מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול הפריהלילך07/12/2007
בוקר טוב,
בטיפול הפריה - פרוטוקול קצר, עד איזה יום למחזור ניתן להתחיל את הטיפול?
ומאיזה יום מתחילים לחשב את יום המחזור?- המחזור הגיע קודם (בשעות הערב) מאד חלש וממש בקושי, ורק למחרת התחיל דימום חזק.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה יום
פרופ' שחר קול07/12/2007מתחילים לספור מהיום עם הדימום הממשי.
לרוב מתחילים טיפול ביום 2 או 3 למחזור.
בכל מקרה מוודאים תקינות הורמונאלית ע"י בדיקת דם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לילך07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןגל06/12/2007
אני בת ארבעים. מנסה הריון שני כבר שמונה חודשים ללא הצלחה. הרופא רשם לי שני איקקלומין ביום, לקחת שני כדורים בבוקר. שאלותיי - האם לא מתחילים במינון נמוך יותר? לפי מה שאני קוראת כאן - לוקחים אחד בערב, אחד בבוקר. אז איך לנהוג? וגם - לא נתן לי הורמון נוסף למניעת ייבוש הרירית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול07/12/2007המינון שאת מקבלת הוא סביר.
לא ממש עקרוני אם לוקחים אחד בבוקר ואחד בערב.
אפשר לקחת את שני הכדורים ביחד.
לגבי הטיפול נגד "ייבוש הרירית" - מקובל לתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר החזרהליאתי06/12/2007
הייתי אמורה מחר לבצע בדיקת דם ביום ה-12 להחזרת העוברים 7.12
והיום ה-6.12 קמתי בבוקר ויש דימום חזק ממש כמו מחזור האם בכל זאת כדי לעשות בדיקת דם או שזה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר החזרה
פרופ' שחר קול06/12/2007בהנחה שמדובר במחזור טרי, קרוב לוודאי שאין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותשרון06/12/2007
שלום אני עברתי ביום שישי החזרה של 3 עוברים מופשרים..וכבר כמה ימים יש לי בחליות ותשוקה למאכלים .הבחילות ממש חזקות ושי לי גם מידי פעם כאבים בבטן התחתונה בבקשה מי מה זה יכו להיות אם אני יעשה בדיקה ביתית אני יוכל לדעת משהו כי זה ממש מוזר והבטן שלי גם נפוחה תודה מראש-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
פרופ' שחר קול06/12/2007טיפול באסטרוגן עלול לגרום לבחילות.
מציע להמשיך בטיפול ולבצע בדיקת דם להריון במועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר קול היקרכרמית06/12/2007
היום ה 6/12/07 הייתי אצליך במרפאה (זאת אני שחיכית לי עקב הפקקים)
כשהייתי אצליך אני ובעלי התלבטנו אם לעשות הזרעה או טיבעי ועכשיו אנחנו בטוחים שאנחנו רוצים הזרעה אמרת לי שהביוץ יהיה ביום שני הקרוב ונתת לי זריקה להזריק במוצ"ש בחצות
עכשיו השאלה שלי היא איך אני קובעת תור להזרעה ולמתי?
מה ההבדל בין הסיכויים להיכנס להריון טיבעי או בהזרעה?
אודה על תשובתך המהירה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול06/12/2007דברי עם רונית ביום ראשון 8810761
מכיוון שהזרע תקין, ההבדל הערך המוסף של ההזרעה הוא די קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול הפריהלילך06/12/2007
שלום רב,
אני אמורה להתחיל טיפול הפריה. פרו' קצר. נאמר לי להגיע ליחידה ביום 2-3 למחזור.
