מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית זרע***12/11/2007
שלום,
יש לי שאלה מעט כללית, שהייתי שמחה לתשובה מנסיונך, ככל שתוכל לתת על סמך הנתונים להלן.
אני ובעלי בטיפולים 4 חודשים (מתוכם שלוש הזרעות ובחודש האחרון הפריה ראשונה שלא הצליחה). הסיבה שעברנו כל כך מהר להפריות היא בגלל בעית זרע חמורה (2% מרפולוגיה, תנועתיות בדרך כלל בסביבות ה-40%, למרות שבבדיקה שערכו לפני ההפריה היא היתה 50% - חשוב לציין שתוצאת המורפולגיה נכונה ללפני 4 חודשים, שמאז אנחנו מטופלים בדיקור סיני, ואני מקווה שזה עוזר).
מכל מקום, לאחר שההפריה הזו שלא הצליחה (מתוך 8 ביציות ששאבו 6 הופרו - חלוקה: 8,6,6,5,5,3. הוחזרו שניים שהבנתי שהיו יפים וסימטריים) הודיעו לי שאין מוקפאים כי הם לא המשיכו להתחלק.
אני ממש בחרדה - אני מפחדת שהעובדה שאף אחד מארבעה שנותרו (ואולי גם השניים שהוחזרו) לא המשיך להתחלק אומר שבעית הזרע אף יותר קשה משחשבנו. היינו מעט מעודדים לאחר ששמענו ש-6 מתוך 8 הופרו ושאלה שהוחזרו היו סימטריים וכו'... ועכשיו אני מרגישה שהסיכויים שלנו להצליח בפעמים הבאות ממש קטנים.
האם מנסיונך, יש קשר בין טיפול אחד לשני? הכוונה, האם העובדה שהם לא המשיכו להתחלק אומרת שגם בעתיד רוב הסיכויים שכך יהיה? או שאולי זה משתנה ממחזור טיפול אחד לשני?
אני שמעתי שהסיכויים הטובים ביותר להצלחה בטיפולי IVF הם לזוגות עם בעית זרע בלבד (דבר שעודד אותי מעט), אבל איך זה יכול להיות אם בעיות זרע לא מתבטאות רק בקושי להגיע להפריה עצמה, אלא גם המשך החלוקה של העוברים....
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זרע
פרופ' שחר קול12/11/2007מניסיוני הסיכויים טובים מאוד להמשך.
לא הייתי מציע להיכנס ללחץ מהעובדה שחלק מהעוברים הפסיקו להתחלק. זה מאוד שכיח ולא אומר שבהמשך לא יושג הריון.
הפסקת החלוקה אינה בהכרח בגלל בעיית הזרע. להיפך, רוב הסיכויים שהזרע לא קשור לכך.
לכן, סיכוי טוב מאוד בהמשך.
מציע למחוק את העבר, ולקוות להצלחה במחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!!!!!
***12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בהיריוןרונית12/11/2007
שלום,
אני בשבוע 5 להיריון. יש לי כאב ראש שמקשה עלי לעבוד. האם אני יכולה לקחת אופטלגין?
מה הנזק שמשככי כאבים כאלה יכולים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
פרופ' שחר קול12/11/2007זה לא הפורום הדן בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה זריקות אמאלה.שני12/11/2007
קבלתי מחזור לפני שבועיים אבל גילו באולט' ציסטה ולכן לקחתי גלולות ל10 ימים עד שנעלמה הציסטה.
הרופא אמר לחכות חמישה ימים ואז להתחיל עם הזריקה הראשונה שזה יוצא היום.
הבעיה היא שעוד לא קבלתי מחזור. אני כבר חמישה ימים ללא הגלולות ואני יודעת שאת הזריקות מתחילים לאחר המחזור.
האם להזריק לפי הנחיות הרופא ? האם להודיע לו שלא התחיל דימום ??? מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל פחד!
פרופ' שחר קול12/11/2007מציע להודיע לרופא, אולי יבקש בדיקת דם כדי לוודא מצב מתאים לתחילת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח פרופיל הורמונליאני11/11/2007
שלום רב ,
מכיון שהמחזור שלי מגיע כל 60 יום ובאולטרסאונד נמצא כי יש לי שחלות פוליציסטיות הופניתי לעשות פרופיל הורמונלי בימים , 23, 52 ,3-5 למחזור .
ביצעתי את הבדיקה הראשונה באיחור (יום מחזור 25 במקום יום מחזור 23) , האם הבדיקות תקינות ?
ואלו הערכים :
testosterone 2.2
shbg 57
free androgen index 3.9
estradiol e-2 282
tsh 0.711
lh 9.0
fsh 4.0
prolactin 179.7
progsterone 3.2
dhea sulphate 8.93
אודה מאוד לתשובתך ,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
פרופ' שחר קול12/11/2007הבדיקות מראות שלא היה ביוץ.
