מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף בבקשה...אני03/04/2009
שלום רב
קראתי כי חסי מין מספר שעות אחרי הזרעה עלולים לגרום לרחם לאבד את הזרע שהוזרק לתוכו. האם זה נכון ואם כן האם במצב בו אין אורגזמה של האשה מצב זה נמנע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ' שחר קול03/04/2009לא. אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןלורי03/04/2009
שלום ובוקר טוב,
רציתי בבקשה לשאול איך מחשבים שבוע הריון אם המחזור לא 28 ימים אלא 31? כלומר איזה שבוע אני אם אני מגלה ביום 31 שאני בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבים מהווסת האחרון.
פרופ' שחר קול03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכוןמיכל02/04/2009
מטופלת במנוגון+אוביטרל, היום מעקב זקיקים - סה"כ 3 בגודל 16
נאמר לי להזריק אוביטרל מחר, לקיים יחסים בשבת (כי אין השבחות+הזרעות) ואז לבוא להזרעות בראשון שני.
שאלותי:
1) האם תזמון האוביטרל לא מוקדם מדי, כלומר האם יתקיים ביוץ?
2) האם העדר הזרעה בשבת וקיום היחסים במקומה לא יפחיתו את הסיכויים (גם בשל ירידה באיכות הזרע להזרעות)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול03/04/20091. התזמון - תקין. עדיף אוביטרל מאוחר בשישי (סביב חצות).
2. לא.
הזרעה ביום שני - כנראה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות?חסוי02/04/2009
שלום רב!
בת 30, הפסקתי גלולות לאחר כ-10 שנים בחודש מאי. קיבלתי וסת באופן סדיר עד לחודש דצמבר (בנובמבר לקחתי 3 גלולות ע"מ להסדיר וסת ליום חתונתי ולאחר מכן קיבלתי וסת). בחודש פברואר פניתי לרופא הנשים שלי שנתן לי פרימולט נור וביצעתי בדיקות גם בי"מ 21:
פרולקטין - 444 mlu/l
LH - 28.2 lu/l
FSH - 7.1 lu/i
E2 - 251 pmol/i
פרוגסטרון - 4.8 nmol/l
טסטסטורון טוטאל - 1.16 ng/ml
טסטסטורון bioavailable - 0.21 ng/ml
הרופא אמר שהוא חושד שיש לי שחלות פוליצסטיות ונתן לי איקקלומין כדור אחד למשך 5 ימים בי"מ 5 (קבלתי וסת שוב עם פרימולט נור) ואני אמורה לבצע בדיקות דם בי"מ 21. הרופא אמר שאם לא יהיו תוצאות הוא יגדיל את המינון ל-2 כדורים.
1. בגלל פסח - האם אפשר לעשות בדיקות אלה בי"מ 20?
2. האם בודאות יש לי שחלות פוליציסטיות ועד כמה זה בעייתי להיכנס להריון? קראתי על זה רבות וזה ממש מלחיץ אותי....
3. האם עדיף לפנות כבר עכשיו למומחה פוריות?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/04/20091. כן
2. כנראה שכן, ישנם פתרונות טובים מאוד. סיכוי טוב מאוד להריון.
3. לא, רופא נשים "רגיל" יכול לפתור הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וסרטןנירית02/04/2009
האם נמצא קשר במחקר בין טיפולי פוריות (הזרעות/ הפריות) לבין סרטן (בעיקר סרטן השד)? אם תוכל להפנות אותי למחקרים שפורסמו ברשת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירית שלום
פרופ' שחר קול03/04/2009הנושא נחקר פעמים אין ספור, ולא נמצא קשר מובהק בין טיפולי פריון לסרטן. במחקר מסוים נמצא שמעל 12 מחזורי טיפול עם איקלומין יש עליה בשיעור הסרטן, אך המספרים די קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים להיכנס להריון-דחוףנעה02/04/2009
שלום,
טופלתי במשך 4 חודשים בגונל, בפעמיים האחרונות עם הזרעה (אחת בכל חודש). המחזור שלי סדיר וכן הביוץ. למרות שתמיד יש זקיק אחד או שניים, אין כל תוצאות. לפני הגונל טופלתי 5 חודשים באיקוקלומין.
אני בת 38.
