מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת זרעטלטל15/10/2007
שלום ד"ר,
בעלי בן 32
SEMEN PH 8.5
SEMEN VISCISITY- NORMAL
SEMEN VOLUME פחות מ- 1cc
EMEN COLOUR לבן
SEMEN RBC 0-1
SPERM MOTILITY *42 חלק בתנועה מהירה מאוד
CONCENTRATION 75
ABSTINENCE DAYS 3
MORPHO NORMAL :5* Kruger strict!!!
MORPHO ABNORMAL 75* Percent Head Defect
MORPHO DEF TAIL 1
NECK 6
BACTERIA 0
האם הזרע יכול להפרות בצורה טיבעית?
תודה!!!
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי15/10/2007אם לא להתיחס לנפח הנמוך, שהוא קשור הרבה פעמים בקושי של הגברים להפיק מעצמם זרע בכמות טובה באופן ידני, הזרע תקין ויכול להפרות באופן טבעי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי...
טל16/10/2007האם במקרה של זרע כזה השבחה והזרעה יכולים לשפר משמעותית את סיכויי
להרות?
האם עיניין הנפח מהווה בעיית זרע?
תודה רבה רבה...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםשרה15/10/2007
המון תודה על תשובתך פשוט הסיכום שנכתב:חשד לתהליך תופס מקום לא מובן לי למה הכוונה?אשמח מאד אם תוכל להבהיר לי את הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי15/10/2007תהליך תופס מקום הוא שם אחר ל פוליפ הדבקות או כל רקמה שנמצאים שלא באופן טבעי בחלל ( הרחם במקרה שלך )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת יום ביוץהילה15/10/2007
רציתי לדעת האם אני יכולה לבצע באופן עצמאי בדיקת דם בכדי לדעת מתי יום הביוץ שלי,
אם כן איזה בדיקת דם עלי לעשות?
ובמקביל הייתי רוצה לדעת ביום הביוץ מה גודל הרירית שלי, איזה בדיקה אני צריכה לעשות בכדי לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון.
ד''ר דוד ישי15/10/2007כדי לדעת מתי הביוץ את צריכה לבדוק רמה של LH בדם. כדי לבדוק את עובי הרירית את צריכה לעשות אולטרסאונד. אני ממליץ שתעזרי במרפאת פוריות או בופא מומחה לפוריות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק מובילדני15/10/2007
שלום לרופאים המכובדים, חזרתי ממעקב זקיקים והזקיק המוביל 18 מ"מ עובי רירית הרחם 9.2
רציתי לברר באיזו תכיפות כדאי לקיים יחסי מין מרגע זה ומתי צפי הביוץ?
תודה רבה ויום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות
פרופ' שחר קול15/10/2007עדיף מידי יום. ביוץ צפוי בתוך 2 - 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לקיים יחסי מיןחגית15/10/2007
ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת אקקלומין היום הייתי בביקורת באולטרסאונד ראו שיש כבר התקדמות בנוסף ביצעתי בדיקות דם, בצהרים יצרתי קשר עם בי"ח והאחות אמרה לי שהחל ממחר כל יומיים לקיים יחסי מין ואחרי שבועיים במידה ולא אקבל מחזור לעשות בדיקת הריון, השאלה שלי היא האם כדי לא לפספס את הביוץ ישנה אפשרות שבמשך השבוע הזה כל יום נקיים יחסי מין? לתשובתכם במהרה אודה.
תודה וים טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' שחר קול15/10/2007כן, זה ישפר הסיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה לד"ר שחר קול
חגית16/10/2007לד"ר שחר קול.
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה, אני מודה לך מאוד.
שיהיה לך יום טוב, ושנה טובה.
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפגאיה15/10/2007
האם מדדי זרע נמוכים (ספירה נמוכה , תנועתיות נמוכה, מורפולוגיה לא תקינה) יכולים להעיד על הפרעה כרומוזומלית?
אני מתלבטת אם ללחוץ ולבקש הפנייה לבדיקת קריוטיפ אצל בעלי יתכן שמדדי הזרע הם תופעת לוואי להפרעה כרומוזומלית, אעריך מאוד את התייחסותכם להתלבטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גאיה
ד''ר דוד ישי15/10/2007בד"כ כאשר יש זרע אין מדובר בבעיה כרומוזומלית. יש יותר בעיות כרומוזומליות במצב של אזואוספרמיה - מצב של חסר זרע מוחלט. מה שיש בכ"ז הם חסרים או פגיעות במס' גנים על כרומוזום ה Y . כדי למצא אותם צריך לעשות בדיקה אחרת ולא קריוטיפ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי15/10/2007
בטיפול נוסף של החזרת עוברים מוקפאים באיזה יום של הווסת מתחילים לקחת את הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי15/10/2007לא ברור לי למה הכוונה ב נוסף . בכל מקרה את הכנת הרחם להחזרה של עוברים מוקפאים, מתחילים בד"כ ביום ה 3 של המחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דחופהדנה15/10/2007
אשמח לקבל תשובה לשאלה: אם קיבלתי מחזור אתמול בערב, באיזה יום עלי להתחיל לקחת איקקלומין? (הרופא שלי טס אתמול לחו"ל, ואין לי את מי לשאול, אשמח על תשובה בנושא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי15/10/2007התשובה כפי שאת מבינה אינה חד משמעית. אפשר ב 18/10 או ב 19/10. אני מציע שתתחילי ב 18.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהשלי15/10/2007
שלום. אני לאחר גרידה כ10 חודשים ומאז אני מנסה להרות האם לאחר גרידה יש מצב שהחצוצרות נפגעו. אני שוקלת לעשות צילום רחם האם יש סיכון בזה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ' שחר קול15/10/2007כן, פגיעה בחצוצרות אפשרית כתוצאה מגרידה.
