מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביציותליאת22/10/2007
אני רוצה לתרום ביציות ..... כמובן למשפחה שתעמוד בקריטריונים שלי
איך מתבצע ההליך הרפואי , מה הסיכונים הרפואיים והאם זה כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ' שחר קול22/10/2007תרומת ביציות יזומה אינה מותרת לפי החוק בישראל.
ההליך הרפואי כולל גירוי שחלות, והוצאת הביציות בהרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכים להיות כאביםחגית22/10/2007
שלום רב לכם.
ביום החמישי למחזור התחלתי לקחחת איקקלומין במשך חמישה ימים כדור אחד ליום.
לאחר מכן הייתי בבי"ח וראו לפי האולטרסאונד ובדיקות הדם שישנה התקדמות, ואמרו לי שהחל ממחר, לקיים יחסים במשך שבוע יום כן יום לא זה היה בשבוע שעבר.
אני ובעלי החלטנו שכדי שיהיה יותר סיכוי נקיים יחסים כל יום.
מחר זה אמור להיות היום האחרון בשבוע, מתי בדיוק אפשר לדעת האם נקלטתי להריון?
והאם זה הגיוני שכבר שבוע אני סובלת מחולשה וכאבים באיזור הבטן התחתונה .
לתשובתכם המהירה אודה.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול22/10/2007לפי התיאור קשה מאוד לדעת מתי היה ביוץ.
אין נתונים מדויקים לגבי מספר וגודל הזקיקים שראו באולטרסאונד.
הרופאים המטפלים יכולים לתת לו"ז קצת יותר מדויק לביוץ, ומתאריך זה יש לספור 14 יום לבדיקת הריון.
כאבים בבטן יכולים להיות ביטוי לגירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וביוץמאושרת22/10/2007
שלום רב ותודה על המענה.
במעקב זקיקים זקיק מוביל 24.5 היה היום וקיבלתי זרקית אובטרול.
האם הביוץ יהיה תוך 36 שעות או עד 36 מרגע קבלת הזריקה.
האם יש תופעות לוואי לאוביטרל
ומתי אפשר לעשות הכי מוקדם בדיקה שהתוצאות שלה לא יהיו מושפעות מהזריקה (כי הבנתי שאובטרול הינו אותו הורמון שמופרש בהריון
כמו שציינתי תודה על המענה
פיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול22/10/2007בהנחה שתהליך הביוץ לא החל מעצמו, ובאופן טיבעי לפני מתן האוביטרל, יש להניח כי הביוץ יהיה כ - 40 שעות לאחר מתן הזריקה.
לאוביטרל אין תופעות לוואי.
מציע לעשות בדיקת דם להריון 16 יום לאחר מתן האוביטרל, אם לא יגיע הוסת עד אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןעדי22/10/2007
שלום,
האם יש צורך לנוח אחרי לקיחת האוטרוגסטן ?
ואם כן איזה סוג של מנוחה- ישיבה זה מספיק?לכמה זמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוח
פרופ' שחר קול22/10/2007אין צורך לנוח לאחר נטילת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנדומטרין עד שבוע 10טל22/10/2007
שלום דר' קול, בסיום טיפול ה- IVF שעשיתי באסותה אמרו לי להמשיך עם האנדומיטרין עד לשבוע 10 של ההריון. האם הכוונה היא כולל שבוע 10?
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ' שחר קול22/10/2007מציע לקחת במשך 8 שבועות (או 56 ימים) מיום השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
טל22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לאחר הזרעהdina22/10/2007
אני בת 38 , לפני יומיים עשיתי אולטראסאונד והיה נראה כאילו יש קצת נוזל בדוגלס, מאחר וחשבו שהיה ביוץ עשו לי הזרעה, לאחר ההזרעה השתמשתי בקרינון.
היום, לפי הבדיקות הבנו כי הביוץ עוד לא קרה והוא צפוי להיות מחר.
השאלה שלי, אם הקרינון יכול להפריע לקליטה של ההזרעה הבאה, והאם להמשיך לשים אותו גם הערב לפני ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול22/10/2007נטילת קרינון לפני הביוץ עלולה לשבש את תיארוך הרירית לפי גיל העובר שאולי יגיע בהמשך.
