיה האישית שלי - להמליץ על IVF בעיקר לאור גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בלתי פוסקותשרון26/03/2009
שלום החזרת עוברים ב.3. 16. 2 עוברים
כבר מזה כמה ימים בחילות כמעט בלתי פוסקות
והפרשות מרובות לבנות מה זה אומר העם אליי לידאוג
ובראשון בדיקת היריון
האם אוכל לבצע כבר מחר בדיקת היריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול27/03/2009יש לדעת את מלוא הרקע הרפואי שלך.
למשל:
בחילות עלולות להיות סימן לגירוי יתר של השחלות.
יש לדעת מספר הביציות שנשאבו, ורמות ההורמונים.
בחילות עלולות להופיע כתופעת לוואי מתרופות כגון אסטרופם או פרוגינובה.
הפרשות לבנות יכולות להיות עקב התרופות הנרתיקיות שאת נוטלת (אם).
בדיקת הריון ניתן לבצע בכל יום ובכל שעה.
אם רוצים תשובה אמינה וחד משמעית - עדיף לחכות 14 יום מהשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרעחסויה26/03/2009
שלום דר'
אבקש את עזרתך הנני מעוניינת בתרומת זרע הכיצד אוכל לקבל מידע ? האם עליי להצטייד במכתב הפנייה בדיקות מסויימות ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול26/03/2009מציע לפנות לרופא נשים מטפל, שיידע להפנות אותך לבנק הזרע, כולל כל הבדיקות הנידרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וקיום יחסי מיןסלי26/03/2009
האם כדאי לקיים יחסים ביום של הביוץ בוקר וערב או עדיף פעם אחת באותו היום כדי שהזרע יהיה חזק, מה הסכוי לאפשרות הגבוהה ביותר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני.
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)