מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות אחרי החזרהאנונימית31/10/2007
שלום לרופאים,
אני 10 ימים אחרי החזרה ומזה כמה ימים כל התופעות שהיו לי אחרי ההחזרה נעלמו או פחתו.
היה לי גודש בחזה שממש נרגע לי והיתה עייפות ולעומת זאת עכשיו יש לי קשיי הרדמות...
האם זה אומר משהו לגבי הסיכויים שיש הריון?
האם אמורים היו להיות סימנים לכך שיש הריון בשלב מוקדם כל כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי31/10/2007התופעות לאחר החזרת עוברים שונות ורבות. אף לא אחת מהן יכולות להעיד על הריון או לשלול אותו. אז אל תמריאי לשמים עם הציפיות ואל תצללי לתהומות הדיכאון. חכי עוד כמה ימים ותדעי את התשובה במפורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזרטל31/10/2007
האם טפולי לייזר להסרת שיער (לא בבטן) בזמן טפולי פוריות ונטילת הורמונים, עלולים לגרום לפגיעה בביציות שבזקיקים? לפגיעה באיכות הביציות שיישאבו? לפגיעה ברירית הרחם המתעבה ובכל ההכנה להריון? האם כדאי להימנע מטפולי לייזר בתקופת טפולי הפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גייל
ד''ר דוד ישי31/10/2007לא מוכר לי קשר בין טיפול לייזר להסרת שיער והורמונים או טיפולי פוריות. את יכולה להמשיך בטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום c.t במהלך טיפול i.v.fרחלי31/10/2007
שלום רב!
אני נמצאת באמצע טיפול הפרייה ומזה 3 ימים היו לי כאבי בטן בבטן העליונה(באיזור הקיבה),
הופנתי ע"י רופא משפחה למיון ושם הוחלט לעשות לי בדיקת סי.טי. בבטן.
שאלתי היא האם הצילום הזה יכול לפגוע באיכות הביציות?
ובקצב גדילת הזקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' שחר קול31/10/2007לא, אך רצוי להקטין ככל הניתן את מידת הקרינה לאזור השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה ...אור30/10/2007
האם ציסטה יכולה להיות הסיבה לאי כניסה להריון בהתחשב שהכל תקין למעט חסימה בחצוצרה אחת.
השאלה היא האם כדאי אחרי הטיפול בציסטה לנסות טבעי או להמשיך בתהליך ההפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול31/10/2007ציסטה כשלעצמה, אינה סיבה לאי כניסה להריון.
חייבים לדעת על איזו ציסטה מדובר, שכן יש סוגים רבים מאוד.
לגבי ההמשך: חייבים להכיר את כל המידע הרלוונטי לגבי בני הזוג כדי לייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה והפריהאור30/10/2007
אני לפני הפריה עם פרוטוקול ביד, עשיתי אולט' ממש לפני הזריקה הראשונה והתגלתה ציסטה בגודל 34 משהו
נתנו לי גלולות למניעת הריון ל-10 ימים ואז כל התהליך מחדש.
שאלתי היא:
למה הציסטה פוגעת בתהליך ההפריה ומה התחושות כי אני מרגישה נפיחות בבטן וכאבים עזים בבטן התחתונה במיוחד בהליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ' שחר קול31/10/2007ציסטה עלולה לגדול עם הטיפול, לכן משתדלים להעלים אותה לפני תחילת הזריקות.
נפיחות וכאבי בטן יכולים לנבוע מהציסטה או מתהליך אחר.
יש לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון \ביוץסתם סקרנית30/10/2007
האם ערכה לבדיקת ביוץ יכולה להראות גם הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול31/10/2007הערכה בודקת LH , לא בטא HCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוקדם..אילה30/10/2007
את המחזור האחרון שלי קיבלתי ב- 7/10/07. כך שאני אמורה לקבל את המחזור הבא רק בעוד כשבוע. (המחזור הכי קצר שהיה לי הוא של 28 יום) והפעם הוא הגיע אחרי 23 יום(היום)
האם זה יכול להיות דימום של השרשה? (הלוואי...) אם כן, אפשר לעשות בשלב זה כבר בדיקת דם להיריון?
תודה מראש על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול30/10/2007יכול להיות.
מציע בדיקת דם לפרוגסטרון אסטרדיול ובטא.
זה יבהיר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איילה
ד''ר דוד ישי30/10/2007זה יכול להיות אחד ההסברים. אבל גם אז, הבדיקה תהיה חיובית רק שבועיים אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה רבה לכם על התשובות
אילה30/10/2007אם הבנתי נכון, אז אתה אומר שאין טעם לרוץ בשלב זה לעשות בדיקת דם אלא רק כשיש איחור.
נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ששכחתי לשאול.