רמת ה - LH ו- FSH מתאימות למצב של שחלות "פוליציסטיות" וחוסר ביוץ.
יש מקום לטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם/הורמוניםנני11/11/2007
שלום רב,
אני בעלת fsh גבוה לאחר כשל ראשון ב ivf .
לקראת הטיפול הבא רופאי אמר לי לעשות מיד לאחר המחזור ביום השני בדיקת דם (שכנראה מראה את רמת fsh) שאלתי היא מדוע ביום השני ולא השלישי ???? האם זה משמעותי? ידעתי תמיד כי בדיקת דם ביום השלישי היא הנכונה ביותר בכדי לדעת את רמת ה fsh ..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי11/11/2007אני מניח שהרופא רצה לדעת מה מצב ה FSH מספיק מוקדם כדי להתחיל בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאאדוה11/11/2007
עשיתי ביום ה-12 להחזרת עוברים בדיקת בטא והתוצאה הייתה 239
לאחר שלושה ימים חזרתי על הבדיקה והתוצאה היא 1281
האם העליה הגבוה מצביאה על סיכוי לתאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אדוה
ד''ר דוד ישי11/11/2007עלית הבטא מצויינת. לא הייתי ממהר להסיק על סמך הרמה של הבטא על מס' העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של מוקפאיםTZCO11/11/2007
ערב טוב,
עברתי טיפול של שאיבה והחזרה לפני חודש וקצת שלא תפס. ביום שישי היה לי דימום בדיוק כמו של מחזור והיום כבר הדימום פסק - האם זהו מחזור? האם יכול להיות שהוא כזה קצר? בדרך כלל המחזור שלי הוא ארבעה ימים ועכשיו אחרי יומיים. . . .האם עלי להמשיך בטיפול שהתחלתי היום של הפרוגינובה?
ועוד שאלה . . האם בהחזרת מוקפאים יש חשש לגירוי יתר שחלתי?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור?
פרופ' שחר קול11/11/2007כשיגרה יש לבדוק הורמונים בדם ביום 2 או 3 למחזור כדי לוודא מצב הורמונלי תקין, המאפשר תחילת טיפול בפרוגינובה להכנת הרחם. לכן קשה מאוד לייעץ לגבי ההמשך, המצב אינו אופטימאלי בשל חוסר הודאות.
בהחזרת מוקפאים אין גירוי יתר שחלתי, שכן אין כלל גירוי של השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדיקלה11/11/2007
אני באמצע טיפול של פיוריגון ביום חמישי הזרעה
כרגע התחילו דימומים וכאבי בטן חזקים כאילו הבטן הולכת להתפוצץ מה לעשות והאם זה טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקלה היקרה:
פרופ' שחר קול11/11/2007לא, זה מהלך לא תקין.
4 ימים לפני הזרעה לא צפוי דימום, ובודאי לא כאבים כה עזים כפי שאת מתארת.
יש להתייעץ טלפונית עם הרופא המטפל, או לפנות לבדיקה מחר בבוקר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול שלום
דיקלה12/11/2007הכאבים והדימום חלפו כבר אתמול
האם להמשיך בטיפול או שזה חייב בדיקה
יש לי תור להזרעה ביום חמישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
פרופ' שחר קול12/11/2007מציע להודיע טלפונית לרופא, ולפעול לפי המלצתו. אם אין אפשרות, להמשיך בתכנית, אך ליידע את הרופא לפני ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לפרוסקופיה והיסטרוסקופיהמירב11/11/2007
ביום חמישי 8/11/07 עברתי לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה אבחנתי
ביום שישי בערב 9/11 דימום ורוד קל ביותר
ביום שבת 10/11 דימום עם דם אדום בניגוב כמות קצת יותר גדולה
עכשיו בניגוב דימום עם דם אדום וכהה יותר כמות גדולה יותר מיום שישי
כבר עברו 3 ימים האם זה נורמלי?
הדימום מתגבר בכמות ומצד שני הדם יותר כהה
האם לנסוע למחלקה בבית החולים?
סליחה על התיאורים
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול11/11/2007האם זה מועד המחזור?
האם בוצעה פעילות ניתוחית כלשהי ברחם או בחלל הבטן?
יש מקום להתייעצות טלפונית עם הרופאים שהיו בניתוח, הם עשויים לדעת מה המשמעות של הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך - דימום
מירב11/11/2007ההיסטרוסקופיה והלפרוסקופיה היו אבחנתיים בלבד ללא התערבות כרוגית של הסרה של משהו.
