מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ב. הריון ביתיתדלית22/06/2007
שלום רב,
רציתי לדעת אם פיורגון ומנוגון יכולים להשפיע על אמינות בדיקת הריון ביתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי22/06/2007התשובה היא לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דלית22/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרירית לא מתעבהיעלה21/06/2007
שלום ד"ר קול וד"ר ישי,
אני נמצאת בטיפולי IVF עקב בעיה מכאנית (חצוצרות חסומות עם נסיון לא מוצלח לפתיחה לפרוסקופית), בהיסטרוסקופיה נמצאה רקמה פיברוטית (כנראה שאריות של דלקת ישנה) שהוסרה. כמו כן אצל בן זוגי נמצאה תנועתיות נמוכה של הזרע ולכן עברנו icsi. שני מחזורי הטיפול שבוצעו עד כה היו מעוברים טריים. כל המהלך היה תקין, רק שלא היתה קליטת הריון. לאחרונה עברתי את ההיסטרוסקופיה וכעת, חודש אח"כ, אמורה להתבצע החזרת מוקפאים. הבעיה היא שרירית הרחם שלי בדר"כ מתעבה באופן תקין, אולם הפעם לא. אני לוקחת אסטרופם. תחילה לקחתי שבוע וחצי בבליעה, במינון של 3 כדורים ביום (בוקר, צהריים, ערב). הרירית הגיעהרק ל6.7 מ"מ ולכן המינון הוגבר ל2 בבוקר ו- 2 בערב, עדיין בבליעה. 4 ימים לאחר העלאת המינון לא רק שהרירית לא התעבתה, אלא להיפך: 6.4 מ"מ. האסטרדיול בדם כן עולה, באופן תקין. עכשיו השאירו לי את המינון, אולם הורו לי לקחת כל פעם אחד בבליעה ואת הכדור השני באופן וגינלי. אני מודאגת: עד כה במעקבים שעברתי לא היתה שום בעיה עם הרירית. האם ייתכן שפתאום נוצרה בעיה כזו?!. (זה כנראה לא קשור להיסטרוסקופיה, כי במחזור שבו ביום ה- 7 בערך בוצע הניתוח, בסופו של אותו מחזור כשבאתי לטרום מעקב כדי לוודא שאפשר להתחיל אסטרופם ראו רירית של 11.5 מ"מ). מה יכולה להיות הסיבה לאי ההתעבות? וגם אם הכדורים לא די משפיעים בבליעה, האם לא מתרחשת בינתיים גם הפעילות ההורמונלית הטבעית של הגוף, שמעבה את הרירית?או שהכדורים עוצרים את המהלך הטבעי? תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלה
ד''ר דוד ישי22/06/2007אם אני מבין נכון מדובר באירוע חד פעמי. קשה לי לתת הסבר. את אותה תופעה אפשר לראות אצל נשים שבמחזור מסויים מגיבות בצורה לא טובה לאותו מינון של הורמונים לגרוי השחלה שבמחזורים קודמים נתן תגובה מצויינת. לפעמים שוה להפסיק את הטיפול ולהתחיל אותו שוב אחרי מנוחה קצרה. אפשר לנסות תכשיר שנספג דרך העור במדבקה ( אוורל )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!
יעלה23/06/2007תודה רבה, ד"ר ישי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןטלי21/06/2007
שלום!
אני בשבוע 9+0 ואתמול התחילו סימפטומים של צינון (נזלת וקצת כאב גרון) , הבוקר התעוררתי בהרגשה לא משהו אז נשארתי בבית.
יש נזלת (בלבד ללא כאב גרון או שיעול) וחום מדי פעם שעלה הכי גבוה ל37.5. אני שותה אקמול, נחה ושותה הרבה.
האם יכול להיגרם נזק לעובר? האם יש צורך לפנות לרופא עכשיו ?הופעה של איזה סימפטומים צריכה לעורר אצלי חשד ופנייה לרופא?
ושאלה אחרונה ברשותך ... לפני שנכנסתי להריון, עשיתי בדיקת דם לCMV שם גילו שאני לא חולה במחלה אך יש לי נוגדנים למחלה. האם אני יכולה לחלות עכשיו במחלה זו למרות שיש לי נוגדנים? אם כן, האם הנזק לעובר הוא אותו נזק כמו של אישה שאין לה נוגדנים?