עדיף להתחיל בקרינון (אם מוצאים לזה צורך) לאחר הביוץ, לא לפני הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיארוך הרירית
dina22/10/2007תודה על התשובה,
אך מה זה תיארוך הרירית לפי גיל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיארוך
פרופ' שחר קול22/10/2007מועד מעבר הרירית מהשפעה אסטרוגנית להשפעה פרוגסטטיבית צריך להיות מתואם עם מועד ההפריה. נטילת קרינון מוקדם יותר עלולה לשבש התאמה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה??מעיין22/10/2007
שלום,
ביום ה 22 להחזרה הייתי אמורה לבצע בטא ואולטראסאוונד, התעוררתי עם דימום חזק שנמשך כל היום. הביטא אצלי התחילה 18, 49, 217, ואחרי 6 ימים 1230 (אותו יום של הדימום) ונצפה שק היריון אבל נצפו גם הרבה קרישי דם בחלל הרחם:
1. האם ההיריון ישרוד???
2. למה הדימום?? האם היו שני עוברים וירד אחד??
3. הדם בחלל הרחם ישפיע על השק הקיים??
4. האם מנוחה תעזור להחזיק את השק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה?
פרופ' שחר קול22/10/2007קשה מאוד לדעת איך זה יסתיים.
מנוחה לא תזיק, אם כי לא בטח שתועיל.
דימום מאוד שכיח בתחילת הריון.
חלק מההריונות שורדים לאחר הדימום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול שחרהילה22/10/2007
בוקר טוב,
הוקפאו לי 3 עוברים 1 עים 4 תאים ועוד 2 עים 2 תאים מה הסיכוי שלי להקלט במצב כזה?
מדוע הם לא התפתחו ליותר תאים האים זה תלוי בבצית או בזרע?(ההפריה התקימה בשיטת מיקרומניפולציה)בשיטה זו הם ממש עוזרים לזרע כמה שיותר אז למה בכל זאת התוצאה נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ' שחר קול22/10/2007איכות העוברים נקבעת לרוב ע"י הביציות.
יש סיכוי טוב להריון לפי איכות העוברים .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות רירית לקויה...?עינת22/10/2007
שלום דר' קול
לקחתי אסטרופם במשך 19 ימים, 3 פעמים ביום.
בבדיקת אולטרסאונד נראה עובי רירית 6.5. (מ"מ?)
הומלץ להמשיך עוד שבוע באסטרופם לעיבוי הרירית להגברת הסיכוי להיקלט.
לאחר שבוע, נראה עובי הרירית: 5.5 עד 6 במקומות שונים.
הטיפול נקטע.
ביום הבדיקה הראשונה, הייתי כל כך מתוכנתת שאתחיל לקחת את האוטרוגסטן, לאחר הבדיקה, שלרגעים שכחתי את ההנחיה להמשיך עם האסטרופן, והחדרתי כמוסה לנרתיק. מיד כשקלטתי את הטעות, תוך 2-3 דקות שנראו נצח, הצלחתי לחלץ אותה החוצה.
דבר נוסף, במהלך השבוע הזה, הטישטוש שלי המשיך, ושכחתי לקחת פעמיים (לא ברציפות) את האסטרופם.
1. האם הפדיחות שלי הן האחראיות לשינוי בעיבוי הרירית? או שיכולה להיות סיבה אחרת?
2. האם כעת עם הפסקת הטיפול הגוף שלי יבייץ באופן טבעי? מה קורה לי בגוף עכשיו?
3. האם אני ממתינה עכשיו לווסת שתגיע? ותוך כמה זמן זה סביר? (תמיד המחזור שלי סדיר 28 יום)
4. האם במחזור הבא שלי אני מתחילה שוב טיפול או צריכה לחכות חודש הפסקה?
בתודה מראש וברכת יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיחה
פרופ' שחר קול22/10/2007לא, את לא ה"אשמה".
רירית תקינה אמורה להגיב לטיפול של 19 יום.
מניסיוני המשך מעבר לכך לא משפר הרירית.
עדיף לקחת תכשיר פרוגסטרוני כדי לאפשר קילוף מסודר של הרירית בוסת תקין. ללא כל טיפול עלול להיות דימום ממושך ולא סדיר.
אין מניעה להתחיל מיד בניסיון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי לפנות?
עינת22/10/2007תודה על התשובה.
אני מטופלת ברמב"ם. אין לי רופא מטפל אחד. יש חמישה.
נאמר לי רק להפסיק את הטיפול.
ביקשתי פגישה עם אחד הרופאים לקבל מידע והכוונה.
נקבע לי ליום ראשון לדר' לויט נאמר שהוא היחיד שמקבל פגישות ורק באותו יום בשבוע (? !)
הפסקתי את האסטרופם ביום שישי (19.10) והפגישה ב- 28.10 !
כאחד מהצוות, בבקשה אמור לי מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול23/10/2007יש בלבול.
דר' לויט לא עובד ברמב"ם.
מציע להמתין לפגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
עינת23/10/2007אכן, בלבול
התכוונתי לציין את שמו של דר' לייטמן.
