מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוגוןרונית05/10/2007
אני לקראת מחזור ivf. עד היום קיבלתי זריקות גונאל אף ובפרוטוקול החדש אמרו לי להשתמש במנוגון. בניגוד לגונאל אפ המנוגון מגיע ללא מזרקים. מהטיפולים הקודמים נשארו לי מזרקים עם תמיסה של הגונאל (הייתי ממיסה 2 אמפולות במזרק אחד). האם יש מניעה להשתמש בממיס + במזרק של הגונאל תוך כדי השימוש במנוגון ? זה פשוט יותר נוח כי זה מוכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממיס
פרופ' שחר קול06/10/2007אין תשובה רשמית לשאלה כזו מטעם החברות המייצרות.
לכן, עדיף להשתמש בממיס המגיע יחד עם המנוגון, ובמזרקים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עוברים להחזרהטל05/10/2007
שלום לכם רופאים יקרים,
עניתם פה לכמה פונות לגבי כמה עוברים מומלץ להחזיר בטיפולי IVF. לפי הבנתי את תשובותיכם, למשרד הבריאות אין הוראות מחייבות בנושא אלא רק המלצות.
אם כך, מדוע הרופא שלי מסרב בכל תוקף להחזיר לי מספר עוברים גדול משלושה, וזאת על אף העובדה שאני כבר באמצע שנות השלושים שלי ולאחר נסיונות רבים שלא צלחו? בכל פעם הוא אומר לי שאלו הוראות משרד הבריאות- האם זה נכון? האם אני כמטופלת לא יכולה להיות בעלת זכות החלטה לגבי מספר העוברים שיחזירו לי? אני מממנת את הטיפולים באופן פרטי, לא דרך קופ"ח וכו'- האם באמת קיימות הוראות מחייבות של משרד הבריאות או שהרופא שלי פשוט שמרן מידי בגישתו?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה? חוק?
פרופ' שחר קול06/10/2007זו שאלה משפטית יותר מרפואית.
מדובר על המלצות המועצה הלאומית לרפואת נשים שאומצו ע"י משרד הבריאות והופצו לכל המוסדות הרפואיים בארץ ב - 28.4.04 - ניתן לקרוא באתר של משרד הבריאות.
לא מדובר על חוק שעבר בכנסת (בניגוד למדינות אחרות בהן יש חוקים כאלה).
נראה לי, אם כן, כי זכותך לבקש לחרוג מההמלצות, לאחר שקיבלת הסבר מפורט למשמעות החריגה, ולאחר שאת מצהירה שאת נוטלת על עצמך את מלוא האחריות לתוצאות העלולות לנבוע כתוצאה מההחלטה שלך.
אבל, שוב, מדובר בשאלה משפטית, ולכן ראוי להתייעץ עם משפטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן מחזור והריוןאייר05/10/2007
בת 41 עם טפול ארוך פיוריגון/גונל F עם פיפל ותהליך הפריה ICSI והנצה
היום ה-10 מההחזרה ביום שני 8/10 בדיקת הריון
אך כמובן מאתמול טפטוף מועט של דמום שנעלם ומהבקר לחץ בבטן כאבי המחזור .וזה התאריך למחזור כמו שעון כל חודש אכזבה קשה.
האם להמשיך עם התמיכה הלוטאלית עד מועד בדיקת ההריון?
יש מצב למחזור והריון ביחד ????????????????
(הדמום צבעו אדום אך בנוני ,)
?
אני עם תמיכה של קרינון וגינלי/מיקרופרין 75 מ"ג בקר/אסטרופם 2 מ"ג בקר וערב כדור
כדאי גם לבדוק E2''פרוגסטרון ביחד עם הבטא??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול05/10/2007סביר שלא הושג הריון, אם כי אין לדעת בוודאות עד ביצוע בדיקת הדם.
עד אז - מומלץ להמשיך בתמיכה, ללא שינוי.
רצוי לבדוק אסטרדיול ופרוגסטרון במקביל לבטא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי לייזרליאת05/10/2007
האם טיפולי לייזר במיפשעות מפריע לכניסה להריון?
