מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקאפפטיל לפני שאיבה- היקלטות טבעיתשירלי04/02/2021
ערב טוב,
לאחר קבלת דקאפפטיל לפני השאיבה , יש טעם לנסות להיקלט טבעי? לא עושים החזרה החודש ונקפיא את שני העוברים..
הרופא אמר שהסיכויים לא גדולים להיריון טבעי בגלל הדקא פפטיל כי הוא פוגע בגופיף הצהוב?
מה זה אומר....
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמנם הסיכויים פוחתים אולם הם לא אפסיים,בכל מקרה בגלל מדיניות מניעת גירוי היתר בנסיבות התגובה שלך רצוי להמנע מהיריון במחזור הנוכחי מצב העלול לגרום לגירוי יתר חמור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת פרוגסטרון לפני החזרה- אנדומטריןקרן04/02/2021
היי, אמורה לעבור החזרת קפוא עוד חמישה ימים, והיום הוזפתי אנדומטרין.
אשמח להבין מה בעצם הסיבה שמוסיפים תכשיר פרוג' לאסטרופם..
מעבר לכך שהוא מסמן ביוץ מדומה...
האם יש ערך מבחינת הרירית ?
כי הרי האסטרופם גרם לעיבוי תקין של הרירית אז מה הערך של האנדומטרין מבחינת הרירית?
אשמח להבין מה ההבדל ביניהם ובעצם החשיבות של האנדומטרין
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרוגסטרון גורם לרירית המשגשגת ליצור תגובה הפרשתית המכשיר. את הרירית לקליטת היריון,אילולי כן היריון אינו אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין בדיקת בטא לאסטרופם שאני נוטלת?שני04/02/2021
או שאין השפעה של אסטרופם על תוצאות של בדיקת ההיריון בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין השפעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בתחילת היריון- שבוע שישיmili04/02/2021
שלום רב
אני בשבוע שישי (+5) לאחר החזרת עובר. בשבועיים האחרונים היו לי בחילות כל הזמן, חוסר תאבון, כאבי בטן תחתונה ודחיה ממאכלים. לפני שלושה ימים הייתי בבדיקה ראשונה ורופא הנשים אמר שהכל נראה תקין. ביומיים האחרונים פתאום כל התחושות נעלמו ואני מרגישה טוב.
האם זה תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות ההקלה בתחושות סביר להניח לאור הממצאים שההיריון תקין,בכל מקרה בצעי בדיקה עוד מספר ימים לצפות בדופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיסון השני נגד קורונה והזרקה באותו יוםטינה04/02/2021
אני צריכה להתחיל סבב פוריות הזרקות לבטן וגם צריכה לעשות את החיסון השני נגד קורונה וכנרא זה ייצא באותו יום. זאת אומרת שאצטרך באותו יום להתחיל סבב של הזרקה לבטן ובבוקר אותו יום גם זריקה נגד קורונה של החיסון השני. זה בסדר ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיסון
פרופ` דוד בידר04/02/2021זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר הזרעה- גונאל ואוביטרלמור04/02/2021
שלום פרופסור
בתאריך 14.1 ביצעתי הזרעה לאחר גונאל f ואוביטרל
ביום שלישי השבוע ביצעתי בדיקת בטא יצא 1947 היום בדיקה חוזרת יצא 3489
האם העלייה תקינה ?
בנוסף אמרו לי לקבוע תור לשבוע הבא לבדיקת אולטרסאונד
קבעתי ליום רביעי השאלה אם זה לא מוקדם מדי ? יהיה אפשר לראות
משהו בשלב הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר04/02/2021העליה סבירה ורק אולטרה סאונד יראה מה קורה.
