מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בוקר טובאני14/10/2007
אני אחרי החזרת עוברים, לפי דברי העובדת מעבדה יש סיכוי טוב להריון, אבקש לדעת האם כל התהליך קשור ללב המעבדה<????
האם הם יכולים לדעת ???
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת
פרופ' שחר קול14/10/2007למעבדה חלק נכבד בהצלחות.
איכות העובר נותנת תחזית כללית לסיכויי ההצלחה.
כמובן שיש חריגים לשני הכיוונים, כלומר עוברים יפים שלא נותנים הריון, ועוברים לכאורה באיכות נמוכה שנותנים הריונות מוצלחים, וילדים נהדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץדני13/10/2007
שלום , רציתי לברר מתי אני צפויה לביץ אם במעקב זקיקים ביום ה 14 נראה זקיק מוביל של 14 מ"מ ועובי רירית הרחם 7.8 מ"מ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול14/10/2007קשה לתת תחזית מדויקת. בגדול - עוד 4 - 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןדנה13/10/2007
שלום,
אני משתמשת כבר תקופה יחסית ארוכה בקרינון לאחר טיפולים(לשמחתי בעקבות הצלחה להיכנס להריון אחרי חמישה נסיונות קודמים). אני מרגישה שנוצר לי מעין גוש של קרינון שהתקשה בתוך הנרתיק שניתן ממש להרגיש אותו עם האצבע.
האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול14/10/2007כן, חלק מהתכשיר נוטה להיקרש כגושים בנרתיק, הנפלטים החוצה.
זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי13/10/2007
מחזור לפעמים ב 29 לפעמים ב 30
מתי מתחילים לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי13/10/2007הביוץ צפוי ביום ה 15-16. צריך להתחיל לבדוק כ 3 ימים לפני הביוץ הצפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי13/10/2007
שלום אני 10 ימים לפני הביוץ מתי אני אמורה לבדוק במקלון אם יש ביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי.
ד''ר דוד ישי13/10/2007תתחילי כ 3 ימים לפני הביוץ הצפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי13/10/2007
שלום אם קיימתי 4 ימים לפני המחזור האם יש מצב להיקלט להיריון
האם בזמן המחזור הזרע שורד או מה<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורד
פרופ' שחר קול13/10/2007לא.
לא סביר שזרע ישרוד עד הביוץ הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחרהילה13/10/2007
שלום רב,אני נמצאת עכשיו בתחילת טיפול לפני I.V.F שאלתי היא האים אתה עובד באופן פרטי אני מוטפלת באלישע ושמעתי תגובות טובות מאוד עלייך אבל אמרו לי שאתה לא נמצא שם באופן קבוע הייתי רוצה שאתה תבצע את השאיבה כל פעם רופא אחר עושה לי אולטרא' ואני מאוד מפחדת מהשאיבה עצמה מקווה שתוכל לעזור.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת היקרה:
פרופ' שחר קול13/10/2007כן, אלישע הוא בי"ח פרטי, וניתן לקבל בו שירות על בסיס רופא פרטי.
לא חייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצהשרית13/10/2007
שלום לרופאים הנכבדים,
אני בת 43, ללא ילדים (נשואים בגיל מאוחר)
בהפריות האחרונות היו הריונות אבל עוברים לא טובים (גם הריון שהיה מתקדם וצריך היה להפסיק בגלל עובר לא בסדר).
הטיפול האחרון הבטה עלתה אבל לא היה בסדר מהתחלה.
הרופא שלי אומר להמשיך בגלל שיש הריונות והרחם חזק ובסדר'.
אבל רוצה לשאול אתכם רופאים נכבדים האם כדאי להמשיך ולנסות כמו אומר הרופא או הגיע הזמן לעלות מדרגה (תרומת ביצית)?
תודה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
פרופ' שחר קול13/10/2007בגילך הסיכוי להריון המסתיים בלידה הוא בערך 2%, כלומר רק מחזור טיפול אחד מתוך 50 מניב לידה.
לעומת זאת הסיכוי להריון עם תרומת ביציות הוא בערך 40%.
ההחלטה שלך איך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בשבוע 11 להריוןElena13/10/2007
שלום ד''ר
אני עברתי טיפולי הפרייה חוץ גופית ועכשיו אני בשבוע 11 להריון, היום בלילה היה לי דימום קל וגם עכשיו הוא נמשך קצת.
