מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בהריוןדורית28/03/2009
שלום רב, אני בשבוע 7 אחרי IVF וכל הזמן כאבים ולחץ בבטן תחתונה בעיקר לאחר עמידה קצרה, אבל גם במנוחה . נבדקתי מס' פעמים והכל בסדר , ממה יכולים להיות הכאבים?
האם לאנדומטרין יכולה להיות השפעה או ש..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
פרופ' שחר קול29/03/2009אנדומטרין אינו גורם לכאבים.
כאבים יכולים לנבוע מגדילת הרחם.
מציע להפנות השאלה לפורום הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות להזרעה?אסתי28/03/2009
שלום,
אני בת 31, יש לי שני ילדים, ההריונות היו ספוניטנים לידה טבעית, מוקדמת שבוע35.5 התחילה בצירים.
כבר יותר מ10 חודשים אני מנסה להרות, ללא הצלחה. בבדיקת רחם רגילה ובבדיקת דם לא נמצאה בעיה. בעלי עשה ספירת זרע ונאמר לי שכמות הזרע התקינה שלו נמוכה (6%)(תנועה 26%). מה עלי לעשות והאם כדי לפנות בשלב זה להזרעה. הרופאה שלי חושבת שהכל נובע מלחץ ( איני לחוצה כלל, רק קצת מודאגת ולא רוצה לבזז יותר זמן),
אוסיף, שאיני נוטלת גלולות (כבר 3 שנים) והמחזורים שלי מאוד לא סדירים ובשלב זה אני משתמשת בבדיקות לביוץ(מזה חודשיים)
תודה מראש,
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי שלום
פרופ' שחר קול29/03/2009מציע לוודא שאכן יש ביוץ.
אם יש ביוץ - צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לוודא קיום ביוץ?
אסתי29/03/2009תוצאת ערכת הביוץ מראות כי אכן קיים ביוץ, האם זה ממצא שמעיד על קיום הביוץ בצורה ודאית?
כיצד מקבלים הפניה לצילום רחם, והאם התוצאות של בעלי ( 6% תקינים + 26% תנועה) עשויים להעיד על בעיית פוריות אצלו, ( הרופא שלי הפנה אותי לרופא פריון להמשך טיפול, המלצה להשבחה + IUI) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/03/2009וידוא ביוץ - עדיף ע"י בדיקת דם.
הפיה לצילום רחם - מרופא נשים מטפל.
הזרע - יש מקום ל - IUI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ייאמן
אסתי30/03/2009הדבר היחיד שעליו אני מצטערת, שלא סיפרו לי על הפורום הזה מוקדם יותר, וזמן יקר אבד לי. הרופאים שניתקלתי בהם, נוטים ליחס את הבעיות ללחץ נפשי, (גם שאתה מסתייג מכך), ואינם מוכנים להפנות לבדיקה מקיפה יותר כל עוד אתה בסטטיסטיקה "הנורמלית" לאי כניסה להריון.
(את ההפניה לבדיקת זרע ובדיקות דם מקיפות גם קיבלתי מרופא פרטי שאליו פניתי)
התשובות שלך מאפשרות לי כרגע לתכנן את צעדי הבאים.
בתקווה שאפגוש רופאים כמוך בהמשך הדרך( אשמח להמלצות לרופאים לפריון באזור השפלה).
תודה רבה, רבה על ההתיחסות המהירה.
יישר כח,
כן יירבו כמוך.
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בטא-ד"רתותית28/03/2009
אתמול 27.03.08 בד' בטא ראשונה 14 פרוג'-49.3 E2-738 מחר אני מבצעת בטא נוספת להכפלה
האם קיים סיכוי שהבטא תעלה ?
האם ראיתם תשובות חיוביות עם בטא כזו נמוכה?
אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש-
תותית28/03/2009שאיבה 13.03.09 החזרה ב-15.03.09
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן פעמיים.
פרופ' שחר קול29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול חידוד בבקשה
תותית29/03/2009כן ראית שהבטא עולה מבטא כזו נמוכה והכל בסדר?
סליחה אני קצת לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול -תודה על ההרגעה אתה אדיר
תותית29/03/2009ואין על הפורום הזה אתם פשוט מרגיעים ומסבירים קצר וקולע
תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא 2
תותית29/03/2009היום עשיתי בטא 2 להלן התוצאות
בטא-23
פרוג.-66.9
E2 - 766
ההכפלה מלחה או לא?
מציינת שבטא ב-27.03.09 = 14
שאיבה 13.03 החזרה 15.03 זריקת אוביטרל ב-11.03.08
חוזרת על הבטא בעוד יומיים
להספיד או להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/03/2009לצערי, לא הכפלה מלאה, לכן הסיכוי להריון תקין הוא די קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן מה זה כימי/חוץ רחמי??????)-:
תותית29/03/2009מתי אפשר לראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/03/2009קשה מאוד לראות ההריון בערכים כה קטנים.
