מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משקל ואחוזי שומן לפני כניסה להריוןדליה27/04/2008
אני בת 30 גובהי 167 ומשקלי 53. מדדתי אחוזי שומן ונמצא כי הם 19.7.
לפני 7 שנים ירדתי כ 12 ק"ג (הייתי 60 וירדתי ל48) ובחודשים האחרונים עליתי 5 ק"ג לקראת כניסה להריון.
מאז הירידה הראשונה במשקל אין לי מחזור וכעת אני מנסה להחזירו.
האם הנתונים שלי היום מאפשרים קבלת מחזור מחדש?
מהם BMI ואחוזי שומן מינימלים קבלת מחזור?
אגב, הגניקולוג שלי בדק אותי ואמר כי הבעיה היחידה שלי היא משקל נמוך (כשהייתי 48) ולכן המליץ על עלייה במשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008BMI של 20 הוא בטווח התקין.
רצוי מאוד לשמור על משקל יציב ותקין, ללא תנודות קיצוניות כפי שהיו לך לאחרונה.
יש לברר לעומק מדוע אין ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים קפואיםמיכל27/04/2008
שלום ,
אני מטופלת IVF , עברתי הפרייה ראשונה , נכנסתי להריון אך בשבוע 6-7 הדופק עצר .
ההפרייה הבאה שלי תהיה עם עוברים מוקפאים .
האם אחוזי ההצלחה עם עוברים מוקפאים נמוכה יותר מעוברים "טריים" ?
האם ישנה עדיפות לעוברים "טריים" שיוצאים לאחר השאיבה ?
שאלה נוספת -
עברתי הפלה ע"י ציטוטק . רופא המיון אמר לי כי עליי לחכות למחזור כדי לוודא שהכל תקין .
האם אני יכולה להתחיל בהפרייה נוספת לאחר המחזור שיבוא ?
תודה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008תשובה חיובית לכל השאלות שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה פרוטוקול????חסוי26/04/2008
אולי אשמע בורה,
אולי מחוסר נסיון,
והלוואי ולא אצטרך לדעת את פשר התשובה.........
אבל - מה זה פרוטוקול?
אני רואה פה כל מיני שאלות.....פרוטוקול קצר....פרוטוקול ארוך.....
אני אחרי 3 הזרעות.......ומבקשת לבדוק מה זה אומר אם חלילה לא יקלט הריון ואצטרך לצאת לאותה הדרך.....
אפשר הסבר על קצה המזלג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפי מיטב ידיעתי
לולי27/04/2008לצערי אני כן מבינה קצת...
פרוטוקול ארוך של IVF - מתחילים את דיכוי הביות מיום 21 לווסת , ואח"כ מזריקים זריקות שמגדילות את הזקיקים לקראת השאיבה.
פרוטוקול IVF קצר - מתחילים את הטיפול ההורמונאלי מיום 2-3 לווסת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשומת הלב
חסוי27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובת רופא
חסוי27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןגלי26/04/2008
שלום,
אשמח אם תוכלו לענות על שאלותיי:
1. האם לתרופה נוגדת הדיכאון אפקסור השפעה על כניסה להריון או עיכוב הביוץ? ואם כן, האם כדאי להפסיק ליטול איתה בעת ניסיונות לכניסה להריון?
2. האם מומלץ לשלב השבחת זרע והזרעה במהלך טיפול באיקאקלומין, גם אם בדיקות הזרע תקינות?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008אם יש מחזור סדיר, יש לשער כי הביוץ סדיר.
הזרעה תך רחמית לא תזיק, ואפילו תועיל אם יש השפעה שלילית של האיקקלומין על ריר צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותג'ודי26/04/2008
שלום וחג שמח
אני 6 ימים אחרי החזרת מוקפאים.
אני בטיפול של פרוגינובה 3 ליום ואוטרוגסטן 300 שלוש פעמים ביום
אני מרגישה כאבים בחזה (ציצים) האם זה תופעות של הטיפול או אולי יש מה לשמוח????
גם יש לי תחושות מוזרות באזור הרחם.
מה התופעות האלה.