אילה30/10/2007לפני כשבועיים התחלתי להתאמן בחדר כושר. האם כדאי להימנע בימים הקרובים מפעילות ספורטיבית עד שאהיה בטוחה שהיריון נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשיכי בשיגרת חייך
פרופ' שחר קול31/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול31/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרוןשירה30/10/2007
ד"ר שלום רב!
שתי שאלות לי אליך
1. האם מספיק אוטרוגסטן שאני לוקחת אחרי החזרת עוברים? לפי שאני קוראת כאן ישנן שמקבלות תרופה נוספת. מדוע?
2. כמעט בשבוע רביעי להריון רמת פרוגסטרון גדול מ-nmol/L
127
ורמת בטא 2835
האם אלו ערכים תקינים?
רוב תודות שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי30/10/2007אוטרוגסטן במינון נכון מספיק בד"כ.
רמת ההורמונים טובה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתענת30/10/2007
שלום
אני לפני החזרת עוברים ורציתי לשאול האם יש צורך בלקיחת חומצה פולית מחודשת? (עשיתי הפסקה 3 חודשים)
אודה לתשובתך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי30/10/2007בהחלט כן. האופטימלי הוא לקחת חומצה פולית מ 3 חודשים לפני ההריון עד סוף חודש שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד
נני01/11/2007שלום רב,
לאחותי יש סרטן בשד (לאחר כריתה), שאלתי היא האם זריקות ההורמונים שאני צורכת (גונל f ולפעמים איקקלומין) מסכנים אותי יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד
פרופ' שחר קול01/11/2007אין לדעת. לפי מחקרים אפידמיולוגיים התשובה כנראה שלילית, או שיש עליה זעירה בסיכון.
בכל מקרה, רצוי לקבל יעוץ גנטי, שכן סרטן שד יכול להתפתח על רקע גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקה- בקשר לסרטן השד
טל01/11/2007סליחה שאני מתפרצת אבל רציתי שתדעי כמה דברים: גם אני עוברת טיפולי פוריות כבר כמעט שנתיים, במהלכן כמובן קיבלתי תרופות מרובות הורמונים אסטרוגניים. לאמי ואחיותיה יש סרטן שד, ולכן את צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות:
1. האם סרטן השד במשפחתך הוא על רקע גנטי? (אצלנו לא מצאו את הגנים הידועים הגורמים לסרטן, אבל זה לא בהכרח יותר עדיף- כיוון שהסרטן שנגרם על רקע גנטי לא מושפע מעודף אסטרוגנים (וגם מוגדר כקשה יותר), ואילו הסרטן השני (כמו שיש במשפחתי)- לא מוכח לגביו כל קשר גנטי אבל ידוע שהוא מושפע מאסטרוגנים ולכן נכנסתי אוטומטית לקבוצת סיכון (על אף גילי הצעיר) ואני נבדקת ביסודיות כל חצי שנה).
2. האם הרופא המטפל בך (של IVF) מודע להיותך בקבוצת סיכון לסרטן השד? אם לא, את צריכה בהחלט ליידע אותו (כך הורתה גם לי כירורגית השד המטפלת בי) על מקרי הסרטן במשפחתך. יתכן שהוא יהיה יותר ער לפרוטוקולים שהוא רושם לך, למרות שלא בטוח שהוא ישנה משהו וזה בסדר.
3. האם את נבדקת על בסיס קבוע (בדיקה ידנית של כירורג כל חצי שנה, כולל ממוגרפיה פעם במספר שנים (לפי החלטת הכירורג) ואולטראסאונד שד פעם בשנה)? כיוון שאת בקבוצת סיכון את זכאית לכל המעקב הנ"ל- תפני לרופא המשפחה והוא אמור לשלוח אותך לכל הבדיקות.
את צריכה לזכור שני דברים:
1. הטיפול הכי הכי נכון ויעיל במקרה של סרטן שד הוא גילוי מוקדם. זו התרופה היחידה לנגע הנורא הזה ולכן את צריכה להקפיד להיבדק כל חצי שנה עד לרגע שבו תיכנסי להריון (ואחרי שתלדי ותסיימי להניק, בשעה טובה, את צריכה לחזור ולהיבדק שוב- אלו הכל הנחיות של הרופאה שלי).
2. במקרה של סרטן שד המושפע מאסטרוגנים- טיפולי פוריות בהחלט מעלים את הסיכוי להתפרצות הסרטן בגופך (כלומר מעלים את הסיכוי להתמרת תאים סרטניים, אם נמצאים בגופך) כיון שזהו סרטן ה"ניזון" בעצם מהאסטרוגנים שאנחנו נוטלות הרבה מעבר למינון הנורמלי של הגוף (בגלל טיפולי הפוריות). מצד אחד- אני לפחות לא מוותרת על הטיפולים בגלל זה, ואני מניחה שגם את לא. מצד שני- צריך להיות מודעים לסיכון הזה ולא להתעלם, לא משנה מה רופא הפוריות יגיד לך. את כל מה שכתבתי לך שמעתי מרופאת השד שלי- יש קשר בין טיפולי פוריות לסרטן שד, בהחלט יש לדבריה.