קיבלתי הערב (יום חמישי), כרגע דימום חלש מאד כמעט וכלום. מתי אני אמורה להגיע ליחידה? מחר או ביום ראשון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לילך06/12/2007זה לא ממש דימום אלא נראה רק בניגוב וגם בקושי, יש יותר הפרשה חומה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני טיפול הפריה
פרופ' שחר קול06/12/2007יום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור מאוד מוזר ומקווה שהריוןסיון06/12/2007
ביום ראשון 25.11 היו אמורים להחזיר לי עוברים לאחר שאיבה שנעשתה 3 ימים קודם . בעלי חייב לעבור מיקרומנפולציה וגם היה רשום בפרוטוקול ולמראת זאת במעבדה הם לא עשו לי מיקרו אלא IVF בלבד ולכן לא היפרו אף ביצית (שאבו לי 19) שהם גילו שהם טעו הם לא ידעו מה לעשות איתי הם החזירו לי 3 מוקפאים. עכשיו אחרי שעברתי זריקות והכנות לשאיבה והחזרה של טריים הם החזירו לי את המוקפאים פלוס כדורי אסטורפם אנדומטרין ואוביטרל אני לאחר 12 יום מההחזרה והלכתי לעשות דם למראת שביקשו לאחר 14 יום והבטא יצאה 10. אני יודעת שזה לא מהאוביטרל כי הזרקתי לפני כמעט שבועיים. האם זה נמוך? האם זו התחלה של השתרשות? ההיתי בטוחה שייצא יותר. ואיך זה שקיים מחדל כזה לאחר שאיבה לא עושים מה שכתוב להם לעשות? האם זה מחדל? הזרע של בעלי 5% תקינים איך עשו לי רק IVF? אשמח לתגובות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול06/12/2007כן!
10 זה אומר שמתחיל הריון.
חייבת להמשיך בטיפול ולעקוב אחר רמת הבטא.
מציע לשוחח עם צוות היחידה, ועם מנהלת המעבדה כדי להבין בדיוק מה קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אור06/12/2007
אני ממשיכה להפריה שניה לאחר כשלון פרוטוקול קצר.
החלטתי ללכת על הפרוטוקול הארוך עם משאף.
קבלתי ב-4/12 וב24/12 אני אמורה להתחיל עם משאף.
השאלה היא אם אני ינסה טבעי הרי יהיה ביוץ בערך ב-18/12 (אני עם חסימה מכנית בחצוצרה ובשניה מעבר חלקי) ואני יודעת שהסיכויים לא גדולים..מה יקרה אם אני אקלט הרי אי אפשר לדעת רק 14 יום אחרי..? אם אני אתחיל עם משאף והריון יקלט.?
יודעת שהסיכויים הם קלושים אבל רוצה לדעת בכל זאת אם עלול להיגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאף
פרופ' שחר קול06/12/2007אם יהיה הריון המשאף לא יגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןקרן06/12/2007
המחזור שלי נע בן 29 - 31 יום קיימתי יחסי מין ביום ה-14 לאחר המחזור האם יש סיכוי להריון?
אני צריכה לקבל ביום ראשון ואני מאוד לחוצה מקווה לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול06/12/2007סיכוי מצוין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יהיה ניתן לבצע בדיקת הריון?
קרן06/12/2007מתי יהיה ניתן לבצע בדיקת הריון? והאם הגיוני שאני מרגישה כבר בשלב כזה כאבים בשדיים והתכווציות ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יהיה ניתן לבצע בדיקת הריון?
פרופ' שחר קול06/12/2007טכנית ניתן לבצע בדיקת הריון בכל זמן נתון.
אם מעוניינים בתוצאה משמעותית רצוי להמתין לאיחור של מספר ימים במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - עליית בטאשסק06/12/2007
ב- 9.11 עברתי הזרעה.
ב- 25.11 עשיתי בדיקת דם ויצא בטא 184 U\L, פרוגסטרון 140.1 nmol\L ו- E2 6900 pmol\L.
ב- 28.11 בדקתי הכפלה והבטא היתה 633 U\L.
עבר שבוע והיום, 6.12 עשיתי עוד בדיקת דם, רק שהפעם היא נעשתה במעבדה שונה (בעיר אחרת)
והתוצאה 3683 mU\mL.