תודה רבה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי21/06/2007הוירוסים הרגילים של צינון אינם פוגעים בעובר . מנוחה , שתיה מרובה והורדת חום הם בדיוק מה שאת צריכה לעשותהעובדה שאת מחוסנת ל CMV מאד מעודדת . יתכן זיהום משני עם הוירוס אבל הוא לא שכיח והסיכוי במצב כזה לפגיעה בעובר נדיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
טלי21/06/2007הבדיקה בוצעה כשנה לפני ההריון והתוצאות היו :
IgG - חיובי
IgM - שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר דוד ישי22/06/2007לפי הבדיקות שציינת את מחוסנת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfסימי21/06/2007
שלום רב,
אתמול עברתי הפריה בפעם הראשונה, הוכנסו שני עוברים.
השאלה - האם יש סימן כלשהו לכך שהעוברים לא נקלטו ויצאו? דימום למשל?
האם יש דברים שניתן לעשות (חוץ מנוחה וזריקות גסטון) שיכולים לתרום להצלחה,
או מצד שני, שאסור לעשות ועלולים להזיק?
האם תנועה חדה מדי של הגוף באזור הרחם גורמת נזק?
יש עדיין כאבים מהשאיבה. האם כל פעם שכואב זה סימן לנזק כלשהו?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחל
ד''ר דוד ישי21/06/2007אין סימן טוב לנוכחותו של הריון בשלבים המוקדמים האלה.וכך נכון לגבי כשלון הטיפול ( למעט כמובן דימום בכמות וסתית - ואפילו זה לא נכון ב 100% ). בגדול הצלחת ההריון אינה תלויה בדברים שתעשי ( כולל מנוחה ) או שלא תעשי. לכן מומלץ לחזור לחיים נורמליים לחלוטין. לכאבים שקשורים לשאיבה אין קשר לסיכויי ההצלחה וכך גם לתנועה חדה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
סימי21/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סימי22/06/2007ד"ר תודה על התשובה הסבלנית,
שאלה נוספת - חטפתי צינון ויש לי קצת חום (37.3), האם זה קשור?
אני מרגישה רע מאד - גודש בריאות ובאף והרגשה כללית רעה מאד.
האם זה קורה בדר"כ אחרי הפריה? האם מותר לקחת אקמול צינון קלאסיק?
(מכיל פרצטמול, פסודופדרין hci)
שוב המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחל
ד''ר דוד ישי22/06/2007אני לא רואה איך צינון יכול להיות קשור לטיפול. את צריכה להוריד חום, אם יש לך חום גבוה ולשתות הרבה. מותר לקחת אקמול . אני ממליץ שלא תקחי אקמול עם כל התוספות.
כדאי אולי לקחת בדיקה ל CMV אם לא ידוע לך שאת מחוסנת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
סימי23/06/2007מה זה cmv?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצרדלית20/06/2007
פרוטוקול קצר. דקפפטיל 0.1 מ"ג מהיום השני למחזור. מהיום השלישי חוץ מדקפפטיל גם פיוריגון (עט הזרקה) 150 ומנוגון אחד.
1. האם מדובר במינון גבוה (של כל השילוב יחד)? (ככה נאמר לי ע"י האחות שהזריקה לי).
2.אתמול היה היום הראשון להזרקת כל הזריקות יחד, היום ישנה נפיחות במפגש של העיניים עם האף ללא כל כאב ותחושה מוזרה - האם מדובר בתופעה מוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית.
ד''ר דוד ישי20/06/2007המינון שציינת לא נחשב לגבוה. למעשה צריך לתת לאישה את המינון שנותן את התגובה הרצויה, הטובה ביותר.
אני לא מכיר את התופעה שצינת. נראה לי שאין לה קשר לטיפול שאת מקבלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,תקוה20/06/2007
האם פטריה בנרתיק או כל זיהום מוצאים בכל בדיקה שיגרתית או שצריך לומר לרופא ע"מ שיסתכל ויבדוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד''ר דוד ישי20/06/2007אבחנה של זיהומים נרתיקיים כמו פטריה נעשית בד"כ ע"י שילוב של תלונות האישה ( גרד,ריח וכו' ) + הממצאים בבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFדלית20/06/2007
שלום,
אי פוריות על רקע לא מוסבר.
אני בטיפול IVF. ביום השני למחזור קיבלתי דקא 0.1 וביום השלישי למחזור עשיתי בדיקת הירון ביתית (כדי לודא שבמקרה אני לא בהריון) והיא יצאה שלילית.
רציתי לודא, האם הבדיקה אמינה והדקא לא משפיע על אמינותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי20/06/2007הבדיקה הביתית יחסית אמינה, אם כי לא כמו בדיקת דם.