שאלותיי:
א. האם יש טעם להמשיך באותה מתכונת או לעבור למשהו אחר? אם כן, למה?
ב. האם עדיף להעלות את כמות הגונל (כעת 75)?
ג. האם יש בכלל סיכוי שאהיה בהריון ומה יגביר סיכוי זה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול03/04/2009מציע להמשיך ב - IVF.
הסיכוי להריון - טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהחסויה02/04/2009
שלום ד"ר
ראשית החזרתי עוברים ביום א ב29 לחודש וכעת אני חשה כאשר אני עומדת הרבה זמן חשה בכאבים בשחלות זאת אומרת בצד ימין למטה ובצד שמאל למטה וזה נרגע כאשר אני שוכבת עם הרגליים למעלה.ממה יכולה להיות סיבת הכאבים?
שנית נאמר לי לקחת אוטורגוסטן 4 פעמיים ביום ואנני זוכרת היום הבן שלי העסיק אותי ושכחתי לגמרי מתי לקחתי אם זה 3 פעמים או 4 כבר והיה ולקחתי יותר 5 האם זה לא טוב ?
או שעדיף שאקח 3 ?
שלישית לפי מחקרים אני רואה שאין צורך במנוחה אך אני רואה עליי שכאשר אני עומדת מידי אני חשה בכאבים בצדדים האם עליי לנוח יותר ולהישאר במצב שכיבה ?אני לא מתאמצת מידי ,מוזר .
תודה וחג שמח ובתקווה לבשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 שלום
פרופ' שחר קול03/04/20091. כאבים לאחר טיפול IVF הם די שכיחים, ונובעים מעצם השאיבה, או מהשחלות המוגדלות. מנוחה יכולה לעזור.
2. לא ממש קריטי. מינון של 600 מג' ליום - מספיק.
3. מציע לשהות בתנוחה המקלה על הכאבים. אם הכאבים מתגברים - יש לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממך לתשובה דחופהמעיין02/04/2009
אני אחרי טיפול אי וי אפ ועשיצי בדיקת דם ביום רביעי 1.4.09 ביום ה-12 יצא לי ביתא 16 שזה נמוך אך זה לא שלילי.
ממיטב ידיעתך וניסיונך המכובד נראה לך שיש סיכוי שזה הריון
אמרו לי לבוא שוב לבדיקת דם חוזרת ביום א'
תודה וחג שמח מ.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול03/04/2009כן, 16 זה חיובי. יש להמשיך לעקוב, לא ניתן לתת תחזית בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסופו של דבר יצא שלילי
מעיין14/04/2009בהמשך להתכתבות שלנו רציתי לליידע אותך אם זה מעניין שבסוף יצא שלילי ואני מתחילה עוד פעם טיפול בקרוב מאוד
נקווה שהפעם זה יצליח
תודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא הכפילהמאיה02/04/2009
החזרת עוברים 16.3
27.3 - בטא 51
29.3 - בטא 146
31.3 - בטא 382
2.4- בטא 665........
האם בהריון תקין הבטא חייבת להכפיל את עצמה כל יומיים...?
האם בגלל שהיום לא היתה הכפלה אפשר להסיק שזה הריון כימי?
(אציין שהפרוגסטרון בעליה, היום הוא 160)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מאיה02/04/2009בנוסף, היו לי כתמים חומים שהפסיקו אתמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לורי03/04/2009היי, הבטא יכולה להכפיל עצמה גם 1.5 ולא פי 2 ועדיין ייחשב לתקין. אבל חכי לאולטראסאונד ותוכלי לוודא קיום שק הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
פרופ' שחר קול03/04/2009לא ניתן להסיק על סמך הבדיקות עד כה.
ביום ראשון הקרוב יהיה ניתן לראות שק הריון בא.ס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמילקשייק02/04/2009
שלום,
ב-22.3.09 הזרעה לאחר הזרקה של גונל.
היום, 11 יום לאחר ההזרעה התקבלו התוצאות הבאות:
1 11.6- 1.1 IU/L <0.3 LH
2 1500- 0 pmol/L 2968 ESTRADIOL (E-2)
3 76.0- 19.0 nmol/L > 190.80 PROGESTERONE
- IU/L 67 BETA-HCG
שאלותיי הן:
1. האם הערכים תקינים לשלב זה?