לכן הצורך במעקב. בשלב זה - ע"י בדיקות בטא חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך דימום לאחר החזרהדנה28/03/2009
בהמשך להודעה הקודמת בעמוד זה . אתה כותב כנראה מחזור. האם כדאי להפסיק את תמיכת האנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרה
דנה28/03/2009כתבתי את הנתונים החזרהשל מוקפאים במחזור טבעי ב19.3 דימום כמו של מחזור מ26.3-
האם להפסיק תמיכת אנדומטרין? האם לבצע בדיקת הריון ביום ג' או שאין טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץסלי28/03/2009
היי דוקטור
רציתי לדעת הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקות ביוץ ומהיום ה-12 להתחיל לקיים יחסים לסירוגין
ביום ה-12 עשיתי בדיקת ביוץ וזה הראה לי פס חלש, וקיימנו יחסים
ביום ה-13 עשיתי בדיקת ביוץ וזה הראה לי פס חזק, שזה הביוץ
האם הייתי אמורה לקיים יחסים גם ביום ה-13 או עדיין להמשיך כמו שהרופא אמר ל-יום ה-14
שובוע טוב לכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סלי
ד''ר דוד ישי28/03/2009אפשר כך ואפשר כך. אם הזרע תקין , אין הבדל. אגב. הביוץ מופיע כ 24 שעות לאחר הפס החזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרוללירון28/03/2009
שבוע טוב.
אני בת 30, מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות, ומנסה להיכנס להריון כבר 8 חודשים בערך.
לפני חודש וקצת התחלתי לעבוד עם רופא נשים חדש שנתן לי איקקלומין (כדור אחד למשך 5 ימים), מה שלא עבד, כי הנה אני במחזור (שהגיע עצמאית אחרי 32 ימים, לפני האיקקלומין הגיע פעם ב 50-60 ימים).
ביום חמישי הייתי אצל הרופא, שנתן לי מינון כפול של איקקלומין (2 כדורים ליום התחלתי היום 28.3 - מחזור התחיל ב24.3.09), וכן נתן לי זריקת אוביטרול, לביצוע ב 7.4.09.
האם זה תקין? הבנתי ממגוון פורומים שאוביטרול ניתן רק לאחר מעקב זקיקים.כמו כן, הבנתי שלפני אוביטרול מנסים פעם פעמיים איקקלומין לבד. האם עלי להיות מודאגת? לקחת רק איקקלומין בלי אוביטרול? יש סיכונים באוביטרול ללא מעקב זקיקים?
תודה!
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד''ר דוד ישי28/03/2009אם לא הגבת למינון של כדור ליום, נכון להעלות את המינון ל 2 כדורים.
אני מסכים איתך. מאד רצוי לקבוע האם לתת אוביטרל ואם כן מתי בהתאם למעקב הזקיקים ( ואפילו רמת ההורמונים - בייחוד אצל אישה עם שחלות פוליציסטיות )
אני מציע שתעשי את הטיפול במרפאת פוריות מסודרת או אצל רופא מומחה לפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
לירון29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת עובריםאופטימית28/03/2009
שלום
16 יום אחרי החזרת 2 עוברים , עשיתי בדיקת בטא ביום חמישי והתוצאות ב"ה טובות :
E2 8861
פרוג- גדול מ127
בטא- 2342
שאלתי - הרופא לא שלח אותי לבטא נוספת יומיים אחרי לוודא הכפלה ? נאמר לי שאין צורך
השאלה האם יתכן ובטא גבוהה מדי ראשונה יכולה להוות סיכון כלשהו ? האם כדאי לי להתעקש ולעשות בטא נוספת ? קראתיי באיזה פורום שיש לשים לב לתסמינים של הריון חוץ רחמי .... ?
רוצה להיות רגועה
אנא תגובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול28/03/2009אין ממש צורך לוודא הכפלה לאחר יומיים. לדעתי, הרופא צודק.
יכולה להיות רגועה, ולחזור לבדיקת א.ס. עוד שבועיים.
אין צורך בטיפול רפואי כלשהו (תמיכה כזו או אחרת) אין ממש צורך במעקב נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעהטל28/03/2009
שלום,
רציתילשאול אם בזמן שמזריקים גונל F אפשר:
1. לעבור טיפול באינפרא (הסרת שיער לצמיתות בגלי חום - לא לייזר!).
2. טיפולי עיסווי (מסאג רגיל).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. כן, 2. כן
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי להזרעהאור28/03/2009
אני עושה טיפול iui במחזור טיבעי,אני מעונינת לדעת מתי היה נכון לעשות iui מבחינה הורמונלית, כשהפרוגסטרון 3.8 והאססטרודיול 1157 או למחרת כשהפרוגסטרון עלה ל8.5 והאסטרודיול ירד ל865
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI
פרופ' שחר קול28/03/2009מאוד חשוב לעקוב גם אחר רמת ה - LH. חבל שאין נתונים.
