מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי פוריות עם הזרקות לבטן ומחזורדננה13/01/2021
רציתי לדעת אם במהלך טיפולי פוריות( עם ההזרקות לבטן )
זה בעצם לוקח מהביציות של המחזור החודשי ואז זה יכול לקצר את היכולת לקבל מחזור ליותר זמן לחודשים קדימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר14/01/2021כאשר גורמים לגירוי שחלתי מהוסת של אותו החודש, הוסת הבאה תגיע 24 יום אחרי זריקת האוביטרל.
הוסת שאחרי הוסת הזו תלויה בפרוטוקול הטיפולי שקיבלת , אך באופן עקרוני, אם לא היה פרוטוקול ארוך, יגיע גם אחרי כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי מחזור פוריות המשך
דננה14/01/2021אתה מתכוון לפרוטוקול טיפול אם קיבלתי במשך אותו טיפול המון זריקות לאורך הרבה ימים ? אז לזה התכוונת שאם זה ככה המחזור הבא לא יגיע או יתארך מבחינת הגעתו ?
(כי באמת לא היה תגובה של הביצית וקיבלתי 3 זריקות של פרגובריס במשך 3 ימים כך כפול 3 באותו סבב ולא הגעתי לאוביטרל כי לא היו זקיקים לצערי באותו סבב)
מנסה להסביר את עצמי כדי לדעת אם לזה אתה מתכוון בפרוטוקול ואם זו הסיבה שהמחזור עוד לא הגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים
פרופ` דוד בידר14/01/2021כן. בעקבות טיפולים יש שינויים.
את יכולה לבדוק אסטרוגן ופרוגסטרון ואז נדע מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי מחזור פוריות המשך
דננה14/01/2021לבקש בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון ?
בדיקת בבוקר או בכל שעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ` דוד בידר14/01/2021בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
דננה18/01/2021האם בדיקת הדם שאמרת לי לעשות תראה מתי אני אקבל את המחזור הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר18/01/2021נדע מה קורה ואפשר אז להגיד מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דננה20/01/2021יצא אסטרוגן 367.10
פרוגסטרון 4.23
מתי לדעתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר20/01/2021רמת האסטרוגן נמוכה והפרוגסטרון מעט מוגבר וזה מתאים לפני קבלת וסת או אחרי ביוץ.
בדיקה נוספת תראה בדיוק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דננה20/01/2021לא הבנתי..
זאת הבדיקה שעשיתי לפי מה שאמרת ..
ואמרת שזה לפני קבלת וסת.. אז זה הגיוני כי עוד לא קיבלתי וסת.
רצית פשוט ממש לדייק ולהגיד ממש באיזה יום אקבל וסת ולכן ביקשת עוד בדיקה או למשהו אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר20/01/2021לפי בדיקה אחת אםשר לשער שהמצב לאחר ביוץ או לפני וסת.
בדיקה נוספת של אסטרוגן ופרוגסטרון תגיד בודאות מצי יהיה דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות וכמות ביציות בת 33 בטיפולי פוריותימית13/01/2021
בת 33 בריאה,
FSH 4.39
התחלתי טיפולי ivf עקב חצוצרות סתומות.
בטיפול הראשון נקלטתי להריון חוץ רחמי, שבעקבותיו עברתי ניתוח לכריתית חצוצרות דו"צ.
הטיפולים עד כה לא הבינו תוצאות, גם כמות הביציות והעוברים נמוכים מאוד.
חשוב לציין שבדיקת זרע תקינה.
בשאיבה ראשונה (גונאל +צטרוטייד) 8 ביציות 6 הופרו 2 עוברים שרדו (יום שלוש הוחזר, ויום חמש הוקפא).
בשאיבה שנייה (מנופור + אורגלוטראן) 6 ביציות 3 הופרו 2 עוברים שרדו )שניהם הוחזרו ביום שלוש, אחת התפתח מאוד יפה והשני הוחזר בגלל סיכוייו הקלושים לשרוד בתנאי מעבדה).
עכשיו אמורה להתחיל סבב חדש, הרופא המליץ על סינרל (במשאף) החל מיום ראשון לוסת ותוספת של פרגובריס יום ביום השלישי לוסת.
