פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות בשלט רחוק...
    אתי מנורווגיה
    19/10/2007

שלום רב, שמי אתי ואני חיה בנורווגיה. אשמח אם תוכל ליעץ לי מהי הדרך המהירה לקבל טיפול בארץ כאשר אני בחו"ל. אני מנסה כבר יותר משנה להכנס להריון, ולצערי ללא כול הצלחה. בדיוק חזרתי מביקור קצרצר בארץ, הייתי אצל מומחה לפוריות( פרטי) בכדי שהכול ילך מהר יותר, הוא בדק אותי וקבע שהכול בסדר אצלי ואצל בעלי. יצא גם שבייצתי בדיוק שהייתי אצלו והוא שלח אותנו לקיים יחסים. כשעזבתי הוא אמר שלפי כול הנתונים שיש ברשותו, הכול תקין ואולי אפילו אני בהריון, חזרתי עכשיו לנורווגיה בלי ציפיות גדולות שכן הוא לא עשה שום דבר שאנחנו לא עשינו לפני. ואכן קיבלתי את המחזור על אף שאני יודעת בוודאות שעשינו זאת בזמן המתאים והכול בסדר איתנו. אני רוצה לציין שאני בת 32 ואולי קצת לחוצה מכול העניין, מה שלא ממש בא לטובתי, אבל זה המצב. והחלטתי לקבל טיפול. שאלתי היא, האם ניתן לקבל טיפול פעם בחודש, כאשר אני חושבת להגיע לארץ רק בעת זמן הביוץ. אני לא בטוחה לגבי המערכת כאן בנורווגיה, הכול פה איטי ויקר. וידוע לי שהמערכת בישראל היא מהטובות בעולם. האם קיימת אפשרות להתחיל טיפול פה בנורווגיה כגון כדורים או זריקות ולהמשיך אותו בישראל? אין לי מושג מהי הפרוצדורה ואיך הדברים מתנהלים. אני מתחילה להרגיש את הלחץ של הזמן, אני מעוניינת בהרבה ילדים והשעון פתאום מתחיל לתקתק. אשמח למידע וליעוצך בנושא. בתודה מראש אתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות בשלט רחוק...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורווגיה

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

לגבי הברור שעברת:
    פרופיל הורמונאלי יום 3 , בדיקת פרוגסטרון יום 21?
    צילום רחם?
    בדיקת זרע?
    כדי לעבור טיפול פוריות יש צורך במעבדה לבדיקת הורמוני הדם, מכון לבדיקות אולטרסאונד, גישה לתרופות, מעבדה לזרע.
    לא בטוח שכל זה נמצא בהישג ידך.
    אם כן - יש על מה לדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אתי

דני
    20/10/2007

אני גם מנסה בשלט רחוק מארגנטינה (בדיוק אותו גיל כמו שלך ואותה תקופת זמן של נסיונות)
    עברתי לגור באתר הזה :)
    מקווה לטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אתי

TZCO
    24/10/2007

אני מנסה כבר מזה שנתיים, אנחנו חיים בדרום ספרד וכאן זה התחום הזה לא ממש מפותח,
    אני מגיעה לארץ אחת לחצי שנה ואז מנסה טיפול.
    שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה במורפולוגיה
    דני
    19/10/2007

שלום לרופאים המכובדים, ביצעתי בדיקת זרע, הכל היה תקין למעט מורפולוגיה נמוכה של 8 %
    רציתי לדעת האם יש סיכוי להריון ספונטני?
    או האם אנחנו צריכים לפנות לטיפול?
    אולי יעזור לכם לדעת כי ריכוז הזרע שרשום לי הוא 62.100.000

אנחנו קצת מודאגים לגבי התוצאה? אשמח לשמוע מה דעתכם על הליך טבעי או כדאי לעבור לטיפולים
    אנחנו מנסים רק כ 4 חודשים אבל לאור התוצאה נלחצנו וחשבנו לפנות לטיפול....