בשורה התחתונה- המשיכי לנסות ובתקווה שתצליחי, אבל התחילי כבר עכשיו מעקב אצל כירורג שד, אל תוותרי על זה! זה לא כואב, לא אמור לעלות לך כסף (קופות החולים מממנות הכל לנשים בקבוצת הסיכון), וזה יכול להציל חיים ביום מן הימים. בהצלחה! (אם את בכללית בצפון, אני יכולה להפנות אותך לרופאת השד הנהדרת שמטפלת בי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקמיק- סרטן השד
נני01/11/2007שלום לך,
את כל כך נחמדה שממש ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת.
ראשית כמובן תודה.
*עד כמה שאני יודעת אין לנו רקע גנטי במשפחה .
*טרם נבדקתי (לא מעירה דובים משנתם) ובטח שלא כשאני אובססיבית לילד. (זה נשמע נורא) אבל מעדיפה לאחר הריון לבדוק .
*עד כמה שנדמה לי אין לי בעיות בשד אך בהחלט יש קשר בין הזריקות לבין סרטן שד ובכלל.
*אני חברת קופת חולים מכבי וכן אשמח לדעתך בכל זאת מי היא הרופאה שלך.
מאחלת קליטה מהירה בעזרת השם ורב תודות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקה
טל01/11/2007אני שמחה אם עזרתי. הייתי ממליצה לך בכל זאת להיבדק (דוקא בגלל התשוקה לילד והטיפולים, אני יודעת, תאמיני לי שאני יודעת מה את עוברת, אבל אמרתי לך מה שהרופאה אמרה לי- אין תחליף לגילוי מוקדם- מקווה שלעולם לא תזדקקי- אבל גילוי מוקדם יכול למנוע כריתה בעתיד, וטיפולים כימותרפיים שפוגעים בשחלות- אצל אמי התגלה הסרטן בשלב כל כך מוקדם, שהיא נזקקה לניתוח אחד להסרת הגידול ללא כריתה וללא כימו. אני לא צריכה לספר לך מה קורה במקרים רבים אחרים). את לא מעירה דובים משנתם- את רק בודקת מרחוק אם הם ישנים טוב ולא צפויים להתעורר בקרוב...
סרטן שד מהסוג שבמשפחתי, מתפרץ לרוב באוכלוסיה אצל נשים בגילאים 45-50, אבל דוקא בגלל הגירוי האסטרוגני הרב שאנו מקבלות בטיפולי הפוריות- יש חשש להתפרצות בגיל הפריון ולכן חשוב להיבדק דוקא עכשיו.
הרופאה שלי היא ד"ר אנגלמן- מדהימה, ממליצה עליה בחום- היא מלווה אותי החל מהתפרצות המחלה אצל אמי. היא מקבלת במרפאת זבולון של הכללית, אבל ידוע לי שניתן להגיע אליה גם פרטי. הטלפון שלה במרפאה (כל יום) הוא 04-8787909 והנייד שלה הוא 054-5390588.
מאחלת לך הצלחה בטיפולים במהירות ובקלות, ושלעולם לא תזדקקי למידע שנתתי לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית-לד"ר שחר קול
נני01/11/2007שלום,
אני צורכת כבר כמעט שנה חומצה פולית וטרם נקלטתי להריון.
האם עליי להפסיק או לעשות הפסקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
פרופ' שחר קול01/11/2007אין סיבה לעשות הפסקה.
מדובר בויטמין שאינו קשור כלל לנושא הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לפני הזרעהשסק30/10/2007
הרופא שלי טוען שלקראת הזרעה הוא שואף לראות זקיק בגודל של 15 מ"מ מקסימום
ושה- E2 מגיע ל- 1500.
ככה עברתי את 2 ההזרעות הראשונות אחרי טיפול באיקקלומין. שתיהן נכשלו...
האם זה נכון שהזרקת אוביטרל לזקיק בגודל 15 מ"מ תגרום לבקיעת ביצית לא בשלה ואז לא תוכל להתבצע הפריה?
החודש מתחילים טיפול במנוגון ואני לא רוצה לעבור את כל התהליך אם הרופא עושה את השראת הביוץ וההזרעה מוקדם מדי .
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שסק
ד''ר דוד ישי30/10/2007רצוי לעשות את השראת הביוץ כאשר הזקיק הוא של 17 מ"מ לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה תינוקסתם סקרנית30/10/2007
שלום רציתי לשאול כמה שאלות ..
