מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום וחג שמח לרופאים!טלי19/04/2008
אחי סבל מפיגור קשה ונפטר בשנות העשרים שלו. לכן ערכתי מיפוי גנטי ונמצא שאני נושאת גן של מוקוליפידוזיס Mucolipidosis type 4 ML4
הבנתי שיש תהליך שנקרא PGD שבו אפשר לברר עם עובר סובל מאותו פגם ורק אם לא להחזיר אותו לרחם.
שאלותי הם:
1. האם מספיק שרק אני נשאית הגן על מנת שאולי יהיה לי ילד עם התסמונת או שגם בעלי צריך לשאת אותו?
2. האם בPGD אפשר לדעת אם הילד חולה במחלה או רק נושא את הגן?
3. האם התהליך הזה נעשה בבית חולים אלישע בחיפה (שם היינו רוצים להיות מטופלים)?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול19/04/2008מציע יעוץ גנטי מפורט לפני החלטה על הצורך ב - PGD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול היקר
טלי19/04/2008תודה לך על תשובתך.
איפה אפשר לערוך בירור כזה? לאיזה מומחה צריך ללכת? רופא ילדים שחולים בתסמונת? אנחנו לא כל כך מתמצאים בדברים האלה. תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול19/04/2008בכל קופת חולים יש יועצים גנטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורוםחסוי18/04/2008
נרות אנדומטרין, עם המוליך:
מצויין בהוראות להכניס כמה עמוק שאפשר.
אני חוששת לנסות לדחוף את כל המוליך.
מנסיון - כמה מכניסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסוי18/04/2008ועוד שתי שאלות:
א. האם היו למישהי תופעות לוואי האנדומטרין? בהוראות יש פירוט של רשימה מבהילה.
(בעיקר מודאגת מאקנה).
ב. מצויין שיש הפרשות - האם הפרשות רגילות? עם גוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי
חסוי23/04/2008אני אישית לא הרגשתי תופעות לוואי, היו הפרשות לבנות שנראו כמו קוטג, זו תופעה שכיחה. בהצלחה.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח חסוי
חסוי19/04/2008אפשרי להכניסם עד הסוף אני מכניסה עד הסוף על פי ההוראות וההפרשות הן לבנות לא בשום צבע אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר עוד שאלה?
חסוי19/04/2008תודה על התייחסותך. אפשר שאלה נוספת?
אני קצת חוששת מההשלכות של נרות האנדומטרין -
א. האם נתקלת באחת מהן? (בחילות, דכאון, עייפות, אקנה וכו).
ב. האם שורף בנרתיק באיזשהו שלב (קראתי שאפשר שיכאב אחרי יחסים).
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על ההפרשה
חסוי20/04/2008התחלתי אנדומטרין אתמול.
גם אתמול וגם היום, מספר שעות לאחר הנר של הבוקר, פתאום אני מרגישה גל של הפרשה, ונוזל לבן מופרש. (לבן בצבע של הנר).
אני חוששת שכמות מאוד גדולה של הנר יוצאת חזרה החוצה.
(אגב החדרתי הנר עמוק).
מוכר למישהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
חסוי20/04/2008כן זה מוכר אילו הם ההפרשות של האנדומטרין וזה טיבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
מוןר22/04/2008שלום
אני קיבלתי הנחיות מהאחיות בבית החולים לשכב כחצי שעה לאחר החדרת הנרות - אני לא יכולה לאמר שאין לי הפרשות אבל כדאי לנסות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי23/04/2008כן זה מוכר, אלו שאריות של חומר שלא נספגו, אךגם מזה אין לחשוש כי הכמות מלכתחילה גדולה יותר..