מפאת גילי והבדיקות ההורמונאליות אני מרגישה אכזבה כשבכל שאיבה מצליחים להגיע לעובר אחד.
אשמח לדעת מה דעתך על הפרוטוקל האחרון שהומלץ?
האם יש דרך להעלות את כמות הביציות ואיכותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ` דוד בידר14/01/2021עליך לחזור בוסת על פרופיל הורמונלי מלא. FSH , שרשמת את התוצאה שלו , לא אומר כלום ללא יתר תוצאות ההורמונים.
הפרוטוקול שקיבלת מטרתו לייצר יותר ביציות, אך לדעתי פחות טוב לתוצאות .
לא כמות הביציות זה מה שקובע,
יכול להיות 20 ביתיות ושני עוברים סבירים או 4 ביציות ו 4 עוברים יפים.
אין איך לשפר איכות של ביציו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות וכמות ביציות
ימית14/01/2021יש לי את תוצאות הבדיקה המחאה:
Estridol 334
Progesterone 0.7
Fsh 4.39
Lh 5.92
האם בכל זאת עלי לחזור על הבדיקה?
בנוסף, האם ניתן לעשות את הבדיקה במהלך סבב פוריות?
פרופ` דוד בידר14/01/2021רמת האסטרוגן גבוהה ולכן אין לדעת ערך אמיצי של FSH.
את יכולה לפני הטיפול הבא לעשות שוב הבדיקה בוסת.
לגבי הפרוטוקולים , הרי זה תלוי בנסיונו והבנתו דל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאת הבדיקה של ana תקינותלינוי13/01/2021
שלום
רציתי לדעת אם הבדיקות האלה תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
המשך14/01/2021בוקר טוב
מצרפת את המשך בדיקות הדם..מציינת שאני בתחילת הריון
תודה
Dna ab borderline 7.0
A.b 2 GLYCOPROTEI IgG-1.4
Dna ab conf
Negative
Ana pattern
Cytoplsm+spekl
Ana titer
Positive 1:80
Rnp <0.2, sm< 0.2 ,
rnp a <0.2, rnp 68 0.2
Smrnp 0.2, ssa60- 0.2
Ssa 52 -0.2, chromatin-0.2, anti jo ab-0.2, scl 70 ab -0.2
Anticentronber -0.2,
Ssa single- 0.2,
Ssb single- 0.2, ribosribosomal -0.2.
Esr- 16 mm/h
Anti thythyroid peroxiperoxid -
Below 45* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
שאלה15/01/2021....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ANA חיובי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2021
בעוד שכייל של 1:40 או נמוך מכך של כל סוגי ANA במקובץ נחשב תקין, הרי שבמיהולים גבוהים יותר, ובדרך כלל כאלה של 1:160 ומעלה, מצביעים על מחלה אוטו-אימונית. כך, ערכי ANA מוגברים מעידים על SLE (או על SLE מושרה על ידי תרופות) ב-80-95% מהמקרים, על תסמונת Sjögren ב-50-80% מהמקרים, על דלקת מפרקים שגרונתית (RA) ב-30-40% מהמקרים, על juvenile arthritis ב-15-30% מהמקרים, על סקלרודרמה (מפושטת ומוגבלת) ב-70 עד 90% מהמקרים, על מחלת שריר דלקתית ב-40-60% מהמקרים, על מקבץ מחלות רקמת חיבור (MCTD) בלמעלה מ-90% מהמקרים, ועל תסמונת Felty בה למעשה תתקבל תשובת ANA חיובית ב-100% מהמקרים.
כאמור ANA יימצאו חיוביים בעיקר בנבדקים עם מחלות אוטו-אימוניות, אך יכולים להימצא חיוביים באלה עם הדבקות טריות בפתוגנים שונים, בחולי סרטן, במחלות ריאה, במחלות מעי, המחלות הורמונאליות, במחלות עור, במחלות דם, בקשישים, או באלה אשר במשפחתם יש סיפור של מחלות ריאומטיות. ככלל ניתן להעריך ש- ANA תימצא חיובית ב-5-7% מהאוכלוסייה הבריאה. כן יש לציין שרק 11-13% מהנבדקים עם תוצאת ANA חיובית הם אלה המאובחנים עם לופוס.
