מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח פרופיל הורמונלי - מודאגתחסוי14/06/2007
ד"ר שלום,
להלן ניתוח תוצאות פרופיל הורמונלי.
האן תקין?
מדוע 2 התוצאות הראשונות כ"כ נמוכות?
מודאגת מאד.
תודה רבה!
הערות כלליות
דם נלקח שעתיים אחרי קימה
של המחזור 3-4 ביום
אין אבחנה/טיפול בטופס
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 90- 8 nmol/L 0.8 PROGESTERONE
2 1400- 35 pmol/L 131.0 ESTRADIOL (E-2)
5.5- 0.3 mU/L 2.34 TSH
13.5- 2.5 IU/L 6.7 LH
3 16- 2 IU/L 8.6 FSH
460- 70 mU/L 195 PROLACTIN
פירוט הערות
מציין הערה
1
למחזור 18-25 רצוי לבצע ב
2
900-4000 ערכי נורמה I.V.F
3
3.4-12 ערכי נורמה I.V.F
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל המודאגת:
פרופ' שחר קול14/06/2007אין מה לדאוג.
הפרופיל ההרומונאלי - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח פרופיל הורמונלי
חסוי14/06/2007תודה רבה על התשובה המהירה.
האם רמת ה- PROGESTERONE - 0.8 -לא מאד נמוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל:
פרופ' שחר קול14/06/2007רמת הפרוגסטרון תקינה ליום הוסת בו נלקחה הבדיקה.
שבוע לפני מועד משוער של הוסת הרמה גבוהה יותר בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח פרופיל הורמונלי
חסוי14/06/2007תודה רבה על התשובה המהירה.
האם רמת ה- PROGESTERONE - 0.8 - וה- Estradiol - 131 - לא מאד נמוכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
פרופ' שחר קול14/06/2007אני מבין את המקור לחששות - הסירי דאגה מליבך.
הפרופיל שלך - תקין!
רמת ההורמונים חייבת להיבחן לפי יום המחזור.
לא תמיד מה שיותר - יותר טוב.
למשל - ביום 2 - 3 -4 למחזור עדיף E2 ו - P נמוכים.
רמת E2 גבוהה מרמזת על תגובה ירודה של השחלות.
אצלך - הכל תקין!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפ פונדקאיתרינת14/06/2007
אני פונדקאית כבר שנה וחודשיים, הייתי כבר בהריון 10 שבועות הפרייה חוץ גופית והביצית מוקפאת שהביאו מאוקריינה, היה דופק ובשבוע 10 לא היה דופק וביצעו לי גרידה. נשארה חתיכה ביצעו עוד גרידה ואח"כ הודיעו לי שיש לי מחלת "מולה חלקית". עשיתי מספר בדיקות דם והבטא ירדה לאפס והרופא טוען שעכשיו אני יכולה להתחיל שוב את התהליך. שאלה: יכול להיות שאני אקבל שוב את המחלה הזאת? יכול להיות שהפעם לא תיהיה לי קליטה? כדאי שאתחיל שוב עם הטיפול ההורונאלי? המלצתך בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונדקאית
פרופ' שחר קול14/06/2007המחלה שהיתה נובעת מהעובר שהוחזר לרחמך, ולא מבעיה שלך.
הסיכוי שזה יקרה שוב - קטן מאוד.
אין מניעה לנסות שוב.
קליטה - לא מובטחת.
יש לעקוב בקפדנות אחר רירית הרחם לאור הגרידה הכפולה שבוצעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתקוה13/06/2007
אתמול נודע לי שאני חולת פיברומילאגיה הגורמת לבעיות בווסת ,- אל ווסת
שאלתי מה הקשר בין פיברומילגיה למחזור והורמונים?
ושאלה נוספת, של ידע,
שמעתי שיש גלולות שמביאות הריון מרובה עוברים, האומנם? מה שמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד''ר דוד ישי13/06/2007פיברומיאלגיה אינה משפיעה על הוסת אבל יש ספק לגבי השפעת אסטרוגן ( שרמתו עולה בטיפולי פוריות ) על המחלה.