תודה בכל אופן, התחלתי לקחת provera
אולי גיליתי עוד תופעת לוואי מההורמונים...בלבול.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובדיקלה22/10/2007
שאלתי היא אני צריכה להתחיל טיפול של פיוריגון ואתמול התחיל דימום קטן לפי דעתי עדיין לא מחזור כי ההפרשות קטנות וחלשות ממתי אני סופרת את ה3 ימים למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול22/10/2007עדיף להתחיל לספור מהופעת הדימום הרגיל, לא "הקטן", אם יש ספק, ניתן לבצע בדיקת דם שתודא מצב הורמונאלי מתאים להתחלת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFעדי21/10/2007
שלום,
עברתי החזרת עוברים ואני מרגישה גירוד בנרתיק-כמו התחלה של פטריה.
רציתי לשאול האם זה יפגע בסיכויי ההצלחה?האם ניתן לקחת כל תכשיר?
תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד
פרופ' שחר קול22/10/2007פטרת בנרתיק, אם אכן זו האבחנה, לא תפגע בסיכויי ההצלחה.
רצוי להיבדק ע"י רופא נשים כדי לקבוע הסיבה לגרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון טרום השרשהדנה21/10/2007
שלום,
בת 40 (ללא ילדים), לפני שנתיים הריון ספונטני שבבדיקת מי שפיר התגלתה תסמונת טרנר וביצעתי הפלה. לאחרונה הריון ספונטני נוסף, בבדיקת סיסי שיליה נמצאה טרנסלוקציה דה-נובו ושוב ביצעתי הפלה.
בהתיעצות נאמר לי שאין דרך "לחסוך" באמצעות IVF ולדעת מבעוד מועד על בעיה כרומוזומלית, במקרה שלי. כלומר שאין דרך שתמנע איתור בעיות בשלב מאוחר יחסית של סיסי שיליה והדרך היחידה היא שוב להרות ולבדוק בסיסי שיליה.
רציתי לשאול
א. האם גם להערכתכם במקרה שלי אין אפשרות באמצעות IVF ואבחון בטרם החזרת הביצית המופרת למנוע בעיה כרומוזולית נוספת.
ב. האם יש בדיקות שניתן לבצע על מנת לצמצם את הסיכוי לבעיה כרומוזומלית נוספת
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' שחר קול22/10/2007הטכנולוגיה לאיבחון טרום השרשה קיימת.
השאלה היא האם שימוש בה מגדיל הסיכוי ללידה של צאצא בריא.
התשובה לשאלה זו אינה ברורה וחד משמעית.
יש דיווחים ש - PGD במקרה כזהאפילו מקטין הסיכון להריון. אם מעוניינת ראי מאמר רפואי ב - New England Journal of Medicuie מ - 5.7.07* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי21/10/2007
שלום סתם מתוך סקרנות עשיתי ביום 5 למחזור בדיקה ביוץ
ייצא שני קווים חלשים מאוד מה זה אומר?
גם 13 יום אחרי המחזור עשיתי עוד פעם ייצא לי שני קווים ברורים
רציתי לדעת אם התרחש ביוץ?<
וגם מתי אני אמורה לעשות בדיקת דם להיריון<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווים
פרופ' שחר קול22/10/2007בדיקה ביתית מודדת LH בשתן. LH יכול להיות גבוה במצבים שאינן קשורים לביוץ.
מומלץ לפיכך להסתמך על בדיקות דם.
בדיקת דם להריון רצוי לבצע אם יש איחור של כשבוע במועד הווסת, בהנחה שהמחזור מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון או אוטורוגסטן 200?שירה21/10/2007
שלום רב ד"ר!
אחרי ההחזרה לקחתי את האוטרוגסטן 3 פעמים ביום. ואז נודע לי על הקרינון. המשכתי אתו פעם אחת בלילה. מה עדיף בבוקר או בלילה?(הדעות חלוקות) מה ההבדלים בין התרופות?
תודות, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול22/10/2007שתי התרופות מכילות פרוגסטרון.
את הקרינון רצוי לקחת בבוקר, ולהמשיך מיד בשיגרת היום. אין צורך לשכב לנוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםטלטל21/10/2007
שלום רב,
האם לאחר צילום רחם אפשר מבחינה פיסית ללכת לעבודה , או שיש לנוח?
האם מסוכן לבצע צילום רחם לאשה לפני הריונות ? יכול להזיק?
תודה,נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול22/10/2007מומלץ לנוח לאחר הצילום במשך כ- 20 דקות . אם מרגישים טוב - ניתן ללכת להעבודה.
הסיכון בצילום - אפסי. פעמים רבות יש הריונות בעיקבות הצילומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)