לפני כן לא קיימנו יחסי מין עם בעלי מזה 3 ימיםולא עשיתי שום עבודות קשות, אני מנסה לשמור על עצמי ועל העובר שלי. תגיד לי בבקשה מה אני צריכה לעשות עכשיו ומה זה אומר דימום בשבוע 11 להריון. תודה על תשומת לבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 11
פרופ' שחר קול13/10/2007מציע לעשות אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וריצה לשירותיםשירה12/10/2007
ד"ר שלום רב לך!
שבוע אחרי החזרה. הבטן נפוחה והחזה להערכתי גדל במידה.
הטלת שתן תכופה(ואז גם כואבת בטן תחתונה) ובלילה זו ממש חגיגה 5-6 פעמים לשירותים.
מה קורה כאן? האם ההורמונים אשמים?
נשלחתי לבדיקות שתן ואלה התוצאות:
Leucocytes (U) | cell/µl |
0 )
10 *
500 הכוכבית סומנה באדום
יש מקום לדאגה?
רוב תודות ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים
פרופ' שחר קול13/10/2007יש לברר האם יש גירוי יתר שחלתי, וכן האם יש זיהום בדרכי השתן.
הבדיקה שעשית אינה ספציפית.
מציע להיבדק ע"י היחידה המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהענת12/10/2007
שלום,
אני בת 36. לפני כשנתיים בבדיקות איזון הורמונלי נמצאו אצלי ערכי FSH גבוהים - בבדיקה אחת שנערכה ביום הרביעי למחזור הערך היה של 22 ובבדיקה נוספת שנערכה ביום השלישי של המחזור הערך היה של 12. כיום, אני שוקלת לנסות לראשונה להיכנס להריון, אך רוצה לדעת מבעוד מועד לקראת מה להתכונן. אני אמנם מחכה למחזור הבא על מנת לבצע את הבדיקות שוב, אך מוטרדת ואשמח לקבל מענה למספר שאלות.
א. האם ערכי ה- FSH צפויים להיות גבוהים יותר כיוון שחלפו שנתיים ?
ב. האם קיים קשר בין FSH גבוה והעדר קיום יחסי מין לאורך זמן ?
ג. האם קיימים טיפולים במצבים של FSH גבוה המאפשרים כניסה להריון ?
ד. למיטב הבנתי ערכי FSH גבוהית מצביעים על רזרבה שחלתית נמוכה ואיכות ביציות ירודה. האם תוכל להרחיב לגבי משמעות שני המרכיבים הללו ?
תודה,
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ' שחר קול13/10/2007ערך ה - FSH כשלעצמו הוא חסר משמעות. תמיד, תמיד, תמיד, יש לבדוק במקביל את רמת האסטרדיול.
למשל: ממש לפני הביוץ גם אצל נשים צעירות יש עליה עצומה ברמת ה - FSH. זה נורמלי, אך ללא מדידת אסטרדיול לא נוכל לדעת שאומנם זו הסיבה לרמת FSH גבוהה.
באופן כללי FSH משמעותי כאשר רמת האטרדיול במקביל היא נמוכה, כלומר פחות מ - 200 ביחידות החדשות (יש להקפיד על היחידות).
עם הגיל רמת ה- FSH עולה, כביטוי להידלדלות מספר הביציות בשחלה.
אין קשר לקיום יחסי מין.
אם יש ביוץ, וגם בנוכחות FSH גבוה, יש סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהאיילת12/10/2007
עד עכשיו עברתי הזרעה במעקב מחזור טבעי ושתי הזרעות שהחל מהיום ה-5 למחזור קבלתי במשך 7 ימים 75 (N) גונל-F. במעקב מחזור טבעי רירית 4.5 מ"מ. מחזור ראשון עם גונל: E-2 5980 pmol/L, פרוגרסטרון 3.6 nmol/L, זקיקים 9 בקטרים 13-20 מ"מ, עובי רירית 5.7. מחזור שני עם גונל E-2 5272 pmol/L, פרוגרסטרון 5.7 pmol/L, זקיקים 7 בקטרים 14-24 מ"מ, עובי רירית 4.6מ"מ. לאחר ההזרעות אני מקבלת תמיכה של קרינון פעם ביום.
מדוע הרירית שלי כל-כך דקה?
מה ניתן לעשות על-מנת לעבות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה עםזקיק 21 ורירית 4.6 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/03/2015על פי תוצאות הבדיקות והסונר נראה שלא מדובר בהתפתחות זקיק תקין. הכי בטוח להמתין לוסת הקרובה, ולבצע מעקב מסודר. כמובן שההחלטה בידייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוני מקרוני12/03/2015פעלתי לפי המלצתך שתאמה את תחושות הבטן שלי :-) יש לי יותר כאלה לאחרונה.
