מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאים היקריםאדית27/04/2008
וסת אחרונה ב3|18 התבשרתי תודה לאל שאני בהריון ביום חמישי בטא של 200 שזה תודה לאל נאמר לי תקין מחר בע"ה אני שוב עושה בדיקת דם אך מה שקרה לי היום זה הפרשות חומות קלות וגם לאחר הטלת שתן בניגוב אני רואה חום אני מתה מפחד האים זה נורמלי זה יכול להיות השתרשות ככה תודה לאל לא כואב לי כלום רק ההפרשות ותחושת צריבה שרפה לא נעים כזה מה זה יכול להיות בבקשה תשובהההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדית שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008מציע מעקב אחר עליית הבטא בהמשך.
כללית - דימום בהריון אינו תקין.
רצוי להיבדק כדי לוודא מקור הדימום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי לא נענתה (פרוטוקול)חסוי27/04/2008
אולי אשמע בורה,
אולי מחוסר נסיון,
והלוואי ולא אצטרך לדעת את פשר התשובה.........
אבל - מה זה פרוטוקול?
אני רואה פה כל מיני שאלות.....פרוטוקול קצר....פרוטוקול ארוך.....
אני אחרי 3 הזרעות.......ומבקשת לבדוק מה זה אומר אם חלילה לא יקלט הריון ואצטרך לצאת לאותה הדרך.....
אפשר הסבר על קצה המזלג?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008פרוטוקול הוא תוכנית הטיפול התרופתית.
ב - IVF יש לוודא שאין ביוץ מוקדם.
למטרה זו משתמשים בתרופות המונעות ביוץ ספונטאני.
חלק מהן עובדות מהר - פרוטוקול קצר.
חלק עובדות לאט - פרוטוקול ארוך.
[a href='http://ivf.co.il/hprocess.htm' id='link']הסברים נוספים.[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפשר כאבים בשחלות?
דגנית09/05/2008שלום רב כבר הפניתי אליכם שאלה פשוט אני לאחר 3 הפריה ללא הצלחה עם הריון טבעי 1 ואני לאחר הפעם 3 שלא הצליחה עם כאבים בשחלות מצד ימין וצד שמאל מה פשר העניין ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשחלות
פרופ' שחר קול09/05/2008מציע לברר ע"י בדיקת א.ס. של השחלות.
קשה להעריך מה סיבת הכאב בלי מידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןעידית27/04/2008
האם כל הריון מ-ivf ייחשב להריון בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרוןחסוי27/04/2008
לרופא שלום
שאלתי היא מהו הערך המקסימלי של הפרוגסטרון בו אפשר לעבור לשלב השאיבה בהפרייה מבלי לפספס את הביוץ,מכתבה שקראתי פעם כתבו כי עד ערך 10 של פרוגרסטרון זה אפשרי לא לפספס את הביוץ האם זה נכון?האם ידוע לך על מקרים שעם ערך גבוה יותר הביוץ התאפשר?
בתודה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008כל מקרה לגופו.
השאלה היא האם פרוגסטרון גבוה לכל אורך הגירוי השחלתי או רק עלה לקראת הימים האחרונים.
האם היה שימוש בפרוטוקול ארוך או קצר?
האם ניתנו התרופות בזמן? במינון הנכון? האם היתה עליית LH??
וכו' - פרטים רבים הדרושים כדי להגיע להחלטה שקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריותמירי27/04/2008
אחרי שהזרעה חמישית כשלה [היו זקיקים שישה זקיקים 16-21 ]ובכל זאת לא הניב תוצאה ,הזרע תקין ,ביוץ תקין מלבד אנדומטריומה קטנה 2 ס"מ . מה הסיבות שהזרעות כושלות ? מה ההבדלים בין פורטוקול ארוך וקצר? הרופא שלי רצה שאעבור שוב הזרעה ,על המחזור החודשי ,בגלל הציסטה 3 ס"מ .אולם העדפתי לחכות למחזור החודשי כדי שאוכל להתחיל הפריות,האם פעלתי נכון? האם היה כדאי לתת צאנס להזרעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008לאחר 5 הזרעות (עם מחזורי גירוי שחלות על בסיס גונדוטרופינים) יש לשקול לעבור ל - IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהדנה27/04/2008
שלום, ע:פ נתונים שיש בידי הרופא המטפל בי הוא הוחלט שעלי לעבור מחזור טבעי והזרעה כבר בחודש זה. הרופא המטפל דרך קופת חולים ושם ישנה מעבדה שעושה השבחה לזרע. שאלתי היא, כיצד יודעים כי זו מעבדה טובה ומומלצת? איך ניתן לבדוק ולברר אילו מעבדות טובות? אולי באופן פרטי זה יותר טוב?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008אני בטוח שאיכות השירות במסגרת הקופה היא זהה לאיכות השירות במקום פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמיכל27/04/2008
שלום,
בת 36, מנסה להיכנס להריון מתרומת זרע. כל הבדיקות שביצעתי עד היום לא מצביעות על איזשהי בעיה של פוריות. עברתי 3 הזרעות ללא הורמונים, 2 הזרעות עם אוביטרל, איקקלומין ואוטרוגסטרון 200 וגינלי. לצערי ללא הצלחה. בין 2 ההזרעות האחרונות נתבקשתי לחודש הפסקה.