לדקפפטיל אין שום השפעה על בדיקת ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםנאווה20/06/2007
שלום,
אני בת 27
יש לי ווסת לא סדיר שנמשך בין 14-19 יום מתוכם 12 יום יש לי הפרשות חומות ובשאר הימים דימום כבד
הלכתי לרופא נשים ובבדיקת אולטרסאונד גילה שיש לי שחלות פולצסטיות
ואמר שלפני שיקבל צילום רחם אינו רוצה להתחיל בטיפול
עברה כמעט שנה לנסיונותיי אבל אני בחרדות כבדות מהצילום רחם סיכונים וכאבים לאור כל הכתבות המתפרסמות
יש לי בעוד שבוע צילום ואני שוקלת לבטל מפחד
1.מה ניתן לגלות בצילום רחם שאי אפשר האלטרסאונד?
2.האם השד באמת נורא כ"כ ?
3.מה הסיבוכים האפשריים בצילום רחם והאם הוא נחוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נאוה.
ד''ר דוד ישי20/06/2007צילום הרחם הוא בדיקה לא נעימה. אבל למיטב הבנתי, כאחד שאמנם לא עבר את הבדיקה אבל ביצע אותה עשרות אם לא מאות פעם,היא לא בלתי סבירה. היא קצרה וכואבת הרבה פחות מלידה למשל שגם נמשכת יותר ושנשים עומדות בה בגבורה.
הבדיקה מדגימה את חלל הרחם והחצוצרות ומאשרת שאין בעיות חסימתיות ואין לה תחליף טוב ופשוט. אפשר לקבל מידע דומה בלפרוסקופיה + היסטרוסקופיה שהן שתי פעולות ניתוחיות שנעשות בבי"ח בהרדמה כללית ושהסיבוכים שלהן גדולים יותר.
הסיבוכים של צילום הרחם מעטים ולא שכיחים וקשורים כמו בכל פעולה חודרנית בסיכון לזיהום או לפגיעה מכאנית בצואר הרחם או הרחם עצמו.
כדי להקל על האי נוחות אני מציע לך לקחת כדור של אדקס או נקסין כ 20 דקות לפני הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בנרתיקמירה20/06/2007
שלום אני כרגע בהפסקה בין טיפולי פוריות
יש לי צריבה או מן הרגשה לא נעימה בנרתיק
מה זה יכול להיות?
זה לא בלתי נסבל ואני לא יודעת האם יש סיבה לדאגה והאם יש קשר למשהו טבעי שאני לוקחת של חותם הטבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירה
ד''ר דוד ישי20/06/2007התלונות שלך נשמעות כמו זיהום פטריתי. בעקרון צריך לבדוק כדי לדעת מה באמת מציק לך, אבל אם האי נוחות קטנה ואת לא רוצה לפנות לרופא תנסי לשים בנרתיק נרות של אגיסטן שאפשר לקנות ללא מרשם. כמובן שאם זה לא יסתדר ובודאי אם זה יחמיר את צריכה להבדק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה להדביק את בן זוגי?
מירה21/06/2007במידה ולא התחלתי טיפול האם אני יכולה להדביק את בן זוגי?
האם זה יכול לחלוף גם בלי טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מירה
ד''ר דוד ישי21/06/2007זיהום פטריתי יכל לעבור ללא טיפול ובד"כ אינו מדביק את הגברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה מוגברת לאחר טיפול
מירה24/06/2007כיצד יכול להיות שלאחר שקיבלתי נרות ללילה ומשחה הגירוד התגבר?
לפני כן זה היה פחות מציק ואחרי ששמתי את הנרות זה גירד בטירוף.....(מדובר בנרות רכים, לא אגיסטן פשוט זה לא לידי ואני לא זוכרת את השם)
שאלה נוספת- האם שימוש בטמפונים עשוי ליצור הידבקויות ברחם?
תודה......זה דחוף מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם ואולטראסאונדאנואר20/06/2007
שלום לכם אני שבוע אחרי החזרת עוברים מוקפאים עשיתי היום בדיקת דם והתשובות הן:
E2=1685
PROGESTRONE=27.3
עובי רירית ביום החזרה 14 מ"מ והיום 15מ"מ
האם התוצאות תקינות האם יתפתח הריון, האם התוצאות מעידות על השתרשות?
אשמח מאוד אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה היקרה:
פרופ' שחר קול20/06/2007התוצאות מעידות על כך שאת נוטלת כהלכה את התרופות. לא יותר ולא פחות. אין שום דרך לדעת אם יהיה הריון.
מציע להמשיך בטיפול התרופתי באופן מסודר, ולבצע בדיקת דם להריון במועד שנקבע לך.
מילת המפתח - סבלנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה פוליציסטיתעדי20/06/2007
עברתי לפני 4 חודשים לפרוסקופיה והיסטרסקופיה עקב הדבקויות שנראו בצילום רחם בחצוצרה השמאלית.
בניתוח ראו שיש הדבקויות מרובות גם בחלל הבטן.ממה שאני מבינה השתדלו לסדר מה שאפשר.
