מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע מפשעתי (הרניה)לינוי03/12/2007
לד"ר שחר קול!
לפני כ 6 שנים עברתי ניתוח בעקבות בקע מפשעתי בצד ימין כמדומני,
לצערי, בשנתיים האחרונות אני עוברת הזרעות ואף טיפולי ivf , בפעמים האחרונות לאחר ההחזרה(של העוברים) אני חשה תחושה לא נוחה ואף כאבים בצד ימין במפשעה
1. האם יכול להיות שבעקבות הטיפולים (ההחזרות ובדיקות האולטראסאונד שגם לאחרהם אני סובלת מכאבים נפתח שוב הבקע או נוצר בקע חדש?
2. ואם לא ממה נובע הכאב ,לדעתך, לציין שגם בזמן ההחזרה אני סובלת מכאבים חזקים?
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי
פרופ' שחר קול03/12/2007תיקון בקע מפשעתי לא אמור להשפיע על אברי המין הפנימיים: רחם, שחלות, חצוצרות.
בוודאי שלא אמור לגרום לכאב בזמן החזרת עוברים.
לרוב, החזרת עוברים היא פעולה עדינה מאוד, שבקושי מורגשת ע"י המטופלת.
אם יש כאב כה חזק כפי שאת מתארת, יש לברר האם קיים קושי בהחזרה על רקע מבנה צואר הרחם. לפעמים הרחבת תעלת הצוואר יכולה להקל מאוד את החזרות העוברים בהמשך.
אחוז מסוים מתיקוני בקע אינם מצליחים, והבקע חוזר.
מציע לפנות לבדיקת הכירורג שטיפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביתאיעל02/12/2007
שלום רב,
נערכה ב- 18.11 הזרעה על בסיס גונל. ב- 2.12 בדיקת הריון- ביתא- 298.
האם הערך תקין?
הוזמנתי ליום ג' לבדיקת דם נוספת לשם בדיקת העליה בערכי הביתא. למה יש לצפות?
האם בהכרח עליה של פחות מכפול מעידה על הריון חוץ רחמי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי02/12/2007הערך של הבטא תקין. עליה לא טובה מעידה על הריון לא תקין בכלל ורק לעיתים רחוקת על הריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןנני02/12/2007
שלום רב,
אני שבוע לאחר החזרת 2 עוברים.
מעשנת קופסא ליום!!! עד כמה זה חמור?? זה יכול לפגוע בסיכויי הקליטה/השרשה??
עדיין קשה לי להפסיק!!!!
האם בגלל שאני מעשנת סיכויי קטנים??
*יש לי כאבי בטן של מחזור אז זה בסדר ? מסמל הריון או מחזור?
תודה רבה לכם מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי02/12/2007עישון הוא רע לגבי עשרות דברים ובינהם הסיכוי להכנס להריון וההריון עצמו.
התחושות דומות בשני המצבים ואי אפשר לדעת לפיהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקריםדנית02/12/2007
אני קצת מתלבטת,
אז ככה, היום מעקב ביוץ היום ה12 למחזור,על מחזור טבעי ,זקיק בגודל17 ורירית 7. נאמר לי לקחת מחר אחר הצהריים אורביטרל וביום שלישי ורביעי הזרעות ב12 בצהריים, אני רציתי לקחת את האוביטרל יותר סמוך ללילה כדי שההזרעה השנייה תהיה יותר מדויקת, הרופא שלי אמר שאין מניעה.שאלתי היא האם עם הנתונים האלו ובהסתמך על כך שיש לי מחזור סדיר28 יום ולרוב הביוץ שלי מתרחש ביום ה14,אין סיכוי שהביוץ יקרה מחר לפני הזריקה בלילה? האם זה סיכון?
מתי עדיף לקחת את הזריקה בין לבין או בדיוק 36-40 שעות מההזרעה?
תודה מראש דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי02/12/2007יש אפשרות שתבייצי ספונטנית ביום ה 14. לכן נראה לי נכון שתעשי הזרעה ראשונה כבר ביון שלישי.
ההזרעה ממש לא חייבת להיות ברגע הביוץ . היא טובה מ 48 שעות לפני עד 24 שעות אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל,
דנית03/12/2007אז למה לקחת את הזריקה? זה מה שעשיתי מחזורים קודמים על בסיס טבעי.
