מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת איכות העוברים ורירית על השרשהאני25/10/2007
שלום
עברתי שאיבה של 18 ביציות והופרו 16 (רגיל, לא איקסי)
הוחזרו שני עוברים יפים
הרירית די דקה (כ-6 מ"מ) כנראה עקב מס' היסטרוסקופיות שעברתי בגלל הידבקויות
רציתי לדעת מהו הפרמטר המשפיע ביותר על קליטת הריון (השרשה)- טיב העוברים? רירית? או ערכים הורמונלים?
האם יש סיכוי טוב למרות "הטראומות" שהרחם עבר בל הפעולות הכירורגיות הקודמות?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול25/10/2007עוברים יפים בנוכחות רירית 6 ממ - סיכוי טוב להריון! חייבים גם לראות את מירקם הרירית, לא פחות חשוב מעובי, אך קצת קשה יותר למדידה מספרית.
מכיוון שאת מגיבה היטב - כמות רבה של ביציות אני מאמין שאין בעיה הורמונאלית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקמעיין25/10/2007
אני 17 יום אחרי החזרה, לפני 4 ימים נצפה שק היריון עם קרישי דם מסביבו, היום נצפה אותו שק באותו גודל, אמרו לי שהוא לא גדל ולא נצפה בתוכו עדות לעובר, האם יש מצב שיתפתח משהו חיובי או כבר אבוד????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ' שחר קול25/10/2007תמיד יש סיכוי, אם כי הוא די קלוש.
מציע להמשיך מעקב ולקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמאושרת25/10/2007
שלום, האם יש מצב שבו למרות שניתן אוביטרול והיה זקיק מוביל של 24 מ"מ
לא יהיה ביוץ ?
ושאלה נוספת אם ביום שני האחרון ב 8 בבוקר ניתן האובטרול האם קיום יחסים אתמול בלילה עדיין הגיוני או שכבר הביוץ עבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ' שחר קול25/10/2007סביר להניח שהיה ביוץ, אך ברפואה הכל יכול להיות, למשל שהזקיק אינו מכיל ביצית. זה יכול לקרות.
הביוץ מתרחש כ- 40 שעות לאחר אוביטרל.
הביצית שומרת על יכולת ההפריה למשך 12 - 24 שעות נוספות.
קיום יחסים הוא תמיד הגיוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב דוקטור,קארין25/10/2007
ווסת אחרון שלי היה ב 12/10 היום אני נמצאת ביום ה-14 המחזור שלי סדיר 28-29 יום.
כלומר היום או מחר זהו יום הביוץ שלי.
רכשתי אתמול בדיקת ביוץ- ועשיתי - יצא שלילי אך בכל זאת קיימתי יחסים.
1)אם היום אני יעשה בדיקה האם סביר להניח שיהיה ביוץ?
2)האם כדאי לקיים יחסים גם היום וגם מחר בידיעה שהביוץ ממש היום/מחר
האם זה לא יזיק לאיכות הזרע?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול25/10/2007רצוי לקיים יחסים סביב מועד הביוץ המשוער, אפשר כל יום או פעם ביומיים.
בדיקת ביוץ בשתן לא תועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע בדיקת ביוץ בשתן לא תועיל?
קארין25/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא תביא להריון, קיום יחסים - כן
פרופ' שחר קול25/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטא חיובי בדםשני25/10/2007
שלום,
כעבור כמה ימים מיום הביוץ (בהנחה שהוא ידוע, כמובן) ניתן לזהות ערך בטא חיובי (גבוה מ-5 נכון?)
בדם המלמד על הריון? כעבור 10 ימים?
וכנ"ל - לגבי בדיקת שתן ביתית...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים
פרופ' שחר קול25/10/2007בבדיקת דם ניתן לזהות בטא לאחר 10 ימים מהביוץ.
בדיקת שתן פחות רגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץדני25/10/2007
שלום רב, במעקב זקיקים טבעי היה לי ביוץ בתאריך ה 17 לחודש, 5 ימים אחר כך ראיתי הכתמות חומות בהירות על הנייר טואלט ומדי פעם גם הכתמות קלות בתחתונית. מה לא בסדר איתי? מה משמעות ההכתמות האלה? האם זה מרמז על דלקות? האם יכול להיות שהמחזור מקדים בשבוע?
ואילו בדיקות אני צריכה לבקש לעשות (אני מתגוררת בחו"ל).
