מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת פרוטוקול הטיפוללולי25/04/2008
היי ,
1.לפי איזה פרמטרים בוחר הרופא המטפל האם להתחיל בפרוטוקול ארוך או קצר?
2.ועם איזה פרוטוקול מתחילים בדר"כ?
3.כמה ימים מזריקים את תרופת הדיכוי? והאם בהמלך הדיכוי גם עושים US+ב. דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר שלום
פרופ' שחר קול25/04/20081. כל המידע הרפואי הרלונטי המכיל מטבע הדברים עשרות פריטים שיכולים לתת כיוון לגבי בחירת הפרוטוקול.
2. ראי תשובה 1 , השיקול חייב להיות על בסיס אישי.
3. לרוב מוודאים מצב הורמונאלי לפני תחילת האגוניסט, וחוזרים ובודקים 10 - 14 יום לאחר מכן, כדי לוודא שהושגה ההשפעה (בדיקת דם ולפעמים גם א.ס.) . אם אכן כך, מתחילים בגירוי שחלות במקביל לאגוניסט עד יום מתן האוביטרל / פרגניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולשרית25/04/2008
שלום ותודה מראש!
אני בת 25 לאחר כשלון של הפריה אחת +שני מחזורי מוקפאים עקב בעיית זרע,
הפרוטוקול היה ארוך,סינרל +גונל שאבו 22 ביציות התפתחו 9 עוברים שהטריים היו יפים להגדרתם 8 תאים דרגה שסומנה 3+,הבנת שדרגה 4 זה הכי טוב ואף עובר לא קיבל ציון כזה
1)האם יש אפשרות להתחיל פרוטוקול קצר במחזור הקרב ובא?האם זה נתון אך ורק לשיקולה של הרופאה?
2)האם החלפה של סינרל לדקפפטיל יכולה להניב עוברים יותר?
אני שואלת כי שתי בחורות שהן בנות גילי בערך ביצענו החזרה של עוברים טריים באותו היום לשניהן היה עובר דרגה 4- ושניהם ניקלטו האם מעובר דרגה 3 יש פחות סיכויים?
תודה וסליחה על השאלת מעצבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול25/04/20081. כן. מציע דיאלוג עם הרופאה המטפלת לגבי אפשרות זו.
2. סביר שלא. גם עוברים שאינם "מושלמים" יכולים לתת הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעהרונה25/04/2008
האם רצוי לקיים יחסי מין יום לפני ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול25/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם מעובהסיוון25/04/2008
אני בת 32 מחזור אחרון היה 1/2/08 מכיוון שחל עיכוב במחזור עשיתי בדיקת אולטרסאונד בתאריך 14/4/08 שתוצאתה הינה
רחם- אורך: 58 מ"מ עובי 41 מ"מ רוחב 54 מ"מ
עובי רירית הרחם 12 מ"מ לא סדירה
שחלות- ימנית 31 מ"מ * 16 מ"מ בתוכה זקיקים קטנים
שמאלית 37 מ"מ * 23 מ"מ בתוכה זקיק בקוטר 18 מ"מ + קטנים
דוגלס מעט נוזל חופשי
כמו כן ביצאתי בדיקת דם שתוצאתן - TSH 21.24
T4 FREE 11.7
2> BETA HCG
GOT (AST)49
59 (GPT (ALT
PLT 146
MCHC 32.2
הרופא שלי נתן לי דופסטון ל- 5 ימים נטלתי אותן האחרונה שבהן היתה בתאריך 21/4/08
כמו כן התחלתי ליטול אלטרוקסין
אשמח לדעת מה התצאות אומרות ומתי צפוי המחזור להגיע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008מחזור יגיע לאחר סיום הדופסטון.
מציע לאזן את בלוטת התריס לפני כניסה להריון.
מציע לברר האם יש ביוץ סדיר.
מציע לשקול פיפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאתי25/04/2008
אני מטופלת החודש באיקקלומין מיום חמישי, 2 כדורים ליום למשך 5 ימים.
מחזור אחרון ב-31/3/08.
מחזור סדיר מאז תחילת טיפולי האיקקלומין של 28 יום בדיוק.
המחזור אמור להגיע ב-27/4/08.
ביצעתי הבוקר, 25/4/08 בדיקת הריון שיצאה שלילית.
האם עדין יש סיכוי להריון? האם האיקקלומין משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008אם הוכח ביוץ, מציע להמתין 14 ממועד הביוץ ולבצע בדיקת דם להריון.
יש סיכוי להריון.
