מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התחלת הזרקת מונוגוןאריאלה15/03/2009
שלום רב התחלתי לצורך טיפול IVF להזריק מונוגון ביום השלישי למחזור לפני הזרקת המונוגון היה לי דימום חזק שממש נחלש לאחר הזריקה. האם הזריקות מפסיקות את המחזור ( הדימום )? האם זה תקין שהמחזור ( הדימום ) אולי לא הושלם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אושר
ד''ר דוד ישי15/03/2009הוסת יפסק כאשר הוא יפסק והבניה של הרירית החדשה תתרחש עם הזריקות , ללא שאחד יפריע לשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Utrogestan200מיכל14/03/2009
האם לקיחת UTROGESTAN200 אחד ביום ואגינרלי, מיומיים לאחר אוביטרל+הזרעה, עשויה לגרום למניעת הופעת דימום וסתי אפילו אם המחזור נכשל ואין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי14/03/2009אפשרי אבל בסבירות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לגבי ביוץ, בבקשה, דחוףףףףףלאה14/03/2009
מנסה להרות 8 חודשים אחרי טיפול של 3 שנים ב"דיאנה" עקב הפרעות הורמונליות. 4 חודשים אחרונים לא היה לי מחזור בכלל. יש לי ציסטות ורופה נשים נתנה "פרוגילוטון". קיבלתי מחזור אבל ביום 13 לא היה לי ביוץ לפי בדיקת דם. איזה טיפול אני צריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאה
ד''ר דוד ישי14/03/2009נראה לי שאת זקוקה לטיפול עם גורמי ביוץ. גשי למרפאת פוריות או לרופא מומחה לפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקה?מרשמלו14/03/2009
בס"ד הזרקתי אוביטרל ב1/3.. ב3/3 הזרעה.. מתי לעשות בדיקת דם? האם חייב להיות גודש בחזה אם יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 17.3 , לא
פרופ' שחר קול14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה..
מרשמלו14/03/2009בס"ד תודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה. באיזה מקרים הרופא ממליץ על בדיקה שנקראת היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לוודא תקינות חלל הרחם.
פרופ' שחר קול14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי ivfשר14/03/2009
מחר אני אמורה לבצע בדיקת דם 15 ימים אחרי החזרת העוברים. בגלל שאני כבר ממש סקרנית רציתי לדעת האם עשיית בדיקת הריון ביתית יכולה להיות אמינה במקרה זה? האם השימוש באוטרוגסטן עלול לשבש את אמינות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית
פרופ' שחר קול14/03/2009כפי שנכתב כאן פעמים רבות מאוד מספור, בדיקת הריון ביתית אינה מיוצרת לשימוש מטופלות IVF.
אוטרוגסטן אינו מכיל HCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ודיאטהמור14/03/2009
שלום רב, בת 28, בעלת שחלות פוליציסטיות ומזה כשנה בטיפולי הפריות. אינני בעלת משקל עודף(שוקלת 56 ק"ג גובה 1.63) אולם מאז שהפסקתי את הגלולות- הבטן מאוד נפוחה והוספתי מספר קילוגרמים למשקלי . אני מנסה להוריד את הק"ג העודפים ע"י פעילות גופנית מרובה ודיאטה מאוזנת הכוללת מעקב של דיאטנית אך לשוא! אני לא מצליחה להוריד גרם ממשקלי והבנתי שאולי הסיבה נעוצה בשחלות הפוליציסטיות ולא בטיפולים ההורמונלים. שאלתי היא: האם קיימת דיאטה ספציפית לתופעה שתיארתי לעיל? האם יש מישהו מומחה בתחום? אני מרגישה מאוד נפוחה ומתוסכלת (גם ככה התקופה שאני עוברת לא פשוטה בכלל). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
פרופ' שחר קול14/03/2009הוכח במחקר רציני לאחרונה כי אין דיאטה ספציפית.
הכל מסתכם במאזן בין הקלוריות הניכנסות לגוף (ולא משנה מאיזה מזון: שומנים פחמימות, חלבונים) ובין הקלוריות שהגוף שורף.