הכדורים נקראים איקקלומין . הם גורמים לביוץ של יותר מביצית אחת וכך מעלים את הסיכוי להריון מרובה עוברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
תקוה13/06/2007איקקלומין, אחוזיו נמוכים לריבוי עוברים מזריקות לא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנונימית
ד''ר דוד ישי13/06/2007סדר גודל של 10%-15%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSIהילה13/06/2007
בוקר טוב לרופאים המקסימים.
אני עברתי הפריה בשיטת ה-ICSI כל הבדיקות שעשיתי (שקיפות+חלבון +סקירה מוקדמת)
תקינות. כעת אני לפני החלטה האם לבצע דיקור מי שפיר בגלל השיטה עצמה בלבד.?
יש לציין שיש לי בת , האם זה נכון שהסיכון בשיטה זו לבנות הוא קטן יותר?
איזה בעיות חמורות יכולות להיות בשיטה זו לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי13/06/2007כאשר התחילו להשתמש בשיטה היה נהוג להמליץ לנשים לעשות ניקור מי שפיר בגלל החשש שבחירת הזרע על ידנו ולא באופן טבעי תגביר את הסיכוי לבעיות כרומוזומליות . היום לא מקובל לעשות את הבדיקה רק בגלל ה ICSI. ידוע שיש מעט יותר הפלות בהריונות מ ICSI . לא ידוע לי שיש סיכון נמוך יותר לבנות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםטלי12/06/2007
שוב אני פונה אליכם , הפעם עם תעלומת הדימום.
זה החל לפני כשבוע, דימום חלש יחסית בערב, דם אדום מאוד, דימום טרי. הגעתי למיון שם בוצע אולטרסאונד והעובר היה עם דופק. חזרתי הביתה עם הוראות מנוחה. מאז אני כבר שבוע בבית, כל פעם מבטיחה שאחזור לעבודה מחר ושוב מופיע הדימום בערב.
יש לי כמה שאלות בקשר לדימום:
1. מאז הפעם הראשונה , הדימום לעולם לא היה יותר אדום אלא תמיד חום, מה זה אומר?
2. הדימום תמיד, אבל תמיד מופיע רק בערב, לא כל ערב אומנם אבל אם כבר מופיע אז בשעות הערב, מה זה אומר?
3. הדימום לעיולם לא היה חזק בעוצמתו מקצת הכתמות פלוס ולעולם לא היה מלווה בשום סוג של כאב, האם זה מבשר טובות ושההריון הזה ישרוד בכל זאת?
4. האם מנוחה באמת מועילה? כבר שבוע במנוחה וכמעט כל הזמן שכיבה/ישיבה ללא כל מאמץ וההפרשות עדיין חוזרות ?
סליחה על ריבוי השאלות אבל הרופא המטפל לא הצליח לענות על השאות הנ"ל ואני חייבת להבין ואתם כל כך אדיבים בתשובותיכם.
תודה
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי13/06/2007לא אמרת באיזה שבוע את.
הדימום הכהה מעיד על דימום לא טרי. קרוב לודאי דימום ישן שהצטבר במקום כלשהו שמתנקז החוצה. אינני יודע מדוע הדימום משמעותי יותר בלילה. אני לא משוכנע שמנוחה משנה באופן דרמטי את הפרוגנוזה ( התוצאה הסופית ) אבל היא כנראה מקטינה את כמות הדימום. לא ניתן לצפות מראש מה יקרה. אבל אם הדימום ישאר כמו שהוא או שהוא יפסק הסיכוי של ההריון טוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת העוברטלי12/06/2007
דר קול/ישי שלום!
שאיבה בוצעה בתאריך 3/5 לכן לפי החישוב שלי אני היום בשבוע 7+5 (תקנו אותי אם אני טועה).
עקב דימומים ,נמצאת במעקב רופא כל כמה ימים.