בהצלחה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי23/04/2008ההשלכות הן מאוד אישיות, לי באופן אישי היו השלכות של צימאון כל הזמן,אנדוטרמין ידועה כתמיכה טובה מאוד, ישנן הפרשות רבות שמגיעות בדרך כלל בחצי השעה הראשונה לאחר החדרת החומר, ההפרשות הן לבנות ומזכירות מראה של קוטג, הכי חשוב לשמור על רוגע ולהיות מאוד אופטימים, את בשלב חשוב לאחר ההחזרה ,מאחלת הרבה בהצלחה.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עומק שאת דוחפת טמפון
גל23/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכל המגיבות!!!!!
חסוי23/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צילום רחם?חסוי18/04/2008
אחרי 2 הזרעות בבנק הזרע מתורם. (שלא צלחו).
ככל הנראה לקראת הפעם הבאה נשנה טיפול (עד כה היה אקיקלומין).
בת 36.
האם יש כבר סיבה לבצע צילום רחם?
א. שמעתי שזה כואב.....
ב. האם מוצדק לאחר 2 -3 נסיונות להתחיל עם בדיקות ולחפש סיבות מדוע אין הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול19/04/2008כל ניסיון נותן כ - 15% סכוי להריון.
הצורך בצילום חייב להתבסס על ההיסטוריה הרפואית המפורטת.
הצילום לא כואב אם מבוצע בעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין היסטוריה רפואית
חסוי19/04/2008יש רק 2 נסיונות להרות דרך בנק הזרע (תורם).
השבוע ביצעתי ניסיון שלישי.
האם אתה רואה כבר צורך לגשת לצילום רחם?
לטעמי הרופא ממהר......הרי כמו שציינת 15-20% כל נסיון.......רק התחלנו.
מה דעתך?
תודה לך וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול19/04/2008ההחלטה שלך.
לפעמים יש תועלת טיפולית לצילום: משפר הסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלת שחלות פוליציסטיותרוני18/04/2008
מנסה כעת להרות ללא טיפולים (הצליח בעבר).
בבדיקת דם ביום ה-14 למחזור E2 - 270 פרוגסטרון-1.6 LH - 22 , באולטרסנד שחלות פוליצסטיות, האם יש סיכוי לביוץ החודש לפי הבדיקות הנ"ל? תודה מראש, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי18/04/2008תני לי עוד מידע. איך הסדירות דל המחזור ? מה ראו באולטרסאונד באותו יום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ?/ביוץ לא תקין?תאיר18/04/2008
בת 35, ווסת סדירה מזה 20 שנה. (בטווח שבין 25-28) פרופיל הורמנלי מחודש נובמבר השנה תקין. בחודש קודם ביום 22 לווסת בדיקות דם הראו שהיה ביוץ.
החודש התחלתי מעקב זקיקים (ראשון) סבב טבעי ללא הורמונים. נעשה רק מעקב אחד בודד לפני ההנחיה לאוביטרל והזרעה-
10.4.08 (יום 9 לווסת)- ימין, 11, 10 שמאל – 16
רירית - תלת שכבתית - 7
בבדיקות דם מאותו יום-
e-2 469
פרוגסטרון - 1.85
lh- 4.7
12.4.08- בשש בערב הונחתי לקחת אוביטרל.
13.4.08- IUI – באותו בוקר נעשה גם אולטרסאונד
ימין- 14, שמאל – עדיין 16 (לא התפתח במשך 3 ימים)
רירית עבה (לא צויין כמה) ללא נוזל.
14.4.08- IUI נוסף +בבדיקת אולטרסאונד תוצאות זהות לאלו מהיום הקודם (אולי טיפונת גדילה של 2 הזקיקים) בשל התוצאות הללו, והעובדה שעברו מעל 36 שעות לאוביטרל נלקח בצהריים (כ-41 שעות מהאוביטרל) גם דם לפרוגסטרון שיצא – 3.7. בשל התוצאה נלקח כמו כן נלקח גם דם לבטא, לראות קיום אוביטרל בגוף. הבטא היתה חיובית.
15.4.08- מעקב אולטרסאונד
ימין – 11 + זקיק ממוטט של ,10 שמאל – אין זקיקים
רירית – 6.4
ללא נוזל.