2. האם ערכי הבטא לא נמוכים מדי?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל מצוין!!!!!!!!!!!!!
פרופ' שחר קול02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן האוביטרלשני02/04/2009
לאחר טיפול בגונל.
ב-1.4.09 - היום ה-11 למחזור בוצע US + בדיקות דם. התוצאות היו:
זקיקים ימין:אחד בגודל 11 , אחד בגודל 13 ואחד בגודל 18
זקיקים שמאל: אחד בגודל 18
אין נוזל בדוגלס, רירית-7
בדיקות דם ביום זה: E-2: 1746, פרוגסטרון- 2.2
אוביטרל ניתן ב-1.4.09 בערב (באותו היום בערב).
1) האם האוביטרל ניתן בזמן או מוקדם מידי ?
2) IUI בוצע היום(2.4) ויבוצע גם מחר . האם יש צורך גם ביום ראשון לעשות IUI?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... דילגתם עלי ..
שני03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובת הרופאים
שני03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי03/04/2009האוביטרל ניתן בזמן
לא . שני ה IUI מספיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת E-2 ופרוגסטרוןשני02/04/2009
מה אמורות להיות רמות ה- E2 (אסטרדיול) ורמות הפרוגסטרון כדי לדעת שאני ממש לפני ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי?
שני03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לורי03/04/2009היי, אם את רוצה לדעת האם את ממש לפני ביוץ את יכולה לבדוק גם את הLH.ברגע שהוא מגיע לשיא שלו הביוץ יתרחש בעוד כיום.
רמת אסטרוגן של שמצביעה שאת קרובה לביוץ היא בסביבות 1000-1500 כמובן אם זה טבעי ובלי טיפול לגירוי שחלתי. הפרוגסטרון בדר"כ נמוך פחות מ3-4 לפני הביוץ...ממש ממש לפני הוא בסביבות 6 ורמה סבירה לומר שהביוץ כבר קרה הוא מעל 10.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי03/04/2009לא ניתן לדעת לפי שני אלה בלבד מתי הביוץ. צריך גם אולטרסאונד ו רמה של LH .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל מנוגון ומחזורטל02/04/2009
שלום,
התחלתי להזריק דקפפטיל לפני 30 יום ומנוגון לפני 4 ימים
להפתעתי קיבלתי היום מחזור כמעט רגיל למרות שנאמר לי שהדקפפטיל מדכא גם את המחזור.
האם המחזור משבש את תהליך הפרוטוקול?
האם זה הגיוני שלמרות שהזרקתי חודש דקפפטיל ולפני כמה ימים התחלתי
להזריק מנוגון, המחזור הגיע??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי
טל04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
פרופ' שחר קול04/04/2009לא לגמרי הגיוני.
תחילת המנוגון היא לרוב לאחר קבלת המחזור.
יש לוודא שאכן תחילת המנוגון היתה במצב הורמונאלי מתאים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןברכה02/04/2009
שאיבה ב 11.3 והחזרה ב 13.3 , ביום ה19 לאחר השאיבה תוצאת בטא של 1000,
ב 14.4 אמורה לעשות א.ס . האם התוצאה של הבטא יכולה להעיד על היריון של תאומים?
ושאלה נוספת : עד היום מרגע ההחזרה , לקחתי תמיכת קרינון שנגמר. יש לי בבית אנדומטרין ,
האם אני יכולה להמשיך את האנדומטרין במקום הקרינון , ובאיזה מינון? על החפיסה רשום 2 ליום,
אבל אני זוכרת שבטיפולים קודמים לקחתי 3 טבליות ליום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה שלום
פרופ' שחר קול03/04/2009יתכן ויש תאומים. ניתן לוודא רק ב א.ס.
אפשר לקחת אנדומטרין 2 ביום במקום קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי01/04/2009
לפני שבועיים עשיתי צנטור חצוצרה שמאלית שהצליחה ועכשיו הכל תקין אחרי כמה ימים הרגשתי כאבי ביוץ בצד ימין ולפני ארבעה ימים כשהייתי בשירותים היה לי כמה טיפות דם בניגוב (שנעלמו ישר).
אמורה לקבל עוד עשרה ימים האם הדם זה כתוצאה מהצנטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ציפי
ד''ר דוד ישי02/04/2009לא סביר בהפרש כזה של זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)