שאלותי: 1. האם הפסקה אכן נחוצה? הכרחית?
2. האם כדאי להמשיך ולנסות הזרעות או הפרייה.
בברכה ובתודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008לרוב עושים הפסקה לאחר כישלון ניסיון הזרעה עם טיפול תרופתי שקדם לכך.
יש לשקול צילום רחם.
להחליט על ההמשך לאחר הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ערכים בדיקת דםיעל27/04/2008
שלום ד"ר,
אני נמצאת בתהליך לקראת IUI. מחזור אחרון בתאריך 13/4/08, מקבלת גונל F במינון של 112.5 (החל מהיום החמישי למחזור). היום ביצעתי אולטרסאונד זקיקים וכן בדיקות דם.
שתי שאלות לי:
1. נמצאו זקיקים רבים בגודל של בין 20.5 מ"מ הגדול ביותר ועד 13.5 מ"מ הקטן (יש לציין כי בשתי השחלות מספר של כשמונה זקיקים גדולים בממוצע). האם זה תקין ? והאם יש סיכויים להריון מרובה עוברים, עפ"י מס' רב של זקיקים ?
2. תוצאות בדיקות הדם היום היו: E2 8406 (פיקומול) PRO - 4.9 (ננמול).
ושאלתי היא האם הערכים של ה E2 אינם גבוהים מדיי/ תקינים ?
אגב, הרופא שלי הודיע לי היום כי מחר עליי לבצע את ההזרעה.
אשמח מאוד לקבל את תשובתך, תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008עוצמת הגירוי השחלתי מעמידה אותך בפני 2 סיכונים משמעותיים:
ריבוי עוברים
גירוי יתר של השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה לא תקינהעדי27/04/2008
עברתי גרידה לפני שנה ומאז אני לא מצליחה להיכנס להיריון. בבדיקת זרע שעשה בעלי גילינו שיש בעיה במורפולוגיה (רק 1% תקין). הבנתי שצריך להתחיל טיפולים עכשיו ואני ממש בלחץ...
מישהי עברה משהו דומה? מה הסיכויים שלנו?? אני חייבת חיזוקים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008הסיכוי מצוין בעיקר מכיוון שכבר היה לכם הריון משותף (שאומנם הסתיים בהפלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הדימום נעשה אולטראסאונד ממצא:TIMI27/04/2008
ביום שלישי הגעתי לבדיקת אולטראסאונד בבית חולים ויצא שיש חשש להריון בחצוצרה עם משהו ללא שק הריון ברחם, הבטא הייתה 2600. ביום למחרת יום רביעי עדיין בעובר ברחם היה ללא שק הריון והשני בחצוצרה היה עם שק הריון הבטא יום רביעי הבטא ירדה ל 2400.
קיבלתי זריקה של נוגדנים (סוג דם B-) . וזריקת מטטוקסאן . יש לי דימום חזק מאתמול יום שבת 26.4.
האם יש לחקות 3 או 6 חודשים עד שמנסים שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008יש לעקוב אחר ירידת הבטא עד אפס.
יש להישאר בקשר עם המחלקה המטפלת, שכן ארועים חריגים ייתכנו.
לאחר שהכל יעבור יש להמתין 3 חודשים ולנסות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב לרופאים היקריםניל"י27/04/2008
אני ביום 13 למחזור- הרופא אמר שרק היום אלך למעקב זקיקים ובשאר הימים שלא אלך כי הוא מאמין שאין צורך בכך.. היום הלכתי למעקב ושם נגלה החזה הבא:
שחלה ימנית - זקיקים 22X22 וציסטה צלולה 30
שחלה שמאלית- זקיקים קטנים
הנ"ל לאחר שימוש בחצי כדור איקוקלמין למשך 3 ימים
- הטכנאית א"ס אמרה כי למרות זאת יהיה ביוץ -
1. האם יתפתחו בזמן זה עוד זקיקים או שיש סיבה לדאגה? (אמורה לבייץ עוד 3 ימים)
2. במידה וביום ג' (לפני הביוץ) לא אקיים יחסי מין אלא יום לפני (יום ב) בבוקר ויום ד' (מועד הביוץ המשוער) וכמובן שגם יומיים אח"כ - האם יש סיכוי בכל זאת להצליח?