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה במורפולוגיה

הוספת תגובה

• זרע

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

לא להילחץ, זה זרע שבהחלט יכול לתת הריון באופן טיבעי, ללא טיפול כשלהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפל משפר השרשה?
    רעות
    19/10/2007

בת 35 ללא ילדים אחרי 7 טיפולי IVF שלא נקלטו.
    הרופא הציע פיפל ואמר שהמחקרים שנויים במחלוקת האם עוזר או לא בהשרשה. מצד שני אמר שאולי יש סיכון להדבקויות ברחם.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    פיפל משפר השרשה?

הוספת תגובה

• פיפל

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

הסיכון להידבקויות ברחם - אפסי.
    לדעתי - שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאת בהכנה לפני IVF
    דניאלה
    19/10/2007

שלום לרופאים המקסימים ותודה מראש!
    בת 30.
    אני כעת בטיפול של דקאפפטיל התחלת זריקות מהיום ה21 למחזור כל יום 0.1....
    נכון להיום נמצאת ביום ה32 למחזור וטרם קיבלתי מחזור... אני יודעת שאינני בהריון.
    הרופא ביקש שאגיע ביום א' יום 34 למחזור לבדיקת דם ואולט' לבדיקה באם הושג דיכוי והאם ניתן להתחיל את הגונל (150 יח').
    רציתי לשאול מה יקרה אם לא אקבל את המחזור ואתחיל עם הגונל... האם זה ישפיע על תגובת הגוף לטיפול ... פחות ביציות וכו'...
    ודבר שני באם כן אקבל מחזור במהלך הזריקות של הגונל האם זה גם יהווה איזה שהוא גורם מפריע לטיפול?
    אודה לתשובתכם.
    שבת נעימה.

לקביעת תור
    סגירה
    נמצאת בהכנה לפני IVF

הוספת תגובה

• דקפפטיל

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

אם בדיקת הדם ובדיקת האולטרסאונד יהיו תקינות - אין בעיה להתחיל טיפול, גם אם לא הגיע המחזור. זה לא ישפיע על התוצאוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי רירית וערכי בטא
    מיקי
    19/10/2007

ד"ר שלום,
    תאריך המחזור האחרון שלי היה 22.9. הזרעה ב- 5/10, לאחר איקקלומין פעמיים ביום וזריקת אוביטרל ב-4/10. לפני ההזרעה עובי הרירית היה 5 מ"מ. ב-18/10 בוצעה בדיקת דם שהראתה בטא 40 ובאולטרסאונד רירית 8 מ"מ. האם ערכי הבטא והרירית תקינים לשלב זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עובי רירית וערכי בטא

הוספת תגובה

• בטא

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

הכל נראה תקין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי קבלת מחזור, השמנה חריגה, עייפות,
    סנדרה
    19/10/2007

שלום רב,
    כבר 5 שנים אני מחפשת תשובה לעלייה הדרסטית שהתרחשה במשקל 25 קילו במשך שנה ואף פחות. תמיד עסקתי בפעילות ספורטיבי ושמרתי על תזונה נכונה.
    בנוסף, המחזור שבתחילה הופיעה מידי חודש באופן מדוייק החל להופיע פחות ופחות עד שכעת ללא גלולות אינו מופיע כלל. אני חשה עייפות, נשירת שיער, מצבי רוח משתנים וכתוצאה מהבעיה גם יאוש.
    הסברה היתה כי יש לי שחלות פוליציסטיות. לפי כך טופלתי וכלום לא השתנה, עד שלפני חודש ביקשתי הפניה נוספת לאולטרסאונד ובו לא נראו כלל שחלות פוליציסטיות.
    תמיד הייתי ילדה מלאה אך בגיל 12 התחלתי במעקב אצל תזונאית עקב כולסטרול גבוה עד שרזיתי ומגיל זה ועד גיל 18 הייתי אובססיבית למשקל והוא אינו היה יציב: כל הזמן עליות וירידות במשקל.
    בגיל 18 עד 20 המשקל שלי השתנה דרסטית מ52 ועד 80 קילו. נכון להיום לא מצאתי אנדוקרינולוג בעל נכונות וסבלנות לחקור את הבעיה הזו לעומק, נותנים לי פתרונות סטנדרטיים: גלולות לקבלת מחזור וספורט ואכילה נכונה להרזיה. כשההנחה היתה כי יש לי שחלות פוליציסטיות נתנו לי מטפורמין' אך לא הועיל. אני יותר מאשמח אם תוכלו להפנות אותי לרופא מומחה שיוכל לעבוד איתי. לא משנה דרך קופת חולים או פרטי צפון, מרכז או דרום הארץ, כל מה שיכול לעזור.