לאחר הניתוח סיכמנו עם הרופא שננסה באופן "טבעי" מספר חודשים ואם לא ילך אני אצטרך לעשות הפריה.
לפני כחודשיים עשיתי בדיקות דם לוודא שהכל תקין הורמנלית וקיבלתי בדיקות תקינות.
חודש שעבר ביצעתי מעקב ביוץ אצל רופא שומה מהרופא המטפל שלי .הוא לא ראה ביוץ וגם ציין שנראה שיש לי שחלה פוליציסטית.
השאלה שלי היא האם שחלה פוליציסטית זה משהו שקורה פתאום?כלומר עד עכשיו לא ראו את זה.האם הבדיקות היו אמורות להצביע על משהו?(התבצעו ביום ה-5 למחזור)ץהאם כדאי לי לערוך בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי היקרה:
פרופ' שחר קול20/06/2007המונח "שחלות פוליציסטיות" זורע בהלה בקרב המטופלות - ללא שום סיבה. פשוט שם גרוע.
לרוב מדובר בשחלות עם זקיקים קטנים מרובים, והפרעה בביוץ. לא בציסטות.
אם הוסת שלך סדיר, רצוי לבדוק פרוגסטרון כשבוע לפני מועד הוסת המשוער, כדי לוודא שאת מבייצת.
אם בחודש מסויים לא הוכח ביוץ - אל פחד ואל דאגה, זה יכול לקרות לכל אישה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובדיקלה19/06/2007
האם אחרי מחזור פיוריגון חובה לעשותת חודש הפסקה או שאפשר להמשיך בטיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה
ד''ר דוד ישי19/06/2007מקובל לתת לשחלה "מנוחה " של חודש בין טיפול לטיפול . מנסיון יש יותר שיבושים בתגובת השחלות לטיפול אם נותנים אותו פעם אחר פעם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf - פרוטוקול קצרדלית19/06/2007
בהמשך לשאלה הקודמת שלי מהיום :
אתמול התחלתי בטיפול. קיבלתי אתמול רק את הדקפפטיל 0.1 מ"ג.
היום בבוקר קמתי ונראה לי שאלו עקיצות של יתוש אבל בכל זאת אני שואלת - יכולה להיות אלרגיה לדקפפטיל ( אני אלרגית ליוד) ?. יש לציין שב-ivf הקודם קיבלתי דקפפטיל ביום ה-2 למחזור (פרוטוקול ארוך) דקפפטיל 1.87 מ"ג (חצי אמפולה) והכל היה בסדר. זה אותו דקפפטיל - כלומר אותם רכיבים בשניהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי19/06/2007אני מניח שאפשר לפתח אלרגיה לדקפפטיל כמו לכל תרופה אחרת . אם את חושדת שהפריחה היא פריחה אלרגית את חייבת להתיעץ בהקדם עם הרופא שלך.
האלרגיה היא לא בהכרח לתרופה עצמה . היא יכולה להיות לכל אחד מהחומרים הנוספים שיש בכל תרופה. נראה לי שבשני התכשירים שציינת יש אותו חומר פעיל ( בריכוזים שונים כמובן ) אבל חומרים נוספים אחרים שעושים את ההבדל בין תרופה יומית לתרופה שנספגת באופן איטי במשך זמן ארוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה קשה לי להתאפק...נורה19/06/2007
היום יום 12 מהזרעה, אוביטרל ניתן ב-7.6 אחה"צ, בדיקת בטא מהיום הניבה את התוצאה 6.
מה אומר המספר הזה בדיוק? האם זה שאריות של אוביטרל? האם יש הריונות שהתפתחו ממספר כזה? אודה לכל תשובה ומה עושים עכשיו?
נ.ב - היום טיפ'לה הפרשות חומות של לפני מחזור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי19/06/2007עניתי על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf- פרוטוקול קצרדלית19/06/2007
שלום רב,
מתחילה טיפול ivf. קיבלתי פרוטוקול קצר. מהיום השני למחזור דקפפטיל 0.1 מ"ג ומהיום השלישי- חוץ מהדקפפטיל גם מנוגון ופיוריגון. שאלותיי:
1. האם אפשר להזריק את כל שלושת הזריקות (דקפפטיל, מנוגון ופיוריגון) יחד, או שצריך הפרש שעות מהדקפפטיל.
2. אני אלרגית ליוד. האם באחד מהזריקות הנ"ל עלול להמצא יוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי19/06/2007מבחינה רפואית אין צורך לעשות רוח בין הדקפפטיל למנוגון ולפיורגון . אם לך יותר קל אתיכולה להמתין שעה שעתיים בינהם.
ככל הידוע לי אף אחד מהתכשירים אינו מכיל יוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)