מחכה לתשובתכם\
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ודי שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008מוקדם מאוד לדבר על תוצאות הטיפול.
גודש בחזה יכול להיגרם ע"י האוטרוגסטן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותא26/04/2008
שאלה 1
שבועיים לאחר זריקת פרגניל 16 לא הגיע מחזור
לאחר 16 יום הגיע דימום ממש כמו מחזור גם כמו כרישי דם כאלו
האם זה סופי המחזור
או האם ייתכן כי יש הריון אך גם מחזור???
שאלה 2
כמה זמן לאחר קיום יחסים מידי יום ספירת הזרע לא מאפשרת כניסה להריון בהנחה כי זרע תקין
האם לאחר 7-8 ימים רצופים של קיום יחסים עדיין הזרע מאפשר כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א שלום
פרופ' שחר קול27/04/20081. כנראה שזה מחזור.
2. כן. זרע תקין ישמור על יכולת הפריה גם לאחר קיום יחסים מידי יום במשך תקופה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקא 3.75מאיה26/04/2008
היי, אני בת 30, בגלל ספירה נמוכה בזרע של בעלי, לפני 3 חודשים קיבלתי זריקת דקא וטיפול הורמונלי לקראת IVF שכשל.
עד מתי אני עלולה להמשיך לסבול מתופעות הלוואי שלי הדקא? כלומר - מתי יחזור הביוץ? ומתי אני אפסיק להרגיש גלי חום..?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008במינון ארוך טווח תתכן השפעה למשך עד 4 - 5 חודשים.
לא צריך לסבול.
אפשר לקחת טיפול הורמונלי חלופי, או להמשיך בטיפולי IVF בלי להמתין לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לי? פרוטוקול קצר או ארוך?אביבוש26/04/2008
שלום לכם!
אשמח אם תוכלו לעזור :)
אני בת 44. במשך 3 מחזורי גונל (אחד מהם בIVF) היו לי המון ביציות (12-17) ואילו לפתע ב2 מחזורים אחרונים (שניהם ב IVF) היו רק 4-5. ההפריות היו ללא איקסי ויפות מאוד.
המטרה שלי היא להעלות את מספר הביציות בIVF הבא.
אציין כי הFSH שלי עומד על 6.8 כבר לפחות שנתיים וכי הריתי כבר 3 פעמים בשנה האחרונה בשלושת הIVF, אך העובר הפסיק להתפתח בשבוע 8-10.
הרופא שלי הציע לעבור לפרוטוקול ארוך? אני מאוד פוחדת שבגילי פרוטוקול כזה יפגע בכל המערכת?
מה דעתכם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבוש שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008פרוטוקול ארוך עם דיכוי עדין - רעיון מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תקווה?מאיה26/04/2008
שלום ד"ר,
בגלל בעית הזרע, הופננו להפריה חוץ גופית, בתחילת פברואר קיבלתי זריקת דקפפטיל 3.75, בהמשך טופלתי בגונל 150, נגרם גירוי יתר (למעלה מ-20 זקיקים) ובסופו של דבר לא בוצעה שאיבה, אם כי קיבלתי זריקת אוביטרל בתחילת מרץ שגרמה לביוץ (בליווי כאבים חזקים מאוד...).
כעת, אנחנו רוצים לחזור לטיפול בהזרעות אלא שפתאום לאור הטיפול ההורמונלי הנ"ל, מתגלה שאני לא חזרתי לבייץ(קודם לתחילת הטיפול הנ"ל הבדיקות שלי היו מעולות, עם מחזור סדיר), ובUS שביצעתי לאחרונה התגלה שמבנה השחלות שלי השתנה ונהיה פוליציסטי (או מילה אחרת שאני לא זוכרת..), הטכנאית בכל אופן אמרה לי שלפי המבנה החדש של השחלות שלי, לא יהיה לי מחזור סדיר... הרופא אומר שבינתיים לא נראה ביוץ באופק.
עכשיו אנחנו בלחץ שגם אצלי נגרמה בעיה...
האם יכול להיות שבעקבות הטיפול הנ"ל השחלות שלי לא יחזרו להיות במבנה תקין, ולא יהיה לי מחזור סדיר? האם יכול להיות שהטיפול גרם לי נזק בלתי הפיך?