תרופות שעלולות להגביר את התגובה ל-ANA ולתת תוצאה חיובית כזובה
Hydralazine (הידראלאזין) , Procainamide (פרוקאינאמיד) , Quinidine (כינידין) , Phenytoin (פניטואין) , אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין והסולפונאמידים, Methyldopa (מתילדופה) , Reserpine , Phenylbutazone , Isoniazid (איזוניאזיד) , Carbamazepine (קארבאמאזפין) , Hydantoin mephenytoin , Primidone (פרימידון) , Chlorpromazine (כלורפרומאזין), Griseofulvin (גריזופולבין) , Ethosuximide (אתוסוקסימיד) ו-p-Aminosalicylic acid (לטיפול בשחפת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אצלי לפי ה
שואלת15/01/2021תודה על המענה פשוט לא הצלחתי להבין אם אצלי יצא תשובה לא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה
אשמח למענה16/01/2021האם הבדיקה אצלי באופן אישי תקינה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה חיובית על המשמעות שלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפולים לאחר פרוטוקול לא מוצלחיעל13/01/2021
שלום פרופ'
לאחר פרוטוקול ארוך ולא מוצלח יחסית עברתי החזרת עובר יום 3 בתאריך 3.1 בלילה. בדיקה ביתית שלילית אך כמובן שאעשה עוד בדיקת בטא במועד.
בהנחה שאכן הטיפול לא הצליח, האם ניתן להתחיל טיפול (פרוטוקול קצר) מיד במחזור הקרוב או שיש להמתין חודש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש
פרופ` דוד בידר13/01/2021רצוי לחכות
יעל13/01/2021תודה על ההתייחסות.
מדוע צריך לחכת?
האם החזרת מוקפאים אפשרית או שגם איתה צריך להמתין חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר13/01/2021יש צורך בזמן מסויים בין גירוי שחלתי לגירוי חדש כי התוצאות טובות יותר.
מוקפאים אפשר במידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין סוגי תמיכות לאחר החזרת עובריםנועה12/01/2021
האם ניתן לשלב בין סוגי התמיכות? למשל אנדומטרין עם אטרוגוסטן או אנדמוטרין וקרינון וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר12/01/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איכות תקינה של עובריםאורית12/01/2021
שלום פרופסורים,
אני בת 30 עם שני ילדים מטיפולי פוריות, לידה אחרונה לפני 3 שנים. יש לציין שנקלטתי פעמיים והיו שתי לידות.
בכמה חודשים האחרונים אני בטיפולים לילד שלישי. בעלי התבקש לעשות בדיקת זרע שכן הבעיה שלנו הינה בעיית זרע.
בעבר עד לפני שנתיים הבעיה הייתה רק מורפולוגיה 0.
כיום הבעיה היא, ריכוז 8 מיליון, תנועתיות 27, מורפולוגיה 1 אחוז.
אצלי הרירית ממש יפה והכל בסדר.
מה שמדאיג אותי ופה השאלה שלי, מתוך 3 החזרות שעברתי לאחרונה, היה לי עכשיו הריון כימי.
מדאיגים אותי שני דברים:
1. שהעוברים שלנו לא תקינים גנטית
2. הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין עובר שמשתרש ולא מתפתח כמו בהריון כימי לבין עובר שנופל בשבועות מוקדמים לאחר דופק גם בשל אי תקינות גנטית. אני פשוט בלחץ שבפעמים הבאות זה יפול בשלב מאוחר יותר.
בסבב הזה של השאיבה הגענו לבלסטוציסטים מאוד יפים והחזירו לי בלסטוציסט בדרגה 4aa אבל ההריון הכימי מעיד שהעובר לא היה תקין נכון?
אשמח לשמוע את דעתכם והאם הדאגה שלי היא באמת מוצדקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר12/01/2021הזרע מספיק טוב לטיפולי הפריה וזה שהרית וילדת פעמיים נותן לך סיכויים טובים להצליח שוב.
1.העוברים שיקלטו , רוב הסיכויים שיהיו תקינים גנטית.
2.עובר שמשתרש במרום לא צקים ומיד מפסיק להתפתח נקרא הריון כימי ולאו דוקא שיש בעיה גנטית.