השאלה שלי נוגעת יותר לגבי יום שני האם לא יכול להיות ביוץ לפני שאני מזריקה אוביטרל היום בערב בהסתמך על שביום ראשון הזקיק הוא רק 17?אני קצת דואגת שאמרו לי להזריק מאוחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנים
ד''ר דוד ישי03/12/2007אפשר ללכת על המחזור הטבעי, אבל אז צריך לעקוב אחרי רמת ה LH . הביוץ במצב כזה יכול להיות ביום ה 14, 15, 16 או אפילו אחרי. האפשרות השניה היא לתת אוביטרל ולכסות גם את האפשרות שתבייצי טבעי וגם את האפשרות שלא, והביוץ יופיע רק בעקבות האוביטרל, כמו שעשה הרופא. אני מוצא את האפשרות השניה נוחה יותר. אגב הביוץ עם אוביטרל הוא מצויין . הוא נותן תוצאות מצויינות ואנחנו משתמשים בו ברוב טיפולי הפוריות ובכל טיפולי ה IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחסוי02/12/2007
שלום מחזור כל 29
היום קבלתי מחזור,המחזור שלי נמשך שבוע
רציתי לדעת מתי יהיה לי ביוץ כדי לקיים יחסים
אני רוצה להכנס להיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי02/12/2007במחזורים של 29 ימים, הביוץ צפוי ביום ה 15 . כאשר מתחילים לספור ביום הראשון של הוסת. למס' ימי הדימום בוסת אין קשר לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת פרוגסטרון בתחילת הריוןהשואלת02/12/2007
שלום רב! בבדיקת דם היום (שבוע 5) בטא 7047, פרוגסטרון 92.5 , כשלפני שבוע 519 ו 123 בהתאמה. האם זה תקין?
בנוסף - מיום 3 להחזרת המוקפאים אני חשה לסרוגין על סף סחרחורת. האם מרמז על הריון חוץ רחמי? איך עלי להתייחס לכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינה
ד''ר דוד ישי02/12/2007ערכי ההורמונים תקינים. אני לא חושב שהתחושות שלך קשורות להריון חוץ רחמי אבל אם יש ספק כלשהו, בשלב כזה אפשר לעשות אולטרסאונד כדי לודא שההריון ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי המחזור יחזור?גילי02/12/2007
שלום רב,
בת 35 , לידה לפני 10 שנים(מבזן זוג קודם). היום, נשואה בשנית, מנסים להביא ילד משותף. ניסינו 3 חודשים, לא הלך.הבדיקות שלי תקינות.בעלי עוד לא נבדק.עקב אירוע משפחתי וניתוח שעברתי, לקחתי חודש אחרון גלולות (גינרה) - חד פעמי- לעיכוב המחזור שנתן לי רופא הנשים שלי. לפני 3 ימים הפסקתי ואנו מאוד רוצים להמשיך לנסות.
שאלותי:
1. מתי אני אמורה לקבל ווסת אם הפסקתי ליטול גלולות לפני 3 ימים?
2. מתי לצפות לביוץ? (בלי גלולות בייצתי בדרך כלל ביום ה - 15,16 למחזור).
3. רופא הנשים שלי ניסה לעודד ואמר שלפעמים אחרי נטילת גלולות קל להיכנס להריון כי זה עושה " ריסט" למערכת. האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילי
ד''ר דוד ישי02/12/2007הוסת יופיע ביומים שלושה הקרובים. הביוץ צפוי להיות , כמו קודם, ביום 15-16 . לגבי הסיכוי להריון לפעמים זה עובד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...נטלי02/12/2007
יש לי שאלה נוספ אשמח לתשובה...
החזירו לי 2 עוברים יש מצב שאחד מהם לא החזיק ולכן הדימום(כמו שאמרתי התחיל בדימום קל ובמשך היום התגבר לכמו וסת)..והשני כן החזיק ויש סיכוי קטנטן (: להריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מבואסת
ד''ר דוד ישי02/12/2007יש בהחלט אפשרות למה שאת אומרת. ויש אפשרות גם שלמרות הטיפול שניהם יתפתחו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תקינים?אש02/12/2007
שלום,
במחזור טבעי (לאחר מחזור IVF) ביום ה 22 נמצא E2=2343 וP=2.9
האם זה שהביוץ מתאחר מעיד על בעיה?
האם ערכי האסטרדיול מעל 1000 מעיד על בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אש
ד''ר דוד ישי02/12/2007אין לי מספיק נתונים כדי לעשות פרשנות.
איך המחזורים שלך בד"כ ? האם נעשה אולטרסאונד ? אם כן, כמה זקיקים יש ?
שני זקיקים שמבשילים יכולים להסביר את ה E2 הגבוה. ציסטה שחלתית יכולה להסביר גם את ה E2 הגבוה וגם את האיחור בביוץ. ובכלל אחרי IVF המחזור יכול להיות די משובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדקת
אש03/12/2007אכן יש שני זקיקים, או זקיק 24 וציסטה 14.
האם הציסטה מדאיגה?
היא לא קטנה מיום 9 (היום היום ה 23)
האם עושים משהו עם ציסטה או רק מחכים שתעלם? עד מתי?