באופן כללי, לא ממש משנה, אם כי עדיף
לדעתי, לבצע IUI לפני הביוץ, שכן לזרע יכולת הישרדות של ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הזרקת פיוריגוןעדי28/03/2009
ד"ר שלום
אני אחרי צילום רחם וראו שחצוצרה שמאלית חשודה כסתומה.
אני צריכה להזריק פיוריגון והאחות אמרה כל יום בצד אחר.
השאלה היא האם זריקה רק בצד מסוים(למשל ימין) מגדלת יותר זקיקים באותו צד או שזה מתחלק אחיד בין שתי השחלות?
האם כדאי להזריק רק בצד ימין היכן שהחצוצרה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009מיקום ההזרקה אינו חשוב, ולא ישפיע על צד זה או אחר.
רצוי להזריק היכן שנוח.
אפשר רק בצד מסוים, או בקו האמצע, ממש לא עקרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרהדנה28/03/2009
ב-6.3 מחזור ב 19.3 החוזרו 3 מוקפאים במחזור טבעי. ב26.3 החל דימום קל שהתגבר לבינוני ונמשך עד עכשיו. האם השתרשות או מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה מחזור
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור קולרינת28/03/2009
שלום רציתי לדעת בבקשה:
1- האם סיכויי ההזרעה טובים יותר אצל אישה שמבייצת (ולבעלה בעייה באיכות הזרע)מאשר אצל זו שלא מבייצת?
2-אני בת 33 אחרי גרידה האם ההזרעה משפרת את סיכויי ההפרייה ומפחיתה את הסיכוי לגרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
פרופ' שחר קול28/03/20091. כן
2. הזרעה משפרת הסיכוי להריון, אך לא מונעת הפלות טבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לדוקטור קול..
נטע28/03/2009האם העובדה שהיתה לי גרידה-עובר ללא דופק מעלה אצלי את הסיכויים להפלה בהזרעה או שהסיכויים הם כמו אצל אישה שלא עברה הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפסקת תמיכהעינת28/03/2009
הפסקתי תמיכה ביום חמישי (שני אנדומטרין ליום, באותו יום, פרוגסטרון 31 )
מתי צפוי להתחיל דימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום או מחר
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםיפעת28/03/2009
שלום,
עברתי הזרעה מתורם , לאחר טיפול במנוגון וזריקת אוביטרל, דימום החל לאחר שבוע ויומיים והוא ממשיך עד היום, כלומר יום עשירי של דימום, בדיקת ביתא שלילית, מה יכולה להיות הסיבה? האם יש צורך לבצע בדיקות מסוימות לאיתור הבעיה, הגניקולוג שלי מציע להתעלם, אך אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
בתודה מראש על תשובתך
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול28/03/2009כנראה שהרופא שלך צודק, אם כי יש לשלול סיבה אנאטומית, כצעד ראשון ע"י בדיקת א.ס. עם סיום הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH הולך ןעןלה מה לעשות?שיר28/03/2009
בת 33 עם FSH של 15 אחרי הריון IVF
בשאיבה שבוצעה לפני שנה וחצי ואז FSH היה 12 נשאבו 5 ביציות הופרו 3
2 הוחזרו רק אחת נקלטה ונותר לנו עובר אחד קפוא
בחודש הבא רוצים לחזור לטיפולים, אבל יש לנו התלבטות
אם הFSH עולה ככ גם בהריון האם כדאי לשאוב ביציות לפני השימוש בעובר הקפוא ?
כדי שאולי נוכל להגשים את החלום של 3 ילדים ואז להתחיל טיפולים באופן פרטי כדי לעקוף את השימוש בעובר שקיים? האם זה אפשרי בכלל? ומה העלות של הטיפולים בופן פרטי?
או שכדאי להשתמש בעובר ומה שיהיה יהיה...
שאלה נוספת האם אפשר למנוע עלייה של FSH או להוריד אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול28/03/2009מציע מיד מחזור הפשרה, ואם לא יושג הריון טיפול טרי ברצף.
לא ניתן למנוע עלית FSH.
קל מאוד להוריד FSH: למשל ע"י לקיחת דם לבדיקה בזמן שאסטרדיול מעט גבוה , או ע"י מתן אסטרדיול כתרופה (אסטרופם, או פרוגינובה). כמובן ששיטות אלו לא ישנו את המצב מעיקרו: תגובה שחלתית סוב-אופטימאלית.
כדי לשקף המציאות ללא תלות ביום המחזור או ברמת האסטרדיול עדיף למדוד AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)