מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עישון?שירה16/03/2009
לאחר הפרייה שנכשלה האם היותי מעשנת כ 5 סיגריות ליום יכולות להפריע להצלחת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן שולי.
פרופ' שחר קול17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?שירה16/03/2009
IVF ראשון 3 עוברים הוחזרו כ9 ימים הופעת מחזור מדוע הרופא רוצה בכל זאת שאבצע בדיק דם ביום 12 ?יש סיכויי למשהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קלוש
פרופ' שחר קול17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםצופיה16/03/2009
שלום,לפני שבועיים ויומיים לקחתי זריקה של דקפפטיל,קבלתי מחזור לפני שבוע,אני מדממת הרבה ומעבר לזמן הנורמלי שלי,כבר זהו היום התשיעי למחזור.האם זה ת"ל של התרופה? שאלה שנייה-האם צריך לקחת את הגונל F והמונוגון בשעות קבועות ביום? שאלה שלישית,כול כמה זמן בערך יש לעשות מעקבי זקיקים ובדיקות דם במשך ההזרקות עד לשאיבה? מתי בערך יוצא יום השאיבה? אני יודעת שעושים זאת לפי תשובות הבדיקות,אך בכל זאת רצוני לדעת ולתכנן את זמני. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צופיה שלום
פרופ' שחר קול17/03/20091. יתכן
2. כן
3. כ - 3 פגישות מעקב.
4. לאחר 10 - 12 ימי זריקות של גונל / מנוגון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריהשמחה16/03/2009
שלום ד"ר , קבלתי מחזור ביום שלישי 10.3 , התחלתי גונל F ב 11.3 עד אתמול ה 15. היום הייתי בבדיקת אולט' ובדיקת דם. אילו בדיקות הדם מהיום. 592 E2 Progesterone Urgent | nmol/l | * 1.9 | LH Urgent | IU/l | * 1.2 על אולטראסאונד לא אמרו לי דבר....! התקשרו אלי והודיעו שאני צריכה להתחיל היום במנוגון ומחר גם בסטרואיד. וביום רביעי לחזור לבדיקה.. אינני מבינה מה משמעות בדיקת הדם, נראה לי שהתוצאות נמוכות.. איזה תוצאה אני צריכה בכדי שאגיע לשאיבה? זאת הפריה ראשונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009ההחלטה על מועד השאיבה מתבססת על בדיקות דם ובדיקות א.ס. זקיקים.
לא ניתן להעריך המצב במלואו כיוון שחסר נתוני הזקיקים.
לגבי "סטרואיד" האם ציטרוטייד???
חשוב מאוד לשנן שמות התרופות ולזכור היטב. מונע טעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםמאיה16/03/2009
היום הוחזרו לי עוברים. בשעות האחרונות התחילה נזילה של כתמים חומים. האם תקין? (לא קרה לי בעבר..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ' שחר קול17/03/2009כנראה דימום קל מצוואר הרחם, אולי היה קושי טכני בהחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמאיה16/03/2009
היום החזרת עוברים. אני לא רוצה להתאפק עד ליום ראשון 29.3 כדי לבדוק הריון. האם בדיקה ביום שישי (27.3) אפשרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009אפשר לבצע בדיקת הריון בכל יום ובכל שעה.
אם רוצים בדיקה אמינה - עדיף לבצע ביום שנאמר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמאיה16/03/2009
היום עברתי החזרת 2 עוברים מוקפאים (באיכות טובה מאוד) על בסיס מחזור טבעי. זו החזרת עוברים שלישית שלי כאשר בשתי ההחזרות הקודמות הקטטר עם העוברים נכנס לצוואר הרחם בצורה חלקה, בתוך שניות, וללא שום כאב או קושי. היום הרופא אמר שלא רואים את צוואר הרחם, והשתמש בספוקולום (בנוסך למלקחיים שפותחים את צוואר הרחם) כדי להזיז את הרחם...? הדבר גרם לי לכאב נוראי!!!! דבר נוסף שקרה - אחד העוברים נדבק לקטטר, והיה צורך לשטוף את הקטטר כדי לגרום לו לצאת... 1. מה הסיבה שהפעם אי אפשר היה להגיע בקלות לצוואר הרחם? 2. האם הידבקות העובר ושטיפת הקטטר יכולה לפגוע בעובר...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול17/03/20091. קושי טכני בהחזרה הוא די שכיח, גם אצל נשים שבעבר עברו החזרה "חלקה".
