מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוחה לאחר החזרת עובריםS20/12/2007
שלום
מה ההנחיה לגבי מספר ימי המנוחה לאחר החזרת עוברים (מוקפאים).
(המידע שמצאתי באינטרנט מתייחס למנוחה מיד לאחר פעולת ההחזרה, ולפיו אין יתרון לשכיבה ממושכת מיד לאחר ההחזרה).
בהנחה שממליצים על יומיים-שלושה מנוחה וידוע שההשתרשות היא דווקא3-5 ימים לאחר ההחזרה היכן ההיגיון שמאחורי המלצה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיון
פרופ' שחר קול20/12/2007אין צורך במנוחה.
אפשר לחזור לפעילות רגילה.
חייבים לקבל הטיפול כסידרו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף הריוןחסוי20/12/2007
סוף סוף ובשעה טובה התבשר לי היום שאני בהריון!
בתאריך 6.12 בוצעה החזרה באיזה שבוע אני?
הבטא היום ביום ה - 14 להחזרה הוא 340 האם תקין? והאם מס' הבטא מרמז על מס' עוברים?
אמרו לי לעשות בשבוע הבא בדיקת אולטרסאונד האם הבדיקה היא וגנילית או חיצונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה יופי. שיהיה לך בהצלחה
חסוי20/12/2007בהמשך הדרך ותשמרי על עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ' שחר קול20/12/2007בשעה טובה!
חישוב ההריון: הזמן בימים שחלף מיום השאיבה + 14, הסכום שמתקבל - לחלק ב - 7.
התשובה - שבוע ההריון, השארית - ימים.
בטא 340 - תקין.
קשה מאוד לדעת האם יש עובר אחד או יותר.
בדיקת האולטרסאונד היא וגינאלית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ורד21/12/2007השאיבה התבצעה בתאריך 22.8.07 מאז עברו 121 יום. החזרה התבצעה בתאריך 6.12.07
לפי החישוב שלך יצא לי 19.28 לא נראה לי הגיוני איך עושים את החישוב?
בנוסף לא אמרו לי לעשות בדיקת בטא חוזרת האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ורד22/12/2007בהמשך לתשובתך השאיבה התבצעה בתאריך 22.8.07 מאז עברו 121 יום. החזרה התבצעה בתאריך 6.12.07 לפי החישוב שלך יצא לי 19.28 וזה לא הגיוני איך עושים את החישוב?
בנוסף לא אמרו לי לעשות בדיקת בטא חוזרת האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
אמאני20/12/2007אני מאוד שמחה בשבילך תשמרי על עצמך ובקרוב אצלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טובה ובקרוב אצל כולנו...
חסוי20/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לבנות
ורד21/12/2007תודה רבה לכם על הפירגון והתמיכה!
הלוואי וגם אתן תזכו להתבשר על הריון משלכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףדנית20/12/2007
אני בלחץ נוראי, עשיתי היום בדיקת הריון לאחר יום וחצי איחור אין שם בנתיים את תוצאת הבטא
אבל הפרוגסטרון 28.5 והe2 מעל 10000
מה זה אומר? הפרוגסטרון נמוך?
אין לי למי לפנות ,אפשר להציל את זה?לקחת תמיכה של פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו יש גם בטא
דנית20/12/2007בטא 26 מה זה אומר יש עוד תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ
פרופ' שחר קול20/12/2007תוספת פרוגסטרון לא תזיק.
מציע להמשיל לעקוב אחר עלית הבטא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דנית20/12/2007האם זה הריון? רק מחר בבוקר אוכל להתיעץ עם רופא זה לא יהיה מאוחר מידי? הבטא לא נמוכה ליבועיים ויום מהביוץ?
בבקשה אני מפחדת להפסיד את ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
פרופ' שחר קול20/12/2007כן, מתחיל הריון.
אין מניעה לקחת פרוגסטרון כתמיכה. לא יכול להזיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית יין וג'קוזי אחרי הזרעותדליה20/12/2007
שלום
אני בטיפול של פיוריגון והזרעות. רציתי לדעת אם (כמו בהריון) בתקופה של השבועיים אחרי ההזרעה ולפני שיודעים אם משהו נתפס יש מניעה מלשתות יין או להיכנס לג'קוזי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
דליה20/12/2007האם גם לבעלי כדאי לא להיכנס לג'קוזי (עשינו הזרעה לפני שבוע) כך שאם יהיה צורך לעשות שוב זה יהיה עוד שלושה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית יין וג'קוזי אחרי הזרעות
פרופ' שחר קול20/12/2007מציע להתנהג כאילו יש הריון, כלומר להימנע מיין וחום.
כנ"ל לגבי בן הזוג - עדיף שלא לחשוף את האשכים לחום גבוה כגון זה השורר בג'קוזי או סאונה או מרחצאות חמים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי20/12/2007
שלום אם קיימתי יחסים יומיים אחרי הביוץ יש מצב להיריון?<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול20/12/2007הביצית שומרת על יכולת ההפריה לא יותר מ - 24 שעות לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הזרעהשלי20/12/2007
הוחלט כי אני אעבור הזרעה לאחר נסיונות כושלים של קליטה להריון.
היום ביצעתי בדיקות דם יום 7 למחזור.
מה פשר התוצאות?
תודה
ESTRADIOL(E2) 411.00 PMOL/L
REFERENCE VALUES:
FOLLIC. 88-419
MID C. 227-1960
LUTEAL 150-1009
POST M. UNDETECT.-130
HCG QUANT.(S) NEGATIVE IU/L
LESS THAN 3.0 IU/L :NEGATIVE
MORE THAN 25.0 IU/L : POSITIVE
PROGESTERONE 2.60 NMOL/L
( FEMALE: FOLLIC......1.0-4.8
LUTEAL....9.0-69.0)
POST-MENOP..NON-DETECT-3.0)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר
פרופ' שחר קול20/12/2007את לפני ביוץ.
הביוץ יהיה כנראה עוד מספר ימים.
יש צורך בהמשך מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתקארין20/12/2007
בוקר טוב דוקטור.
אני נמצאת בשבוע 5+6 ימים ומהבוקר יש לי לחצים ברחם ובצד
הרופא שלי לא עובד היום ואני די מוטרדת מהכאב.
האם זה שכיח הרגשה כזו בשבוע זה של הריון? מחר אני נכנסת לשבוע 6 יכול להיות בגלל שהרחם מתרחב אני חשה בלחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "יכול להיות"
פרופ' שחר קול20/12/2007הסביר ביותר - שהכל תקין, ואכן הרחם גדל וגורם למיחושים קלים.
תרחישים נדירים יכולים להתרחש.
הכל "יכול להיות".
תמיד ניתן לוודא המצב ע"י בדיקת רופא ואולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוחזרו לי 2 עובריםטלי20/12/2007
שלום,
בעבר עשיתי IVF הוחזר לי עובר אחד ובו 8 תאים, ואכן היתה הצלחה, נולד לי בן.
לאחר מספר שנים (עכשיו) עשיתי עוד טיפול IVF הוחזרו לי שני עוברים.
שאלתי היא:
העברים הפעם הם 5 תאים ו-6 תאים. האם זה מראה על טיב העובר.
האם יש סיכוי לעובר זה להתפתח?
מה מינימום התאים להצלחת החזרת עובר?
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוחזרו לי 2 עוברים
פרופ' שחר קול20/12/2007בוודאי שיש סיכוי.
כל עובר יכול להתפתח להריון.
אין מספר מינימום של התאים.
הכל לפי גיל העוברים.
וכך ביום למחרת ההפריה יש תא אחד בלבד, וודאי שהוא יכול לתת הריון.
למחרת יש 2 - 4 תאים.
עובר של 2 תאים ביום 2 יכול לתת הריון.
עובר של 3 תאים ביום 2 יכול לתת הריון
עובר של 4 תאים ביום 2 יכול לתת הריון.
וכו' וכו'.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותחסוי20/12/2007
1. מה המקסימום של סבבים ללקיחת איקקלומין? האם ניתן לעשות יותר מ3? מה הנזקים לכך?
2. החודש לקחתי איקקלומין ועשיתי מעקב זקיקים אבל לא ידוע בוודאות בדיוק מתי היה הביוץ (אם היה), איך אדע מתי לעשות בדיקת דם להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות
פרופ' שחר קול20/12/20071. אין מספר מוסכם. נראה לי שאין טעם להמשיך מעבר לשישה מחזורים.
2. המתיני כשבועיים וחצי לאחר יום הביוץ המשוער. אם לא יגיע מחזור - מומלץ לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגלית סוגבקר20/12/2007
לדר' שלום !
ווסת אחרונה 12\12
מהיום הראשון עד היום זריקת דקפפטיל 0.1 ומהיום השני מונופור 5 אמפולות במשך 4 ימים ואחרי זה 4 אמפולות
אתמול 19.12 עשיתי בדיקת דם והתוצאות :
estradiol 2020 pmol\l
progesterone 0/.9 nmol\l
fsh 26.7 miu\ml
lh 3.9
1. הבדיקות תקינות ?
2. לא עשיתי פרופיל הורמונלי בווסת האחרונה לכן אני לא יודעת מה היה ערך הFSH האים יש
משמעות לערך הFSH הגבוה בבדיקה זו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ' שחר קול20/12/2007הבדיקות טובות.
אין טעם להתיחס לבדיקת FSH שכן מנופור מכיל FSH. הבדיקה משקפת הפרשת ההיפופיזה + מה שאת מקבלת מהמנופור. אין אפשרות להבדיל.
מעבר לכך, בנוכחות E2 = 2020 אין שום משמעות לבדיקת FSH.
לא ברור לי לשם מה נלקחה הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיה מיינור בהריוןחסוי20/12/2007
שלום רב,
יש לי טלסמיה מיינור. אני בשבוע 8 +6 ימים אחרי IVF הריון תאומים.
עשיתי בדיקות דם
ההמוגלובין ירד ל- 8.2
HEMATOCRIT-24.8
MEAN CELL VOLUME 62
MEAN CELL HEMOGLOBIN 20.6
יתר הערכים תקינים- חומצה פולית ברזל וכו תקין
רציתי לדעת האם יש מה לעשות בנדון?
האם הדבר יכול להשפיע על הריון בצורה כזו או אחרת
והאם העובדה שאני אוכל בשר יכולה להשפיע ולעזור?(צמחונית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה
פרופ' שחר קול20/12/2007בשלב זה אין הרבה מה לעשות.
מציע מעקב הריון בר-סיכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני IVFאורית20/12/2007
ד"ר שלום רב,
לפני IVF באסותא ת"א התבקשתי לבצע מס' בדיקות בינהם
VDRL+EBV
תשובת ה EBV הינה 112+ על מה זה מלמד?
האם זה יכול לדחות שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני IVF
פרופ' שחר קול20/12/2007IGG או IGM?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIGG
אורית20/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEBV
פרופ' שחר קול20/12/2007זה אומר שיש לך חיסון נגד הוירוס "אפשטיין-בר" .
הממצא חסר משמעות לגבי תהליך ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטא בהריון עם תאומיםשני20/12/2007
שלום,
אני יודעת שבהריון עם עובר אחד הבטא מכפילה את עצמה כל יומיים שלושה לערך בהתפתחות תקינה. כיצד זה עובד בהריון עם תאומים (שקים נפרדים)?
להלן הנתונים, אשמח לקבל התייחסות האם זה נראה התפתחות תקינה:
ביוץ - 28.11
בטא 36 - כעבור 10 ימים מהביוץ (7.12)
בטא 833 - כעבור עוד 6 ימים (13.12)
בטא 7500 - כעבור 5 ימים נוספים (18.12)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
טליה20/12/2007למקרה שזה לא היה ברור משאלתי:
אני כבר יודעת שיש לי תאומים - נצפו באולטרה סאונד 2 שקי הריון נפרדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ' שחר קול20/12/2007העליה תקינה, אך בערכים הנוכחיים אין לכך משמעות שכן האולוטרסאונד נותן מידע מפורט ואמין יותר לגבי התפתחות ההריון.
אין טעם להמשיך ולעקוב אחר הבטא - חסר חשיבות.
בשלב בו את נמצאת צריך לתת לאולטרסאונד לדבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםטולי20/12/2007
שלום רב ד"ר קול,
אני לאחר IVF ראשון אתמול הוחזרו לי 2 עוברים.
השאלה שלי היא ממתי כבר רמת הבטא עולה וכמה זמן מתרחשת השרשת העוברים ברחם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ' שחר קול20/12/2007ההשרה מתרחשת ביום 5 - 6 לאחר שאיבת הביציות.
עדיף לא לבדוק בטא לפני שיעברו 13 - 14 יום מיום השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול המקסיםכרמית19/12/2007
שאלה לי אלייך ...
איך יכול להיגרם הריון מחוץ לרחם ? והאם הוא יכול להיגרם גם אם עושים הזרעה לתוך הרחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם
פרופ' שחר קול20/12/2007מדובר באירוע לא נדיר במיוחד, שקורה גם בהריון טבעי.
משום מה העובר לא מגיע לרחם, ומחליט להשתרש בחצוצרה (זה האתר השכיח, נדיר במקומות אחרים).
טיפולי פריון, כולל הזרעה תוך רחמית, כנראה מגבירים במשהו את הסיכון לכך. הסיבה היא כנראה שינויים הורמונאליים שאולי משבשים את תפקוד החצוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)