בתודה רבה על הסבלנות,

סנדרה

הוספת תגובה

• יו-יו

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

עליות וירידות חדות במשקל מערערות את האיזון ההרומונלי הנחוץ לקיום הביוץ.
    משקל תקין ויציב יחזיר הביוץ, והמחזור לסידרו.
    כל זאת בהנחה שלא נמצאו חריגות בבדיקות ההורמונאליות שלך.
    לדעתי אינך זקוקה לרופא מתחום הפיריון, אלא לסיוע בתחומים אחרים כדי להבטיח משקל תקין ויציב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קול שחר
    הילה
    19/10/2007

שלום רב,
    היום עברתי שאיבה שאבו לי 12 ביציות האים סכום הבציות בסדר כמה לדעתך ישארו טובות?
    הרופא ממליץ על החזרת עוברים רק בחודש הבא מכיוון שהשחלות מגורות יותר מדיי ביום ראשון הוא יחליט מה לעשות האים כאשר מקפאים את העוברים הם לא נפגעים?

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר קול שחר

הוספת תגובה

• ביציות

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

12 ביציות זה מצוין.
    במוצע כשני שליש עוברים הפריה.
    מחזורי הפשרה מניבים פחות הריונות לעומת הטריים, אך הבטיחות שלך קודמת לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר ללא דופק
    דנה
    19/10/2007

שלום,
    אתמול עשיתי בדיקת US (שבוע 7 +3), נמצא אצלי עובר עם שק הריון שמתאים לשבוע 7 +4 ימים, בלי דופק.
    האם יכול להיות שהפסקת ההריון נוצרה לאחר שבשבוע הזה הייתי חולה עם חום גבוה (38.6) ושלשולים? מה התהליכים שעליי לעבור כעת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר ללא דופק

הוספת תגובה

• ללא דופק

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

מחלת חום כולל שלשול לא תיגרום להפלה.
    יש צורך לרוקן את הרחם מתוכנו.
    אם בגרידה, או ע"י שימוש בכדורים (ציטוטק).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימים לאחר החזרת עוברים
    אורטל
    19/10/2007

שלום

לפני 14 יום הוחזרו לי 2 עוברים כל אחד בעל 5 תאים.
    אני משתמשת באנדומטרין 3 פעמים ליום.
    בדיקת הדם נקבעה לי ליום ראשון.

היום בבוקר התחיל דימום קל.
    אולי כבר אין טעם לבצע בדיקת דם להריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימים לאחר החזרת עוברים

הוספת תגובה

• בדיקת הריון

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

מציע להמשיך בטיפול ולבצע בדיקת דם כמתוכנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם להריון
    חסוי
    18/10/2007

בקרוב אני אמורה לעשות בדיקת דם, לאחר שימוש באיקקלומין ואוביטרל, ע"מ לוודא אם אכן אני בהריון. שאלתי היא איך אני יודעת לפי תוצאות הבדיקה מהי תוצאה חיובית ומה שלילית. שם הבדיקה הוא BETA-HCG. האם יודעים לפי מספר כלשהו? אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם להריון