האם הקרינה של הלייזר מפריעה וכדאי להפסיק או להקפיא את הטיפולים בכדי להכנס להריון במהרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
פרופ' שחר קול05/10/2007הקרינה המופקת בלייזר חודרת רק לשכבות העור החיצוניות.
אין לה כל השפעה על אברי הרביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
ליאת06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותגלי05/10/2007
רציתי לדעת האם בזמן שהרופאה בודקת זקיקים (במעקב) אם היו ציסטות בשחלות
האם היא היתה יכולה לראותן או שחייבים לעשות בדיקת היסטוסקופיה?
כמו כן מחר אני מתחילה לקחת איקוקלימין 3 כדורים ביום.
יום שישי הבא אני אצל הרופאה לבדיקת זקיקים.אני עושה החודש הזרעה
ואני לא יודעת מתי לקיים יחסים עם בעלי כדי לא לפגוע באיכות הזרע להזרעה(צריך יומיים לפני לא לקיים) ומצד שני אני לא סומכת רק על הזרעה אני רוצה גם טבעי לקיים יחסים.
אני מבולבלת אנא עזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ' שחר קול05/10/2007בדיקת הזקיקים היא גם זו הבודקת לנוכחות ציסטות.
היסטרוסקופיה - לא שייך .
מציע למטופלות לקיים יחסים באופן סדיר, בערך פעם ביומיים.
אין מקום "לצבירת" זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקולים שונים בהחזרת עובריםדניאלה05/10/2007
שלום לרופאים המקסימים!!!
בת 29, עברתי 2 טיפולי שאיבה עד כה כשבטיפול השני הוחזרו לי 2 עוברים של 8 תאים, נקלטתי להריון תאומים שלצערי הפסיק להתפתח ונאלצתי לעבור גרידה בשבוע 9.
כעת מתחילה פרוטוקול חדש לקראת שאיבה.
חשבתי על אופצייה של החזרת 2 עוברים ביום השלישי לשאיבה שבד"כ מגיעים ל8 תאים ולהחזרת עובר נוסף בלוציסיוס במידה ויוותר בחיים .. לאחר יומיים נוספים.
הניסיון שלי עם מוקפאים של 8 תאים עד כה לא הניב תוצאות ועל כן אני שוקלת לקחת את הסיכון ולהמשיך לגדל את העוברים הנותרים לבלסוציוס ולהקפיא מה שיוותר מלבד העובר השלישי שיוחזר.
ראשית אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע להחזרת 3 עוברים והאם עצם החדרת עובר נוסף ופתיחת צוואר הרחם שוב לצורך החזרת עובר נוסף לא פוגעת ביכולת ההשתרשות של אלו שהוחזרו יומיים קודם לכן? ידוע לי כי זמן ההשתרשות של עובר מרגע החזרתו הוא כ-3 עד 4 ימים ולכן אני חוששת שאפגע בסיכויי העוברים הראשונים שיוחזרו.
תודה וסליחה על אורך השאלה והסירבול.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עוברים
פרופ' שחר קול05/10/2007במקרה כזה עדיף להחזיר 2 עוברים לרחם (יום 3 , עוברים בני 8 תאים), ולהקפיא את השאר.
לא נבון להסיק ממקרה פרטי לכלל.
התוצאות עם עוברים קפואים הן טובות מאוד.
פעמים רבות אין הריון במחזור הטרי, ויש במחזור של מופשרים.
החזרה כפולה עם בלסטוציסטים - לא סביר שדרך זו תניב תוצאה טובה יותר.
מעבר ל"פילפולים והחוכמה" - ב - IVF צריך גם טיפת מזל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחרהילה05/10/2007
היי
יש לי שאלה אני התחלתי טיפול תרופתי לפני הפריה (דקפפטיל ) עד לקבלת הווסת יש לי תחושה מאוד מוזרה בכל הגוף כמו למשל הפיטמות הזדקרו בצורה שלא היתה אף פעם עים כאב נורא אני לא יכולה לגעת בהם אפילו חזיה קשה לי לשים מרוב הכאב מה זה יכול להיות? אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים אבל אף פעם לא היתה לי תופעה שכזאת?