מבדיקת אולטרסאונד אשר בוצעה ב-6/6 (הייתי בשבוע 7+0) נמצא עובר עם דופק בגודל 1.04 ס"מ ומתאים לשבוע .
אתמול (הייתי בשבוע 7+4) בוצעה בדיקת אולטרסאונד בה נמצא עובר עם דופק בגודל 1.3 ס"מ ומתאים לשבוע 7+1.
האם הגדילה של העובר לא איטית מדי ? (2.5 מ"מ ב-5 ימים)
יש מקום לדאגה?
בכל פעם שמודדים, העובר אף פעם לא מתאים בול לשבוע אלא תמיד מקדים/מאחר בכמה ימים, האם זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תוספת קטנה
טלי12/06/2007אני לא יודעת אם זה משנה אבל שתי המדידות בוצעו ע"י מכשירי אולטרסאונד שונים וטכנאיות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון היקרה:
פרופ' שחר קול12/06/2007קצב הגדילה טוב.
מדידת העובר יכולה לסטות מהמציאות במילימטר או 2 מילימטר, עם עיוות של הגיל. זה חסר משמעות.
מציע לא לבצע בדיקות אולטסאונד פעמיים ביום.
זה עלול להוביל להרעלה קשה...(בצחוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל ההריון לאחר IVFמאיה12/06/2007
שלום רב,
לשמחתי הרבה נכנסתי להריון. שאיבה ב-19.4 החזרה ב-22.4 . הרופא שלי סופר מיום ההחזרה,
ואילו מזכירתו שקובעת את התורים לבדיקות סופרת מיום השאיבה. קבעו לי תור לשקיפות עורפית
ב-21.6 - שאז לשיטת הרופא אהיה 10+4 ולשיטת המזכירה אהיה 11+0.
1) מה נכון? יום שאיבה או יום החזרה?
2) האם לדחות את הבדיקה ?
תודה רבה!!!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה היקרה:
פרופ' שחר קול12/06/2007גיל ההריון מחושב לפי מספר השבועות שחלפו מיום השאיבה + שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית פוריותלנה12/06/2007
שלום רב,
שמי לנה, אני בת 34 ויש לי ילדה בת 5.
כבר כמעט שנה שאני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה.
פניתי לרופאים.
לאחר בדיקות נתגלה בעיה אצלי שזה שחלות פוליציסטיות וגם אצל בעלי.
הופנתי לרופא מומחה, אך הוא אמר שזה בעיות זניחות ושלח אותנו הביתה.
אני לא כל כך מבינה מה לעשות, אני לא יכולה לאתר את הביוץ שלי, כי מבדיקה ראשונה נאמר לי שאין אותו בכלל. לאחר בדיקה שניה נאמר שכן יש, אך אני לא יכולה לעקוב אחרי זה, מכוון שתהליך המחזור שלי נמשך פעם 28 יום, פעם 31 יום ופעם 40 יום.
אני יושבת בבית ומחכה לכלום ,זמן הולך ואני יותר ויותר נכנסת ללחץ.
היתי רוצה לקבל היצע מה עלי לעשות ואך לעקוב אחרי ביוץ.
כמה זמן אלי עוד לחכות עד שיטפלו בי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה היקרה:
פרופ' שחר קול12/06/2007לפי התאור שלך יש מקום לברור יותר מעמיק, בעיקר לגבי נושא הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי דופקאריאלה11/06/2007
קודם כל, ברכות על הפורום - עושה רושם שהוא מאוד עוזר וגם התשובות מהירות ונעימות.
רציתי לברר מתי ניתן לעשות בדיקת דופק - יש לי תור לבדיקה בשבוע ה- 6 + 4 ימים. האם כבר ניתן יהיה לצפות בדופק?