מתי נוכל לחזור להזרעות? האם כדאי לגרום לביוץ לא טבעי לצורך כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
פרופ' שחר קול27/04/2008השיבוש נגרם כנראה עקב השימוש בדקפפטיל ארוך טווח.
כאשר השפעת התרופה תפוג (יכול לקחת עד 4 - 5 חודשים מהמתן הראשוני) הכל יחזור לתיקנו.
לא לדאוג.
סבלנות.
לא קרה כלום לשחלות שלך.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפרוטוקול המומלץ להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןעידית26/04/2008
ב-23.4עברתי שאיבה, אתמול החזרה של שני עוברים. אתמול ניתנה לי זריקת גסטון (שתי אמפולות) ראשונה. בהתחלה זה לא כאב אך מהיום היום בבוקר כאבים בכל איזור הישבן
האם נורמלי? איך ניתן להקל על הכאב?, כי מעכשיו ועד בדיקת הבטא אצטרך להזריק כל יום זריקה כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימרית שלום
פרופ' שחר קול26/04/2008גסטון מכיל פרוגסטרון.
יש תרופות נוספות המכילות פרוגסטרון שאינן ניתנות בזריקה.
אם תופעות הלוואי מגסטון כה קשות יש מקום לשקול לעבור לחלופות.
היעילות הטיפולית לא תיפגע.
אין צורך לסבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ובדיקת הריון ביתיתחסוי26/04/2008
האם ניתן לעשות בדיקת הריון ביתית (שתן) אם נטלתי אנדומטרי החל מיום ההזרעה ?
או שהאנדומטרין יכול להשפיע על התוצאות?
בנוסף - אם הזרקתי אוביטרל ב-16/5 יום רביעי, מתי אפשר לבצע הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
חסוי26/04/2008מנסיוני האישי האנדומטרין משפיע מציעה לך לעשות בדיקת דם היא הכי אמינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול26/04/2008מציע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית26/04/2008
במידה ונקלט הריון מטיפול ivf פרוטוקול ארוך איך מחשבים את גיל ההריון ממועד השאיבה או ממעוד המחזור האחרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממועד השאיבה ועוד שבועיים
פרופ' שחר קול26/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצרשרית26/04/2008
שלום!
הייתי מעוניינת לדעת מתי מתחילים את הפרוטוקול הקצר?(הכוונה באיזה יום למחזור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 או 3
פרופ' שחר קול26/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מפסיקים אנדומטריןחסוי25/04/2008
א. אם יש הריון - עד מתי ממשיכים אנדומטרין?????
ב. אם אין הריון - האם ניתן להפסיק אנדומטרין מיידית ביום קבלת המחזור או שחשוב להפסיק בהדרגה?
ג. חומצה פולית - אם יש הריון, מתי מפסיקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול26/04/2008א. תלוי בגורמים רבים: מחזור טרי או הפשרה? רמות הפרוגסטרון ביום בדיקת הדם להריון? ועוד. באופן מאוד כללי - ממשיכים עד שב' 9 להריון, או 7 שבועות לאחר מועד שאיבת הביציות.
ב. יש להקפיד להמשיך בטיפול עד ביצוע בדיקת דם להריון. דימום נרתיקי אינו סיבה להפסקת הטיפול. אם הוכח בבדיקת דם שאין הריון, ניתן להפסיק טיפול באופן מיידי.
ג. משרד הבריאות ממליץ ליטול ח. פולית 3 חודשים לפני כניסה להריון. אם יש הריון, יש להמשיך וליטול ח פולית במשך כל ההריון, לרוב בישלוב עם ברזל וויטמינים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת פרוגסטרון לחג ..אני אני25/04/2008
רציתי לשאול על פרוגסטרון
הערכים צריכים להיות בין 19 ל - 76
הערך שלי הוא 31.8 האם מספיקה התמיכה שאני מקבלת
3*3 אוטרוגסטרן נרתיקי. 100 מ"ג כל אחד
תודה רבה על התשובה
חג שמח ושבת שלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול26/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)