אין ניסים ואין נפלאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוביטרל- דחוףגילה14/03/2009
שלום רב, בזריקת האוביטרל יש אויר. האם להוציא האויר? בבקשה לענות בדחיפות כי אני חייבת להזריק עוד 4 שעות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזהירות...
פרופ' שחר קול14/03/2009גם אם מזריקים אויר - הכמות אפסית ואין בה סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!!!
גילה14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה אחרי הפלהמירב14/03/2009
שלום, מדוע אחרי הפלה צריכים לחכות לקבלת וסת בשביל להחזיר עוברים מוקפאים? מה קורה אם לא מחכים ומחזירים כאשר רירית הרחם במצב של לקלוט הריון? באילו סיכונים מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול14/03/2009אין סיכונים. הרעיון הוא לחכות לרירית "נקיה" ככל הניתן, לאחר ששאריות אפשריות לאחר הפלה יישטפו במחזור טבעי.
אם משוכנעים שהרירית מתאימה - אין מניעה שלא לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מירב14/03/2009מה יכולות לגרום שאריות מההריון הקודם להריון הנוכחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפריע להשרשה
פרופ' שחר קול14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהומים
מירב14/03/2009בהנחה שהיתה השרשה, האם השאריות יכולות לגרום לזיהומים או לפגיעה בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרמיטל14/03/2009
טיפול איקקלומין ראשון ווסת סדירה מחזור כל 26 יום ביום 29 בוצעה בדיקת שתן ביתית להריון אשר יצאה חיובית וביום 33 למחזור הופיע דימום הכולל כאבי בטן תחתונה וגב ללא גושים ונראה כמו מחזור בכמותו שגדלה משעה לשעה. שאלתי האם יש ליחס חשיבות לערכת השתן או אולי לא לעשות דבר כי איבדתי את ההריון הזה ומה הסיכוי שיש עדיין הריון עם דימום שכזה ביון 33 לווסת תודה מראש תעזור לי אני מאוד עצובה ולחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול14/03/2009כפי שנאמר כאן אין ספור פעמים: ערכות ביתיות לבדיקת הרין אינן מיוצרות לנשים בטיפולי פריון.
לכן, עדיף להימנע משימוש בהן, ולוודא הריון רק ע"י בדיקת דם.
לא נוכל לדעת אם אומנם היה הריון.
אם היה הריון, דימום מחייב מעקב כדי לוודא שאומנם מדובר בהפלה שלמה, ולא בהריון מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קול בבקשה תשובהtelisi14/03/2009
רצית לדעת אני בת 29 ללא בעיות הורמונליות ובכלל אני מתענינת בפורום ושמתי לב שהמון נשים מקבלות את הגונל f אבל במינון הרבה יותר נמוך כו 75 ו225 ישנה סיבה שאני מזריקה 300 זה נראה לי המון במיוחד שלי אין בעיה (ברוך השם) התחלתי ביום רביעי האחרון כבר 4ימים מתי לדעתך תהיה השאיבה ולגבי השאלה של הגונל כי אני קוראת על נשים בנות 41 עם מינון של 75 למרות שאני יודעת שכל דבר לגופו אבל עדין מאוד לחוצה לגבי התרופות אודה לתשובה מהירה ושוב המון תודות אתה ממש עושה עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ' שחר קול14/03/2009כפי שכתבת - המינון נקבע באופן אישי לכל מטופלת.
מינון של 300 יח' הוא בתחום המקובל ב - IVF.
יש לזכור כי בטיפולי פוריות שאינם IVF אנו מכוונים לקבלת מס' זקיקים נמוך יחסית (2 - 4 ).
בטיפולי IVF מקווים להשיג כ - 10 ביציות, לכן המינון הגבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור קןלtelisi14/03/2009
רציתי לדעת למה עושים מיקורומנפולציה? ובמה זה תורם להצלחת הטיפול ? ומה זה פרוטוקול ארוך שלב א.ב ומיקרו מנפולציה והאם זה נותן יותר סיכויי? אשמח לתשובה ושוב המון תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו
פרופ' שחר קול14/03/2009מדובר על הזרקת זרע לתוך הביצית.