האם לא צפויה תוצאה גבוה יותר? אני אמורה להיות בשבוע 5 ו- 4 ימים.
יש לי תור לרופא ביום שני וחשבנו כבר שנראה דופק.
בבקשה, תענו לי דחוף, אני בלחץ מטורף.
תודה, שסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובת רופא בבקשה!!
שסק06/12/2007
כבר עבר שבוע, לפי חישובי הכפלות כבר היה צריך להיות מעל 10000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים של הבטא תקינים
קרן06/12/2007ב-28.11 היה לך 633 ובערך ב-1.12 צריך להיות כפול שניים כלומר בבערך 1500 וב-4.12 מכפיל עוד פעם בשניים זה 3000 ומתי שביצעת את הבדיקה לא עברו מספיק ימים כדי להכפיל את עצמו בשניים אז עלה בקצת אל דאגה אני אומרת לך את זה בניסיון גדול ההריון תקין ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתר לערכי הבטא
קרן06/12/2007תכנסי לגוגל ודקלידי הריון ולידה תכנסי לבדיקות שגרתיות בדיקת הריון ובתחתית העמוד יש לך את ערכי הבטא הנכונים לכל שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן - תודה על התשובות, אבל...
שסק06/12/2007
שמתי את השאלה שלי בפורום רפואי כדי לקבל תשובת רופא!
אם הייתי רוצה תמיכה של אנשים לא מקצועיים, יש מספיק פורומים לתמיכה ברשת
ושם הייתי שמחה מאוד לקבל את התשובה שלך.
כבר מצאתי את כל הטבלאות שקיימות ואני עדיין רוצה שרופא, שהתמחותו בפוריות,
ירגיע אותי ויענה לי.
ושוב תודה על העזרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית בטא
פרופ' שחר קול06/12/2007הכל מצוין.
סיכוי לא רע לראות דופק ביום שני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה - הרגעת אותי מאוד
שסק06/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
קרן06/12/2007שיהיה לך בהצלחה והריון קל
את רואה הכל בסדר גמור לילחץ זה בכלל לא בריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי מבחנההילה06/12/2007
שלום
הטיפול שלי מזה חודשיים- שלושה: בתחילת המחזור כדורי אסטרופם (שני כדורים ביום בשלושת הימים הראשונים), מהיום השמיני למחזור גונל אפ במינון 75. וזריקת אוביטרל... ואח"כ שתי הזרעות.
במחזור הבא כנראה אתחיל טיפול מבחנה.
1. הרופא שלי נסע לחו"ל ואגיע אליו כנראה בתחילת המחזור. האם מועד זה מאוחר מידי לטיפולי מבחנה?? האם נדרשת הכנה מוקדמת יותר??
2. האם אני יכולה להמשיך עם כדורי האסטרופם בלי קשר לטיפול מבחנה? כדורים אלו ניתנו לי כדי לקצר את המחזור ולאחר את הביוץ כדי שאטבול לפני הביוץ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי מבחנה
פרופ' שחר קול06/12/2007ניתן לבחור בחזור ארוך אם יש בעיה של טבילה במקווה.
מציע ליצור קשר עם הרופא ולדון בפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשירה06/12/2007
בוקר אור רופאים יקרים!
האם ניתן טיפול כלשהו אחרי הפלה טבעית בשבוע 8, לפני החזרת עוברים? או שמא רק הזרקת העוברים המופשרים לרחם?
יש לי 4 מוקפאים. ברצוני לבקש שיפשירו את כולם על מנת שיחזירו את הטובים ביותר. הגיוני?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' שחר קול06/12/2007הפלה טבעית היא תופעה שכיחה מאוד.
לא משנים את פרוטוקול הטיפול בגלל הפלה.
מציע לדון עם היחידה לגבי מספר העוברים שיופשרו.
זה תלוי בגורמים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקולענת05/12/2007
שלום
1. רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוטוקול קצר לפרוטוקול ארוך?
2. האם בפרוטקול קצר מקבלים פחות זריקות ובפרוטוקול ארוך יותר זריקות?