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אש
ד''ר דוד ישי03/12/2007ציסטות אחרי טיפול IVF די שכיחות ולא מדאיגות. הציסטה תספג מעצמה. צריך רק לעקוב באולטרסאונד ולודא את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירותג'ודי02/12/2007
בוקר טוב
מחר סוף סוף זה היום ה 12 אחרי החזרה
רק שהיום התחלתי כבר להרגיש מין תחושה של דקירות וקצת לחץ בבטן התחתונה
האם יש לזה משמעות כלשהי??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
פרופ' שחר קול02/12/2007לא.
בהצלחה בבדיקת הדם להריון!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובאמת מקווה לחדשות טובות
ג'ודי02/12/2007תודה רבה ומקווה שיהיו חדשות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לעשות בדיקת הריון??אוביטרול02/12/2007
ב- 20/11 קבלתי זרקית אובריטול, האם אני יכולה מחר בבוקר לבצע בדיקה ביתית להריון והיא תיתן לי תשובה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לעשות בדיקת הריון??
פרופ' שחר קול02/12/2007כן. אם התשובה חיובית - כנראה שיש הריון.
אם שלילית - לא בטוח שאין הריון. יהיה צורך בבדיקת דם כדי לוודא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנטלי01/12/2007
היי
עשיתי החזרת עוברים לפני 12 יום(שלישי שעבר) וביום ה12(שבת בבוקר) התחיל לי דימום קל בבוקר אבל במשך היום הדימום התחזק לכמו וסת!
השאלה שלי היא האם יש סיכוי קטן שזה דימום של תחילת הריון או שהסיכויים להריון קלושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול02/12/2007כנראה שהסיכוי להריון אינו גבוה.
וידוא - רק ע"י בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות....לי01/12/2007
עברתי החזרה ביום שני (26.11) ואני מטופלת באסטרופם פעמיים ביום ואוטרוגסטן 4 כדורים ביום
עד עכשיו לא הופיע שום דימום ובתקווה שימשיך כך(ולא תגיע וסת), אני יודעת כי השרשת העובר מתרחשת ב-3 ימים אחרי ההחזרה , האם זה אופייני שעובר השתרש ולא יופיע דימום?
ועוד שאלה - בפיפי ישנם שאריות של הנרות (מה שהבנתי טבעי לחלוטין) במידה ואני ארצה לעשות בדיקה בתית לפני הבטא האם שאריות אלה לא ישפיעו על התוצאה
ואפשר להסתמך עליה????
ובאשר לגיל העוברים???? עברתי שאיבה ב-28.10 ובגלל שלקחתי דקא לפני השאיבה המליצו לי לחכות עד לקבלת המחזור כך שעברתי החזרה ב-26.11
אם ככה במידה ויש הריון בן כמה העובר???
תודה על תשובתכם ושבוע טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות....
פרופ' שחר קול02/12/2007השרשה אינה מלווה בהכרח בדימום.
אוטרוגסטן לא ישפיע על תוצאות בדיקת שתן ביתית.
ועם זאת, עדיף בדיקת דם.
גיל ההריון:
הזמן בימים מיום ההחזרה + גיל העוברים בימים + 14
כל הסכום הנ"ל - לחלק ב - 7.
התוצאה בשבועות.
השארית - ימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוציטים וסיכויי השרשהרחלי01/12/2007
ערב טוב ושבוע טוב,
שבוע שעבר במהלך הטיפול (לפני השאיבה) הרגשתי לא טוב והלכתי לבי"ח(כאבי בטן,קיבה),וכשעשו לי בדיקות דם אז היה 17000 ליקוציטים
ואמרו שלפי זה כנראה יש דלקת,אך לא מצאו איפה.
שאלתי היא האם זה יכול לפגוע בסיכויי השרשה של העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוציטים וסיכויי השרשה
פרופ' שחר קול02/12/2007לא, אלא אם היה במקביל חום גבוה.
אם הכל חלף לפני החזרת העוברים - אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול וד"ר ישי היקרים!דניאלה01/12/2007
הפעם אין לי שאלה...
רציתי רק להגיד לכם תודה רבה!!!
עוד לא נתקלתי בפורום שעונה כל כך מהר, באחריות, מקצועיות, באמפתיה ועידוד שפשוט אין כמוהם בעולם ובמיוחד לנשים ולזוגות שעוברים תהליכים כה מורכבים המלווים בהרבה חששות, התרומה יקרה מפז!
כל לחי, תמשיכו כך, אתם עושים עבודת קודש נפלאה ומאחלת לכם מכל הלב שיהיה לכם רק טוב בכל, בריאות, שלווה ואושר.
בהזדמנות זאת רוצה להודות באופן אישי על התשובות והעידוד שנתתם לי לאורך השנה האחרונה אני מרגישה שאתם שותפים מלאים להריון שכעת מתפתח ברחמי.
תודה לכם על הכל!!! ושבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה!
פרופ' שחר קול02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)