ב. דם :
e-2 399
p-10.3
lh-14.3
האם יש לך הסבר מה קרה?
האם ערכי בדיקות הדם מתאימים לערכים שלאחר ביוץ?
האם העובדה שבאולטרסאונד לא נצפה נוזל בדוגלס מעידה על כך שלא היה ביוץ? או שהזקיק(ים) היו ריקים?
האם עובי הרירית לא נמוך מדי לשלב זה?
האם זקיק "שנתקע" בהתפתחות עדיין יכול להכיל ביצית?
או אולי הזקיק שלכוארה נחשב 16 לא היה זקיק, (ואם כן מה זה היה?) ואילו זה שכן גדל מיום 9, ל- 14 בייץ בגלל האוביטרל כשהוא בעצם לא בשל?
האם יכול להיות שהאוביטרל לא השפיע מבחינת הביוץ, אלא רק העלה את רמת הבטא בדם, והגוף בייץ לבד (כי בדרך כלל יש לי ביוץ טבעי) על זקיקים קטנים מדי?
האם אני צפוייה לקבל ווסת החודש?
האם יש סיכוי להריון בנתנונים האלו?
סליחה על האורך
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי18/04/2008אני חושב שיחסית לעובדה שאת בשלב כל כך מוקדם ( שאמור להיות פשוט ובסיסי ) של הטיפול , הירידה הקפדנית לפרטים והבדיקות הרבותממש מוגזמות.
התחושה שלי שהאוביטרל ניתן מוקדם מדי ( בגלל גודל הזקיק ורמת ה E2 ) ולמרות זאת מאד קשה לדעת מה באמת קרה ומה הסיכוי שבתנאים אלה יהיה הריון.
לדעתי , אם תעשי כל כך הרבה בדיקות בכל מחזור טיפול , יהיה קשה לך לשרוד לאורך זמן. קחי את הדברים קצת יותר בקלות ובסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל ...
תאיר21/04/2008בשל העובדה שאני מלווה מקרוב מאוד מטופלת פוריות גם לה בהתחלה אמרו שיש "רק" הפרעת ביוץ (פוליציסטית) והיום כשנתיים אחרי עדיין אין הריון. כך שאני כן מתמצאת וקוראת בעניין של פוריות והורמונים. שנית, אני בת 35 ואני מבחינה בשינויים במצב הווסת שלי (הדימום עצמו מתקצר, וכן משך הזמן בין ווסת לווסת מתקצר לאחרונה)
הסיבה שעשיתי את כל הבדיקות היא משום שמלכתחילה חשבתי שהביוץ יתרחש לפני מתן האוביטרל (כאמור מבייצת טבעי) ורציתי לדעת האם יהיה טעם בהזרעה השניה. בדיקת האולטסאונד באותו יום שהראתה שהזקיק לא גדל כבר גררה אחריה שרשרת של בירורים.
ולעניין, היום (שבוע אחרי הביוץ) עשיתי שוב בדיקת דם ואלו התוצאות:
pmol/L 780 ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 6.9 LH
- nmol/L 35.6 PROGESTERONE
עד כמה שהבנתי ערכי ה- e2 אמורים להיות קטנים מהערכים של הביוץ. אצלי להיפך, הערכים כמעט כפולים מהערכים שהיו לי במעקב, וביום שאחרי הביוץ. האם זה קריטי/מעיד על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ד''ר דוד ישי21/04/2008אני לא יודע האם אפשר להסיק משהו מהעובדה שהאסטרוגן עלה לאחר הביוץ ולא ירד כצפוי, אבל הפרוגסטרון מעד שהיה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
תאיר21/04/2008האם ציסטה פוליקולרית פוקעת יחד עם הביוץ? או שהיא נשארת בגוף עד לווסת ויוצאת עם הדימום הווסתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ד''ר דוד ישי21/04/2008הציסטות הפונקציונליות ( שהפוליקולרית היא אחת מהן ) בד"כ נספגות ולא פוקעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונהנחמה18/04/2008
לפני שבועים עשיתי הזרעה בפעם הראשונה . הזקיקים היו בגודל טוב והיו שתי ביציות בגודל טוב. הזריקו לי 42 מליון זרעים. עשיתי בדיקת הריון והראה שלילי רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שלא נקלט הריון. ומה אפשר לעשות שהתהליך יצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמה
ד''ר דוד ישי18/04/2008לא ברור לי איך את יודעת איך היו הבייציות.