2. כידוע, כל דבר "יכול" לקרות ברפואה...תמיד נשמור על אופטימיות, ונחשוב דברים טובים, לא רעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות16/03/2009
שלום, הבוקר עברתי שאיבה. הרופא יצא ואמר שראה נוזל בחלל הרחם- שלא נצפה לפני 3 ימים. אציין כי בדיקור הקודם לפני חודש וחצי גם נראה נוזל שנספג כעבור יומיים, והיתה החזרה שלא הצליחה.. זאת בנוסף לנוזל שקיים כבר שבוע באזור הצוואר- כפי הנראה קשור לצלקת הקיסריים שלי. שאלתי היא: האם נוזל בככ הרבה מקומות יכול להעיד על סיבה לכשלונות חוזרים? שוב, הנוזל בחלל נספג כעבור יומיים מהשאיבה בסבב הקודם. אני מתלבטת האם להקפיא את העוברים ולהחזירם על מחזור טבעי (חוסר הצלחה עד כה במספר סבבי מוקפאים...) או להחזיר במידה והנוזל בחלל יעלם. תודה על היעוץ והזמינות תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009אם הנוזל יעלם - מציע לבצע החזרה טריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכילוב???ברקת16/03/2009
אני אמורה להתחיל הפריה חוץ גופית, האם מישהי שמעה על IVF איכילוב? טעונים גרועים או טובים? אנא עזרתכם? ואם אתם תוכלו לתת לי בתי חולים מוצלחים בנושא אשמח לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכילוב
עירית16/03/2009יש באיכילוב יחידת IVF מעולה בראשותו של פרופ' עמי עמית נחמדים ועושים עבודה טובה מאוד... טופלתי שם בעבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי החזרהברכה16/03/2009
שלום רב, הייתה לי החזרת עוברים לפני 4 ימים , טיפול הפריה רביעי. בטיפולים הקודמים לקחתי אנדומטרין או אוטרגסטאן לתמיכה. הפעם האחות המליצה לי על קרינון , והתחלתי להשתמש בו , זה יותר נוח לי . כשבאתי לבית המרקחת לקנות את הקרינון , אמר לי הרוקח שבמנה אחת של קרינון , שאני לוקחת ליום , יש 100 מ"ג , כמו שיש בטבליה אחת של אנדומטרין ואילו את האנדומטרין, נהגתי לקחת 3 ליום , כלומר בתמיכה של הקרינון , יש שליש מהמינון של האנדומטרין ליום אחד... האם זה אומר, שהתמיכה פחות טובה ? הרי במינון זה יוצא שליש מהתמיכה של האנדומטרין? האם כדאי בבוקר להשתמש בקרינון ולהוסיף תמיכה נוספת של אנדומטרין בלילה ? אני מפחדת שהקרינון אינו מספיק, וגם קיבלתי הוראות "להתהלך" אחרי נטילת הקרינון , מה קורה אם אני לא "מתהלכת " מספיק, האם החומר לא נספג טוב? אודה לתשובות ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009הקרינון נותן תמיכה טובה מאוד.
לאחר נטילתו יש לחיות כרגיל, לא ללכת יותר, לא ללכת פחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית לאחר IVFדנית16/03/2009
שלום לכם נכבדי, עד תאריך 28.02 פיוריגון 175 בתאריך 01.03. אוביטרל בתאריך 02.03 בוצעה שאיבה. בתאריך 05.03 בוצעה החזרה של עובר "יפיפה". בדיקת הריון ביתיתשביצעתי ב- 14.03 הראתה שני קווים- האחד מאוד בהיר. היום - 16.03 שני קווים השני הפעם יותר כהה מהפעם הראשונה. האם ניתן להבין שבשעה טובה נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוווווווווב
ג'ווווו16/03/2009עד שהרופאים יענו.... קו זה קו !! ליתר ביטחון עדיף תמיד לעשות בדיקת דם .... שיהיה בשעה טובה ... והמון מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009כנראה שכן, רצוי לוודא ע"י בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קול בבקשה תשובהtelisi16/03/2009
אתמול בעלי הזריק לי את הגונל בבטן וירד לי קצת דם והאזור נהיה קצת כחול זה מסוכן או שזה יכול לקרות כי נראה לי שהוא נגע בוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
פרופ' שחר קול16/03/2009לא לדאוג!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמירי16/03/2009
החודש הוחלט על השבחה והזרעה ללא איקקלומין . אתמול (15.2)עברתי מעקב זקיקים ונצפה זקיק בגודל 18 מ"מ ורירית 7.7. הרופא אמר לי להגיע אליו מחר (17.2) יחד שוב למעקב זקיקים וככל הנראה אני אזריק את האוביטורל מחר. האם זה לא מאוחר מדי? בנוסף יש לי פטרייה וגינלית. אני רוצה לקיים יחסי מין על מנת שאוכל להגביר את הסיוכויים להריון אך בגלל הפטרייה אני לא יודעת מה לעשות. הרופא הביא לי כדור שלא עזר לגמרי ואמר לא לשים נר כי לא עושים הזרעה עם נר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול17/03/2009רצוי לצרף למעקב בדיקת דם כדי לאפשר זיהוי מדויק יותר של הביוץ.
לגבי ה"פטריה" רצוי להיבדק כדי לאבחן נכון.
בכל מקרה, לא יפריע להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל16/03/2009
מחזור סדיר כל 26-28הגיע דימום די דומה לווסת הכולל מעט גושים ביום 34 וזאת לאחר בדיקת שתן ביתיתשיצאה חיובית להריון מספר ימים לפני ביום הדימום ביצעתי שוב בדיקת שתן יצאה שלילית שאלתי מה הסיכוי שהריון נשאר כאן הם בדיקת שתן כשיש דימום אמינה ויכולה לזהות עדיין והאם בדיקת דם בשלב הזה עדיין רלוונטית ואם מדובר בהפלה טיבעית מה הסיכוי שדבר זה יחזור על עצמו אציין הריון ראשון שלי בטיפול באיקקאלומין, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול16/03/2009כנראה מדובר על הפלה מוקדמת מאוד , או הריון כימי. כמובן שיש סיכוי שזה יקרה שוב, אך הסיכוי טוב יותר להריון תקין.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfאלמונית16/03/2009
לפני כשנתיים עשינו ivf ראשון ומוצלח שמימנו נולדה ביתנו השניה ולשאלתי בבית החולים נישארו עוברים מוקפאים. 1.מה עלינו לעשות אם אנחנו רוצים לעשות שוב טיפול ivf ? 2. האים ניתן לקבוע את מין העובר ? יש לנו שתי בנות ואנחנו רוצים בן ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית שלום
פרופ' שחר קול16/03/20091. לפנות ליחידת ה - IVF ולתכנן מחזור הפשרה.
2. כן, אך לא בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)