3. מתי מתחילים פרוטוקול קצר ומתי ארוך?
4. לפי מה קובעים איזה פרוטוקול מותאם לאישה?
תודה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי05/12/2007את הפרוטוקול לא בוחרים, אלא הרופא מחליט באיזה פרוטוקול להשתמש לפי שיקולים רפואיים.
הפרוטוקול הארוך מתחיל בדיכוי ההורמונלי כשלושה שבועות אחרי הוסת ורק אחרי השגת הדיכוי מתחילים בזריקות. הקצר מתחיל ישר בבזריקות . את הדיכוי ( שהוא קצת אחר ) מתחילים מספר ימים אח"כ. אין הבדל משמעותי בכמות הזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםליאתי05/12/2007
אני בת 36 יש לי 9 עוברים מוקפאים אני אמורה להחזיר אותם בשבוע הבא הוסבר לי כי העוברים הוקפאו 3 בכל מבחנה אני רוצה להחזיר 3 עוברים כמסוכם עם הרופא
השאלה אם מפשירים מבחנה של 3 עוברים האם יש סיכוי שלאחר ההפשרה ישארו 3 עוברים או שעלי לבקש להפשיר 2 מבחנות כדי להגדיל את הסיכוי להחזרה של 3 עוברים.
בבקשה תשובה דחופה כדי לדעת מה לעשות.
אתם עושים עבודה מצויינת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי05/12/2007בד"כ מתחילים בהפשרת אמפולה אחת. אם לא שורדים כל שלושת העוברים, שוקלים הפשרה של אמפולה נוספת. לעיתים עדיף להחזיר רק שני עוברים ולא להפשיר עוד אמפולה ולהאלץ לותר על חלק מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר קול- שאלהדנית05/12/2007
שלום, ראיתי שעניתי לשאלה - כמה זמן יכול הזרע לשרוד ברחם? בתשובה שהדאיגה אותי, שזרע לא שורד ברחם.
אני מוזרעת בבנק הזרע, האם ההזרעות הן לא לרחם? אז איך הזרעים אמורים לחכות לביצית? או שאני לא הבנתי נכון?
שאלה אחרת,היום הייתה ההזרעה השנייה לפי תזמון האוביטרל והיו לי הפרשות שקופות מרובות כמו חלבון של ביצה, זה מעיד על טרום ביוץ או שהביוץ התרחש?
תודה דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול06/12/2007ביחסים רגילים הזרע נאגר באזור צוואר הרחם, ומשם משתחרר אט - אט לרחם, ולאתר ההפריה שבחצוצרה.
לכן קיום יחסים מספר ימים לפני הביוץ יכול לתת הריון.
בהזרעה תוך רחמית מתזמנים בצורה טובה את הביוץ, לכן אין צורך במאגרים לימים רבים...
הזרעים אמורים להגיע לחצוצרה ולחכות לביצית שם. כמות הזרע העצומה המוזרקת לרחם אמורה להבטיח ריכוז זרע גבוה באתר ההפריה.
התזמון במקרה שלך היה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא נרגעתי
דנית06/12/2007כמה זמן הזרעים יכולים לחכות בחצוצרה ?
אני מתעקשת על זה מכיוון שרק הפעם לקחתי את האוביטרל, ובפעמים הקודמות פשוט הוזרעתי יומיים סביב מועד הביוץ כמובן ע"י מעקב. ואני שואלת האם זה היה לחינם? והזרעים שמוזרקים לרחם גוועים אם הביוץ התרחש נניח אחרי 12 שעות מההזרעה?
והאם זה לא מיותר גם עם תזמון האוביטרל לקחת מנה אחת יום קודם?
בבקשה תסביר לי זה ממש מפתיע אותי
תודה דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא נרגעתי
פרופ' שחר קול06/12/2007הזרע באתר ההפריה יכול לחיות מספר יום-יומיים ולשמור על יכולתו להפרות את הביצית.
בוודאי 12 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נרגעתי
דנית06/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)