הוספת תגובה

• בטא

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

כל מספר זוכה..
    אם אין הריון בד"כ כתוב בטא קטן מ - 3 או קטן מ- 5 , או משהו בסיגנון.
    אם יש מספר חיובי כלשהו (למשל 82, 25, 19, 52, 174, 204, 9, 329 וכו') זה אומר שמתחיל הריון ויש לעקוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה מתוצאות בדיקות דם
    אפרת
    18/10/2007

שלום, אני בסוף שבוע חמישי- היום הגיעו תוצאות של בדיקות דם שעשיתי ולא מבינה אם יש ממה להילחץ או שהדברים בסדר- אם יהייה אפשר לעזור לי בפענוח אשמח
    | לחץ לתוצאות
    |

Coombs Indirect Ab.scree | | NEGATIVE
    |

המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר

WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
    4.5 *
    5.9 )- התוצאה
    11
    |

RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
    3.8 *
    4.27 )-התוצאה
    5.3
    |

Hemoglobin | g/dl | (
    11.7 *
    14.1 )התוצאה
    16
    |

Hematocrit | % | (
    35 *
    40.5 )-התוצאה
    47
    |

MCV-Mean Cell Volume | fl | (
    79 *
    95 ) -התוצאה
    97
    |

MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
    27 *
    33 )- התוצאה
    34
    |

MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
    31 *
    34.8 )- התוצאה
    36
    |

RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
    11.6 *
    13 )- התוצאה
    15
    |

Platelets | 10*3/micl | (
    150 *
    223 )- התוצאה
    450
    |

MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
    7.8 *
    10.6 )- התוצאה
    12
    |

Neutrophils % | % | (
    40 *
    48 )- התוצאה
    75
    |

Lymphocytes % | % | (
    22 *
    42.1 )התוצאה
    44
    |

Monocytes % | % | (
    3 *
    6.5 )- התוצאה
    13
    |

Eosinophils % | % | (
    0 *
    3.2 )-התוצאה
    6
    |

Basophils % | % | (
    0 *
    0.2 )- התוצאה
    2
    |

Neutrophils # | # | (
    1.8 *
    2.81 )- התוצאה
    7.7
    |

Lymphocytes # | # | (
    1 *
    2.46 )- התוצאה
    4.8
    |

Monocytes # | # | (
    0 *
    0.38 )- התוצאה
    1.1
    |

Eosinophils # | # | (
    0 *
    0.19 )- התוצאה
    0.6
    |

Basophils # | # | (
    0 *
    0.01 )- התוצאה
    0.2
    |

שתן-כללי

PH (U) | | (
    5 *
    5.5 )- התוצאה
    8
    |

Nitrit (U) | | NEGATIVE
    |

Ketone (U) | | NEGATIVE
    |

Glucose (U) | | NORMAL
    |

Urobilinogen (U) | | NORMAL
    |

Bilirubin (U) | | NEGATIVE
    |

Protein (U) | mg/dL | (
    0 *
    15 )- התוצאה
    30
    |

Leucocytes (U) | | NEGATIVE
    |

Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
    |

Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
    |

אנדוקרינולוגיה

HCG-B Qualitative (B) | | 1000 IU/L-גדול מ

סליחה אם הטרחתי- אשמח לעמנה מהיר
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מתוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• נא העבירי השאלה לפורום הריון ולידה

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקקלומין - האם מסדר את המחזור?
    חסוי
    18/10/2007

החודש לקחתי איקקלומין ואוביטרל בפעם הראשונה. אני מוגדרת כבעלת שחלות פוליציסטיות ועד כה לא היה לי מחזור סדיר, בד"כ ארוך מהרגיל. שאלתי היא האם איקקלומין מסדר את המחזור ואם אני לא בהריון, אקבל מחזור מוקדם יותר משאני מקבלת בד"כ או שאין קשר?