ולא אני לא בזמן מחזור כעת.
האם דימום ביום השלישי הוא חריג?
שוב תודה על התגובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול12/11/2007כנראה שלא, אך ליתר ביטחון הייתי ממליץ ליידע את הרופא שניתח אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בבטאנילי11/11/2007
הי,
ביום ה' עשו לי בדיקת הריון והבטא היה 26 (שבוע 4)
היה לי פרוגסטרון נמוך ונתנו לי geston לחיזוק.
ביום שישי החל לי דימום קל שממשיך גם עכשיו.
הבדיקה היום, יום א', הראתה ירידה בבטא ל 20 ועליה בהורמון.
זה אכן מעיד על בעיות בקליטה ואני כבר די איבדתי תקוה אבל אמרו לי להמשיך עם ה geston עד יום ג' ולבוא שוב.
האם יש בכלל סיכוי שמשהו יתאושש והבטא תחזור לעלות פתאום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושי
ד''ר דוד ישי11/11/2007יש סיכוי אבל לצערי הוא קטן מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות...שיר11/11/2007
1. ב- 4.11 עברתי הזרעה. ביום 11.11 בבדיקות דם E2-777 ו-progesreone
33.1 מה זה אומר?
2. הונחתי לעשות בדיקת בטא ב- 20.11, איזו בדיקה זו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי11/11/2007הבדיקה שעשית מראה שהיה ביוץ. השניה היא בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסוי11/11/2007
קיבלתי זריקת אוביטרל ביום שישי האחרון בערב. רציתי לשאול מה היום הכי מוקדם (!) לבדיקת דם להריון שתהיה אמינה מספיק וכן לבדיקה בייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי11/11/2007הביוץ מתרחש כ 36 שעות מהזרקת האוביטרל. הבדיקה של ההריון נעשית חיובית רק 14 יום מהביוץ.
תעשי את החשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי11/11/2007בבדיקות בייתיות כתוב שהן מזהות הריון כבר מעשרה ימים לאחר הפריית הבייצית. האין זה נכון? האם היום ה14 הוא המוקדם ביותר לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי11/11/2007הנסיון שלי מראה שהבדקה בשתן פחות רגישה. לכי על היום ה 14 בבדיקה בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרוגסטורוןיעל11/11/2007
שלום אני בת 31. בעלי ואני מנסים להיכנס להריון כמעט שנה. עשיתי בדיקת דם ביום השני לווסת והפרוגסטורון יצא 3.3 nmol/l . בנוסף: טוסטסטורון total testosterone -1.7 nmol/l
SHBG- 85.10nmol/l כשהטווח הנורמלי לפי הרשום 11.00-85.10
אשמח אם אוכל לקבל תשובה גם אם מעורפלת לגבי משמעות התוצאות וההשלכות שלהן. ברור לי שהרופאת נשים שלי תענה לי במדוייק אבל אני פוגשת אותה רק בעוד שבועיים והתוצאות האלו נראו לא חיוביות במיוחד אשמח למידע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי11/11/2007התוצאות נראות לי תקינות כולל ה SHBG שנמצא בגבול העליון של הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להכנס להריון אחרי גלולותשרה11/11/2007
ב"ה
שלום, לקחתי גלולות למניעת הריון כמעט שנתיים וכרגע אני מנסה להכנס להריון, ברצוני לדעת כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהכדורים ? והאם יש לי סיכויי כבר מייד אחר הפסקת הגלולות להיכנס להריון? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי11/11/2007יש נשים שנכנסות להריון מיד עם הפסקת הגלולות ויש אפילו מקרים של הריון תוך כדי שימוש בגלולות. אבל בממוצע לוקח לגוף בין חודש לחודשיים לחזור ולתפקד כרגיל. מרגע זה והלאה הסיכוי להריון דומה לסיכוי של אישה שלא נטלה גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ההריון המיוחליולי11/11/2007
יש לי ציסטה בשחלה, מעל 10 שנים, 3.5 ס"מ שאינה מפריעה כל השנים. כעת אני לפני הזרקות הורמונים לפני הזרעה. האם יש סכנה שהיא תגדל ותפריע להכנס להריון? מה ניתן לעשות??? אודה מאוד לתשובתכם! הדבר האחרון שאני רוצה זה דשהיא תגדל ואצטרך להוציאה בניתוח עם כל ההשלכות של זה...תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יולי
ד''ר דוד ישי11/11/2007רוב הסיכויים הם שהציסטה לא תשתנה במהלך הטיפול ולא תפריע לסיכויים שלך להרות. אבל חשוב לעקוב אחריה . אם היא בכ"ז תגדל לאיהיה אפשר להמנע מלהוציאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)