רק אציין שבדרך כלל אני נקייה עד המחזור הבא ולכן מאד מודאגת כי אני פוחדת שזה מעיד על משהו לא תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
פרופ' שחר קול25/10/2007על הצד האופטימי - אולי מדובר בדימום קל על רקע השרשת עובר ברחם. זה קורה.
יש לוודא את מקור הדימום בבדיקה גינקולוגית.
מומלץ לקחת פאפ.
דלקת יכולה לתת דימום קל כזה.
אם אכן היה ביוץ, יש לצפות למחזור רק כ - 13 - 14 ימים לאחר מכן. רצוי לודא ביוץ ע"י בדיקת פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
דני25/10/2007היה לי ביוץ תקין, עשיתי מעקב זקיקים והכל היה תקין, פאפ סמיר עשיתי לפני חצי שנה וגם היה תקין, האם שלב לוטאלי קצר זה רק כשהמחזור עצמו מגיע מתחת ל 12 או 14 ימים או כתמים חומים בתוך השלב הלוטאלי גם מצביעים על שלב לוטאלי קצר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ' שחר קול25/10/2007האם הביוץ הוכח ע"י רמת פרוגסטרון נאותה בשלב הלוטאלי?
שלב לוטאלי קצר מתבטא בקיצור מספר הימים עד המחזור, לא בהופעת כתמים חומים.
רצוי לודא מקור הדימום.
לא כל דם שרואים בחוץ מקורו ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהאירנה24/10/2007
שלום!
באיזה יום בד"כ אחרי החזרת עוברים מתרחשת השרשה?
כמה ימים אחרי השרשה ישנה הפרשה של ביטא? (אפשר לראות בשתן או בדם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי24/10/2007ההשרשה היא ביום החמישי לחיי העובר, לכן התשובה תלויה בגיל העוברים בזמן ההחזרה.
הבטא מגיעה לרמה שניתן לבדוק כשבוע מאוחר יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה
אירנה25/10/2007שלום!
עוברים בני 4עד 6 תאים מתי אמורה להיות השרשה בערך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענו לי
אירנה25/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לאחר החזרה - תיקון טעותאסנת24/10/2007
מחזור אחרון 11 בספטמבר
החזרה ב- 5 באוקטובר
בטא ראשונה ב-17 באוקטובר - 105
בטא שניה ב-19 באוקטובר - 282
בטא שלישית ב-24 באוקטובר - 3794
תודה וסליחה על הבלאגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוסנת
ד''ר דוד ישי24/10/2007זה נראה עכשיו יותר הגיוני. התשובה נשארת בעינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר יהיה לבצע אולטרסאונד ראשוןאסנת24/10/2007
לרופאים שלום רב,
אודה לי באם תוכלו לעזור לי בפענוח התוצאות
מחזור אחרון 11 בספטמבר
החזרת עוברים 28 ספטמבר
בטא ראשונה 17 בספטמבר - 107
בטא שניה 19 בספטמבר - 272
בטא שלישית 24 בספטמבר 3794
הם מדובר בערכים תקינים? באיזה שבוע אני נמצאת? ומתי אפשר יהיה לבצע אולטרסאונד ראשון
בתודה מראש
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוסנת
ד''ר דוד ישי24/10/2007את גיל ההריון מתחילים לחשב משבועיים לפני השאיבה. ערכי הבטא נראים לי טובים מאד.
את האולטרסאונד הראשון אפשר לעשות כבר בעכשיו, אבל מה שיראו זה רק שק הריון קטן. אני אישית מעדיףלהמתין ען האולטרסאונד עוד כשבועיים - שבוע 7.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' קולדיקלה24/10/2007
צוהריים טובים מחזור אחרון 31/8 עד לעכשיו לא קיבלתי מחזור ביום שישי הפרשה חומה חלשה חד פעמית האם אין זיכוי להריון או שעדיין מומלץ לבצע בדיקת הריון איחורים של עד 5 ימים במחזורים קודמים תודה דיקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול25/10/2007בוודאי שרצוי לבצע בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול
דיקלה25/10/2007מה יכולה להיות הסיבה להפרשה החומה החד פעמית מיום שישי יש לי גם צריבה במתן השתן
האם מספיק לעשות בדיקת שתן או עדיף דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקלה שלום
פרופ' שחר קול25/10/2007עדיף בדיקת דם, במקביל יש לשלול דלקת בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהסיוון24/10/2007
שלום רציתי לדעת באיזה ימים אחרי המחזור צריך להתחיל לקחת תרופות לעידוד ביוץ לפני ביצוע הזרעה מזרע שהושבח ולכמה ימים נמשך הטיפול התרופתי,האם יש לו תופעות לוואי נפוצות?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ד"ר
סיוון24/10/2007במקרה שלי אין בעיה בביוץ והינו סדיר אך הזרע אצל בעלי מוגדר כבינוני האם בכל זאת אצטרך תרופות והרמונים לפני ההזרעה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ' שחר קול25/10/2007לא חייבים. יש למצות את הברור הרפואי, כולל צילום רחם, ולהחליט על ההמשך.