המחזור שלי מאחר כמעט בחודשיים משהו די נפוץ אצלי אבל לא בתדירות גבוה
ביום שישי האחרון עשיתי בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית יום שני ערכתי שוב את אותה הבדיקה והיא יצאה שוב חיובית .(קיימתי יחסי מין מוגברים במטרה להגיע להריון )
ערכתי 3 בדיקות ביתיות להריון שבוע אחרי שבוע הבדיקות יצאו שלליות ערכתי אותן בחודש הראשון בו לא הגיע המחזור .
יש לי כאבי בטן תחתונה כמו לפני מחזור .ביום הבטן שטוחה בלילה היא מתנפחת לי ממש כמו בחודש 3 להריון
האם כאבי מחזור ללא מחזור יכול להעיד על הריון ?
והאם אחרי איחור כ"כ גדול במחזור הגיוני שיהיה ביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב למענה ?!?!?!?
סתם סקרנית30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי30/10/2007כאבי מחזור ללא מחזור יכולים להגרם מסיבות שונות, אחת מהן היא הריון. לא הייתי מסתמך על זה.
הביוץ יכול להופיע מאד מאוחר. אבל, הערכה לקביעת ביוץ בשתן לא ממש מדוייקת ויכולה לתת תוצאה חיובית במצבים שאינם ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה לעומת קיום יחסיםטל30/10/2007
שלום רב,
האם הסיכויים להיכנס להיריון בהזרעות (עם השבחת זרע) גדול יותר מאשר
קיום יחסיי מין?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאיר
ד''ר דוד ישי30/10/2007הזרעות משפרות מאד את הסיכויים להריון אצל זוגות שבהם יש לבעל בעית זרע ואו לאישה בעית ביוץ. כאשר הביוץ תקין והזרע תקין השיפור קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה גנטיתסיגלית30/10/2007
לבעלי יש בעיה גנטית ולכן הסיכוי להביא לעולם ילד בריא הוא 50 אחוז, לכן החלטנו על הפרייה כי בהפריה בודקים את הכרומוזומים מחוץ לרחם ( שזו הבעיה שלנו) ואז מחדירים את ההפריה התקינה.
השאלה שלי היא - אני מעוניינת לדעת על כל התהליך ההורמונים, ההזרקות, השאיבה של הביציות לאן עלי לפנות? וכל מה שקשור בקושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגלית
ד''ר דוד ישי30/10/2007הכי טוב הוא לפנות ליחידת הפריה חוץ גופית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרת עובריםשלומית30/10/2007
שלום ד"ר,
אני נמצאת 10 ימים לאחר החזרת שני עוברים בטיפול IVF ראשון , וכבר יומיים שאני מרגישה ממש התכווצויות חזקות ברחם לפעמים קשה לי להתכופף כי כאילו משהו מציק ותפוס .
אין לי דימומים ואין לי נפיחויות בבטן . אני מקבלת תמיכה של אנדומטרין וגינלי פעמיים ביום וכדורי פרוגינובה פעמיים ביום.
האם התופעות שתיארתי אכן תופעות סבירות לאחר החזרה?
ואם ההחזרה היתה ב20.10 מתי עלי לבצע בדיקת בטא ?
לתשובתך המהירה אודה ,
בברכה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומית
ד''ר דוד ישי30/10/2007יכל להיות כאב בטן , מכל מני סיבות, אבל אם הכאב חזק אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא כדי לא לפספס בעיה רצינית.
את בדיקת הדם צריך לעשות 12 יום לאחר החזרת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע להזרעהטל30/10/2007
שלום ד"ר,
החודש לאחר 3 איקאקלומין ליום הגוף ייצר 3 זקיקים גדולים (בגדלים של 23,21,17 מ"מ),אך הרירית הייתה 5.5 מ"מ.
האם הרירית דקה מידיי על מנת שיהיה היריון? האם לבקש מהרופא תרופה לעיבוי הרירית?
היום הייתה ההזרעה השנייה ולאחרה הרופא אמר לי להזריק שוב אוביטרל (כבר הזרקתי ביום ראשון אוביטרל), מדוע פעמיים אוביטרל??
ומדוע עושים פעמיים הזרעה אם הביוץ מתרחש כ-36 שעות לאחר האוביטרל הראשון?
המון תודות ושיהיה לך יום נפלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יאיר
ד''ר דוד ישי30/10/2007בשלב הזה אין כבר טעם בתוספת אסטרוגן לעיבוי הרירית. אם יוחלט על טיפולים נוספים עם איקקלומין, צריך יהיה לשקול להוסיף אסטרוגן בשלב מוקדם יותר.
התועלת במתן אוביטרל שני בהפרש של כמה ימים והזרעה נוספת היא קטנה , אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)