אני חושבת להחליף את הרופא לא מרגישה בטוחה יותר. יש ככ הרבה רופאים איך אדע מי המתאים? כל התהליך הזה מבלבל .. אגב גם אתמול מקלון ביוץ הראה שיש ביוץ! לא ברור לי מה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית דקה
פרופ' שחר קול12/10/2007חייבים להכיר את הרקע הרפואי שלך על בוריו כדי לענות על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לעשות?
איילת12/10/2007איזה בדיקות צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
פרופ' שחר קול13/10/2007על סמך הרקע האישי שלך ניתן לתכנן ברור, למשל - היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במועד הביוץליאור12/10/2007
ערב טוב ושבת שלום,
הייתי שמחה לקצת עזרה בנושא,
מחזור לפני חודשיים ב- 14/9 מחזור אחרון היום 12/10
בעיקרון המחזור שלי סדיר כל 28-29 יום.
בהנחה שקיבלתי היום מהו שבוע הפוריות שלי? כלומר ממתי אני צריכה להחי לקיים יחסים תכופים?
האם כשאי לקיים כל יום או יום כן יום לא סביב 12 -14-16?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' שחר קול12/10/200712 - 16 נראה סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ליאור13/10/200712-16 כלומר, מהיום ה-12 כל יום (12,13,14,15,16)
?או יום כן יום לא?
החישוב הוא בעיקרון 14 יום מהיום שקיבלתי(12/9)?
או מהיום שאני אמורה לקבל( 25/10)אחורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב
פרופ' שחר קול14/10/2007החישוב הוא 14 יום אחורה.
לא ישנה הרבה אם כל יום או לסירוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל דחוףחסוי12/10/2007
מתי הכי מומלץ לקיים יחסים לאחר הזרקת אוביטרל? הזרקתי אתמול בשעה 22:00.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול12/10/2007הביוץ יתרחש כ - 40 שעות לאחר הזריקה. מומלץ לקיים יחסים לפני הביוץ.
באופן ספציפי: כ - 24 שעות לאחר האוביטרל, ושוב, לאחר כ - 12 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי13/10/2007לקחתי אוביטרל ביום חמישי בשעה 21:30 לערך. קיימנו יחסים בשבת בבוקר ב7:30. האם זה בסדר? האם יש מצב שפספסנו משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר?
פרופ' שחר קול14/10/2007מצוין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת???
חסוי14/10/2007קיימנו שוב יחסים בלילה. היו לי תופעות ממש מוזרות, כאבי בטן ולחץ בצידי הבטן התחתונה. האם זה תופעות לוואי מהזריקה?
עוד שאלונת, האם עלי לשנות משהו או לשים לב למשהו מיוחד בימים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ' שחר קול15/10/2007אוביטרל גורם לביוץ. אין תופעות לוואי אלא אם בשימוש במחזורי גירוי שחלות, שאז יתכן גירוי יתר של השחלות.
יש להמתין בסבלנות ולבצע בדיקת דם להריון אם המחזור לא יבוא 16 ימים לאחר האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פיפל הורמונים על הגוףאייר12/10/2007
האם נשארת השפעת הורמונים בגוף (פיורידון,גונל F)לאורך זמן אם זריקת אובטריל הייתה ב-22/9 ,ותשפיע על עדוד הזקיקים שיצמחו במחזור כעת
והאם הפיפל נותרת גם השפעתו -ואם יש מצב שכתוצאה מהפיפל עלול להיווצר הדבקויות?
(האם נשארת השפעת הורמונים על גדילה וכמות זקיקים גם לאחר שאיבה ב23/9 החזרה 26/9 טפול הפריה שלא הצליח מחזור הגיע 4/10 בימי המתנה לבדיקת הבטא ,יש אפשרות לקבל את ההורמונים הללו כעזר לביוץ ממחזור זה הכוונה אם הם עדיין בגוף
ולגבי פיפל 30/8 עברתי האם הפתח שבבדיקה שנעשתה יכול להאר מאז הבדיקה כפעיל ואינו נסגר/ואם נסגר יש חשש להדבקויות?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
פרופ' שחר קול12/10/2007השפעת הפיורגון והגונל על הגוף אורכת כ - 24 שעות בלבד.
אוביטרל משפיע למספר ימים.
פיפל לא אמור לגרום להידבקויות אם מבוצע בצורה נכונה ועדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)