מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומיןפלג05/12/2007
שלום,
לפני כחודש קבלתי מחזור, לאחר 5 ימים נטלתי איקקלומין - 2 גלולות ביום - ולאחר מכן פרוגינובה -
היום התחיל דימום - 15 יום לאחר שנראה ביוץ עם שלושה זקיקים גדולים, האם עדיין יש אפשרות
להריון למרות הדימום - שהוא לא חזק.
יש לי גם רגישות בשדיים ותחושת עייפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול06/12/2007סביר כי מדובר בוסת ואין הריון, ועם זאת, אם יש ספק - בצעי בדיקת דם להריון. התשובה אמינה ב - 99.99%...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןחפ05/12/2007
שלום ,
אני בת 36, אם ל- 2 ילדים מקסימים, בטיפול IVF שני, הטיפול הראשון היה לפני כחמש שנים שהסתיים בהצלחה.
אני כשבוע לאחר החזרה (נשאבו לי 29 ביציות), החזרתי 2 עוברים (8-10 תאים), מחר אני בבדיקה שגרתית אצל הרופא, רציתי לשאול: האם נפיחות בבטן בשלב הזה היא עדיין נורמאלית ומדוע יש להמשיך ולקת את כל ההורמונים הללו? ( כרגע לוקחת 3 פעמים ביום נרות אטרוגסטאן + 1 ליום אסטרופם), מדוע המשך לקיחת ההורמונים נחוצים בשלב זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
פרופ' שחר קול05/12/2007נפיחות בשלב זה יכולה לנבוע מגירוי יתר שחלתי שאת עוצמתו יש להעריך בבדיקה ע"י הרופא המטפל.
חייבים לדעת את מכלול העובדות כדי ליעץ לך ובעיקר באיזו תרופה השתמשו כדי לגרום לביוץ.
יתכן והצורך בהורמונים נובע מפרוטוקול הטיפול שקיבלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חפ05/12/2007תודה רבה על התשובה המהירה.
עד מתי הנפיחות נמשכת בדר"כ? האם יש משהו שניתן להקל באמצעותו? האם בבדיקת אולטרסאונד שתיערך מחר ניתן להעריך בוודאות את המצב או שיש לערוך בדיקות נוספות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול05/12/2007אולטרסאונד יתן מושג טוב מאוד מה קורה.
אם יושג הריון תתכן החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת / הבהרה
חפ06/12/2007שוב תודה...לצערי לא מנחם בכלל, להיפך..
יש לעשו תמשהו בנידון או יירד עם הזמן?...מה הלאה במידה וכן? האם מסוכן? מתי אמור "להסתדר"? בכל זאת האם יש למה לחכות? איזושהי הטבה בנושא בהמשך ומתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פרופ' שחר קול06/12/2007חייבים, אבל ממש חייבים, לדעת את כל הרקע שלך, כולל מינוני התרופות, עוצמת הגירוי השחלתי, רמות ההורמונים, מספר הזקיקים בכל שלב וגודלם, מספר הביציות שנאספו, ועוד ועוד המון נתונים כדי לענות ברצינות על כל השאלות.
כל המידע מצוי בידי הרופאים המטפלים בך.
ע"י בדיקת אולטרסאונד יהיה ניתן להעריך את מידת הגירוי ולתת תחזית די טובה להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה והריוןדניאלה05/12/2007
שלום לרופאים...
אני בהריון ממש טרי אחרי IVF, עוד טרם בדיקת הדופק.
אתמול קראתי בפורום של נשים הריון שאסור לנשים בהריון לאכול טבעול בתדירות גבוהה... הסויה לא טובה לעובר...
האם זה נכון? אודה מאוד לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה... תודה!
דניאלה05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאלה
ד''ר דוד ישי05/12/2007לא נידוענ לי שיש בעיה עם סויה בהריון. ובכל מקרה לא טוב להגזים עם שום מאכל בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון05/12/2007
שלום אני עברתי ביום שישי החזרת עוברים 3 עוברים בעמצאות אולטראסאונד..והיום קצת ניקיתי את הבית ממש לא היתאמצתי ופיתאום אני מרגישה כמו דפיקות לב חזקות בחילות וחולשה כזאת ואתמול היו קצת כמו גודש בחזה הם כאבו לי קצת ממש כמו בהיריון שהיה לי וכאבים בבטן התחתונה ..אז רציתי לדעת בבקשה מימה זה יכול להיות אני בת 26 ומקבלת לתמיכה פריגנובה וקרינון.. ואלו היו עוברים" מופשרים" ויש לי כל מיני תופעות מוזרות שלא היה לי קודם ..השמח לקבל תשובה תודה רבה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים" מופשרים"
פרופ' שחר קול05/12/2007התופעות כנראה על רקע הטיפול התרופתי שאת מקבלת.