הפסקת דופק נגרם עקב עובר לא תקין מסיבות שונות.
את צריכה להיות סבלנית עד שישתרש העובר הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אוביטרל על בדיקת הריוןשני12/01/2021
החזרת בלסטו ב 6.1 באותו היום 125 אוביטרל, ב 10.1 עוד כמות 125 אוביטרל.מה התאריך שניתן לעשות בדיקת הריון כשהאוביטרל יצא מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת
פרופ` דוד בידר12/01/2021אוביטרל נשאר בדם סביב 4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לקראת טיפול ivf- גופיף צהובשרית11/01/2021
ערב טוב, רציתי לדעת היום הייתי אצל הרופא לוודע שהיה ביוץ ונצפה גופיף צהוב אבל שניראה כמו ציסטה, בחודשים האחרונים היו לי ציסטות אחרי ביוץ באופן קבוע רוב הסיכויים שזה ציסטה כי אני חווה כאב באותו שחלה לדברי הרופא יכול להיות אבל הוא חושב שזה גופיף צהוב, נאמר לי להתחיל ביום חמישי לקחת אסטרופם בוקר וערב עד הווסת, במידה ויש ציסטה האסטרופם באמת סופג אותה לקראת הווסת או שמחמיר אשמח לדעת, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר12/01/20211. לא עושים טיפולים קפואים או החלטות לפי מה שנראה או שזה יכול להיות. על מנת להוכיח שזה גופיף צהוב צריך לבדוק רמת פרוגסטרון ואסטרוגן בדם. אם רמת הפרוגסטרון נמוכה זה לא גופיף צהוב.
2. היות ואין הבחנה חד משמעית גם מתן אסטרוגן הוא חסר ערך ולא גורם לדימום ולא מוריד שום ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרית12/01/2021קודם כל תודה רבה על המענה המהיר, עשיתי בדיקות דם במרפאה לא נאמר לי תוצאות רק קיבלתי הנחיות לשתות את הכדורים עד שאקבל ווסת, אם לא אקבל ווסת בגלל הכדורים במידה ובתאריך שאני אמורה לקבל ווסת אני יפסיק לשתות אותם אני יקבל? וכמה זמן אחרי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2021לא ברור לי למה קיבלת אסטרופם כאשר אין אבחנה ברורה של מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי הריון-נטילת תוספי תזונהטלי11/01/2021
אילו תוספים מומלץ לקחת לפני כניסה להריון?
כמה זמן לפני ובאיזה מינונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר11/01/2021פרט לחומצה פולית 5 מ״ג כ3 חודשים לפני הריון לא ממליץ יותר על תוספים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטאות תקינות לאחר החזרהליאור10/01/2021
שלום
שבוע בידיוק אחרי החזרת בלסטו בטא
46
אחרי יומיים 171
אחרי יומיים 424
ואחרי *שלושה* ימים 1514
1) האם בטאות תקינות ?
חוששת קצת מהאחרונה ?
עד עכשיו תמיד האסטרוגן עלה.
. בחמישי היה 6866.
והיום (אחרי שלושה ימים ) אסטרוגן ירד ל
4535..
2) האם תקין ירידת אסטרטגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל התוצאות תקינות ובטווח הסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיפולים... האם לקחתי עודף של חומצה פולית והאם מסוכן?חופית09/01/2021
אני שוקלת 65.
נוטלת בתק' הטיפולים חומצה פולית - 800 מקג. ובמקביל שמתי לה שיש גם בפריגנטלי שבו יש 400 מקג.
1. האם לקחתי עד עכשיו יותר מדי חומצה פולית?
2. במידה ויותר מדי, האם מסוכן?
3. כדאי לדעתך להוריד מינון ולהסתפק רק במה שיש בפריגנטלי?
(400 מקג)
חוששת שעשיתי נזק בגלל כמות עודפת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.מינון עודך 2.לא סביר 3.בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון דופסטון כתמיכה- נזק להריוןטליה09/01/2021
שלום רב ד"ר קיבלתי מינון דופסטון 3 פעמים ליום, נקלטתי להריון ספונטני בעברי שני הריונות עם גונאל אף והזרעה, ובהם קיבלתי דופסטון רק פעמיים ליום. האם המינון הגבוה עלול להזיק? מה מטרתו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר09/01/2021באופן עקרוני לא צריך תמיכה בטיפולי הזרעה.