בכל מקרה הסיבה היא שגם כאשר הכל נראה תקין לכאורה , הסיכוי להצלחה הוא כ 20%.
אין לי מה להציע לך מלבד לא להתיאש ולהמשיך לנסות עד הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזרמישיל18/04/2008
שלום- לפני כשבוע עברתי הפלה אחרי טיפול החזרת עוברים מוקפאים. החלטתי לנסוע לחו"ל לחודש ובזה לדחות את הטיפול הבא בכחודשיים. האם במהלך תקופה זו מותר לי לעשות טיפול לייזר להשרת שיער מאיזור הביקיני???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול18/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי18/04/2008
מעקב זקיקים נצפו שני זקיקים מובילים (17, 25) לפני הביוץ והחודש נקלט הריון, האם יהיו תאומים או שזה לא מחייב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחייב
פרופ' שחר קול18/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכויים?
חסוי18/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5%
פרופ' שחר קול19/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכדוריםחסוי18/04/2008
אני לא יודעת לאיזה פורום פנות וצריכה עזרה בהולה....
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון.
למעשה אני נמצאת בשבוע שבו ניסינו ואולי מתפתח הריון (ואולי גם לא). יש להמתין עוד כמה ימים כדי לדעת.
כך זה כל חודש עד שנצליח.......
אני סובלת מדלקת ברגל, שלעיתים מתחדשת. עליי ליטול כדור - אטופן!
נניח שנקלט הריון ואני בתחילתו - האם מותר לקחת הכדור ? אני ממש סובלת!
אנא אנא תגובתכם.
חג שמח ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008יצרן התרופה ממליץ (כרגיל) שלא לקחת בזמן הריון.
התשובה הרישמית - לא לקחת.
התשובה הפחות רישמית: הסיכוי לנזק קטן מאוד. אף אחד לא יקח אחריות ויגיד שמותר לקחת. עשי זאת על אחריותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסוי17/04/2008
אני עכשיו בשבוע 5. עד כה לא היו לי דימומים או הפרשות חריגות. היום פתאום גיליתי בניגוב הפרשות חומות (אחרי נסיעה ארוכה). זה נורמלי??? מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008בהריון לא אמור להיות דימום.
מציע בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי18/04/2008זה לא דימום רק הפרשות קצת חומות בניגוב. זה לא בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008הפרשות חומות = דימום קל.
רצוי לברר מקור הדימום. מהרחם? מצוואר הרחם? לאחר קיום יחסים?
באופן כללי - בזמן הריון לא אמור להיות דימום מהרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי18/04/2008בשבוע 5 לא אמורים להיות דימומים של השרשה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול19/04/2008ההשרשה מתרחשת 5 - 6 ימים לאחר ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןשרית17/04/2008
שלום וחג שמח!
אני בת 25 אחרי בפרייה אחת שכשלה ומחזור מוקפאים שכשל.
כעת אני שבוע לאחר החזרת מוקפאים נוטלת 4 אסטרופם+12 אוטרוגסטן ביום, על דעת עצמי עשיתי בדיקת דם היום וגיליתי כי:
פרוגסטרון:28.4
E2 : 740
לפי הבנתי הפרוגסטרון נמוך. הלא כך???.?
אני מקבלת 12 כדורים אז מה יכולה להיות הסיבה לערכים נמוכים כאלה.
אם אני יעבור לזריקת גסטון זה יכול להציל את העוברים במידה וניקלטו או שזה מאוחר מידי....