אפשר לעשות גם יום ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה- לאחר החזרת עובראורית04/02/2021
היי,
אשמח לדעת באיזה שבוע של ההריון אתם נוהגים להפסיק תמיכה לאחר החזרת עובר טרי בסבב שהיה עם הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר04/02/20218-9 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ וivf- שאיבת ביציותלאה04/02/2021
צהריים טובים פרופסור
ביום ראשון בעה יש לי שאיבת ביציות היום צריכים לתת לי הנחיות בטלפון יותר מאוחר אבל כבר אמרו שבראשון שאיבה ויש לקחת אוביטרל יום שישי בשמונה בערב כי השאיבה שיום ראשון בשמונה בבוקר האם לאחר 36 שעות אני לא אפספס את הביוץ לגמרי?? אני ממש חוששת פרופסור
אגב הפרוגסטרון עומד היום על 2.7
אסטרידיול 2540
ונצפו 7 זקיקים בטרים שבין 19ל23 הכי גדול
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהתיזמון תקין והסיכוי לפספוס כמעט אפסי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת E2 וגדילת זקיקים והאם יש ביציתSharona04/02/2021
היי,
אשמח לדעת מה רמת ה e2 של זקיק יחיד בשל לפני שאיבה
והאם לפי רמת ה E2 אפשר להעריך האם בזקיק יש ביצית ?
לפני שאיבה היה לי 3700 e2 , זקיק בגודל 18 ועוד 4 בגודל 16.
בפועל נשאבו רק 2 ביציות
האם רמת ה e2 יכולה לנבא כמות ביציות או התייחסות היא רק לכמות זקיקים בלי לדעת אם יש בתוכם ביצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ רמת האסטרוגן עבור כל זקיק בשל נעה בין 600-800 פיקומול,לכן התוצאה שהתקבלה נמוכה ביחס לרמת האסטרוגן,יתכן והדבר נובע ממאפיינים אחרים שלך)גיל?פרופיל הורמונלי?,רזרבה שחלתית,מבנים ציסטיים?,תעזמון לקוי של שאיבה והוד)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
Sharona04/02/2021הרזרזבה השחלתית שלי נמוכה אני בת 41
אבל עדיין חשבתי שבגלל שרמת האסטרוגן כזו ייהיו יותר ביציות לשאוב.
למה הכוונה בתזמון שאיבה ? האם מוקדם מדי?
מניחה שבגלל שהזקיק הגדול היה 18 תיאמו לי את השאיבה כדי שלא אבייץ ואפספס לגמרי.... ושאלהלגבי זה.. אם הזקיק הגדול 18 ואני מזריקה 1/2 דקפפטיל האם זה יכול למנוע לגמרי ביוץ או שברגע שהזקיק מגיע לגודל 20 יש ביוץ גם עם דקפפטיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן שהסיבה נובעת ממספר אפשרויות שציינתי בתשובתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבה ביציות- בת 33מאיה04/02/2021
שלום לכם,
אני בת 33, בטיפול ראשון לילד שני. מתוכננת למחר שאיבת ביציות.
לפני שלושה ימים התחילו אצלי בחילות, חוסר תיאבון כאב עמום בבטן עליונה ועייפות.
גירוי יתר לא בא בחשבון כי האסטרדיול לא גבוה יותר מידי (אתמול היה 7500) וגם אין הרבה זקיקים (5-7 מכל צד)
הזרקתי פרגובירס במינון גבוה 450 ליום במשך תשעה ימים ולפני זה גונל 450 ארבעה ימים.
האם מה שאני מרגישה הגיוני לאור כמות ההורמונים הגבוהה שהזרקתי?
כי בטיפולים קודמים לילד ראשון לא היו תופעות דומות. והאם צריך לפנות לאחיות בבית החולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמנם הנתונים אינם מצביעים על סכנה של גירוי יתר,אולם אין בכך ערובה,אם הכאבים יתגברו יועצי ברופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית פוליפואידית- בת 29 מחזור לא סדירבר03/02/2021
אני בת 29 ויש לי מחזור לא סדיר, כבד ודימום בין ויסתי ורירית מעט עבה( 8-9 ממ). אני משתמשת בגלולות להסדרת המחזור- יאז. נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה ובממצאים נלקחה לי דגימה עקב רירית פולפואידית.
האם זה מסוכן? האם חלילה מדובר בסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר04/02/2021זה לא סרטן אלא מראה מסוים אותו רואה המבצע.
תחכי לתשובה של הבדיקה ואז נסביר לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית פוליפואידית
בר04/02/2021בהמשך לתשובתך, זה מסוכן? ממ ה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבר נובע מתגובת רירית הרחם לגירוי אסטרוגן ללא איזון על ידי פרוגסטרון ולכן כדאי לעקוב מקרוב שהשינויים המורפולוגים ברירית הרחם לא יוחמרו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת US נצפה מבנה עכור בשחלהאלין03/02/2021
לפרופסור שלום,
עשיתי בדיקת US ביום ה 3 למחזור, לקראת טיפול IVF .
יש לציין שאני אני בדיוק לאחר טיפול שלא הניב בטא חיובית,
עם תמיכה של סינרל + דופסטון.
באחת השחלות נצפה מבנה עכור 9*8 מ״מ.
מה זה אומר, ציסטה?
האם ניתן לעשות טיפול החודש במצב כזה או עדיף להמתין לחודש הבא?
תודה מראש,
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת
פרופ` דוד בידר04/02/2021מדובר בזקיק לאחר ביוץ.
לא רצוי לגרות שחלה חודש אחרי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מין עובר- עוברים מוקפאיםיעל03/02/2021
יש לי עוברים מוקפאים מלפני 5 שנים. רציתי עכשיו לעבור הפריה עם בחירת מין. יש בבית 4 מאותו מין וזה יהיה הריון אחרון ובת 40.אם לא אוכל לבחור מין בעלי לא מוכן עוד הריון.
המלצות איך עושים את זה (מבינה שהוועדה לא תאשר) ולמי ללכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מין
פרופ` דוד בידר04/02/2021מדוע שהועדה לא תאשר?
יכולה להתקשר אלי להסבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטסטומקס- איך ומתי להתחיל?יעל02/02/2021
שלום פרופ'
לקראת מחזור טיפולי נוסף (לא ברור עדין אם פרוטוקול קצר או ארוך) הרופא המליץ על שימוש בטסטומקס. לא קיבלתי הנחיות איך ומתי להתחיל, כששאלתי את האחות ענתה כמה שיותר מוקדם, מריחה של שקית אחת ביום על הקרסוליים (חצי על כל קרסול). אבל היא לא נשמעה מספיק בטוחה בעצמה.
1. מתי להתחיל את השימוש בג'ל? אני כעת שבועיים אחרי מחזור. האם להתחיל כבר עכשיו?
2. האם המינון באמת כפי שנאמר - שקית ביום?
3. מבינה שצריך לשים בשעה קבועה. האם משנה באיזו שעה של היום? האם אפשר בלילה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטומקס
פרופ` דוד בידר02/02/2021הג׳ל נועד לטיפול בגברים ולא בנדים..
יש רופאים שמייעצים על מריחת ג׳ל ההורמון הגברי במטרה לגרום לגירוי שחלתי טוב יותר, דבר שהוכח כלא מועיל.
כל רופא ממציא שיטת מריחה אחרת כך שהרופא שלך היה צריך להסביר לך.
באופן עקרוני לא משנה מתי את שמה את המשחה במשך היום.
מורחים שקית אחת כל יום או כל יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת 2 אוביטרל - לפני שאיבהLilacitiam02/02/2021
היי,
צריכה להזריק 2 אוביטרל לפני שאיבה
אני יודעת שעקרונית אין חשיבות לצד של ההזרקה אבל בגלל שמדובר בשניים האם כדאי להזריק אחד בכל צד או עדיף באותו צד? ואם באותו מד האם כדאי איפה שהזקיקים הגדולים יותר (18) או איפה שהזקיקים קצת יותר קטנים (16) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת
פרופ` דוד בידר02/02/2021המינון בנכון להזרקת אוביטרל הוא של זריקה אחת כך זה לא משנה היכן צזריקי את השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... אז למה אמרו לי 2 ? מה המשמעות ?
Liliacitiam02/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר02/02/2021הרופא המטפל צריך להסביר לך את ההגיון לשתי זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)