אולי אני בהריון? ואים זה הריון אז הדקפפטיל לא מזיק?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול05/10/2007לא נדיר שמטופלות מקבלות דקפפטיל ובאותו חודש משיגות הריון ספונטאני.
לפי הנתונים בספרות אין נזק להריון במקרה שכזה.
מציע לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת זובירקס להרפס בשפתייםטל05/10/2007
שלום דר' קול, האם יש איסור למי שבהריון להשתמש במשחת זובירקס להרפס בשפתיים?
אני סובלת באופן קבוע מידי כמה חודשים (בעיקר בעונות מעבר) מהרפס בשפתיים, ומיד אני שמה את משחת הזובירקס. היום בבוקר הרגשתי שוב את תחילותו של ההרפס ומיד שמתי את המשחה. מה עליי לעשות?
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זובירקס בהריון
פרופ' שחר קול05/10/2007לא במיוחד בתחום של הפורום הזה.
ראי: http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100003323.html
או
http://www.rxlist.com/cgi/generic/acyclo_wcp.htm
השורה התחתונה - די בטוח, הסיכון לנזק לעובר כנראה מאוד קטן, אם בכלל.
אבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשירה05/10/2007
מה דעתך אדוני הרופא?
אני בת 40. טיפול הפרייה ראשון. מתוך 10 ביציות, הופרו 7.
כל ה-7 מוצלחים לפי שנמסר.
שכנעוני והחזירו 2 בלבד(וככל הנראה יקפיאו את הנותרים).
ואני מתלבטת שמא הייתי צריכה להתעקש על יותר ובכך להגדיל את הסיכוי להרות. וכן אחוז ההצלחות במוקפאים קטן יותר. ונותר כמובן עניין גילי הלא צעיר.
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עוברים?
פרופ' שחר קול05/10/2007המלצות משרד הבריאות מדברות על 2 עוברים עד גיל 35, ושלושה מעבר לגיל זה.
אבל...אחרי הכל העוברים הם שלך.
את המחליטה, ביחד עם בן הזוג.
החלטה על החזרת 2 עוברים היא סבירה לגמרי.
בשיקולים יש לקחת בחשבון נתונים רבים נוספים, כגון ההיסטוריה הרפואית שלך, איכות העוברים, כמה מחזורים עשית עד כה, ועוד ועוד...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולאמאני04/10/2007
הפעם אין לי שאלה אבל רציתי להדות לך מכל הלב על הזמן והתמיכה שאתה נותן לנו ושיהיה לך חג שמח תודה רבה מכל הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה עבור האיחולים
פרופ' שחר קול05/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטוןשירה04/10/2007
שלום.
אני לאחר 2 נסיונות של טיפולי הפריה וכעת לאחר החזרה בפעם השלישית. בנסיונות הקודמים
לאחר החזרה נטלתי אנדומטרין וכוריגון אך שניהם יצרו לי פטריות קשות בנרתיק לאורך כל השבועיים
של התמיכה. לכן הפעם הוחלט שאתמש באוטרוגסטון דרך הפה 3 פעמים ביום
ואזריק ביום של ההחזרה פרגניל ושוב לאחר 3 ימים.
קראתי בכמה מקומות שלנטילה דרך הפה אין כנראה השפעה טובה במיוחד
ואני מניחה שזו הסיבה שהרופא שלי ביקש שאזריק פעמיים אך האם זה באמת
מספיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול05/10/2007תופעת הלוואי העיראית במתן דרך הפה של אוטרוגסטן - סחרחורות ועירפול , עד נטילת היכולת לתפקד.
אם תקבלי 2 זריקות פרגניל לאחר ההחזרה, טיפול נוסף בפרוגסטרון, כמו אוטרוגסטן (דרך הפה או דרך הנרתיק) או אנדומטרין או קרינון או גסטון הוא מיותר (אם כי לא מזיק), ולא ישפר הסיכוי להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירמילוש04/10/2007
שלום רב וחג שמח!
