מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרלחסויה22/01/2009
האם גם לאחר קבלת זריקת האוביטרל הזקיקים ממשיכים לגדול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילירון22/01/2009
הי, להזכירך בת 25, אני לפני שאיבה 2 לאחר שIVF ראשון נכשל. בעיה זכרית אצלי הכל תקין. אני היום לאחר 3 ימי גונאל 225 יח' ו 4 ימים של 150 יח. היום בבדיקה נצפו סה"כ 10 זקיקים בגדלים של בין 11-13 ( 5 בכל שחלה) כאשר אחד מהם הוא בגודל 18. נאמר לי להשיך את התוכנית ולהזריק גונל 150 יח' עד יום א כולל סופרפאקט 4 פעמים ביום רק בנחיר אחד וביום א לבוא שוב לבדיקה. 1. האם לדעתך התגובה טובה לשלב הנוכחי? 2. האם כל הזקיקים הנ"ל אמורים לגדול עד יום א כך שיהיה לפחות כ 5 ביציות? ( אני חוששת מעט כי בטיפול הקודם לאור כמות הורמונים נמוכה נשאבו לי רק 2 ביציות) ץודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תוצאות ב.דם
לירון22/01/2009ולהלן תוצאות ב. דם של היום 11.6- 1.1 IU/L 0.7 LH 2 1500- 0 pmol/L 700 ESTRADIOL (E-2) 3 76.0- 19.0 nmol/L 3.4 PROGESTERONE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה גם מד"ר קול
לירון23/01/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון שלום
פרופ' שחר קול23/01/20091. בהחלט!
2. יש לקוות.
הערה: יעוץ רציני מחייב לדעת מידע רב נוסף כגון רמות ההורמונים, מינונים ותגובה שחלתית במחזור קודם ועוד ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר קול הוספתי לעיל את נתוני
לירון23/01/2009ההורמונים האם תקין? על מה מעיד? תודה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/01/2009ההורמונים - תקין.
E2 מעט נמוך לעומת התמונה בא.ס.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול שאלות אחרונות
לירון23/01/20091. מה זה אומר שה E2 מעט נמוך? מעט ביציות? 2. הטיפול החל ב 225 יח' גונאל ואז ירדתי ל 150. הבדיקה הנ"ל בוצעה ביום ה'. האם עד יום א' כאשר עד אז אני ממשיכה להזריק 150 יח' גונאל כל יום אמור לשפר את המצב? לכמה ביציות ניתן לצפות במצבי? טיפול קודם היה הראשון ב IVF (ללא הזרעות לפני כן) עקב בעיה זכרית רק 100אלף זרעונים אצלי הכל תקין. אז נתנו לי 150 יח' גונאל ב 3 ימים ולאחר מכן ירדו ל 75 ואז הוציאו לי רק 2 ביציות. אני מעט חוששת שיהיה לי שוב אותו מצב האם כך נראה טיפול זה לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/01/2009יש לקוות לתוצאה טובה יותר, שכן קיבלת מינון גבוה יותר.
בשורה התחתונה: מכיוון שאת צעירה יש לשער כי יושג הריון בהקדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
לירון23/01/2009היי, אבל לא ענית לי מה זה אומר שה E2 מעט נמוך? מעט ביציות? האם יש מקום לבקש בשלב זה מנופור או מנוגון
פרופ' שחר קול24/01/2009לא בהכרח.
יש להבין שיש גישות שונות לגבי פרוטוקול גירוי השחלות.
אני מאמין שאת בידיים טובות, ולכן יש סיכוי טוב להריון.
מטרת הטיפול - השגת הריון, לא יותר ביציות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון גדול יותר?חסויה22/01/2009
שלום, האם מקרה של אישה שנכנסה להריון באמצעות הפריה חוץ גופית מסוכן יותר מהריון רגיל/טבעי? האם רק הדרך להכנס להריון שונה או שמא יש דברים נוספים המבדילים בין שני המקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
פרופ' שחר קול23/01/2009אין סיכון גדול יותר.
רק הדרך שונה. שאר המהלך - ללא הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גודל זקיקחסויה22/01/2009
מה גודל הזקיק המינימלי שאפשר לתת בו אורביטרל? מה גודל הזקיק המינימלי שיכול להיות מופרה? אם יש זקיק אחד של 18 והשני של 15 או 16 האם יש סיכוי שהזקיק של 15 או 16 יופרה גם הוא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ' שחר קול23/01/2009כן. גם זקיק של 14 ממ יכול לתת ביצית תקינה שתופרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה22/01/2009
יש לי בעיה של ביוץ מוקדם ולאחריו דימומים שנובעים מחוזר איזון הורמונלי. האם בתאוריה אפשר לקבל זריקת צטרוטייד לדחיית ביוץ ולאחר מכן אוביטרל או שמה צריך לעשות גם טיפול הורמונלי - גונל בכדי לטפל בתרופות אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול23/01/2009לא ברור לי מה זה "חוסר איזון הורמונלי".
אם לוקחים ציטרוטייד לדחית הביוץ רצוי לקחת במקביל גונדוטרופינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהגיע?חסוי22/01/2009
ערב טוב ביום שני אמורה לעשות בדיקת דם לבטא, אחרי הזרעה. מתחילה להרגיש מעט כאבים קלים בשחלות כמו לפני קבלת מחזור. האם זה המחזור? או שגם יכול להיות סימנים כאלו גם שהתשובה חיובית? הכוונה להריון תודות רב שאתם אוזן קשבת, כן ירבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול23/01/2009לא ניתן להסיק מסקנות כלשהן על סמך הכאבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר22/01/2009
שלום רב לאחר השבחה והזרעה תאריך מחזור אחרון 3.12.09 שבוע שביעי - יום א' בדיקה אצל הרופא עם דופק חשה כאבים בחזה ובלילה התכווצויות חזקות ברחם , כמו בשעת מחזור אתמול הכאבים היו ממש חזקים שלא הצלחתי להרדם , במהלך היום אין התכווצויות !! ממש מודאגת האם זה נורמלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול23/01/2009כאבים כה עזים אינם נורמליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץ?דניאל22/01/2009
שלום,, אשמח לדעת מה מצבי מבחינת ביוץ לפי הערכים הבאים: מטופלת בשני איקקלומין ליום ובגלוקופאג מזה חודש ימ 19: זקיק 25 (הזקיקים שלי מגיעים עד 33) רירית 6 מעט נוזל E2 2346 pmol/l Progersteron 3.2 nmol/l LH 12.8 IU/L ימ 21: זקיק 31 (הזקיקים שלי מגיעים עד 33) רירית 8 ללא נוזל E2 4536 pmol/l Progersteron 3.3 nmol/l LH 7.3 IU/L האם אני לפני ביוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, עדיין לא היה ביוץ.
פרופ' שחר קול22/01/2009פרוגסטרון נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?נטלי22/01/2009
שלום, עברתי הזרעה לפני 11 ימים (ביום ראשון 11.1). אני מגיבה "יפה" לאוביטרל: בחילות, נפיחות, כאבי בטן כ-4 ימים. ביום השמיני להזרעה החלו להופיע כאבי בטן תחתונה וגב תחתון שנראו לי מחשידים, מאחר ויש עוד 6 ימים למחזור ואני לא סובלת מתופעות כאלו שבוע לפני. היום התחילו הפרשות דם ורודות. המחזור אצלי מתחיל מהפרשות חומות... 1.מה הסבירות שמדובר במחזור שהקדים מאד (יום 25 )? 2.מה עלי להסיק מכך בהזרעה הבאה לגבי השלב הלוטאלי - ? 3.והאם בכלל אפשר להסיק שאלו סימני השרשה? שישי שבת אין לי אפשרות לבדיקות דם. מקלוני היריון יהיו אמינים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול23/01/20091. סביר.
2. לדעתי - אין מקום ל"תמיכה", אם כי לא יזיק.
3. לא, השרשה 5-6 ימים לאחר ההזרעה.
4. מציע להימנע מבדיקות ביתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי?חסויה22/01/2009
יש לי שני זקיקים 15 ו 12 אני מקבלת 150 גונל מה הסיכוי לתאומים ? האם יש דרך להגדיל רק את ה15 ואת ה12 לא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול23/01/2009סיכוי קטן אך לא אפסי.
לא ניתן להשפיע רק על זקיק אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין בזמן טיפול ivf - דחוף!עירית22/01/2009
אני מטופלת פריון. קיבלתי מרופאת א.א.ג. אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום בעקבות סינוסיטיס. האם ניתן ליטול התרופה בזמן הטיפול? ( אני בשלב הזרקת ההורמונים). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותחסוי22/01/2009
שלום !!! אני בת 29 + שני לידות לידה אחרונה לפני 6 שנים. ביצעתי בדיקות הורמונליות בטעות לפני המחזור כי היה לי דימום וחשבתי שזה מחזור להלן התוצאות: pg/ml < 50.00 ESTRADIOL (E-2) 2 - IU/L 12.7 LH 3 - IU/L 6.34 FSH 29.2- 2.8 ng/mL 8.89 PROLACTIN 4.2- 0.4 uIU/ml 1.96 TSH כעבור מספר ימים קיבלתי , וביום השלישי ביצעתי שוב להלן התוצאות: pg/ml < 50.00 ESTRADIOL (E-2) 2 - IU/L 9.8 LH 3 - IU/L 9.20 FSH 29.2- 2.8 ng/mL 6.98 PROLACTIN שלושה חודשים אחרונים מטופלת באיקקלומין 1 ליום ואוביטרל. החודש ביצעתי הפסקה . בעלי ביצע בדיקת זרע ונאמר לו שיש לו ספירה של 8 מיליון מיל בלבד. יש לי מספר שאלות: 1. האם לאור תוצאות הבדיקות אוכל להרות? 2. ואם אהיה זקוקה להפריה בכדי להרות? אודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסוי23/01/2009לא רשמתי תוצאה פרוגסטרון ביום השלישי למחזור 0.75
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה שלום
פרופ' שחר קול23/01/20091. כן
2. רוב הסיכויים - שלא.
האם יש ביוץ ספונטאני???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
חסוי23/01/2009ראשית אודה על תגובתך. אני לא יודעת אם יש לי ביוץ ספונטני למרות שווסת סדירה כל 28 יום. התחלנו בטיפולים לפני שלושה חודשים בחודש הראשון איקקלומין 1 ליום מהיום החמישי לחמישה ימים מעקב זקיקים ואוביטרל. בחודש השני והשלישי אותו טיפול. בחודש הרביעי אותו טיפול בשילוב הזרעה. החודש הפסקה מטיפול ביצענו צילום רחם ואת הבדיקות ההורמונליות אנחנו מנסים להרות כבר מעל לשנה . האם כדאי לנו לבצע הפריות? מה אתה מציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינ שלום
פרופ' שחר קול24/01/2009אם את מבייצת באופן סדיר, יתכן ואין טעם לקבל איקקלומין.
יעוץ לגבי ההמשך - תלוי בתוצאות בדיקות הדם, צילום רחם איכות הזרע ומשתנים רבים נוספים, בעיקר - גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונהחסויה22/01/2009
לד"ר קול היקר בשעה טובה, היום 13 יום מההחזרה התבשרתי כי אני בהריון. הבטא 209. האם תקין לשבוע בו אני נמצאת? שאיבה 6.01.09, החזרה 9.01.09. ז"א שאני בשבוע 4 +יומיים??? המון תודה! אני עדיין בשוק....כבר שנה+ בטיפולים, IVF 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול23/01/2009תקין.
חשבון הגיל - נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץ?-דחוף בבקשהדניאל22/01/2009
שלום רב, אשמח לדעת מה מצבי מבחינת ביוץ לפי הערכים הבאים: מטופלת בשני איקקלומין ליום ובגלוקופאג מזה חודש ימ 19: זקיק 25 (הזקיקים שלי מגיעים עד 33) רירית 86 מעט נוזל E2 2346 pmol/l Progersteron 3.2 nmol/l LH 12.8 IU/L ימ 21: זקיק 31 (הזקיקים שלי מגיעים עד 33) רירית 8 ללא נוזל E2 4536 pmol/l Progersteron 3.3 nmol/l LH 7.3 IU/L האם אני לפני ביוץ? תודה
פרופ' שחר קול23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןשירה22/01/2009
שלום, תאריך ההחזרה היה ב-30/12 . נכון להיום הבטא:1603 . מהו השבוע שבו אני נמצאת ? מתי אפשר לראות דופק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ' שחר קול22/01/2009גיל ההריון מחושב לפי יום השאיבה + שבועיים.
דופק - 29.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבנתי נכון?
שירה22/01/2009אם תאריך השאיבה שלי היה ב-28/12 , אז מועד הוסת הוא פחות שבועיים-14/12 . האם אפשר להסיק מכך שאני בשבוע 6???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, ב - 25.1
פרופ' שחר קול23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)