לפי הנתונים - אין לדעת אם האיקקלומין משפיע.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהאתי25/04/2008
שלום,
ביום 21 למחזור קיבלתי בבדיקת דם לפרוגסטרון את הערכים:
Follicular 0.5-4.6 nmol/L
Luteal 10.6-81.3
Midluteal 14.1-89.1
Postmenopausal 0.0-2.3
Pregnant trim I 35.7-286.2
trimII 81.2-284.3
trimIII 153.9-1343.5
פרוגסטרון nmol/l 87.8
האם היה ביוץ? מה עוד אפשר ללמוד על הבדיקה? אודה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008היה ביוץ תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהיעל25/04/2008
שלום,
אני בת 25 ואובחני כבעלת שחלות פוליצסטיו, ללא מחזור טבעי.. כמו כן, בבדיקת הזרע של בעלי יצא - תנועתיות 30% , מורפולוגיה תקינה 2% וטפרינג 49%. ביצענו הזרעה לפני שבועיים. היום הוא היום ה14 ,עדיין לא קיבלתי מחזור. מבדיקת הריון ביתית יצאה תוצאה שלילית , מה אלי להסיק מכך?
האם עפ"י נתונים אלו בכלל כדי לבצע הזרעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008אם היה ביוץ, ולא יגיע מחזור עוד 3 ימים - מציע בדיקת דם להריון.
מציע המשך טיפול כנ"ל, עם וידוא ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםסיכוי 5625/04/2008
בוקר טוב
החודש קיבלתי 10 ימים מנוגון אמפולה אחת , אוביטרל אחד. (+הזרעה)
ביום שני האחרון התקבלה התוצאה שהטיפול לא הצליח.
באותו יום כבר היה לי דימום למרות הפרוגסרסון שהיה 44 .
הדימום נמשך 4 ימים באופן כבד ואתמול בלילה הפעם הראשונה שהיה רגוע. אבל הבוקר נראה שחזר.
הבעיה היא אני סובלת מכאבי בטן קשים מאד ואתמול בקושי יכולתי לעמוד על הרגליים
ואני לוקחת כל הזמן משככי כאבים..
כמו כן אני סובלת מאנדומטריוזיס (שגורם לכאבים חזקים ביום הראשון של הוסת אצלי וזהו בדרך כלל)
הבוקר יום חמישי למחזור קמתי עם כאבים שגרמו לי לבכות ואי יכולת לעמוד, לקחתי 2 אקמול וזה מעט נרגע.
האם כדאי ללכת לרופא ? או לתת לדימום להרגע (הוסת שלי בדרך כלל יומיים בלבד) ובנתיים להמשיך לקחת משככי כאבים ?
תודה מראש על תשובתכם וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואבת שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008אכן, השילוב של אנדומטריוזיס ומחזור לאחר טיפול שניכשל גורם פעמים רבות לכאבים קשים.
מציע לנוח, לקחת משככי כאבים, ולקוות להשגת הריון במהרה.
הריון זה "תרופת הבחירה" לאנדומטריוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF בבי"ח ציבורילולי25/04/2008
שלום ,
ראשית אני רוצה להודות לך על הפורום ועל העזרה שלך ,, יישר כוח
ומי ייתן וכל הרופאים יהיו כמוך :-)
אני לקראת IVF ראשון שלי,והסבירה לי בבי"ח שאני אמורה להיות מטופלת בו , כי בבי"ח המעקב של הטיפול כולל השאיבה וההחזרה מבוצעים ע"י אחד הרופאים שנמצא אקראית באותו היום בבי"ח ושאין רופא אחד שמטפל באישה מהתחלה (ההחלטה על הפרוטוקול) , מעקב אחריי ב. דם+זקיקים, ועד הסוף , כלומר שאיבה+החזרה.
לכן רציתי לדעת האם כאשר במצב שמס' רופאים ייטפלו בי, האם דבר זה לא ייפגע בטיפול?
האם זה ששיקול הדעת באופן הטיפול ובתזמון של הטיפול לא יכול להיות פחות טוב, כאשר מטופלים ע"י מס' רופאים בשלבים שונים של מחזור הטיפול?
כלומר האם זה חיסרון שלא רק רופא אחד מלווה את האישה בכל מחזור הטיפול , אלא כל פעם רופא אחר שנמצא באותו יום בבי"ח?
המון המון תודות לך וחג שמח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008הרופאים עובדים לרוב לפי פרוטוקולים אחידים, ולכן יש לקוות שיש תיאום בינהם לגבי פרוטוקול גירוי השחלות.
החיסרון שנראה לי הוא יותר פסיכולוגי מאשר מעשי, מכיוון שרופאים רבים מעורבים בטיפול. לדעתי, מידת ההצלחה בטיפול אינה אמורה להיות מושפעת עקב כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוק
לולי25/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע להזרקות עצמיות?לימונית24/04/2008
ד"ר שלום רב,
1) התחלתי את הדקאפפטיל יום אחד לפני התאריך שנקבע (עקב טעות). מדובר בפרוטוקול הארוך. האם גרמתי בכך לנזק כלשהו בסיכוי להצלחת הטיפול?
2) למדתי להזריק את הדקאפפטיל באופן עצמי. האם גם את האוביטרל מזריקים באותו האופן בדיוק (בבטן?)?