הסיכון בצילום רחם הוא אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייקרןמ15/10/2007
שלום רב
אני בת 26 נשואה שנתיים ללא הריון עשינו בדיקת זרע שיצאה בינונית ובדיקות הורמונליות שיצאו תקינות,לפני שבוע עברתי הריון מחוץ לרחם שמרוב שהוא היה קטן לא ידעו איפה הוא ממוקם וכרגע אני עוברת ניקוי טיבעי של דימומים וכאבי בטן יחד עם מעקב בטא.
מה לדעתך יכול לגרום לחסימה בתהליך? מה יכול להיות הבעיה אם עברתי הריון ראשון לא תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול15/10/2007מציע לשקל ברור מצב החצוצרות.
יתכן ויש חסימה המונעת השגת הריון תקין.
לשקל צילום רחם לכשיתאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןדנה14/10/2007
שלום,
אשמח לקבל תשובה לשאלה: באיזה יום של המחזור, מתחילים להשתמש באיקקלומין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי15/10/2007בד"כ מקובל להתחיל ביום ה 5 של המחזור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליותדלית14/10/2007
שלום רב,
אני אמורה לבצע בדיקות דם הורמונליות ביום בין היום השלישי לחמישי למחזור.
קיבלתי ווסת היום (יום א') אחה"צ. האם אפשר לבצע את הבדיקות הנ"ל ביום שלישי בבוקר - זה נחשב היום השלישי למחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דלית
ד''ר דוד ישי14/10/2007אפשר, אבל עדיף יום ד' או יום ה'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
דלית14/10/2007תודה רבה על המענה המהיר. והמשך לשאלה - האם זה בסדר לעשות את הבדיקה ביום ד' או ה' ,אם הוסת מסתיימת ביום ג' בערב (בערך)'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דלית
ד''ר דוד ישי14/10/2007הקשר של הבדיקה לוסת נובע מכך שיום תחילת הוסת הוא גם יום תחילת המחזור. ליום סיום הוסת אין משמעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ( :
דלית14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלתי הקודמת
דלית15/10/2007שלום רב,
לפני 8 חודשים עשיתי את הבדיקות ההורמונליות ביום הרביעי למחזור וה-FSH היה מעט גבוה ושעשו לי בדיקה חוזרת ביחידת ה-ivf (לפני התחלת טיפול) ביום ה-2 למחזור, ה-fsh היה בסדר, לכן שאלתי אם יש קשר לאורך הוסת (כי הוסת מסתיימת אצלי לאחר יומיים וחצי-שלושה ימים) - לפי הבנתי מתשובותיך אלי אתמול אני מבינה שלא. נכון?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דלית
ד''ר דוד ישי15/10/2007הבנת נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילם רחם-עבור ד"ר קול היקרשרה14/10/2007
בדיקה שבוצעה על ידך התקבלה התשובה הנ"ל:נראה פגם מילוי מאורך בתוך חלל הרחם 2 חצוצרות תקינות וכן מעבר חומר הניגוד התפשט בצורה תקינה אבל לסיכום:נכתב שהממצא מעורר חשד לתהליך תופס מקום?מה משמעות משפט זה?האם יתכן הריון מתוך הנחה שהיתה מערכת יחסים שלושה ימים לפני כן ביום ה-10 למחזור והצילום בוצע ביום ה-13.
אודה לך מאד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' שחר קול15/10/2007יש לזכור כי עוברים 5 ימים ממועד הפריה למועד השתרשות העובר ברחם.
פגם מילוי מעלה חשד להידבקויות בחלל הרחם, פוליפ, שרירן יכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון או אנדומטריןרחלי14/10/2007
ערב טוב,אני עוברת טיפולי הפרייה ותמיד הרופא נותן לי תמיכה של אנדומטרין וכשאני אני מגיעה לבדיקת ההריון אז הפרוגסטרון יוצא נמוך.
האם כדאי לעבור לקרינון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
ד''ר דוד ישי14/10/2007נראה לי הגיוני לנסות תכשיר אחר אם התכשיר שקבלת נתן ערכים נמוכים של פרוגסטרון. אם התכשירים הוגינליים לא מספקים אפשר לשקול אפילו זריקות של גסטון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחלי היקרה
לימורי15/10/2007אני עברתי מאנדומטרין לקרינון רק מבחינת הנוחות.
אי אפשר לתאר את ההבדל בינהם, את אקרינון ניתן להחדיר בקלי קלות ורק פעם אחת ביום!!!
אגב, בהריון הראשון שלי השתמשתי גם בזריקת גסטון שהאפקט שלה טוב יותר אבל ההזרקה לא כל כך נעימה!
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם!
רחלי15/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי14/10/2007
שלום רב! אני לאחר 3 החזרות עוברים בטיפולי ivf בהחזרה הראשונה הוחזר עובר טרי אחד ובהחזרה השניה הוחזרו שני עוברים מופשרים (שהיו במצב טוב כך נמסר לי על ידי הרופא שלי)
ועדיין אף אחד מן הטיפולים לא הצליחו! איך ממשיכים הלאה האם יש המשך בטיפול אחר? או שזאת הדרך?כי זה ממש מתחיל לייאש אותי ולא ברור לי למה עניין ההשתרשות ברחם לא מצליח? האם זה מראה על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי14/10/2007צריך להמשיך באותה דרך. אל תתיאשי. גם כאשר הכל נראה תקין, הסיכוי להריון קטן בהרבה מ 100%. למעשה גם בטיפולים הכי מוצלחים מגיעים רק לכ 50% הצלחה. אני מבטיח לך שאם תתמידי תצליחי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)