האם אני סופרת נכון? הווסת האחרונה הייתה ב- 5.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריאלה
ד''ר דוד ישי11/06/2007היום לפי החשבון שלי את בשבוע 5 + 1 . למעשה כבר היום ניתן לראות דופק. בשבוע 6 + 4 בודאי שאפשר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהתל אביבית11/06/2007
אשמח לדעת כמה זמן צריך לחכות עד שאוכל להכנס להריון ללא חשש. לפני חודש אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה. אני מרגישה הרבה יותר טוב. האם זה נכון שסטטיסטית יש לחכות חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה על שאלתי, תודה
תל אביבית11/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי11/06/2007שמחתי להשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תל אביבית
ד''ר דוד ישי11/06/2007אם החלמת ותפקוד הכבד שלך תקין אין צורך להמתין. את יכולה לשוב לנסיותיך להרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא השכילני
תל אביבית12/06/2007איזה בדיקות של תפקודי כבד יגידו שהבראתי ושאני יכולה להמשיך? רופא הנשים שלי אמר לי לחכות חצי שנה, זה הגיוני? אני אהיה בת 42 עוד חצי שנה וזמני לא בידי...:-) שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תל אביבית
ד''ר דוד ישי12/06/2007אין טעם שאגיד לך את שם הבדיקה. לכי לרופא משפחה בקשי הפניה לתפקודי כבד ותך כמה ימים תהיה תשובה בידך . רופא המשפחה יוכל אפילו להגיד לך אם הם תקינים.
אם אכן הם תקינים ומדובר אכן במחלת הנשיקה , אין צורך לחכות חצי שנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחסרתי פרט שאולי הוא חשוב ד"ר קול
תל אביבית13/06/2007בנוסף ל-EBV נמצא גם הוירוס CMV האם זה משנה את תשובתך? תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ריקרחלי09/06/2007
שלום רב, ב-14.05 בוצעה שאיבה והחזרה בוצעה ב-17.05.
בדיקת בטא ראשונה ב-28.05 התוצאה היתה 152 ,בדיקת בטא אחרונה ב-07.06 התוצאה היתה 4661.כאשר באותו זמן עשיתי בדיקת אולטראסאונד ושק ההריון היה ריק ללא שום דבר. אני יודעת שסופרים בד"כ את ההריון שבועיים לפני השאיבה,אך הרופא שלי אומר שזה מוקדם מדי ובגלל זה לא ראינו עובר(5 שבועות+3 ימים מהשאיבה),האם נראה לך שיש סיכוי להריו?(,כי הרופא שלי ספר שבועיים מההחזרה ולא מהשאיבה).
האם כדאי לחכות עוד או לקחת כדורים כדי שייפול?
תודה,ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
ד''ר דוד ישי10/06/2007בשבוע הריון כזה עם בטא בערך כזה אני מצפה לראות עובר ואפילו דופק. אבל לפעמים קורה שהעובר הקטן נצמד לדופן ולא ניתן להדגים אותו. לכן כדי להסיר ספק אני מציע להמשיך בתרופות ולחזור על האולטרסאונד בעוד שבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק של עובר בשבוע חמישי
רחלי10/06/2007בשבוע חמישי כבר רואים דופק של עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחלי
ד''ר דוד ישי10/06/2007כן. בשבוע 5 כבר ניתן לראות עובר ואפילו דופק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
רחלי11/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת ברטוביעל08/06/2007
שלום רב,
מהי שיטת ברטוב לברירת זרע והאם היא יעילה למניעת הפלות חוזרות ב- IVF?
היכן מתבצע הטיפול בשיטה זו בארץ, מהי עלותו והאם קופות החולים מממנות אותו?
במידה והטיפול הנ"ל נעשה רק בבר אילן (כך שמעתי), כיצד מעבירים אחר כך את הזרע לבית החולים בו מתבצעת השאיבה? מי אחראי להעביר אותו? האם במצב מוקפא עם מיכל חנקן נוזלי או במצב מופשר? האם ניתן לבצע את ברירת הזרע בבר אילן ואחר כך להעביר אותו לחיפה לביצוע טיפול ההפריה?