אני בת 27 ובעלי בן 29 ,בריאים ולא מעשנים. לפני שנתיים הפסקתי ליטול גלולות נגד הריון , אך השתמשנו בקונדומים. המחזור שלי היה תמיד סדיר- 28 יום. לפני 3 חודשים התחלנו לנסות להיכנס להריון ואז המחזור התחיל "לשחק": פעמיים הוא איחר ב 3 ימים ובפעם האחרונה הקדים ב 3 ימים.
זאת אומרת שלא קיימנו יחסים בזמן הביוץ ככל הנראה. החודש אנחנו נקיים יחסים יום כן-יום לא למשך 3 שבועות(חוץ מבשבוע שבו היתה הוסת). האם זה יואיל? ומהי הסיבה לשיבושים במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש
פרופ' שחר קול04/10/2007.שינוי של 2 - 3 ימים באורך המחזור הוא שכיח.
בהנחה שיש לך ביוץ, יש לשער שיגיע ההריון מהר.
אין שום צורך להקפיד על קיום יחסים בדיוק ביום הביוץ.
זרע תקין יכול להפרות גם 3 ימים לאחר קיום היחסים, ואף יותר מזה.
אם אין הריון בתום עוד 6 - 9 חודשי ניסיון - יש מקום לברור מסודר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול תודה רבה על המענה!
מילוש05/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחרחלי04/10/2007
חג שמחחחחחחחחחחח
יש לי שאלה אני התחלתי בטיפולים לפני הפריה חוץ גופית התחלתי עים דקפפטיל 0.01 האים אני יכולה להרשם למכון כושר במקביל??? (במקרה שמכון יפרעי לי אז אפשר פעילות אירובית?)
תודה וחג שמח!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי
פרופ' שחר קול04/10/2007שאלה נכבדה האם זה התיזמון האידיאלי, כאשר את לפני הפריה, ואולי הריון.
פעילות ארובית מתונה היא חיובית, גם בעת הריון. לא חייבים מכון כושר לכך.
בשלבי הטיפול ב- IVF עדיף להימנע ממאמצים מוגזמים, בעיקר כאשר השחלות גדולות.
פעמים רבות מבקשות מטופלות אישור רפואי שהן בטיפולי הפריה כדי להקפיא את המנוי שלהן, וכנ"ל בעת הריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשגית04/10/2007
נפח 1.5
צמיגות 2
ריכוז 9
תנועתיות 56
תנועה פרוגרסיבית 17
לאחר ביצוע שטיפה:
ריכוז 9
תנועה 44
סה"כ תאי זרע בתנועה 2
שלום רב לכם ברצוני לדעת עם נתונים כאלו יש סיכוי להיקלט לאחר 3 הזרעות עם טיפולי איקקלומין אני אחרי צילום רחם תקין מחזור סדיר ביוץ תקין
אודה לכם על תשובה מהירה המתוסכללללללללללת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול04/10/2007בוודאי שיש סיכוי, אם כי איכות הזרע בעייתית.
חייבים לראות בדיקות נוספות, כדי לייעץ לגבי ההמשך.
על פניו נראה שהגיע הזמן לעזוב את טיפולי האיקקלומין ולהתקדם...
בשורה התחתונה - יהיה הריון, השאלה עם איזה טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהשגית04/10/2007
שלום רב וחג שמח
אני לאחר שלושה טיפולי הזרעות שלא צלחו ברצוני לדעת אני מטופלת דרך קופת חולים כמה עוד טיפולי הזרעה אני צריכה לעשות על פי חוק בכדאי להגיע לטיפול מתקדם יותר שזה ההפריה מחכה לתשובה ומודה מקרב לב הנואשת שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול04/10/2007אין כאן שאלה של חוק, אלא של שיקול רפואי הלוקח בחשבון את מיכלול הנתונים.
הנתונים הרלונטיים:
גיל האישה, סיבת אי הפריון, נתוני הברור הרפואי של שני בני הזוג, התרופות בהם נעשה שימוש עד כה, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)