3) ברצוני ללמוד להכין גם את המנוגון. מבקשת הסבר כיצד מכינים את המינון הנכון ואיך?
בפרוטוקול שלי יש ימים של 5 אמפולות וימים של 3 אמפולות. אנא הסבר מפורט גם לגבי ההכנות וגם לגבי מיקום ההזרקה בהזרקה עצמית ולגבי זווית המזרק בהזרקת המנוגון?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית שלום
פרופ' שחר קול25/04/20081. לא.
2. כן
3. מציע לקבל הדרכה מסודרת כולל הדגמה עם אחות מהיחידה המטפלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לימונית25/04/2008ד"ר קול שלום,
הצעת שאקבל הדרכה להזרקת המנוגון ביחידה המטפלת אבל לא ברור לי איך אוכל לקבל הדרכה מאחות, כאשר המפגש שלי עם האחות ביחידה המטפלת מתבצע תמיד בשעות הבוקר ואת המנוגון אני צריכה להזריק בשעות הערב?
לכן, אם יש באפשרותך, אנא ענה לי על האופן המדוייק בו מוהלים ומזריקים - ואת מיקום ההזרקה וזווית המזרק?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
פרופ' שחר קול25/04/2008מציע לקבל הדרכה מסודרת בבוקר, ולהזריק בערב.
הוראות בכתב זה כמו ללמוד שחייה בהתכתבות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - תודה בכל מקרה.
לימונית25/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי24/04/2008
1. האם מותר להשתמש בג'ל עזרקאין בנרתיק בזמן הריון?
2. האם יש משהו מיוחד שצריך להזהר בקיום יחסים בהריון צעיר? האם כל התנוחות בסדר או שיתכן משהו מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול24/04/20081. - כן
2. אין מיגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםבתיה24/04/2008
שלום,
אני אחרי IVF שכשל ורוצה לנסות להחזיר מוקפאים.
הבנתי שיש אפשרות לעשות את ההחזרה על בסיס הביוץ הטבעי.
אם הביוץ שלי תקין ורירית הרחם מתפתחת בצורה נורמלית, האם זה אומר שניתן לעשות את הטיפול ללא הורמונים בכלל? או שבכל זאת יש צורך בתמיכה (לפני/אחרי)?
יש לי סתימת חצוצרות. האם זה מפריע לתהליך הטבעי של הפרשת הפרוגסטרון מהגופיף הצהוב לרחם? האם זה יחייב אותי לקחת הורמונים?
תודה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתיה שלום
פרופ' שחר קול24/04/2008ניתן לבצע את כל הטיפול באופן טבעי לחלוטין, ללא נטילת הורמונים כלשהם.
תמיכה לוטאלית אינה הכרחית.
אם החצוצרות מורחבות יש לשקול הסרתן.
חסימה בחצוצרות אינה משפיעה על תפקוד הגוף הצהוב.
הגוף הצהוב מפריש הורמונים לדם, לא לרחם.
דרך אגב, ההרומונים שמפריש הגוף הצהוב הם בדיוק נמרץ אלו הניתנים כהכנה לקראת מחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יגמר הדיכוי?אור24/04/2008
אני אחרי הפריה שניה שכשלה.
הפרוטוקול האחרון היה ארוך עם זריקת דקא 375. אותה עשיתי ב-20/1/08 אחרי שהפסקתי עם התמיכה היה דימום כמו מחזור ומאז היו מספר דימומים קטנים מאוד למשך יום פסקו וחזקו יום אחרי ונגמר הדימום
(שהיה דומה יותר להפרשות חומות) עד היום לא קבלתי מחזור זה כבר 3 חודשים אחרי.הרופא אמר שהוא כן מעדיף לחכות למחזור טבעי אבל עד כמה?
שאלותיי הן
1. עד מתי לחכות? האם משהו לא בסדר וטבעי לא יגיע המחזור?
2. היו לי תופעות של כאבים כמו מחזור במשך כל ה-3 חודשים(כאבים עזים) אך ללא דימום מה זה אומר?
אני כבר רוצה להתחיל פרוטוקול חדש וממתינה הרבה זמן האם זה לשווא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול24/04/2008אכן, דקפפטיל ארוך הטווח יכול להשפיע למשך מספר חודשים.
עקרונית, אין צורך להמתין למחזור טבעי, וניתן לנצל את המשך הדיכוי כדי להתחיל מחזור חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןשוש24/04/2008
יש לי שרירן בגודל 5X6 ס"מ, אני שוקלת כריתה
כמה זמן לאחר כריתה אפשר להתחיל לנסות כניסה להריון מתרומת ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש שלום
פרופ' שחר קול24/04/2008אם הכל תקין - 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאדית24/04/2008
ד"ר שחר | הוא ישי דוד היקרים
מחזור אחרון 3\18 היום בבדיקת דם תודה לאל התבשרתי שאני בהריון האים הערכים של 200 זה בסדר מחכה לתשובה בבקשה אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוין
פרופ' שחר קול24/04/2008תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)