הוספת תגובה

• סידור

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

איקקלומין לא מסדר מחזורים. זו תרופה הניתנת כדי להביא לביוץ.
    אם יהיה ביוץ יש סיכוי להריון.
    אם יהיה ביוץ ולא יהיה הריון המחזור יגיע בערך 14 יום לאחר הביוץ.
    את מועד הביוץ , אם יהיה, יגיד לך הרופא המטפל לפי המעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ
    חסוי
    18/10/2007

שלום עשיתי לפני 10 דק בדיקת ביוץ ייצא לי שני קווים ורוד
    מתי להתחיל לקיים יחסים
    האם זה אומר שהביוץ קרב?

לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ

הוספת תגובה

• קרוב

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

כן.
    מומלץ לקיים יחסים. אין צורך לקיים יחסים על הדקה...
    זרע חי בגוף האישה שעות וימים לאחר קיום יחסים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רירית
    שני
    18/10/2007

שלום,

אני בעלת מבנה שחלות פוליציסטי (מחזור ממוצע של כ- 30 יום, לפני 3 חודשים "נעלם" לחודשיים...).
    במעקב זקיקים מהיום ה-14 למחזור עד היום (היום ה- 18 למחזור) נמצא זקיק מוביל בגודל של 10 מ"מ, אשר נשאר קבוע בגודלו ולצערי לא התפתח, אולם הרירית התעבתה במהלך הימים מ-6 ל- 8.8
    לנוכח התעבות הרירית האם יש טעם להמשיך לעקוב אחר התפתחות הזקיק? קיים בכלל סיכוי שהוא עוד יגדל, יגיע להבשלה ויתרחש ביוץ? יכול להתרחש ביוץ בגודל כזה של זקיק במקרים של p.c??
    אשמח להתייחסות ע"פ נסיונכם...
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רירית

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגתם על שאלתי בטעות...

טליה
    19/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיק

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

הזקיק המתואר כנראה לא יגיע לביוץ, אך אין לשלול זקיק אחר שיכנס למסלול צמיחה ויבייץ בהמשך.
    ביוץ בגודל כזה (10 ממ) נדיר שיתרחש, ואם כן - לא יתן ביצית איכותית שתביא להריון. מסלול צמיחת הזקיק הוא די קבוע, וסטיה ניכרת ממנו, כגון הפסקת גדילה לאורך מספר ימים, אינה מרמזת טובות.
    אם את חפצה בהריון, יש לשקול טיפול כדי להביא לביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שחר קול - בהמשך לתגובתך@@@

טליה
    19/10/2007

שלום,

ראשית המון תודה על תשובתך המהירה והמפורטת - חשוב לי מאד להבין את המצב:
    במבנה שחלות פוליציסטי, האם עדיין קיימת אפשרות (כ-20 יום לאחר המחזור) שיתפתח זקיק אחר שיגיע לביוץ? משך המחזור שלי הוא כ- 30 יום ( כאשר באופן חד פעמי לפני כשלושה חודשים כאמור הוא לא הופיע במשך חודש, ז"א הגיע שוב כעבור 60 יום בדיוק ולכן גם התחלתי במעקב זקיקים).
    במידה והזקיק הנוכחי (10 מ"מ) כן יתפתח היית ממליץ לי לא לנסות להרות כי הוא לא טוב מספיק? איך בכלל אפשר לדעת בהמשך המעקב שזקיק אחר הוא זה שמתפתח וזה לא אותו זקיק ממוקדם במידה ושניהם באותה שחלה?
    היית ממליץ לי לעשות בדיקת דם (פרוגסטרון?) כדי לוודא שאכן לא התרחש ביוץ במידה והזקיקים לא יתפתחו בימים הקרובים או שמעקב הזקיקים מספיק?
    מצטערת על מבול השאלות, חוסר הוודאות מאד מטריד אותי...
    אודה להתייחסותך
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיק

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

למראה הזקיק ודרך התפתחותו אין קשר לבריאות העובר שיווצר ממנו. לכן בכל מקרה רצוי לקיים יחסים אם יש סיכוי לביוץ.
    לשאר השאלות - ברפואת פיריון הכל ייתכן, ולכן כדי להסיר את אי הוודאות רצוי חבצע בדיקות מסודרות כדי לדעת האם יש ביוץ. לרוב די במעקב זקיקים ובדיקות דם כדי לקבל מידע אמין על המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעקב זקיק(ים)