אם קיבלת זאת עקב הפלות אז 3 כדורים ביום
אם לא אז זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
טליה09/01/2021היתה לי הפלה אחת , והריון שני תקין. בשני ההריונות קיבלתי תמיכה של דופסטון 2 כדורים ליום. עכשיו נקלטתי להריון ספונטני וקיבלתי דופסטון 3 פעמים ליום. המינון הנל יכול להזיק??
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים והפרשות האם מומלץ לבצע בטא?דנית רותם09/01/2021
שלום,
ב27/12 עברתי הזרעה שנייה שלאחריה לקחתי עשרה ימים דופסטון,
לפני ההזרעה טופלתי באיקקלומין, אסטרופם ואוביטרל יום לפני.
ארבעה ימים אחרי ההזרעה התחילו לי בחילות בזמן נסיעה והבטן שלי הייתה ממש נפוחה וקשה, הבנתי שיכול להיות שהתפתחה צ׳יסטה בעקבות הטיפול, עכשיו 13 יום אחרי אני חווה כאבי מחזור באים והולכים בעיקר בלילה, הפרשות מיימיות וממש תחושה שהמחזור הולך להגיע כל רגע, מומלץ לעשות מחר בדיקת בטא או להמתין עוד כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר09/01/2021תחכי עוד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
דנית09/01/2021תודה על התשובה המהירה,
לדעתך יש עוד סיכוי להריון או שהתסמינים מבשרים אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר09/01/2021כנראה יגיע הוסת.
גם הטיפול שקיבלת הוא לא משהוא שמקובל בטיפולי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
דנית09/01/2021טוב לדעת,
יש משהו שאתה ממליץ לי לבקש מהרופא המטפל להזרעה הבאה?
טיפול הורמונלי שונה? ללחוץ לעבור לIVF?
אשמח לדעת מה הטיפול המקובל כפי שציינת בטיפולי פיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
ן09/01/2021זה לא מקובל לומר לך ושאת תגידי לרופא מה לעשות כי כתבתי פה.
את צריכה לפנות לרופא המבין בפריון כדי שיתן לך הוראות ברורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר09/01/2021כתבתי למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 35 והריונות ספונטנייםמילה09/01/2021
שלום
בת 35.5 בעברי 2 הריונות ספונטניים תוך 2 חודשים. הפסקת גלולות לפני 5 חודשים. בחודש הקודם המחזור הגיע אחרי 21 ימים והחודש היה תקין אחרי 28 ימים בדיוק( בדרך כלל מחזורים סדירים לגמרי, גם לפני הגלולות). ביקשתי בדיקת פרופיל הורמונאלי ולהלן התוצאות ( יום 2.5 למחזור- מחזורים שלי לא ארוכים מדיי ובדרך כלל ביום השלישי כבר הדימום נחלש): ESTRADIOL(E2)- 167 TESTOSTERONR- TOTTAL- 0.80 SHBG- 161 FREE ANDROGRN INDEX- 0.55 TSH- 2.54 LH- 7 FSH- 10.8 PROLACTIN- 167.2 PROGERSTERON- קטן משתיים ANDROSTENEDIONE- 6.78 DHEA SULPHATE- 3.42 אשמח להבין מה המשמעות ומה הסיכוי להריון ספונטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר09/01/2021הבדיקה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה לאחר החזרת עובריעל08/01/2021
שלום
עברתי בתחילת השבוע החזרת עובר. גם אם הסבב לא יצליח מתכננת להתחיל מיד ניסיון נוסף.
מתי, אם בכלל, נכון להתחסן לקורונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר08/01/2021רצוי לפני טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון קורונה
יעל08/01/2021אני אחרי טיפול, בתקווה שיקלט. מתי נכון להתחסן?
לאחר שליש ראשון? בסוף ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
פרופ` דוד בידר08/01/2021בשלב זה לא מחסנים בהריון עד להחלטות נוספות עקב אי בדיקת השפעת החיסון בנשים הרות.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)