אני ממש בלחץ ותוהה אם הפעמים הקודמות לא הסתדרו כי התמיכה לא היתה טובה כי לא בדקנו שבוע אחרי ההחזרה
תודה על הסבלנות ושוב חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/04/2008אני ממליץ לעבור לגסטון 100 מ"ג ליום או להוסיףלמה שאת מקבלת אמפולה אחת של גסטון ( 50 מ"ג )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןשרית17/04/2008
שלום וחג שמח!
אני בת 25 אחרי בפרייה אחת שכשלה ומחזור מוקפאים שכשל.
כעת אני שבוע לאחר החזרת מוקפאים נוטלת 4 אסטרופם+12 אוטרוגסטן ביום, על דעת עצמי עשיתי בדיקת דם היום וגיליתי כי:
פרוגסטרון:28.4
E2 : 740
לפי הבנתי הפרוגסטרון נמוך. הלא כך???.?
אני מקבלת 12 כדורים אז מה יכולה להיות הסיבה לערכים נמוכים כאלה.
אם אני יעבור לזריקת גסטון זה יכול להציל את העוברים במידה וניקלטו או שזה מאוחר מידי....
אני ממש בלחץ ותוהה אם הפעמים הקודמות לא הסתדרו כי התמיכה לא היתה טובה כי לא בדקנו שבוע אחרי ההחזרה
תודה על הסבלנות ושוב חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008הפרוגסטרון תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גופיף הצהובחסויה17/04/2008
אני מבינה כי הגופיף הצהוב הינו הזקיק אחרי ביוץ שמטרתו הינה לתמוך בהריון.
ובמידה ואין הריון הוא מתנוון והמחזור מגיע
השאלה שלי היא האם גם במקרה שלוקחים תמיכת פרוגסטרון הגופיף מפסיק פעילתו במידה ואין הריון ?
או שרק לאחר הפסקת התמיכה ?
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי17/04/2008בהשפעת ההורמון של ההריון וללא קשר האם נוטלים פרוגסטרון או לא, ממשיך הגופיף הצהוב להפרישעד בערך עד שבוע 6 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פריוןחסויה17/04/2008
שלום רב,
מועמדת להפרייה חוץ גופית במחזור טבעי בשל בעיות בריאותיות.
התכנון הינו קבלת מנוגון וצטרוטייד כיומיים-שלושה בלבד.
קראתי כי תופעות הלוואי של מנוגון רבות יותר מזו של מנופיור וכי קבלת התרופה האחרונה מותנית באישור קופת החולים.
שאלותי:
1. האם יש קיים הבדל משמעותי בין התרופות מבחינת תופעות הלוואי, וכן באילו תנאים קופת החולים מאשרת קבלת מנופיור?
2. האם קיים הבדל בין צטרוטייד לבין אורגלוטרן?
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/04/2008המנופור והמנוגון אינן שונות באופן משמעותי מבחינת תופעות הלואי. מסיבה שאני לא ממש מבין אותה, הכללית מאשרת את המנופור רק כאשר תרופות אחרות לא הצליחו להביא להריון. אין הבדל בין צטרוטייד לאורגלוטרן מלבד העובדה שהאורגלוטרן יותר נוח כי הוא בא במזרק מוכן להזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים דחוףחדשה17/04/2008
שלום
ביום א' במעקב היה לי זקיק 17 ממ בשחלה שמאלית ורירית 7
יום ג' זקיק 19 ממ ורירית 8.6
היום יום ה' התוצאות הן ממצא ציסטי צלול 30 ממ רירית 9 אין נוזל בדוגלס ובנוסף עוד זקיק של 16 ממ
האם היה ביוץ?
מה משמעות הציסטה?
מתי הכי כדאי לעשות בדיקת פרוגסטרון כדי לבדוק אם היה ביוץ?
בברכה
החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008מהלך לא אופייני.
קשה להסיק מסקנות.
אם היה ביוץ - אפשר לפי פרוגסטרון לאחר החג.
מציע לעקוב אחר הציסטה בא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)