טליה
    21/10/2007

שלום שוב,

המשכתי לעקוב אחר התפתחות הזקיק והיום (יום 21 למחזור, שחלות פוליציסטיות כאמור...) עובי הרירית 11 והזקיק, אשר נותר לפחות 5 ימים ( הייתי במעקב מהיום ה-14 עד היום ה- 18 למחזור) על גודל של 10 מ"מ גדל ל- 14*17. אין נוזל באגן. לפי הנתונים הנ"ל מתי אמור להתרחש להערכתך הביוץ? תוך מס' ימים?

יכול להיות מצב שבמבנה pco הזקיק מתפתח באופן תקין רק לקראת הביוץ? אני מוטרדת מהערתך מלפני מס' ימים:

"מסלול צמיחת הזקיק הוא די קבוע, וסטיה ניכרת ממנו, כגון הפסקת גדילה לאורך מספר ימים, אינה מרמזת טובות.". למה בדיוק התכוונת - שהוא ככל הנראה לא יגדל? שגם אם הוא יגדל הוא לא יניב ביצית תקינה?נתקלת במקרה כזה שהניב הריון תקין? אשמח להתייחסותך.

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיק

פרופ' שחר קול
    22/10/2007

קשה מאוד לקבוע שזה אותו זקיק שנעצר לפני מספר ימים. יתכן וזה זקיק חדש שהצטרף. בכל מקרה, זה לא ממש חשוב. צפוי ביוץ בעוד כ - 4 ימים, ואיתו סיכוי להריון.
    ניתן לודא ביוץ ע"י בדיקת פרוגסטרון בעוד בערך 12 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ
    קרן
    18/10/2007

שלום רב,
    אאני רוצה לשאול שאלה לקחתי פרוברה והיום הגיע לי המחזור בכדי להגדיל את הסיכויים שלי לדעת מתי מועדו של הביוץ שמעתי שאפשר למדוד חום ולדעת.
    השאלה שלי איך עושים את זה ? מתי מודדים את החום ? יש מצב שגם במחזור יכול להיות לי חום? מה בד"כ מעלות החום של הביוץ? וגם ביום השלישי אני מתחילה לקחת איקקלומין יש סיכוי שזה ישפיע על החום?
    תודה מראש
    אשמח לקבל תשובה מהירה על מנת להתחיל את התהליך
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ

הוספת תגובה

• ביוץ חם

פרופ' שחר קול
    18/10/2007

מציע מעקב מסודר ע"י רופא נשים, במסגרת מחזור גירוי שחלות עם איקקלומין.
    לא ממליץ למדוד חום (אלא אם חולים בשפעת...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול

קרן
    18/10/2007

היום קיבלתי מחזור אחרי חצי שנה שלא קיבלתי (בעזרת פרוברה) הייתי בטוחה שיהיה לי דימום חזק מאוד אחרי הרבה זמן אבל הדימום הוא ממש חלש (אבל הכאבי בטן חזקים) זה דבר תקין ?
    אם היום קיבלתי מחזור ואני אמורה לקחת את האיקקלומין אחרי 3 ימים זה אומר ביום השלישי זה יום שבת נכון?
    דרך אגב אני אמורה להיות אצליך ביום ה11 אחרי המחזור לא יכול להיות שהביוץ למשל יהיה לפני נגיד ביום השמיני או התשיעי?
    איך אני אדע מתי הביוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

פרופ' שחר קול
    19/10/2007

בטיפול עם איקקלומין התגובה השחלתית מופיעה לרוב מאוחר יחסית, לכן המעקב מתחיל סביב יום 11 למחזור.
    איקקלומין יש לקחת במשך 5 ימים החל ביום השלישי למחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה היעיל והמהיר

קרן
    19/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה