מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות של הריוןנטע18/01/2009
מאיזה שלב בהריון יכולות להיות תופעות של כאבי ראש ובחילות? האם בהריון כתוצאה מIVF הזמנים זהים? ביום חמישי הוחזרו לי עוברים ואתמול היו לי כאבי ראש וגם בלילה ומעט הבוקר, האם זה קשור להריון או לתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי18/01/2009הזמנים זהים. מתחילים להרגיש את סימני ההריון בשבוע 7-8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוספלינגסאירית18/01/2009
לפני שנה עשיתי צילום רחם התוצאה הייתה בצד ימין יש סקטוספלינגס, כמו כן עשיתי היסטרוסקופיה והתוצאה הייתה שהכול תקין. אני אחרי 5 טיפולי IVF מתוכם 2 טריים ו- 3 מוקפאים, ללא הצלחה. עכשיו אמרו לי שהבעיה לאי הצלחה היא סקטוספלינגס וצריך לעשות פרוסקפיה וכריתת חצוצרה. האם חובה לכרות את החצוצרה? האם ניתן לבצע טיפול אנטיביוטי במקום? האם כריתת חצוצרה תשפיע על סיכוי ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירית
ד''ר דוד ישי18/01/2009שאלה לא פשוטה.
חצוצרה עם סקטוסלפינגס יכולה להפחית את הסיכויים להריון. אבל לדעתי סקטוסלפינגס שלא נראה בלפרוסקופיה ולא באולטרסאונד הוא חסר משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמירי18/01/2009
היום עושה הזרעה אחר הצהריים האם אפשר לעשות פעילות אירובית לפני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי18/01/2009כן. אין בעיה עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מירי18/01/2009אחרי הזרעה לא קיבלתי תמיכה האם זה בסדר? עד כמה זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר דוד ישי18/01/2009לתמיכה יש חשיבות בעיקר בטיפולי הפריה חוץ גופית. בטיפול כמו שלך , ספק אם יש בה תועלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא מומלץ לקבל מסז' בשליש הראשוןלי18/01/2009
של ההריון? תודה, לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי18/01/2009לא ידוע לי על בעיה עם מסג' בשליש הראשון של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים, ביוץ...חן18/01/2009
אני בת 27, לפני 6 שנים אובחן אצלי אנדומטריוזיס ולא חזר מאז, בנוסף יש לי שחלות פוליציסטיות. אני נוטלת, חודש ראשון, כדורי איקוקלומין, הבוקר עשיתי בדיקת זקיקים (יום 14) כאשר בשחלה ימנית נצפו זקיקים 24,16, ומס' רב של זקיקים קטנים. שחלה שמאלית 11,20,15,15 ומס' רב של זקיקים קטנים רירית הרחם 6.2 (ביום שישי היתה 4) לא נצפה נוזל בדוגלאס. האם אפשר לומר שאני מבייצת או לקראת ביוץ? האם כדאי להמשיך השבוע במעקב זקיקים? וכמובן, האם כדאי להגביר פעילות מינית במהלך הימים הקרובים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חן
ד''ר דוד ישי18/01/2009יש 2 זקיקים בשלי + אחד גבולי. בלי נתונים על רמת ההורמונים, קשה להגיד אם הביוץ יהיה היום, מחר או מחרתיים. אם אין מעקב הורמונלי או לחילופין משתמשים באוביטרל כדי לגרום לביוץ, אני מציע שתתחילי לקיים יחסי מין מהיום ובמשך 4 הימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים בתום הנקהענת18/01/2009
ד"ר קול היקר סיימתי החודש להניק את בתי, האם ניתן כבר מחודש הבא להתחיל סבב חדש של החזרת עוברים מוקפאים? האם הפרולקטין הגבוה עלול להשפיע לרעה,או שמא לאחר לקיחת האסטרופם רמת הפרולקטין תהיה תקינה להחזרת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול18/01/2009מציע להמתין לוסת הבא, ממנו ניתן להתחיל בהכנת הרחם להחזרת עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית תה פטלמיכל18/01/2009
נאמר לי כי שתיית תה פטל 3 פעמיים ביום עוזרת לחיזוק הרחם , אני מתחילה טיפול בעוד 10 ימים האם כדאי גם לשתות תה פטל לחיזוק הרחם ,האם שמעת על כך ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי18/01/2009לא שמעתי . אבל אני חושב שאם זה לא יועיל זה בודאי לא יזיק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהרויטל18/01/2009
48 שעות אחרי שאיבה הוחזר עובר שהתחלק ל - 3 כיצד מחליטים מתי להחזיר עוברים? רב ההוחזרות שאני שומעת עליהן התבצעו לאחר 72 שעות עם התחלקות של 6 מדוע לא המתינו 72 שעות להתחלקות נוספת? האם יכול להיות בגלל שאז זה היה נופל על יום שישי, והמרפאה לא בטוח עובדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריאל
ד''ר דוד ישי18/01/2009לדעתי את טועה. ברוב היחידות נעשות ההחזרות ב 48 שעות. אני מניח שעובר תקין יצליח אם יחזירו אותו ב 48 שעות או ב 72 שעות ולהפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותבתאל18/01/2009
שלום! שמי בתאל בת 17.5 אני כרגע נוטלת גלולות אורטו סיקלן להסדרת המחזור. השאלה שלי היא, האם אני יכולה לקחת את הגלולות שבוע נוסף (ללא פסקה) חודש+ שבוע. מפני שאני רוצה לעקב את המחזור בשבוע. או שיש גלולות מיוחדות לזה. אשמח לתשובה מהירה! בתודה בתאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בתאל
ד''ר דוד ישי18/01/2009את יכולה. תזכרי אבל, שאחרי שאת מסיימת את עושה שבוע הפסקה ומתחילה קופסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר17/01/2009
לפני שלושה ימים החזירו לי עובר אחד אך נאמר לי שעדין לא התחלק. אני מבינה שיש סיכויים מעטים שיתפתח הריון. השאלה למה קשור המצב האם לאיכות הביצית או הזרע . בטיפול ivf זה הטיפול השני קיבלתי מינונים מאוד גבוהים של הורמוניםבין היתר - 6 אמפ' מונוגון,גונל 450 נשאבו 4 ביציות וכאמור הופרתה רק אחת. כששאלתי את הרופא מה יקרה בהמשך מאחר ומינון גבוה של הורמונים לא באמת מסייע(אני בת 42.5) הוא אמר שאפשר לנסות הפריה טבעית-מה זה אומר? אני כבר ממש מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי18/01/2009אני לא יודע מה מצב הזרע, אבל, אני מניח שהבעיה העקרית היא איכות הבייציות שלך.
במצב שבו , עם מינון גבוה של תרופות התוצאה היא של עובר אחד, הגיוני לנסות לשאוב את הבייצית הטבעית שלך , ללא צורך בטיפול כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר הזרעהטלי17/01/2009
שלום! יום לאחר הזרעה (גונל Fׂ) , הרופא נתן לי מרשם לנרות אנדומטרין 100מ"ג וגינליות לתמיכה פעמיים ביום. מההזרעה הקודמת נשארה לי חפיסה מלאה של אוטרוגסטן 100 מ"ג. האם אוכל להשתמש בנרות אלו במקום לרכוש את האנדומטרין? האם יש לשנייהם אותה השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי18/01/2009אוטרוגסטאן לוקחים 3 פעמים ביום. אם התרופה עדיין בתוקף, את יכולה להשתמש בה. התייעצי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ודימומים בהריוןתמר17/01/2009
בס"ד שלום רב אני בהריון שבוע 8 לאחר טיפולים. מקבלת תמיכה של 3 נרות אנדומטרין ביום, מיקרופירין ואסטרפם. מלפני שבועיים דימום של יומיים ולאחר מכן עד עכשיו הפרשות חומות מעורבות בשאריות הנר שלא פוסקות. אס פעמיים תקין בהפרש של 3 ימים, נאמר לי לחזור לעוד אס אחרי שבועיים, להמשיך תמיכה כרגיל (זא לא להוסיף נרות) ולנוח שאלותי: 1. ממה נובע הדימום? האם ההפרשות החומות האלה שלא פוסקות הן דימום?למה זה לא נפסק? 2.. האם יש קשר בין המיקרופירין לדימום?(למרות שבהריון קודם גם קיבלתי ולא היה לי דימום) 3. האם לא היה נכון להוסיף לי עוד תמיכה? 4. בדיקת דם לפרוגרסטרון תוצאה 108 האם תקין לשלב זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ד''ר דוד ישי18/01/2009רמת הפרוגסטרון טובה לכן אין צורך להוסיף תמיכה. הדימום קשור בחלק גדול של המקרים בתהליך ההשרשה של העובר ברחם, והוא יכול להמשך מאפילו מס' שבועות במצבים הקיצוניים. למיקרופירין אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שהתפוצצה?איילה17/01/2009
לאחר טיפול במונוגון+אוביטרל לפני 11 יום (היה גירוי יתר מסויים עם 6 ציסטות אחרי האוביטרל ונפיחות), הערב דימום, האם ייתכן שלא וסת אלא ציסטה שנקרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי18/01/2009אין קשר . ראשית הציסטות מלאות בד"כ בנוזל צלול. שנית הן "מתפוצצות" לחלל הבטן ולא יוצאות החוצה דרך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עדיין סיכויאיילה17/01/2009
12 יום לאחר אוביטרל, בדיקה ביתית מהבוקר חיובית, בערב דימום. האם מחזור? האם עדיין יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי
פרופ' שחר קול18/01/2009בדיקת דם עדיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכיםרוחמה17/01/2009
עשיתי הפריה לא מזמן ולשמחתי הרבה אני בהריון כאשר עשיתי את בדיקת הדם להריון הרופא המטפל שלי אמר לי שאני בהריון. אבל יש לי הורמון נמוך וערכים נמוכים האם תוכל להגיד לי מה זה אומר?? האם יש לי סיכון בהריון הזה ואם כן מה צריך לעשות?? מדוע הוא (הרופא) שולח אותי שוב לעשות בדיקת דם נוספת??? האם זה קשור בהחזרת 3 עוברים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוחמה
ד''ר דוד ישי17/01/2009אנחנו נוהגים תמיד לחזור על רמת ההורמונים פעם או פעמיים נוספות. אני לא יודע לאיזה מההורמונים התכוון הרופא ומה היו הרמות, ולכן לא אוכל להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)