טכנולוגיה מוצלחת במיוחד כדי לטפל במצבים של זרע בריכוז נמוך או באיכות גרועה.
פעמים רבות מבמוצע שלא לצורך: כאשר הזרע תקין לחלוטין.
הליך זה אינו משפר את איכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהאדר14/03/2009
בוקר טוב , אני לאחר החזרת עוברים ואני אמורה ביום רביעי הקרוב לעשות בדיקת הריון , אני לוקחת תמיכה של אנדמנטורין (נרות) ויש לי כל הזמן הפרשות לבנות מזה האם זה נורמלי ????????כמו אבקה כזו האם זה בסדר????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מרפאת הפריהמרינה גולד14/03/2009
הנני בת 28 ואנו גרים בקפריסין. אנו עומדים בפני החלטה של בחירת מרפאת ביצוע תהליך ה IVF, שכן ספירת הזרע נמוכה אפילו לשם השבחה. רציתי לדעת האם משהו מכיר את ד"ר Tanos Vasilis-רופא שהתחמה בהדסה עין כרם או את Krinos Trokoudes- הבנתי שהוא די מוכר בתחום ההפריות בעולם והוא מנהל את מרפאת Pedious אני די חדשה בתחום וממש לא יודעת איך לבחור את המרפאה. אשמח לקבל כל מידע. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
לימונית14/03/2009מרינה שלום, ראיתי שדילגו על שאלתך. לדעתי זה בגלל הכותרת שלה. בד"כ הרופאים נמנעים מלהמליץ או לא להמליץ על מרפאות ורופאים אחרים. מכיוון ששאלתך עוסקת ברופאים בחו"ל, לדעתי כדאי לך לכתוב מחדש את השאלה, כשהכותרת תהיה "לרופאי הפורום". זה יבטיח לך שלפחות הם יכנסו ויראו את שאלתך. נראה לי שעל שאלה כמו ששאלת הם יענו. מקווה מאוד שיענו לך. מבינה מאוד את הלחץ שלך. שיהיה לך בהצלחה. לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ללימונית
מרינה גולד15/03/2009ללימונית ערב טוב, המון המון תודה על הטיפ שלך. בהחלט איישם את המלצתך. תודה, מרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהאלין14/03/2009
אני אחרי הפרייה בחודש הראשון ויש לי כתמים חומים כבר שלושה ימים וכאבים ברחם כמו כאב מחזור וזה הריון ראשון שלי ואני לא מכירה את התופעות האלו אשמח לתגובה מכן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלין שלום
פרופ' שחר קול14/03/2009תופעה די שכיחה המחייבת מעקב מסודר ע"י רופא הנשים שלך, כולל וידוא עליה תקינה של בטא, וכן מיקום ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר שחר קול:)
אלין14/03/2009רציתי לדעת אם הכתמים החומים הם סימנים טובים והיה לי כתם אדום האם זה מההריון אשמח לתגובה פשוט זה הריון ראשון שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קול-דחוף!!!רומי14/03/2009
מטופלת ביח' IVF באלישע. אתמול בערב התחלתי להזריק פיוריגון ואורגלוטרן(לאחר 5 ימי פיוריגון). באופן כללי לא היתה לי שום בעיה עם הזריקות בבטן ,עד אמש.. לאחר זריקת האורגלוטרן היתה תחושה שהמקום שורף מעט ,אדמומיות מקומית (שטרם חלפה)והמקום מעט כואב , למרות שחלפו כבר שעות רבות.\ יכול להיות שהזרקתי לא נכון? האם יש חשיבות לזווית הזריקה הזו (בפיוריגון נאמר לי להזריק בזווית 90 מע' ובמונוגון-45 מע')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומי שלום
פרופ' שחר קול14/03/2009תגובה מקומית חולפת אינה נדירה. אין חשיבות לזווית ההזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)