תודה רבה מכל הלב על זה שאתם שם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ' שחר קול28/04/2008מסתמן זקיק אחד לביוץ.
כמובן שיש סיכוי להריון.
תמיד עדיף להקדים קיום יחסים לביוץ.
אם הביוץ ביום רביעי, קיום יחסים ביום שלישי הוא בתיזמון טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת ווסתאור27/04/2008
ווסת קודמת - 2.4.08
אוביטרל 12.4 (בדיעבד לפי תמונת u.s ודם התברר כי ניתן בזקיק קטן מדי)
ביוץ- בין ה-14.4 בצהריים - 15.4 בבוקר
(הזרעות ב- 13+14.4)
היום בבוקר - 27.4 קיבלתי שוב ווסת. בדיקות דם לבטא שלילית, פרוגסטרון 6.5.
האם תקין לקבל כ-12.5 יום לאחר ביוץ? (יש לציין שגם ללא אוביטרל בין ווסת לווסת יש רווח ממוצע של כ-26 יום) האם יש מקום לחשוב על תמיכה לאחר ההזרעה?
(מדובר בסבב ראשון, טבעי ללא הורמונים למעט אוביטרל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008קיצור השלב הלוטאלי אופייני לטיפול עם אוביטרל.
אין צורך בתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה שלב לוטאלי?
חסוי27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה + הסבר לחסוי
תאיר27/04/2008שלב לוטאלי = השלב שאחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית27/04/2008
שלום רב
האם יש צורך לנוח אחרי ההחחזרה?
האם עבודות בית כגון שטיפת רצפה וכו יכולים לסכן רת סיכויי הקליטה?
עמה זמן יש ל"הישמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו שלום
פרופ' שחר קול27/04/20081. לא
2. לא
3. רצוי להמשיך בשיגרת החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותחסוי27/04/2008
לרופא שלום רב,
אני נמצאת ביום ה20 לטיפול ההפרייה (פרוטוקול ארוך) ,20 יום דקא של 0.1, 6 ימים של גונאל F 225 ואתמול לראשונה מנגון 3 אמפולות, נכון להיום: E2=1706 ופרוגסטרון = 5.2 , 6 זקיקים בגודל של 12 עד 16 הגדול מבינהם, עברתי 2 הפריות קודמות שכשלו וזוכרת אני כי הרופא הקודם והאחות טענו כל הזמן כי המקסימום של פרוגסטרון לפני שאיבה צריך להיות בסביבות הערך 5 וכשהגעתי בהפריה ה2 (טיפול ארוך )ו לערך פרוגרסטרון של 4.9 יומיים לפני השאיבה הרופא ביקש שאקח 2 דקא של 0.1 או 2 כדורים של פרנדיזון על מנת להוריד את הערך ,נטלתי פרדינזון ואכן הערך ירד במעט ,היום כשראיתי את הערך 5.2 מאוד נלחצתי ויצרתי קשר עם הרופא כי פחדתי שמא עלולה אני לפספס את מועד הביוץ, סיפרתי לרופא את ההסיטוריה הקודמת בנוגע לפרוגרסטרון והוא טען כי היום יש להמשיך כרגיל-זריקה אחת של דקא 0.1 ומנגון 3 אמפולות ובמידה ואני רוצה לקחת פרדינזון או להוסיף דקא זה אפשרי אך נתון להחלטתי,אנני יודעת מה כדאי לעשות ?ולפיכך אני פונה אליך בהתייעצות (ברצוני לציין כי בין ההפרייה ה2 לזו התחלתי טיפול הפרייה נוסף שנמשך כשבועיים שלצערי הופסק לפני השאיבה בגלל פרוגסטרון שקפץ מ5 ל ל20 תוך 3 ימים מספר ימים לפני השאיבה , בגלל מקרה זה פוחדת אני יותר לשחזר מקרה שכזה ולכן שאלתי היא לאור נתונים אלו מה אתה ממליץ לעשות ?.ברצוני להוסיף כי אנני סובלת מבעיית פרוגסטרון גבוה מתוך 4 נסיונות זו הפעם השנייה שזה קורה ,מצטערת על הרחבת השאלה אך היה חשוב לי למסור את כל הפרטים ,אודה על תשובתך המסורה בהרבה תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008אין מניעה לנסות נטילת פרדניזון.
העלאת מינון הדקפפטיל - לא תועיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםדנה27/04/2008
שלום רב,
ברצוני לשאול האם לחץ דם בערכים 130/90 מצריך התייחסות מיוחדת לגבי טיפולי הפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)