מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת היריוןשרון26/03/2009
שלום ב3 \16 החזרתי 2 עוברים יפים
ואני אמור בע"ה לעשות ביום ראשון בדיקת היריון
רציתי מאוד לדעת עם מחר אני אוכל לעשות בדיקת דם ותהיהיה לי תשובה נכונה ?
או שעדיף להמתין ליום ראשון אני מאוד מתוחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009בדיקת הריון - 14 יום לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהאני26/03/2009
שלום
האם הפיטואסטרוגנים שבסויה יכולים לפעול כאסטרוגנים ולעודד ביוץ וצמיחת רירת או שדווקא להיפך, אולי הם לא פועלים כאסטרוגנים ואף מעכבים את ההפרשה הטבעית?
במילים אחרות-האם בימים בלפני הביוץ מומלץ לצרוך סויה או להימנע?
ידוע לי גם על "תרופת סבתא" לעיבוי רירית-סלק. גם בסלק יש פיטואסטרוגנים, האם זה אותו סיפור כמו הסויה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
פרופ' שחר קול27/03/2009איני בקיא בתחום, אך לא סביר כי עוצמת הפעילות האסטרוגנית שבסויה תיגרום לשיבוש הביוץ.
אחרי הכל, במדינות בהן צריכת הסויה גדולה מאוד (כסין) אין יותר בעיות פריון לעומת מקומות אחרים.
לגבי סלק - אין לי ניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםורד26/03/2009
אני מתחילה עכשיו טיפול של החזרת עוברים מוקפאים על בסיס טיפול טבעי.
יש לי 3 עוברים שהוקפאו ביום ה-3 עם בערך 4 תאים.
האם יש סיכוי שהטיפול יצליח?
האם יש לשהות במנוחה לאחר החזרת העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול26/03/20091. וודאי!!!!
2. לא עקרוני. לא יועיל, לא יזיק. לדעתי - עדיף לחזור לשיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תואם את השבוע?דניאל26/03/2009
שלום רב,
בשעה טובה בהריון - שבוע חמישי +6 ימים (מחזור אחרון 7-2, אוביטרל 25-2)
היום ה - 26-3-09 אולטרסאונד וגינלי ראשון
נצפה שק הריון תוך רחמי (8X5 ממ) עם טבעת כפולה (אינני יודעת למה הכוונה)
לא נצפה עדיין עובר או דופק או שק חלמון
האם תואם את השבוע בו אני נמצאת או זה מבשר רעות להמשך
אשמח לדעת אם זה מה שהייתם מצפים שאראה או יותר ומה זה אומר - התבקשתי לחזר לאולטרסאונד נוסף עוד שבוע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009מתאים. דופק בשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
דניאל26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר IVFנאוה26/03/2009
שלום,
בתאריך 19/2/09 קיבלתי וסת לאחר IVF שלא הצליח.
כעת אני ממתינה לוסת הבא על מנת להתחיל טיפול חדש.
רציתי לשאול האם בדר"כ המחזור החודשי משתנה/מתעכב לאחר IVF, כיוון שבדר"כ המחזור שלי
הוא בין 23-26 יום.
תודה מראש,
נאוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוה שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009מאוד תלוי בתרופות שקיבלת.
לרוב, אין שינוי משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה,
נאוה26/03/2009קיבלתי מנוגון 4 אמפולות במשך כעשרה ימים ואח"כ אוטרגסטן לתמיכה.
אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לעשות... הרופא שלי כנראה בחופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009יש לדעת את מלוא הפרטים לגבי הטיפול. כמו: האם היה שימוש בדקפפטיל ארך טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נאוה26/03/2009קיבלתי דקפפטיל בזריקה חד פעמי., אחרי שכל התהליך הסתיים בכישלון, אמרו לי שכנראה דיכאו את השחלות שלי יותר מדי..באופן כללי יש לי "רזרבה שחלתית ירודה" וגם אנדומטריומה בגודל 3 מ"מ בשחלה שמאלית (למרות זאת יש ייצור של זקיקים, כנראה לא באיכות טובה).
רציתי לשאול שאלה נוספת: לאור המצב שהשחלות שלי לא מייצרות הרבה זקיקים (מנסיון של 8 טיפולים, IVF אחד) - האם כדאי לי לעשות טיפול על בסיס טבעי, כלומר ללא הורמונים? או לעשות פיפל? יש סיכוי שזה ישפר את המצב? תודה מראש על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/03/2009כנראה הווסת לא מגיע בשל דיכוי שחלתי ארוך טווח ע"י הדקפפטיל.
יש להמתין עד שיפוג.
עד אז - אפשר לקבל הורמונים חליפיים כדי למנוע תופעות לוואי של דיכוי ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדסיגל26/03/2009
החזרת 3 עוברים ב-1/3, בטה ביום 17 4000, היום אולטרסאונד ראשון שק אחד בגודל 26/16 עם דופק, נאמר לי שהשק גדול מדי לגיל ההריון, מה זה אומר? האם יכול להיות שיש יותר מעובר אחד למרות שלא ראו ולכן השק גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר משמעות.
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהאמא26/03/2009
3 שאלות ברשותך:
1. תוך כמה זמן (מיום הניתוח וריקוצלה) ניתן לתת זרע עבור טיפול IVF?