יש להתמיד בטיפול עד בדיקת הדם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמאושרת05/12/2007
בוקר טוב
אני נמצאת 13 יום אחרי ביוץ ועשיתי הבוקר בדיקה בייתית שהראתה קו חלש מאד אבל קיים
(זה גם לא היה ממש השתן הראשון של הבוקר כי התעוררתי בלילה לשירותים.
האם יש אפשרות של טעות ? בעברי ראיתי קו כזה שלאחריו קיבלתי מחזור. אך הפעם אני גם לוקחת תמיכת אנדומטרין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול05/12/2007בדיקת שתן בשלב כה מוקדם היא בעייתית.
אם את מעוניינת לוודא מה מצבך עדיף בדיקת דם היום, או להמתין מספר ימים לבדיקת שתן נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתהילה05/12/2007
בשלב החזרת עובריפ מוקפאים,
ב- 21.11 מחזור אחרון,
ביום השני למחזור התחלתי לקחת אסטרופם 4 מ"ג ביום,
ב- 29.11 ביצעתי אולטרסאונד ועובי הרירית היה 4.4 מ"מ, מכיוון שהרירית קטנה הכפילו לי את כמות האסטרופם ל-8 מ"ג, היום 5.12 ביצעתי שוב אולטרסאונד ועובי הרירית 5.6 מ"מ.
למה הרירית שלי לא מתעבה מספיק?
ובאיזה עובי הרירית צריכה להיות בכדי לבצע החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית
פרופ' שחר קול05/12/2007יתכן והרירית סבלה מטראומה בעברה.
יש לברר מדוע אינה מתעבה מספיק.
אנו רוצים לראות רירית של 7 ממ ויותר.
אבל..........
כבר ראיתי הריונות טובים עם רירית של 5 ממ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותטל05/12/2007
שלום ד"ר,
1.האם הביוץ תמיד מתרחש כ-14 יום לפני הווסת?
2.כמה זמו נמשך הביוץ?
3.כמה זמן מהביוץ אפשר להיכנס להיריון?
4.כמה זמן "מחזיק" הזרע ברחם?
תודה רבה ושיהיה לך יום נפלא ! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול05/12/2007הביוץ קורה כ- 14 יום לפני המחזור.
שינויים של יום - יומיים יכולים להיות.
משך הביוץ - שאלה לא ברורה, למה בדיוק הכוונה? כמה זמן לוקח לביצית לחרוג להשחלה - כנראה כשעה. הביצית שומרת על יכולת ההפריה שלה עד 24 שעות.
הזרע לא נשמר ברחם, אלא דווקא בתעלת הצוואר. שם הוא יכול לשרוד ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןנני04/12/2007
חג שמח,
אני לאחר החזרת 2 עוברים, ביום ו' בע"ה בדיקת דם להריון באלישע.
מזה כמה ימים שאני סובלת מכאבי בטן משונים + כאבי גב תחתון .
בדרך כלל אלו הם הסימנים אצלי להופעת המחזור, אבל זה נמשך כבר שבוע!!! ואני עדיין רחוקה ב-4 ימים מיום המחזור.
מה זה אומר? האם הריון או סימני מחזור???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי04/12/2007זה יכול להיות זה וגם זה. תתאפקי עוד כמה ימים ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצערי קבלתי מחזוראור04/12/2007
12 יום אחרי החזרה לפני הבטא התחיל דימום חום והמשיך כנראה למחזור..ז"א אין הריון..איך ממשיכים מכאן? לחכות חודש ולנסות טבעי כי הבעיה אצלי זה חצוצרה אחת חסומה ובשניה מעבר חלקי , או להמשיך הפעם מיידית לפרוטוקול ארוך????