אם בוחרים בטיפול באיקקלומין מקובל להתחיל את הטיפול ביום 3 - 5 למחזור, למשך 5 ימים, ולערוך מעקב אחר תגובת השחלות.
ניתן גם לבצע הזרעה על מחזור טבעי, כלומר ללא שימוש בתרופות, אלא על בסיס הביוץ הטבעי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבמיה24/10/2007
אניבשבוע השישי מרגישה כל הזמן כאב קל כמו עקיצה קלה באיזור הרחם, על מה זה מעיד?? האם זה מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיה
ד''ר דוד ישי24/10/2007את יכולה להרגע. זה לא נשמע כמו משהו מסוכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים המקסימים: שינוי בפרוטוקולרעות24/10/2007
יש לי ילדה מתרומת ביציות. כהכנה נטלתי בזמנו גם פרוגינובה וגם אוטרוגסטן. עכשיו רוצים עוד ילד אבל נאמר לי ליטול רק פרוגינובה ובשום פנים ואופן לא אוטרוגסטן. הרופא הסביר שאז עוד בייצתי והיו לי מחזורים ועכשיו אני במנפוז מלא ולכן השינוי בפרוטוקול. התוכלו בבקשה להסביר לי למה זה אומר שלא צריך אוטרוגסטן? האם אתם מסכימים עם הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני
ד''ר דוד ישי24/10/2007נראה לי שלא הבנת את מה שאמרו לך. גם נשים במנופאוזה צריכות הכנה של אסטרוגן ( פרוגינובה או תכשיר אחר) ושל פרוגסטרון ( אוטרוגסטן או תכשיר אחר ). מתחילים באסטרוגן , ורק כאשר הרירת עבה דיה, מוסיפים את הפרוגסטרון. יומים או שלושה אח"כ ( בהתאם לגיל העוברים ) מבצעים את ההחזרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמשת באוטרוגסטן וחלק מהחומר יוצא החוצהאנונימית24/10/2007
שלום,
אני משתמשת באוטרוגסטן וחלק מהחומר יוצא החוצה.
יש לי הכתמה על התחתונים וגם כשאני עושה פיפי אני רואה חתיכות מהחומר(סליחה על התיאור).
האם אני לא מאבדת מהתמיכה שאני אמורה לקבל?זה נורמלי?
תודה. עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי24/10/2007הסירי דאגה מליבך. החלק שיוצא נלקח בחשבון בתיכנון התרופה. מה שנשאר בפנים מספיק כדי להשיג את המטרה של התרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני24/10/2007
לקחתי במשך חמישה ימים שני כדורים כדי לקבל מחזור שמשום מה לא הגיע. סיימתי את הכדורים ביום שישי ..היום יום רבעי ועדיין לא קבלתי...מה קורה? זה נורמלי מתי אני אמורה לקבל ? ומה עושה אם לא מקבלת גם אחרי הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
פרופ' שחר קול24/10/2007צריך להשלים את הפאזל...
האם קיבלת פרוברה או משהו דומה?
יתכן ולא הגיע מחזור כי רירית הרחם לא היתה חשופה לפעילות אסטרוגנית לפני נטילת הכדורים.
בכל מקרה - בלי להיכנס לפרטים הקטנים - זה נורמאלי, לא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפאזל
שני24/10/2007לא קבלתי שום תרופה בחודשיים האחרונים . בתאריך 14/8 היה מחזור טבעי .
אני מחכה למחזור הבא כבר חודשים ורק לפני שבוע וחצי לקחתי את הכדורים לקבלת המחזור.
אני לפני הפריה בגלל חסימת חצוצרות ואולי יש גם שחלות פוליצסטיות..לא בטוח.
האם המחזור יגיע לבד או שיש מה לעשות ? למה זה קורה והאם יש קשר לסיכויי הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ' שחר קול25/10/2007יש מקום לברר מדוע המחזור לא מגיע, ומדוע הרירית דקה. רצוי לדעת פרופיל הורמונאלי.
אני מאמין שהרופא המטפל יודע את הנתונים, ויוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)