מהי עלות הבדיקה במידה ואינה ממומנת ע"י קופות החולים?
תודה רבה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקה
ד''ר דוד ישי09/06/2007ברטוב שיושב באוניברסיטת בר אילן פיתח שיטה, תוך שימוש במקרוסקופ משוכלל , לברור בצורה קפדנית יותר תאי זרע תקינים לצורך הפריה ב ICSI . השיטה מאפשרת גם לזהות מבין תאי זרע שנראים מתים תאים עם סימני חיים כי כידוע תא זרע מת אינו יכול להפרות. לא ידוע לי על מקום נוסף שבו משתמשים בשיטה.
אין לי מושג מה מחיר הפעולה וככל הידוע לי היא אינה ממומנת ע"י הקופות. מאחר שמדובר בזרעים באיכות מאד לא טובה לא מקובל בד"כ להעביר את הזרע למרחקים ארוכים ולכן ברוב המקרים הטיפול מתבצע בתל השומר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר מחזור ובדיקות הורמונליותחיים08/06/2007
היי
אני בת 29. לפני 7 שנים עשיתי דיאטה חריפה ומאז אני לא מקבלת מחזור.
במשל 7 השנים האחרונות קיבלתי אולי 3 פעמים טבעי, אני בלי גלולות, לקחתי גלולות למשך חודש לפני חצי שנה קיבלתי מחזור חד פעמי. כמו כן הגבתי לאיאקלומין ובבדיקת אולטרא סאונד לא ראו משהו חריג (הכל היה תקין)
צריכה עזרה עם פיענוח בדיקות הורמונליות.
LH 0.3
FSH 4.8
Prolactin 96
Testostron 1.19
Estradiol פחות מ 73
האם זה בסדר?
מה אתה ממליץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי08/06/2007חשוב לדעת שאת מגיבה לאיקקלומין. אבל אני ממליץ שכל זמן שאת לא מנסה להרות תקחי גלולות.
כדי לענות על השאלות האחרות דרוש לי מידע על גובהך ומשקלך. וכן על היחידות של הפרולקטין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלותיך
חיים09/06/2007תודה ד"ר,
אני נשואה ורוצה להיכנס להריון.
משקלי הוא 52 וגובהי 167
יחידות הפרולקטין הן:
mU/L
מה היית מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום דנה
ד''ר דוד ישי10/06/2007הפרולקטין תקין. אין לי טבלה לחישוב הBMI אבל נראה לי שאת עם תת משקל.
נראה לי שאין לך מנוס אלא לפנות למרפאת פוריות כדי לקבל תרופות שיסיעו לך לבייץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב שאלה לגבי הזרעהדיקלה08/06/2007
רציתי לשאול האם אחרי הזרעה אני יכולה להרים את הבן שלי הוא בן 4.4 ושוקל 20 ק"ג
האם זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה
ד''ר דוד ישי08/06/2007אין שום מניעה להרים את הבן או לעשות כל דבר אחר שאת רגילה לעשות.אחרי ההזרעה הנשים חוזרות לחיים נורמליים לחלוטין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןאריאלה07/06/2007
האם רק נשים שעוברות הפרייה חוץ גופית לוקחות גסטון או שגם בהריון רגיל, במידה וחסר ההורמון, מחליטים להזריק את הגסטון?
מבחינת הסיכויים לתאומים - האם כאשר לשני בני הזוג אין הסטוריה גנטית של תאומים, יכול להיות מצב של לידת תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפי
ד''ר דוד ישי08/06/2007רוב הנשים המטופלות בגסטון ( או בכל תכשיר של פרוגסטרון אחר ) הן מטופלות IVF וטיפולי פוריות אחרים. במצבים נדירים מטפלים בפרוגסטרון גם בהריונות ספונטניים.
זה נכון שבמשפחות עם נטיה גנטית הסיכויים להריון תאומים גבוהים יותר. אבל עדיין רוב התאומים נולדים לאוכלוסיה הרגילה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)