2. מתי הזרע מתחיל להשתפר (שבועות? חודשים?)- בהערכה גסה (אני מתכוונת שניתן להכנס
להריון אפילו עם הזרעה)?
3. מאיזה כמות זרעונים בתנועה - ניתן לחזור להזרעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול26/03/20091. תלוי באיכות הזרע, עקרונית - מיד.
2. 3 - 4 חודשים.
3. מעל 1 - 2 מליון בתנועה למ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלת וריקוצלה:
אמא26/03/2009ראשית, תודה על התגובה המהירה!!
1. כיום יש לו קצת פחות ממליון בתנועה, בהמשך לכך: יש אופציה לשיפור מהיר יותר (כלומר אפילו תוך חודשיים?)
2. מאיזו כמות זרעונים ניתן גם לנסות באופן ספונטני?
(ברצוני לציין שלפני 4 שנים נכנסנו להריון ספונטני מנסיון ראשון, כיום אני אחרי הפלה בשבוע 5 מ IVF שני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/20091. כן
2. כל כמות...מה יש להפסיד?? כבר ראיתי הריונות מזרע גרוע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא עזרה דחוווווףףףףאופטימית26/03/2009
היי לכולם
לאחר טיפול IVF ראשון (עם בעיה אצל הבעל) , והחזרה לפני 16 ימים
היום ביצעתי בבוקר ב.דם
והתוצאות :
E2- 8861 דוקומול לליטר
פרוג- גדול מ 127 ננומול לליטר
HCG כמותי אני מניחה שזה הבטא ? - 2342 IU לליטר
אנא אמרו לי מה זה אומר ב-ב-ק-ששששששהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה (-:
אופטימית26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי26/03/2009
בפרוטקול ארוך ....
ביום ה-21 מזריקים דקא עד קבלת המחזור מתי מוסיפים את הגונל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009לרוב , לאחר בוא המחזור, ווידוא מצב הורמונאלי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, כנראה שפיספסו את שאלתישרונה26/03/2009
שלום, אני די מודאגת ורציתי לשאול:
בבדיקת הזרע של בעלי -מורפולוגיה ירודה של 2% בלבד ( נורמה מ- 14% ). כיצד המבנה המורפולוגי של תאים התקינים נמוך כ"כ יכול להשפיע על כניסה להריון באופן טבעי? האם IUI יכול לעזור משמעותית, לשפר את הסיכוי להיכנס להריון? והאם כדאי עם נתון כזה לעבור ל IVF ?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009תאי זרע פגומים הם בעלי יכולת הפריה קטנה, או אפסית.
IUI עשוי לשפר הסיכוי.
IVF ישפר יותר.
יש לדעת את מלוא תוצאות בדיקת הזרע, ולבצע הערכה אורולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הפלות חוזרותבקרוב אמא26/03/2009
ד"ר שלום
בעיית זרע, אחרי 7 החזרות 2 הריונות כימיים והפלה בשבוע 7+4.
הפנו אותי לצילום רחם ובירור הפלות חוזרות גם קרישיות יתר.
1. מה ההבדל בין היסטרוסקופיה לצילום רחם?
2. האם קרישיות יתר יכולה לנבוע מכך שאני מעשנת ותוך כמה זמן מהפסקת עישון הדם יחזור להיות תקין?
3. מה יכולה להיות הסיבה להפלות חוזרות אם הכל יהיה תקין אצלי?
תודה מראש על הסבלנות ועל עבודת הקודש שאתם עושים כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
פרופ' שחר קול26/03/20091. היסטרו - הסתכלות ישירה לחלל הרחם. צילום: הדגמת החלל ע"י חומר ניגוד ברנטגן.
2. לא
3. מזל, נטיה, אחוז גבוה של ביציות שאינן תקינות.
מציע גם קריוטיפ של שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית שליליתמורן26/03/2009
9 ימים אחרי החזרת מוקפא בדיקה ביתי שלילית
יש הרגשה של מחזור בדרך
האם זה סופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקה תשובה?תודה!
מורן26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!!!
פרופ' שחר קול26/03/2009רק בדיקת דם ביום הנכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך הרגעת אותי!!!
מורן26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתבר26/03/2009
שלום ד"ר
הזרקתי אוביטרל לפני 15 יום. היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית והופיע פס ממש ממש חלש (אבל היו 2 פסים!!!)
האם יכול להיות שאני בהריון או שמדובר בשאריות של אוביטרל בשתן?
שבוע מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון קיץדנה26/03/2009
אני מזריקה כל יום בארבע אחה"צ
מיום שישי השעון זז קדימה.האם להזריק עכשיו בשלוש או לא להתיחס לסטייה של שעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייחס לסטיה.
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וגונלמאי26/03/2009
החודש פעם ראשונה שעושה הח"ג. אז התחלתי עם דקפפטיל 0.1 ואחרי 5 ימים צורף גם הגונל ב112.5 רציתי לדעת אם יש צורך להזריק את שתי הזריקות יחד? כרגע אני מזריקה את הדקה' בסביבות 18 ואת הגונל ב-22 זה בסדר?
כמו כן יש לי כאבי ראש 24 שעות - האם נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להמשיך בדפוס הנוכחי.
פרופ' שחר קול26/03/2009כאב ראש - לא קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)