תודה לך על הליווי לאורך כל הדרך, חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי04/12/2007כדאי, למרות הדימום, לעשות בדיקת בטא. רצוי לעשות הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול. אם כל השאר תקין, אפשר ללכת בחודש הזה על נסיון להרות באופן טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןשרון04/12/2007
שלום אני עשיתי ביום שישי החזרת עוברים מוקפאים .ואני רוצה לדעת אם בידקה ביתית יכולה לתת לי תשובה סתם דוגמה להראות לי חיובי וזה לא !ולמה זה יתן לי סתם דוגמה חיובי וחס וחלילה לא האם זה ביגלל ההורמונים אני מקבלת קרינון 8% ופריגנובהתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי04/12/2007ההורמונים שאת לוקחת לא ישפיעו על התוצאה, אבל אל תעשי בדיקה בשתן לפני שיעברו 14 יום מיום החזרת העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום התחלת טיפוללילך04/12/2007
שלום רב,
אני נמצאת לפני טיפול הפריה. קיבלתי פרוטוקול קצר ואני אמורה להתחיל ביום השני למחזור.
השאלה שלי היא האם ניתן להתחיל גם ביום השלישי למחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום התחלת טיפול
פרופ' שחר קול04/12/2007כן, אם בדיקת דם תהיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדנה04/12/2007
יש לי איחור של המחזור כבר שבוע בבדיקה ביתית שערכתי הופיעו שני קווים אומנם הקו של הT הוא קצת יותר בהיר מ C האם זה אומר שאני בהריון?, יש לי גם כשבוע היתקוצויות ברחם.
והאם ע"י בדיקת אולטרסאונד הרופא יכול לאשר לי הריון או חייב בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
פרופ' שחר קול04/12/2007מוקדם מידי לאולטרסאונד. המתיני עוד שבוע.
לא חייבת בדיקת דם אם מדובר על הריון ספונטאני וטבעי ללא טיפול תרופתי כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקתביתא שניהשואלת04/12/2007
שלום רב,
ביום ראשון- ביתא הייתה 298 והיום, יום ג'- 723.
האם העלייה יכולה לשלול הריון חוץ רחמי?
רק ביום ראשון הקרוב יש לי US ראשון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול04/12/2007העליה טובה.
לא שולל הריון חוץ רחמי, אך הסיכון לכך קטן.
קצת אופטימיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכויים??נועה04/12/2007
שלום רב,
אני לאחר החזרה של שני עוברים (בתאריך 22.11) היום עשיתי בדיקת בטא והערך יצא 10.. בלבד..
המחזור האחרון היה בתאריך 05.11 ועדיין לא קיבלתי מחזור.
ביקשו ממני לחזור לבדיקת בטא נוספת ביום חמישי הקרוב.
מה זה אומר? האם עדיין יש סיכוי להריון? להריון תקין?
מה קורה עם המחזוריות לאחר טיפול IVF? בדר"כ המחזור שלי דיי סדיר (בממוצע כל 27 יום)
ועוד שאלה אחרונה.. האם בדיקת בייתית בודקת את הבטא גם כן? ואם כן אז למה אתם ממליצים לחכות לבדיקת הדם?
תודה על העזרה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכויים??
פרופ' שחר קול04/12/2007חייבים להמשיך לעקוב אחר הבטא.
בדיקת הריון ביתית אינה אמינה דייה לשימוש בטיפולי פוריות.
לכן עדיף בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לנס חנוכה?
נועה04/12/2007היי
תודה על התשובה המהירה.. אבל עדיין לא הבנתי מה המשמעות של המדד הנמוך..
כמה בטא צריכה להיות בשלב הזה במצב אופטימלי?
ומה קורה למחזור הטבעי כאשר מדובר בטיפולי פוריות.. ? האם הוא אמור להיות סדיר כרגיל?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנס
פרופ' שחר קול05/12/2007כל הריון שהיה אי פעם על פני כדור הארץ היה בשלב מסוים עם בטא=10, ולאחר זמן - מה - הבטא עלתה ל - 11 וכו' וכו'.
ממספר אחד קשה לדעת מה יהיה.
חייבים לעקוב ולקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?נועה04/12/2007
שלום,
אני אחרי IVF, ביום ראשון עשיתי בדיקת הריון, הבטא היה 40 והפרוגרסטרון 78.6. אתמול התחיל דימום וסתי הדימום ממשיך כל הזמן אולם הוא לא חזק במיוחד ( לא כפי שיש לי רגיל) והיום נראה שהוא נחלש אפילו. עשיתי היום בדיקת דם נוספת הבטא 54 והפרוגרסטרון 45.8.
האם עדין יש סיכוי להריון למרות שהבטא לא הכפיל את עצמו? ומה עם הפרוגסטרון הוא ירד בצורה משמעותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול04/12/2007חייבים להמשיך ולעקוב.
הבטא חייב להכפיל עצמו כל יומיים.
אם לא - עולה החשש להריון שאינו תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)